Cd Vet teek en vlo exit.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee hoor dat maakt niets uit, in het voor seizoen ben ik het gaan testen al heel vroeg dus. ik kom iedere dag in het natuur reservaat, waar het een teken paradijs is, geen teek, bamse gebruikt het al een hele poos, na drie weken ben ik overgegaan naar twee maal in de week, en het werkt perfect. niet vergeten de drie weken vol te maken, het moet wel opbouwen.

en dan ook nog twee maal in de week, meer niet. een hoeveelheid teken dat mag niet met dit produkt, een teek okee, maar geen tientallen, zelfs met chemische middelen zal je ook wel eens een teek kunnen hebben.

maar echt ik heb bij bamse nog geen teek gevonden, ik controleer ze iedere dag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jammer dat jullie er rijkelijk laat mee zijn begonnen, ik lees hier boven, na twee dagen heb ik toch een teek gevonden, drie weken dagelijks gebruiken, en dan pas twee keer in de week.
en heus als bamse zonder teken thuis komt, !!!!
ja zij heeft het al langer gebruikt, ook dat kan helpen.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hoi,

ik heb het bij dat winkeltje besteld waar jij het ook gehaald hebt. nikkies volgens mij...

Groetjes, Kim

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Ik heb het bij Natuurlijk Oostmeijer besteld.
Samenstelling: Theodoliet, lavendelolie, jojobaolie, geraniumolie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kim , hoe lang gebruik je het nu ?

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik heb vandaag ook de bestelling binnen gekregen. :-D
Tja wel wat laat in het seizoen, maar ik ga er helemaal voor.

Als je na de wandeling je hond even goed doorkamt haal je er (indien ze er zitten) al een hoop loslopende teken vanaf voordat ze zich vastzetten.
Dan iedere avond nog even check doen.

Hier zitten of weing teken of m'n honden zijn niet aantrekkelijk, heb dit jaar nog maar een uit Jip z'n neus moeten halen. Verder alleen de enkele loslopende verwijderd.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Willemijn ik heb het bij de firma zelf gekregen, incl uitleg en boekje, met 1 druppel in elk oor, een druppel tussen de schouderbladen en 1 op de kont vanwege Mexx zijn gewicht en grootte.
Ik gebruik het nu ruim 1,5 week, netjes elke dag herhalend..
En elke dag dat we naar het bos gaan, zit er een vastgezogen teek.
Daarnaast stinkt Mexx echt. De geur blijft zeker 8 uur echt flink hangen, als hij langs me loopt walmt hij. Misschien omdat hij meer druppels krijgt, maar dan nog, ik vind het niet prettig.

Ik zou het graag gebruiken ipv frontline of andere chemische middelen, maar niet als het niet werkt.

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Waarschijnlijk heeft het wel even aanlooptijd nodig om goed in te werken. Het moet immers drie weken dagelijks en daarna pas afbouwen naar 2x per week.
Dus misschien nog even doorzetten?

Wel heel vervelend natuurlijk, iedere keer teken.

De lucht vind ik goed te verdagen, maar ik kan wel tegen dit soort geuren, ook als ze blijven hangen, want ik ruik het ook als ze langslopen.

Maar kan me voorstellen dat er mensen gevoelig zijn voor deze geur.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wil er nog even op terug komen , over het cdvet.

de gebruiksaanwijzing is TWEE DRUPPELS, IN IEDER OOR OP HET KNOBBELTJE INMASSEREN EEN DRUPPEL, LINKS EN RECHTS.

bamse was hier van het forum de eerste die het mocht uitproberen, nu is het zo, dat bamse volledig beschermd is, wij gebruiken het al weken, voor het teken seizoen losbarste.

kijk maar eens terug naar de informatie, drie weken iedere dag gebruiken, inmasseren in ieder oor, mag ook op een bloot plekje in de lies, of tussen de schouderbladen.

ik ga met bamse iedere dag naar het reservaat, zij gebruikt het nu al weken, en is volledig beschermd.

nog even ter info.......

zelfs van chemische middelen, krijgt je hond ook nog wel eens een teek. maar geen tientallen,

en echt hier geen teken, en wij lopen hier niet alleen in de straat.

