Echtscheiding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hebben jullie wat geregeld als jullie uit elkaar gaan Wat gebeurd er dan met je hond Ik merk dat er veel honden door echtscheideng in het asiel zitten Nou zijn wij niet getrouwd maar wonen samen.Bij ons zal het zo uit lopen ik taat door de weeks en wout in het weekend Wij zouden goede afspraken maken met elkaar en ze zou niet terug gaan naar het asiel .Ik hoop natuurlijk dat wout altijd bij me blijft We kennen elkaar al 29 jaar en wonen al 24jaar samen dus ik ben er ook niet zo bang voor hoor Maar je weet maar nooit he je hoort het zoveel tegen woordig
Nou ik ben benieuwd.
groetjes joke en taat

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Echtscheiding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 doggies

Mijn man en ik zijn allebei gescheiden. In mijn relatie is de hond bij mijn ex gebleven en mijn man heeft zijn hond meegenomen naar hier, helaas kon de hond helemaal niet alleen zijn en die is dus toch teruggegaan.
Mochten wij ooit uit elkaar gaan - wat ik niet verwacht want we hebben het écht heel leuk samen - dan blijft Jazz bij mij. Twee van de drie katten ook (mochten ze dan nog leven), de Siamees blijft bij mijn man...... Oh....vogels zijn ook van mij, de vissen van hem.
Mochten we beide tegelijk overlijden dan gaat alles naar mijn dochter.

honden page profiel OpgehevenOpgeheven 3 doggies

honden foto van Opgeheven

Goed geregeld, Martie :-)

Wij hebben hierover ook van tevoren gesproken :-)

Bram blijft bij mijn man, de rest gaat met mij mee. Bram is zijn hond, voor de rest van de dieren heb ik gekozen (natuurlijk, hij ging akkoord, maar het zijn mijn dieren :-))

Groetjes, Dana

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Nou, ik heb daar nog nooit over nagedacht. Ik heb ook niks geregeld voor de kinderen als wij uit elkaar zouden gaan.
Eerlijk gezegd vind ik t een beetje overdreven.

Maar manlief is allergisch dus...... ;-)

honden page profiel

Het is hier ook niet officieel geregeld, hoor Rieneke. We hebben gewoon elk onze eigen dieren gewenst en aangeschaft... Nou ja, de Siamees is eigenlijk van mij maar dat is de grote vriend van mijn man....die horen samen.

honden page profiel 3 doggies



ik moet nog eerst de goeie vrouw vinden ,voordat ik kan scheiden wahahahahahahaha ;-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Mijn vriend en ik hebben voor we besloten te kijken of er een hondje in onze situatie zou passen, overlegd 'wat als..'

Zo'n 'wat als..' was inderdaad ook een breuk in onze relatie. (net als ziek worden/ allergie van eventueel toekomstige kinderen/ enz) Zodoende hebben we geregeld dat de hond dan naar mijn ouders zou gaan. Op één voorwaarde gingen zij akkoord: het moest wel een leuke hond zijn, haha O-) Ook spreken we de fokker nog regelamtig en zij zegt 'als er iets gebeurt, is Daantje hier van harte welkom'. Maar dat was pas nádat we besloten hadden een hond te nemen. Ook mijn schoonouders zouden het niet erg vinden om Daantje in hun gezin op te nemen. (Misschien een voordeel van een kleiner hondje?)

Daantje is nu 9 maanden, maar ik moet er niet aan denken dat ze niet meer bij mij is! Ik vond het al moeilijk om haar een paar dagen bij mn ouders te laten toen wij naar Disneyland waren.. :'(

Maar in het asiel belanden zal ze niet, daar hebben we vantevoren dik over gediscusieerd!!

