Mensen met een Bearded Collie!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Multatuli (Gast)

Ik ben mij al een tijdje aan het oriënteren om misschien een nieuwe hond aan te schaffen (ik heb eerder een Jack Russell gehad). Nu is mijn oog gevallen op de Bearded collie. Ten eerste een prachtige hond om te zien met een mooie karakter en daarnaast vind ik het prettig dat hij niet zoveel verhaart. Ik ben bereid om de hond vaak te borstelen, dus dat zal voor mij geen obstakel zijn. Nu zou ik graag in contact komen met mensen met een Bearded Collie, die mij eerlijk kunnen vertellen wat de nadelen van een Bearded Collie zijn. Ik stel zelf niet veel eisen aan een hond, maar mijn huisgenoten zijn bang dat hij veel vuil mee naar binnen neemt. Kun je dit voorkomen door voor binnenkomst de poten te borstelen? En ik vroeg mij ook af hoe je de “baard” mooi wit kunt houden. Ik zie soms dat het een beetje gelig wordt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mensen met een Bearded Collie!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

oh god :'(
ik had vroeger een bearded collie als gezinshond.. zo een schat.
maar het is heel veel werk echt een hobbie om dat beest te borstelen en bij te houden..
heel veel haar heel veel stofzuigen enz
maar ach dana, de hond de ik nu heb, is kortharig en is ook vuil en werk dus tsja hauahuah dat zijn nou eenmaal honden.
Bearded collies zijn ontzettend lief
echt gezinshonden!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Dat niet zoveel verhaard is onzin, elke hond verhaart even veel, want alle haren moeten een keer vervangen worden. Maare het rui ritme is anders, zo is het bij lang harige honden dat ze het hele jaar door verharen en niet maar 2 keer zoals bv duitse herders.

En ja ze kunnen extreem veel vuil binnen halen.
Ik heb een bearded gehad als oppashond en dat was een ontzettend eigenwijs ding, deed lekker waar ze zelf zin in had en je kon haar bijna niks leren. maar goed, dat is natuurlijk niet bij elke bearded zo..

Ze was wel ontzettend lief trouwens..

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Een Bearded Collie is een hondje dat mentaal en fysiek heel erg veel bezig gehouden moet worden. Hij moet goed zijn energie kwijt kunnen. Dus veel lopen, spelen en bezig houden! :-)

Door de lange haren kunnen ze na een boswandeling inderdaad veel takjes, blaadjes en vuil met zich meenemen. Die dienen er goed uitgekamd te worden, omdat er zo klitten kunnen ontstaan.

Ook de vachtverzorging kost wat tijd. Ze verharen iets minder omdat sommige haren in de vacht blijven zitten en eruit gekamd dienen te worden. Hoeveel tijd dat kost weet ik niet precies, maar in schat toch wel zo'n 3x per week doorborstelen en 1 keer per week helemaal uitpluizen!

Verder vind ik het heerlijke honden! Actief, ondeugend, lief, aanhankelijk, sociaal en enthousiast. Grote will to please zolang je het ze maar op een positieve, vriendelijke manier vraagt.

Je woont in een studentenhuis neem ik aan, met huisgenoten?
Een hond in huis halen is een grote beslissing, die je wel goed met hun moet nemen. Heb je wel tijd om 4x per dag een flinke wandeling te maken?! En krijg je hulp van hun?
En wanneer je besluit te verhuizen en te gaan werken.. een Bearded kan wel 14 jaar oud worden. Heb je daar goed over nagedacht? Want wanneer je niet genoeg tijd en aandacht besteed aan deze hond die veeel tijd nodig heeft, is het geen gezellige huishond..

De baard kun je wit houden door wat poeder erop te doen geloof ik.. en er zijn nog andere truukjes, je zou die eens op kunnen zoeken hier in t forum. Want er zijn topics over!
Succes!

Anoniem (Gast)

Ik heb zelf 14 jaar een Jack Russell gehad, dus ik weet dat een hond lang kan leven :-) Maar goed, ik ben toch op zoek naar een wat vriendelijkere hond. Een terriër blijft een terriër, ook al zijn het hele enthousiaste beestjes.

@ Gerdine: dat is wel erg vreemd, want Beardies staan juist bekend om hun bijzondere intellect?

