Hoestend mager spanjaardje deel 2 HELP!!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel

Een paar weken geleden heb ik een berichtke geplaatst over mijn nieuwe hondje die uit Spanje komt, ze is te mager en hoestte toen behoorlijk. Ik wil alle mensen die toen hebben gereageerd allereerst heel erg bedanken!

Helaas gaat het nog steeds niet goed met Sheila, al leek het eerst wel beter te worden, maar vorige week donderdag toen ik thuis kwam was ze verstijfd en lag ze heel krampachtig op de bank, kon haast niet op de poten staan.

Ze voelde zich duidelijk niet goed en ik ben meteen naar de DA gegaan die heeft foto's gemaakt van hart longen en rug en benen. Alles zag er goed uit geen afwijkingen, waarschijnlijk had ze last van een beginnende longontsteking en kwam de stijfheid door de koorts. Ze heeft een nieuwe antibiotica prik gehad die voor 2 weken zou werken en een pijnstiller. In de ruime week daarna ging het een stuk beter; ze at goed en was niet stijf meer en het hoesten was ook nagenoeg weg, prima dus!

Tot vandaag want nu is het weer mis; ze piept af en toe van de pijn en is weer verstijfd. Wat kan zit zijn, ik sta helemaal voor een raadsel....Hoesten doet ze eigenlijk niet meer.

Alsjeblieft tips, ik wil graag weten wat jullie ervan denken en of iemand dit ook al heeft meegemaakt? Voor de duidelijkheid ze is ontwormd ook tegen hartworm en ze heeft vandaag nog gegeten zag ook niets bijzonders aan haar maar binnen een paar uur zit je zomaar in een heel andere situatie.
Ik hhor weer graag van jullie, alvast bedankt!!!!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoestend mager spanjaardje deel 2 HELP!!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

hallo,
Alle eerst wil ik je een pluim geven,weer een hondje gered uit Spanje :-)
Zou het niet kunnen zijn dat ze iets verrekt heeft met hoesten,wat is het voor hond(je)
Heeft de dierenarts nog een uitgebreide bloedtest gedaan.
Bij welke stichting komt ze,vaak kan je daar voor advies terecht.Slikt ze nu geen pijnstillers meer.
Is je hondje gestest op leishmania.
Hopelijk hebben andere nog tips voor je hond(je)
Hoe hoog is haar koorts nu.

honden page profiel geen lid meergeen lid meer

honden foto van geen lid meer

hoi hoi

de stichting waar ze vandaan komt kan jou hier mee helpen
als het goed is hebben die een persoon die je kan bellen of mailen met al je vragen
maar een hondje uit spanje dat naar hier komt is zeker de eerste weken goed verkouden hoor
en na zo'n week of 4 gaat het langzaam over
wens je sterkte met je spaans hondje
en veel plezier in de toekomst

groetjes els spikey muisie en chenna

honden page profiel

Sheila is een hondje dat ik via Sphoek heb gekregen en ik heb hen steeds op de hoogte gehouden van het wel en wee, van de week nog alleen had ik toen het idee dat het wat beter ging. Dit is zo onverwacht en ze heeft erg veel pijn, en haar temperatuur is 39.3 Ze kwakkelt al vanaf het begin, nog voor ik haar kreeg was ze in spanje al aan het hoesten maar wisten ze niet waar het door kwam, ze zou ook in eerste instantie naar een opvanggezin gaan die de beschikking hadden over een DA die deze hondje belangeloos helpt maar op het laatste moment ging dat niet door en moest ze rechtstreeks naar mij mdat ze anders eerst bij de opvang zou wennen en dan alsnog naar mij zou moeten en dat vonden ze zielig. Ze is getest op Leishmania en ik heb al jaren een hondje uit Spanje maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.

honden page profiel

Dat vergat ik nog Trees, ze is een kruising Chihuahua dwergpincher en ze weegt 3.1 kg. Op dit moment slikt ze geen pijnstillers, ze heeft vorige week donderdag een pijnstillende injectie gekregen en daar knapte ze goed van op alleen is het nu heviger teruggekomen, zat al te denken om haar een half kinderparacetamol zetpil te geven, maar vind dat ook een beetje eng.

honden page profiel BeauBeau

honden foto van Beau

Hoi,

honden uit spanje, zijn de eerste maand, á anderhalve maand, heel erg verkouden doordat ze een te grote klimaatverschil hebben gehad...