de stank die ik hoor ?? hier niet, de olie ruikt even maar na een paar munuten is tie vervlogen.

geef het even de tijd om het bij je hond te laten inwerken, en niet na anderhalfve week of dagen het al op te geven, gewoon even doorzetten.

het is jammer nu het tekenseizoen eraan komt, dat jullie allemaal rijkelijk laat zijn om dit middel te proberen, heus het werkt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ben ik weer. :-D

ben nog even naar de dierenwinkel geweest, om toch even jullie verhaal te doen. !!

het verschil met chemische middelen, het is puur gif wat je de hond geeft, het dood de vlo en de teek. ondanks dat tie toch op je hond komt, ala minuut.
dat wil zeggen dat het gif van je hond in de bloedbaan komt, denk daar eens over na.

cdvet, is een natuur produkt, dat heeft tijd nodig om in te werken, vandaar dat er ook staat, IEDERE DAG , DRIE WEKEN LANG, ieder oor, of lies en schouderblad.
de hond heeft wat langere tijd nodig om op te bouwen.

van chemische middelen wordt je hond op den duur resistent, niet van cdvet. dat gaat de bloedbaan niet in. lees de gebruiks aanwijzing wat er over vertelt wordt.

het is een super teken seizoen, de meeste onder jullie zijn dit produkt pas gaan gebruiken.
hou het vol, zeker drie weken en pas daarna 2 keer in de week, heus de teken blijven weg. en tuurlijk kan er eens een teek op je hond zitten, maar het zijn geen tientallen.

cdvet kan je het hele jaar gebruiken zonder dat je hond van dit middel resistent wordt, en denk aan de chemische middelen wat die je hond aandoen.


jammer dat jullie het niet in maart zijn gaan gebruiken, dan waren de resultaten anders geweest, natuurmiddelen hebben even tijd nodig. ik raad jullie aan om toch het te blijven doen, drie weken lang, desnoods vier weken lang, heus het is onschadelijk.

en wat ik lees van stank ? begrijp ik niet, tuurlijk ruik je het even, maar een walm ?

een druppel tussen wijsvinger en duim, lichtjes inwrijven, en dan op het knobbeltje van je hond zijn oor in masseren, de geur verdwijnt razendsnel, niet voor de parasieten.

en ook de gebruiksaanwijzing hoe te gebruiken staat in het boekje.

hoop jullie nu genoeg info te hebben gegeven.

willemijn

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bamse krijgt het alleen in de oren, verder niet.

heb toch niet met de groote te maken, bamse is ook geen klein hondje toch ? het heeft tijd nodig, dus niet opgeven met dit middel, chemisch is niet altijd prettig voor je hond, en een vastgezogen teek ? dat heb je ook bij de chemesche middelen toch ?

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Ik wacht de werking rustig af hoor Willemijn, als er staat dat je het 3 weken elke dag moet doen, dan verwacht ik niet meteen resultaat. Ik wilde je alleen op de hoogte brengen dat ze gewoon nog teken hebben, terwijl Bamse vanaf dag 1 zonder teek is. Zo hou ik je op de hoogte. :-D

honden page profiel elineeline

honden foto van eline

Ik vond het naast dat het niet werkt ook echt stinken hoor.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik denk dat Djobey het nu twee weken heeft... En hij heeft dus nog geen teken gehad. djobey krijgt 1 drup in 1 oor per dag nu dus nog... En ik denk dat ik het nog een uurtje ruik. Mexx wellicht ruik jij het langer omdat je meer druppels toedient?