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Gast..
Dan heb je je niet goed ingelezen over alle terriër-soorten. Want tussen een Airdale & een Wheaten is een dag & nacht verschil. Net als tussen een Boston en een Schotse. Mijn Wheaten vertoont nagenoeg geen terriër trekjes. Word ook wel de sul onder de terriërs genoemd. :-)

honden page profiel Nathalie & Lilly!Nathalie & Lilly!

honden foto van Nathalie & Lilly!

Ik pas op op een bearded colly


echt fantastiese beesten moet ik zeggen

ik borstel em gewoon na elke wandeling ;-)

honden page profiel Nathalie & Lilly!Nathalie & Lilly!

honden foto van Nathalie & Lilly!

De naadelen zijn


1 - Elke dag grondig borstellen
2 - gevoelig


Verder niks hoor ! c

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Bearded Collies: fantastisch!
Je vragen:
Verharen, ja, maar niet waar je aan denkt bij het woord verharen. Constant je hele huis onder het haar. Zo is het met Beardeds niet. Ik vergelijk het haarverlies altijd met ons mensen. Ze verliezen haren, maar gewoon het hele jaar door een aantal per dag. En de haren die ze verliezen zijn makkelijk op te ruimen, ze zijn lang, dus blijven niet overal in steken.
Borstelen, elke dag? Helemaal niet nodig. Ik borstel mijn Beardies 1 maal per week. Klitten hebben ze bijna nooit. Hebben ze er toch een keer eentje, haal ik die er natuurlijk wel per direct uit.
Eerlijk is eerlijk, ze nemen kilo's en kilo's zand mee naar binnen. Je hebt minstens de helft van het jaar een vieze vloer. Uitborstelen van de poten is maar het topje van de ijsberg. Het is het moment dat die poten gaan drogen dat de zand eruit komt.
Dit is gewoon een bijkomstigheid van het ras. Kun je hier niet tegen? Geen Beardie nemen dan!
Ik ga hieronder even verder, scherm doet raar...

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

De baard.. Wij hebben er ook eentje met veel ontdekkingswaanzin ( ;-) , hij is nog jong) en die heeft vaak een vieze baard. Ik heb de sneeuwwit shampoo van Jean Peau, daar was ik zijn baard van tijd tot tijd mee. Promise heeft een prachtige witte baard, die bijna nooit vies is. Ligt ook aan de hond zelf he, de ene kwijlt bijvoorbeeld meer dan de ander.
Wat Gerdine zegt over eigenwijs. Enerzijds herken ik dat, maar niet in de zin van niks kunnen leren. Mijn Beardies willen en kunnen juist heel graag leren. Ze zijn altijd te porren voor trucjes, spelletjes.
Ze zijn ontzettend slim en gevoelig. Ze vragen een vriendelijke, duidelijke behandeling, geef je die, doen ze alles voor je.
Ze zijn rustig binnen en enthousiast buiten. Wandelen is echt een hobby van Beardeds. Ze willen altijd met je mee en zijn echte vrienden. Zo zie ik ze in ieder geval.
Ze zijn ook vrij gevoelig op de darmen. Ik heb best veel voedingsellende met ze gehad.

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Nu zitten we eindelijk stabiel. Promise krijgt Farmfood brok (ze lust geen kvv ;-) ), en Duuk krijgt Carnivoer kvv en af en toe brok van FF. Het gaat nu prima op dit gebied.
Mijn eigen, persoonlijke favoriete eigenschap van het ras is de humor. Het karakter in combi met het uiterlijk. Ze laten me lachen, ontroeren me enorm en ik kan me geen betere hond voorstellen.
Nadelen waar je naar vraagt (als je dat zo wil zien):
- de viezigheid (zand, takjes, blaadjes, enz. enz.) die ze meenemen naar binnen.
- ze hebben een lage blafdrempel. Als je hier tijdens de opvoeding goed op let, zal dit geen probleem worden.
- gevoeligheid, in dit opzich moet je ze aanvoelen.

Voordelen: de meest trouwe, grappige, lieve, mooie vriend(in) die je je kan wensen.

Wil je meer weten? Over wat dan ook dat met deze honden te maken heeft? Dan hoor ik het wel...