Geef haar wat honing door het eten heen ;-)
Honing dood bacterien en maakt de keel weer zacht.

Laat haar bij je DA ook even op Leismania testen..

Succes ermee, groetjes, Beau

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik vraag me af of dit geen symptomen kunnen zijn van hondenziekte. Bloedonderzoek kan dat uitwijzen, dan zou ik meteen de Leishmaniasis en de Ehrlechiosis laten meepakken. Dat gaat ook extra via een huidafkrabsel. http://www.dierenkliniek.com/web/index.php?page=Hondenziekte_Hond

Ben je al terug geweest naar de stichting en krijg je alle kosten wel vergoed? Slechte zaak om zo'n ziek hondje uit het buitenland meteen al bij een vaste eigenaar onder te brengen.

Veel beterschap voor je hondje.

Groetjes,
Sandra
www.rauwevoedingvoorhonden.nl

honden page profiel

Hoi Iedereen,

Sheila is de nacht redelijk doorgekomen, het janken is over maar mat name haar rechtervoorpoot kan ze niet gebruiken. Ze is erg moe maar dat kan ik me voorstellen want sinds ze in Nederland is en feitelijk ook al voordat ze naar Nederland kwam is ze niet in orde.

Ik heb contact gehad met Sphoek en ze leven erg mee en hebben ook een aantal dingen aangedragen wat mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn, waaronder Ehrlichia ik heb het e.e.a. opgezocht op het internet en dat komt aardig overeen qua symptomen ik hoop dat het goed te behandelen is, heeft iemad daar misschien ervaring mee?

Wat de kosten betreft in 3 weken tijd zat ik met een rekening van € 250 en de volgende komt er natuurlijk wel weer aan. Ik hoop dat ze daar een beetje schappelijk mee omgaan maar toezeggingen zijn er tot dusver niet ik heb ze wel vertel wat het tot nu toe gekost heeft maar ik weet ook nie zo goed hoe hun regels zijn daarover kijk een hondje kan altijd ziek worden maar deze was het in Spanje al en zou hier in Nederland de opvang in gaan, dat is op het laatste moment veranderd omdat het op de ochtend van vertrek beter met haar leek te gaan en ze het akelig vonden als ze eerst hier en dan weer daar zou moeten wennen.

Maar de mevrouw van Sphoek die haar hier in Nederland zag op het vliegveld schrok ervan zoals ze eraan toe was en hoe erg ze hoestte, zij heeft haar namelijk ook gezien in Spanje.

Nogmaals ik hoop dat ze er een beetje coulant in zijn hoef echt niet alles vergoed te hebben maar een beetje tegemoet komen zou ik wel eerlijk vinden of zie ik dat verkeerd? Maar het belangrijkste is dat Sheila er doorheen komt!!!!!

honden page profiel BeauBeau

honden foto van Beau

Sheila is het aller aller aller belangrijkste dat zij er door heen komt!!

Sphoek moet gewoon deze kosten vergoeden,
ze wisten dit al van te voren, en mogen op geen enkele wijze zo een hondje afstaan aan de nieuwe eigenaar.

Heb je de honing al geprobeerd door het eten?
Dood bacterien en verzacht de keel.

Als je open staat voor een homeophatisch middel,
dan ben ik ook te benaderen via een pb ;-)

Groetjes, Beau
Knuf aan Sheila van jari, Janey en de 8 pups!!

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

heb je al eens een botscan laten maken ????????

honden page profiel

Ik heb vandaag contact gehad met Engelien van Sphoek en die denkt dat het misschien Ehrlichia zou kunnen zijn, als ik zo naar de symptomen kijk dan komt dat schrikbarend overeen ben ik bang....ze is slaperig, heeft af en toe behoorlijke diarree, haar gewrichten doen pijn en ze komt geen gram aan, ik denk eerder dat ze weer wat is afgevallen en af en toe is haar hele wervelkolom verstijfd.

Overigens moet ik wel zeggen dat ze deze symptomen nog niet had in Spanje, daar was ze wel aan het rillen en hoesten maar qua oorzaak wisten ze het niet, er is gedacht aan longontsteking, hartproblemen en kennelhoest maar omdat ze op die maandagochtend een iets betere indruk maakte lieten ze haar naar Nederland gaan, in Spanje had ze het denk ik ook zeker niet overleefd zeker niet als ze in dat kenneltje had blijven zitten.