Groetjes Marit

honden page profiel JannekeJanneke 3 doggies

honden foto van Janneke

Ik moet er niet aan denken :'( In mijn familie is nu een scheiding gaande, en dat is echt super heftig.. Maar de cavia's, konijnen en vissen gaan dan met mij mee. Die dieren zijn ook allemaal van mij. Over de hond hebben we het nog niet gehad, maar dat zal vast een groot discussie punt zijn..
Maar ik hoop echt dat we voor altijd bij elkaar blijven. Zo'n scheiding en alle ellende die er bij komt kijken vindt ik echt erg..

Groetjes Janneke

honden page profiel

@ Dave:
van een goede vrouw ga je toch niet weer scheiden???? ;-)

honden page profiel jolanda jolanda 3 doggies

honden foto van jolanda

misschien dom maar ik begrijp zowiezo niet dat mensen een hond in een asiel brengen.
als het om welke reden dan ook niet meer gaat, dan zoek je toch zelf een ander huis voor je hond?
tenzij je overleden bent natuurlijk, maar daar gaat het hier niet over. ik kan me gewoon niet voorstellen dat mensen die om hun hond geven, hem niet zelf willen herplaatsen maar dat een asiel laten doen.
bij onsiser geenafspraak maar ik denk(en zal er ook mijn best voor doen) dat de hond bij mij blijft.
want wie ben ik zonder hond? dat weet ik nu pas, erg kaal dus. :-D

groetjes
jolanda

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

sorrymijnspatiebalkwerktnietmeerzogoed :-D :-D

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Mijn vriend en ik zijn net uit elkaar en ik was heeeeel bang dat hij aanspraak zou willen maken op Luna. Keya is van mijn ouders, dus jammer maar helaas. Maar wat bleek: Hij gunde Luna het beste leven en hij wist dat ze dat bij ons zou krijgen en niet bij hem.. Ik ben dr zooooooooo blij mee en Luna denk ik zelf ook.. (mijn ex-schoonouders zijn een beetje bekrompen wat honden betreft, die dachten dat pups al zindelijk waren toen ze werden geboren..). Dus voor Luna met veel blaasproblemen, ideaal dat ze bij ons blijft en noooooooit meer weggaat. Komt er een nieuwe vriend die haar niet wilt??? Bye, bye lover..

Groetjes,
Nathalie
Pootje van Luna en Keya

honden page profiel ladylady 3 doggies

honden foto van lady

indien we moesten scheiden dan gaat de hond mee met mij :-D
mijn man is niet zo voor de dieren geen vis cavia,konijn ,hond ,kat noem maar op
hij ziet ze wel graag (op een ander ) ;-) maar echt in huis nemen nee
daar is die niet echt voor te vinden
maar hij accepteert ze toch :-D
mijn hond gaat waar ik ga ;-)
ben ik niet welkom met mijn hond dan blijf ik ook weg :-D

honden page profiel DinekeDineke 3 doggies

honden foto van Dineke

Mijn vriend en ik hebben het hier eigenlijk niet over gehad. Wel wat doen als wij beide komen te overlijden. Gelukkig zijn beide families gek met onze hond en onze katten. Dus dat gaat helemaal goedkomen!!
Maar wat als wij uit elkaar gaan??
Naar mijn idee blijft Mika bij mij, ik doe nu alles met hem. Ik denk dat de katten naar mijn vriend gaan, die zijn helemaal weg van hem en zien mij niet staan.

groetjes
Dineke

honden page profiel mariaamariaa 3 doggies

honden foto van mariaa

hoi allemaal.
ik heb het net even gecheckt bij mijn man ;-) hij vond het maar een rare vraag; "want we gaan toch nooit uit elkaar" O-)
maar als dan toch zo zou zijn;
buck blijf bij mij als ik er voor kan zorgen.
dolly gaat dan mee met mijn man al hij er voor kan zorgen.