Hebben jullie ook ervaring met andere cdvet producten?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goed de gebruiksaanwijzing lezen, in ieder oor een druppel.

en ik ben ermee begonnen toen er nog geen enkele teek actief was, bamse was dus al beschermd toen de teken invasie uitbrak, dat scheelt ook. en nogmaals , natuur produkten duurt altijd wat langer tot je hond beschermt is.

nog andere middelen van cdvet vraag je ? ja ik gebruik een voedingssuplement voor vers vlees, zonder toevoegingen, zodat ik weet dat bamse alles binnen krijgt aan mineralen en vitamines. ook op kruidenbasis.

ook heb ik de tandpasta voor eventueel tandsteen, even opwrijven op de tanden en klaar. twee keer in de week, meer niet.

en de oorcleaner , ook op kruiden basis, voor oorsmeer, helpt ook heel goed.

dan heb ik nog een spray voor bamse, voor mijten vlooien en ongedierte, ook kan de spray voor de omgeving gebruikt worden.


elimineert de mijten vlooien en teken, hoef je geen teek ermeer uit te halen, beetje opspuiten en de teek is dood. spinnen ook. :-D

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Eros krijgt het nu ook een paar weken, maar ja het ruikt bij het in smeren, maar ik ruik hem niet de heledag door hoor, dan moet je met je neus wel heel dicht bij hem zitten wil je het ruiken, een beetje zoete geur. maar niet een walm of zo.

ik gebruik twee druppels in een oor, en tot nu toe maar 1 teek gehad, maar dat was in het begin, de eerste drie weken. nu niks meer. Dus hier werkt het.
Ik zie ze wel eens op zijn vacht, maar ze vallen er gewoon uit, zie ze echt vluchten.

Wel oppassen voor je zelf natuurlijk.

Groetjes Bianka

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Dit staat op de website bij het product...

3 weken lang dagelijks 1 drup links of rechts in de gehoorgang van het oor inmasseren of 1 drup tussen de schouderbladen en aan het begin van de staart (direct op de huid aanbrengen).

ik doe het dus dagelijks in één oor... Maar kan me voorstellen dat je voor een grote hond meer druppels gebruikt... Ik ben op zich wel tevreden over de teek en vlo exit. Minder tevreden over de contraworm en van de micromineraal merk ik weinig verschil, maar zal wel goed zijn...

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik stop ermee, ik heb het nog een paar dagen geprobeerd, niet meer in de oren maar op de schoft. Maar Puzzle wordt er echt onpasselijk van: schuim uit de neus, kwijlen, rondjes lopen... bijna eng.

Misschien is ze overgevoelig voor een bestanddeel wat erin gebruikt wordt. Ik ga over op een beetje citronella (met water en een vochtig doekje), net voor we het bos in gaan. Verder de schapenvet bonbons met knoflook. Die vindt ze inmiddels heerlijk.

Gelukkig zijn het kortharige hondjes en voor ik ze in de auto zet haal ik nogmaals een doekje over ze heen zodat ik eventueel een losse teek er nog af kan vegen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kim, de gebruiksaanwijzing is dat er in ieder oor een druppel op het knobbeltje gemasseerd moet worden.

meer niet. wil je hond dat pertinent niet ? dan kan het op een bloot plekje in de lies of een bloot plekje tussen de schouderbladen.

en de drie weken aanhouden, iedere dag, geen dag overslaan, omdat het nu teken seizoen is, kan je een week doorgaan, daarna gewoon twee keer in de week, meer is niet nodig.

en natuurprodukten duren altijd wat langer voor de hond beschermd is dan chemische middelen. onthoud dat.

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Ik overweeg om ook cdVet teek en vlo exit te gaan gebruiken. Momenteel heeft mijn hond een Scalibor band om, maar ik heb het idee dat hij daar erg onrustig van wordt.
Gedrag wat we eindelijk onder controle hadden, vertoont hij nu weer: jagen. Om helemaal verdrietig van te worden :'( . Natuurlijk weet ik niet zeker of dit veroorzaakt wordt door die band, maar ik wil kijken of een ander, natuurlijk, middel verschil maakt.