Verder als ik zo lees over Leishmania zou dat het ook kunnen zijn of misschien een combinatie van beide? Ik zal haar laten testen, dat is in Spanje ook gebeurd, op LM dan maar ja die test schijnt niet 100% uit te sluiten dat ze het niet hebben.

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Hallo negri,
Mijn moeder vangt ook hondjes op via Sphoek,
vind het inderdaad wel slordig dat ze jou een hondje hebben meegegeven,die niet in orde is,
Engelien woont in Spanje,en is af en toe in nederland,dus die zou weinig voor jou kunnen betekenen,
Ik zou contact opnemen met iemand van de opvang uit nederland,je hond moet duidelijk geholpen worden,
en als ze een dierenarts hebben,die hun belangloos helpen,vind ik,dat ze het voorstel moeten doen,om naar die da tegaan.
in Spanje worden ze inderdaad getest op leishmania,en jammer genoeg,wilt dit niet altijd alles zeggen.
Wat gaat Engelien,nu hiermee doen?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Negri,

Ik heb je een PBtje gestuurd...
Die kun je openen door rechtboven te klikken op "berichten"...

Lieve groet, Ilja

honden page profiel

Ik weet niet Trees wat ze hiermee gaan doen, heb geen idee...Toevallig heb ik van de week eenberichtje gestuurd aan Sphoek Nederland en aan Engelien heb daarin duidelijk vermeld dat het in het vervolg m.i. niet slim is om zieke hondjes zeker die waar niet duidelijk van is wat ze mankeren rechtstreeks naar de nieuwe eigenaar te sturen, zeker niet daar ze een DA hebben die ze belangeloos wil bij staan. Ik kreeg daar wel een reactie op in de trant dat ze het niet zo aangepakt zouden hebben als ze dit geweten hadden, voor de duidelijkheid toen mankeerde ze dit nog niet maar ze wisten wel degelijk dat ze ziek was; benauwd en hoesten. Nogmaals ik hoop dat ze ook qua onkosten een reactie geven want dat zou ik wel netjes vinden. Ik moet wel zeggen dat ze erg meeleven en zeker ook denken dus ga ik er een beetje vanuit dat dit goed gaat komen, maar zeker ben ik er natuurlijk niet van.

honden page profiel treestrees 3 doggies

honden foto van trees

Ik heb dit verhaal verteld aan mijn moeder,kijken of zij er iets mee kan doen,financiel heeft sphoek ook niks te makken,maar ze kunnen je wel het aanbod doen,om naar hun da tegaan,heb je Aleida of Gemma benaderd.

honden page profiel

Hoi Trees,

Ik heb inderdaad Gemma op de hoogte gehouden van dit hele gebeuren en zij vindt het allemaal erg vervelend dat Sheila zo ziek is.

En wat je zegt over dat Sphoek ook weinig te makken heeft dat vind ik ook zo rottig aan het hele verhaal ik wil hun echt geen geld uit hun zak kloppen heb juist zoveel bewondering voor deze vrouwen hun intenties zijn heel erg goed, dit is een vergissing die is gemaakt en dat kan gewoon gebeuren zit ook helemaal geen kwade wil achter daar ben ik van overtuigd, maar het kan wel een behoorlijk kostbare vergissing worden zo....

Ik vind het wel erg lief van je dat je zo met me meedenkt want ik zit er best wel mee!
Sheila heeft vandaag gelukkig goed gegeten en wordt alweer wat mobieler maar heeft wel nog pijn.

Wordt vervolgd.....

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Hallo,
Hoe is het nu met Sheila,ben je al naar de da geweest.
waarom vraag je Gemma niet,of zij met je meegaat,naar haar dierenarts,ik meen dan je dan het consult niet hoeft te betalen,dit verteld ik je nu in vertrouwen he,maar volgens mij heb ik dat eens opgevangen.