het is moeilijk om nu in de toekomst te kijken, je weet niet hoe je situatie er dan uitziet ( woonruimte,werk etc)
ik zal altijd in het belang van de honden denken....als het in hun belang is om te herplaatsen zal ik dit ook doen maarrrr ik zal er alles aan doen om de hond(en) te houden,waarschijnlijk zijn ze dan mijn grootste steun :-)

gr mariaa

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

vind deze vraag toch niet raar
je zegt wel van we gaan niet of nooit uit elkaar
dit kan je nooit weten hoor

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Eerlijk gezegt had ik er ook niet bij stil gestaan hoor maar er zat een hondje in het asiel die helemaal in de war was .Zo doende dat ik dacht ach dat arme beest Maar ik zie hier op het forum dat de meest hun hond wel houden of zelf een goed plaats zoeken voor een hond
groetjes joke en taat

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah 3 doggies

honden foto van Lindeah Delah

Mocht dit ooit voorvallen, (en ik hoop van harte van niet!!!!) dan zouden al m'n diertjes bij mij blijven hoor! Maar m'n ventje en ik zijn zo verknocht aan elkaar...we zijn dit jaar 14 jaar samen, waarvan 7 gehuwd...Onze band is speciaal, maar je mag natuurlijk niet zeggen "niet met mij"..


Groetjes, Lindeah

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik heb ooit moeten vluchten uit een relatie en kon toen onmogelijk de dieren mee nemen omdat ik dus niets anders had dan mijn auto.En van éen op andere moment dus ook echt vluchten moest,geen bedenktijd ,geen dingen kunnen regelen.
Omdat mijn ex wel erg gek op de hond was ,heb ik hem dus achter gelaten.En ik vond het toen ook voor de hond zelf de beste beslissing,veilig in zijn eigen huis met de kat ,mijn ex,en mijn ouders in de buurt.Dus zij zou alleen mij maar moeten missen.

Ik heb in mijn leven nooit ergens spijt van gehad maar van deze beslissing heb ik ongeloofelijk veel spijt,omdat mijn ex nog gekker/zieker was dan ik dacht en hem een fantastisch middel had gegeven om mij te chanteren/manipuleren en me kapot proberen te krijgen.
Hij ging zelfs zo ver dat hij dreigde de hond te laten inslapen.Toen heb ik met vrienden een manier proberen uit te zoeken om hem uit huis te krijgen zodat ik dan als hij weg was de hond uit huis kon halen.
Helaas te laat,hij is ingeslapen,volgens mijn ex omdat hij erg ziek was (hoorde ik weer via via)
Maar tot de dag van vandaag doet het ongeloofelijk veel pijn en zal ik nooit zeker weten of dat zo is.Of dat hij zijn dreigement heeft uitgevoerd.

Mijn vriend zegt dan ook altijd,als wij ooit uit elkaar gaan mag jij de honden.Want dat zou die me nooit meer mee willen laten maken.Hij zal ze dan nog altijd komen halen voor naar het bos te gaan.En ook vaak meenemen voor een paar dagen.
Ook is zeker dat ze bij elkaar blijven de honden,niet de éen 1 en de ander 2 honden.
Maar wij zijn er allebei heel erg van overtuigd dat,dat allemaal helemaal niet gaat gebeuren.Daarvoor zijn we na 16 jaar nog steeds veel te gek op elkaar.
Maar in een asiel zullen ze nooit terecht komen.

Groetjes Marianne

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Joke,

Je hoort het inderdaad vaker dat de hond in het asiel komt als mensen gaan scheiden. Vooral als mensen volledig werken of door de scheiding meer moeten gaan werken en de hond dus veel alleen is....

Ik moet er niet aan denken dat wij ooit uit elkaar zouden gaan, maar als dat zo zou zijn, dan nam ik de honden mee! Ik ben een echt hondenmens en mijn mannetje is het door mij geworden! Hij heeft vroeger nooit honden gehad, maar toen we samen gingen wonen, moest ik direct een hond hebben, omdat ik niet zonder kon....En zo is hij ook gewend geraakt aan de doggies. Maar nogmaals hoop ik dat ik samen met mijn mannetje en de honden en ons dochtertje heel oud mogen worden....