:-D

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Dit zijn vieze Beardies ;-)
Let op! Het kan nog veel en veel erger, hier zijn ze slechts nat. Van zandpoten heb ik geen foto.
:-D :-D

Multatuli (Gast)

Bedankt Dewi voor de informatie! Ik vind ze op die foto er eigenlijk niet zo vies uit zien, maar ik denk dat ik de pup ga leren om voordat hij naar binnengaat even zijn pootjes laat wassen (bijvoorbeeld in zo'n literemmertje). Ik heb trouwens zelf een trimtafel waar ik hem op kan borstelen :-) Hoe vaak loop jij gemiddeld met je Beardies? En doe je ook nog aan behendigheidstraining etc.?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Anoniem, deze leert niks omdat zij een baas heeft die het allemaal niet zo goed doet.. Dus ze luisterd heel slecht, omdat ze niet hoeft te luisteren en zo..

En over de baard, als de zonschijnt kan je er ook citroensap in smeren en in de zon zetten:P dat bleekt ook hihi, bij mensen ook..

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Hallo!
Als je de pootjes in een emmertje dompelt, heb je inderdaad al wat vuil te pakken. Ik doe dat ook wel eens. Maar echt waar, het is gewoon vies in huis met Beardies. Daar verandert gewoon niks aan. Maar met alle voordelen die ze wel hebben, neem ik dat voor lief.
Ik wandel 4 keer per dag, meestal zelfs 8 keer omdat ik vaak met de honden apart wandel. Vind ik leuk en vinden zij leuk ;-)
De wandelingstijden varieren, maar minstens 1 keer minimaal een uur achter elkaar en dan inclusief los rennen en spelen wat we onderweg dan doen.
Met Duuk speur ik in cursusverband, hartstikke leuk. Wil misschien ook nog eens behendigheid, maar vind speuren momenteel erg leuk en hij vind het ook fantastisch.
Met Promise doe ik niks in cursusverband (meer). Maar wel trucjes thuis en buiten. Waaronder ook springen over hindernissen en sloten. Dat vindt ze geweldig!
Met deze hitte hebben die van mij overigens niks te missen, daar houden ze helemaal niet van. Dus nu wandelen we niet veel, of 's avonds als het wat afkoelt.

Leuk dat je geinteresseerd bent in dit superras. Hou je me op de hoogte?

honden page profiel FloraFlora

honden foto van Flora


Yep, ik heb beardies.

nadelen:
zand in huis! met een emmertje water iedere keer afspoelen werkt niet. bij ons gaan de honden na een wandeling (als ze toch moe zijn)een uurtje in de bench. Het meeste zand blijft zo in de bench achter.

Haren vind je bijna niet in huis, omdat je ze eruit borstelt. Soms vindt je wel haren maar dat zijn dan grote plukken, die je met de hand heel makkelijk oppakt.

Borstelen vind ik zelf geen nadeel. Een pup hoef je niet te borstelen, maar om te oefenen doe je dat toch minimaal een keer per week even. Een jeugdhond heeft de meeste verzorging nodig, ongeveer 1 keer per week. De volwassen honden doe ik slechts een keer in de twee weken.

De baard houdt je het best wit, door na iedere maaltijd en drinkbeurt de baard even aftedrogen en etensresten te verwijderen.

Veel beweging hebben ze niet perse nodig. Wanneer ik geen tijd heb voor een lange wandeling, is er geen probleem. Maar je doet ze wel een groot plezier met een wandeling. Zelf doe ik behendigheid met ze en ze kunnen daar heel goed in worden. ze zijn heeel intelligent en kunnen heel veel leren.

groetjes, Flora

Maria (Gast)

Hallo

Ik heb al 9 jaar een geweldige Bearded Collie, hij is makkelijk lief. Elke dag gaan zijn poten in een emmertje en ik neem zijn baard gewoon even mee.
Wel is hij een gevoelige hond snel bang voor harde geluiden. Blaffen doet hij nauwelijks. Ik borstel hem 1x per week.Met zo'n hond moet je het vuil voor lief nemen en wat meer stofzuigen.

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties

honden foto van Criz & de Shelties

Oh my god... dat zand in huis!!!! :-D

Wij hebben al JAREN 3 Beardies als oppashonden en zo'n 6 weken in het jaar is ons huis een zandbak!
Dat vind ik persoonlijk wel echt een nadeel...

Verder zijn het schatten van honden, echte clowns met die koppies ;-) Heerlijke honden!

(Dat maakt het zand in huis toch weer een beetje goed!)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mensen met een Bearded Collie!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^