honden page profiel

Met Sheila gaat het weer een heel stuk beter, ze gaat weer gezellig mee met uitlaten en heeft geen pijn meer, ze is een stuk actiever en springt zelfs weer de stoel op en af. Onbegrijpelijk wat er aan de hand is geweest met haar....zo beroerd en nu is ze er weer helemaal, nou ja toch zeker 80% :-D
Ik heb een afspraak staan voor morgen met de DA dan moet ze ook weer een nieuwe antibiotica kuur krijgen en wil ik haar eens laten testen op Ehrlichia en Leishmaniosis voor de zekerheid want ik begreep dat zeker met de eerste kwaal de ziekte in pieken optreedt, weer afzwakt enz. Ik heb een mailtje gekregen van Engelien dat ze graag tegemoet komen in de kosten en dat vind ik echt erg goed van Sphoek dat maak je tenslotte ook weleens anders mee helaas! Ik wacht morgen even af hoe het gaat bij mijn eigen DA en heb ik het idee dat ze er niet uitkomt dan zal ik het zeker aan Gemma vragen. Engelien zal het verhaal ook voorleggen aan de spaanse dierenarts. Ik vind het zo lief dat iedereen en zeker ook jij Trees zo meeleeft met dit kleine hondje, SUPER!!!!
Dank jullie wel allemaal!!!!

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

wat SUPER nou maar hopen dat het zo blijft of NOG BETER word!

groetjes

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Wat Super dat het nu weer goed gaat met Sheila.
Laten we hopen dat het alleen nog maar beter mag gaan.
En dat de Da verder geen verontrustende dingen meer kan vinden.
heel veel succes verder.
Gr Liesbeth,Turbo en Luna

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Hallo,
Gelukkig gaat het weer beter met Sheila,maarja het is net wat je zegt,stel dat het een van die kwalen is,en het komt met pieken en dalen,dan ben je er nog niet,is daar wel medicatie voor?sorry ik heb daar zelf nog niet naar gezocht.
Vind het wel top dat Sphoek je tegemoet wilt komen in de kosten,ondanks dat ze zelf zoveel tekort komen,in de 2 asiels waar ze voor bemidddelen.
Mijn moeder gaat heel misschien in maart naar Spanje,om een kijkje tenemen,ze had een donatie gedaan,en daar wilde ze iets van laten maken,zodat de honden er kunnen schuilen,als het of regent,of als het er bloedheet is,nu kunnen de honden er niet schuilen,tis daar echt in en in triest.
Hopelijk komt het met Sheila helemaal inorde,ze heeft een heel lief aandoenlijk koppie,ze lijkt op Mira(de spaanse schone)van mijn moeder alleen Mira is zwart.
Ik blijf je verhaal wel volgen,en duimen,dat Sheila,geen terug val meer krijgt.

honden page profiel

Hallo iedereen,

Ben vandaag naar de DA geweest met Sheila en ze heeft het vervolg op de antibiotica kuur gehad en daarnaast heb ik een uitgebreid bloedonderzoek laten doen en alles zag er eigenlijk heel normaal uit daar stond de DA ook van te kijken! Dit was het onderzoek dat de DA zlf kan analyseren en daarnaast is er een test gedaan op Ehrlichia en Leishmania maar die wordt opgestuurd naar het lab dus dat duurt even voor die uitslagen er zijn, duimen maar al gaan beide DA's er wel vanuit dat ze Ehrlichi onder de leden heeft....Sheila iseen oplappertje zogezegd :-D :-D :-D
Hoe dan ook de assistente zette niet al te zachtzinnig het scheeraaparaat in de nek met wondjes als gevolg dat was een "goed" begin en daarnaast werd er twee keer geprikt voor bloed in de hals. Zo zielig maar ze gedroeg zich helemaal geweldig ik was zo trots op haar, ze jankte maar deed helemaal niet lelijk bleef alleen maar met grote ogen kijken zo van "waarom doen jullie dit nou?" daarna de antibiotica shot en toen bibberde ze bijna van tafel af...ze ligt nu nog aangeslagen op de stoel, zielig vrouwtje! Gelukkig heb ik pijnstillers meegekregen voor als ze weer eens zo'n aanval krijgt dat haar gewrichten zo pijn doen. En dat is het nieuws tot nu toe ik laat jullie het uiteraard weten als ik iets heb gehoord van de Ehrlichia en Leishmania uitslagen.
@Trees jouw moeder is een schat dat ze dat voor die dieren doet ik weet dat Sheila in het asiel van Benidorm ook in een soort kooitje zat onder een afdakje waar de wind van alle kanten doorheen waaide....Als ik die postcodeloterij nog eens win koop ik die twee asiels op tot die tijd ga ik maar zorgen voor mijn eigen Spanjooltje O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoestend mager spanjaardje deel 2 HELP!!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^