Groetjes Monique

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Voor mij is het niet moeilijk.
Alle dieren blijven bij mij als er ooit iets mis mocht gaan met ons huwelijk.
Mijn man werkt te veel om voor de beestjes te kunnen zorgen.
En ik zou echt niet zonder ze kunnen.
En als er iets met ons beide zou gebeuren dan blijven de beestjes allemaal bij onze kids.
Alleen mijn paard zou dan naar een goede manege vriendin gaan.
En die zou het dan samen met mijn instuctrice zorg gaan dragen voor K.ouverture(mijn paard dus).
Dat is allemaal al perfect geregeld.

Gr Liesbeth,turbo en Luna

honden page profiel jojo 3 doggies

honden foto van jo

2 zijn er van mijn en de andere 2 dan van me partner.
benji en pluto zijn van mijn dan.
en freedy en noeky gaan dan naar me partner met de vogels

honden page profiel 3 doggies



@martie zeg nooit no............ ;-)

trouwens de honden blijven altijd bij mij ;-)
Ik als goeie vader laat mijn kinderen niet alleen wahahahaha :-) Wel handig dat al mijn honden op mijn naam ook staan he ,zit ik juridisch altijd safe ;-)

doortje (Gast)

Zit midden in een scheiding en wil zo vreselijk graag onze hond houden.
Ik blijf in het huis wonen en bijna ex heeft toegezegd dat de hond in zijn vertrouwde omgeving mag blijven.
Ik werk volledig en ben zoooo bang dat het niet gaat lukken hij kan erg slecht alleen zijn en het is een grote hond en hij moet minimaal 2 uur per dag lopen. Hij kan ook niet in een grote opvang want dan komt hij helemaal gestoord terug. Hij heeft een hartstikke goed karakter maar ik ben toch wel bang dat door de veranderingen kan gaan veranderen.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@Doortje
Heb je geen familie (vrienden) waar je hem kan brengen?

honden page profiel Marjolein en Noa en kleine LeviMarjolein en Noa en kleine Levi

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

dan blijven noa en de katten bij mij!

honden page profiel Julia En DollarJulia En Dollar

honden foto van Julia En Dollar

Nou ik heb de vraag hier eens even voor gelegd hihihi
de hond blijft bij mij de katten wil hij wel mee maar krijgt hij niet mee dus alles blijft gewoon lekker bij mij
We gaan gewoon niet uit elkaar dat is de makkelijkste optie toch dan hebben we ze allemaal Gelukkig is dit niet aan de orde hoor Dus we blijven gewoon lekker allemaal samen

honden page profiel Sabrina & DanteSabrina & Dante

honden foto van Sabrina & Dante

De dieren gaan sowieso met mij mee. Me man heeft te drukke baan dus hij zal nooit de honden uit kunnen laten op in de avond en vroeg in de ochtend na.

Maar ik ben niet van plan te scheiden hoor! Heb een super fijn gezin alleen moet me man iets minder van zijn ouders aan gaan trekken dan zal het nog iets beter gaan.

Anoniem (Gast)

Beste Rudi

Ik heb wel familie maar ja ook zij werken allemaal. Ik ben nu bezig om kleine particuliere opvang te regelen, maar is erg moeilijk te vinden. Bovendien het is een Ridgeback die echt vreselijk gehecht is aan je. Ik wil hem echt houden en vraag mij dus af hoe andere werkenden dit doen.

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

@ Doortje
Misschien kan je een advertentie plaatsen op MP of in de plaatselijke supermarkt. Misschien is er wel iemand die op hem wil passen.
Wij werken ook allebei maar onze hondne kunnen er goed tegen om even alleen te zijn

Ik wens je veel succes en ik hoop dat je voor de hond kan blijven zorgen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Echtscheiding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Morgen is het zo ver!!
^