Dan nu mijn vraag:
Hoe gebruik je het middel als de hond graag zwemt? Moet het middel dan weer opnieuw aangebracht worden of is het voldoende om de gebruiksaanwijzing te volgen (3 weken dagelijks, daarna 2 x per week)?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je kan er gewoon mee zwemmen, drie weken moet je het dagelijks gebruiken, of in de oren, beiden een druppel op het bekende knobbeltje in de schelp. of als je hond dat niet toelaat, op de schouderbladen en lies. beiden een bloot plekje. dus op de huid.

na drie weken ben je beschermd, dan is twee keer per week meer dan voldoende. maar omdat je rijkelijk laat ermee begint, juist omdat het natuurlijk is , duurt het altijd wat langer dan gelijk gif.
zou ik erbij ook even de ecostyle spray geven, dat spray je op de vacht als je naar het bos gaat.
de druppels werken al na drie dagen dan is de basis gelegd, maar volledig beschermd is pas na drie weken. ook is het tegen vlooien, nooit wordt je hond er resistent van, omdat het niet in de bloedbaan komt, het hele jaar kan je het gebruiken, dan hoef je nooit weer die drie weken aan te houden.

100 % natuurlijk is ook de ecostyle, goed voor kat en hond, de druppels zijn voor de hond, je hebt ook een samenstelling alleeen voor de kat. let daar op.

met de druppels kan je gewoon zwemmen, met de ecostyle niet, dat wordt dan wat bij sprayen.

de band die je gebruikt kan desorientatie voorkomen, het is immers puur gif.

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

@Willemijn:
Bedankt voor je reactie. Ik weet dat ik geduld moet hebben. Het is jammer dat ik dit middel niet eerder tegenkwam, maar beter laat dan niet ;-) .

Je zegt dat de Scaliborband desorientatie kan veroorzaken. Wat bedoel je daar precies mee? Is dat het gedrag wat mijn hond vertoont?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de band die je gebruikt , is puur gif. daar zou je hond deze sympthomen van kunnen hebben, de druppels en ook de ecostyle is niet gevaarlijk voor hond en mens. de ecostyle is ook geschikt voor katten, de druppels zijn voor beiden andere samenstellingen.

geen gevaar voor je hond.

en het is dit jaar een giga groot tekenseizoen, ik hoor het overal, dat er zoveel teken zijn. een rondje bos , kom je met tig teken thuis.

Collie (Gast)

Ik heb Teek en vlo exit gekocht. Op mijn flesje staat één druppel in het oor!!! Ik heb stiekem iets meer gebruikt en ook wat op de schoft gesmeerd.
Drie weken lang, daarna om de paar dagen....

resultaat? Gewoon nog steeds evenveel teken.

Ik ben teleurgesteld.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het boekje erniet bij gekregen ? daar staat toch echt de gebruiksaanwijzing in. twee druppels, ieder oor een. drie weken lang.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

@ Collie, zelfde hier hoor (incl oren, schoft en rug). Misschien zijn onze honden niet gevoelig? Of de teken in dit gebied houden gewoon wel van de geur.

;-)

Anoniem (Gast)

Ik gebruik het nu een tweetal weken en tot hiertoe heeft mijn hond geen teken meer. Hij is nochtans al een paar keer naar het bos geweest en gewoonlijk had hij dan wel ongenode gasten bij...

Dus als het zo verder gaat, dan helpt het hier wel en ben ik zeer tevreden. En Tibo heeft er trouwens geen last van, ook zijn vriendinnetje reageert totaal niet op de geur. Vervliegt ook redelijk snel vind ik. De andere middeltjes zullen behoorlijk wat schadelijker zijn vrees ik.

OmaShandy (Gast)

Hi bij wie kan ik dit bestellen.

Ik heb nog wel, maar weet niet meer waar ik dat vandaan heb gehaald, en ik ben er blij mee.
Wanneer ik in ieder oor een druppel smeer, vinden mijn honden dat niet leuk, maar ik doe het vlak voordat we de deur uitgaan, zo hebben ze geen tijd om overal in huis die geur te willen wegvegen :-)

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

marian, volledig offtopic maar...wat voor ras hond heb je........die foto is ge-wel-dig!
wat een mooi beest, maar ik heb geen verstand van rassen O-)

groetjes monique

OmaShandy (Gast)


Omdat ik niet weet of ik een link krijg als antwoord, zou ik heel graag jullie antwoord zien op mijn mailadres [email protected] Alvast heel hartelijk dank.

Ik vond namelijk dit forum (al een jaar oud) op zoek naar cdVet, vandaar :-D

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Nieuwe therapie uittesten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^