Husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel 11111111

honden foto van 1111

Wie heeft hier ook een husky
Zou ik graag mee in contact willen
Wat jullie zoal met een husky doen
Hoe vaak alleen zit
Of dieook zo druk is
Hele tijd heen en weer rend vliegt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Husky" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Ik heb 5 hondjes die een kruising zijn van husky met witte herder. Ja, huskies hebben veel energie en kunnen niet goed alleen zijn. Dat laatste heb ik me laten vertellen hoor.

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

ik heb een husky... bijna 7 maanden oud nu, kijk maar op mn profiel, zijn meerdere huskys hier op dit forum

groetjes shamilla, en een poot v Zena

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

Hoi, ook ik heb een Husky, Dazey nu 9,5 maand oud (en volgens shamilla een reus, valt wel mee hoor ;-))
En jaa, ze is druk, erg druk maar dat ben ik ook :-)
veel ermee doen dus.
Over alleen zijn weet ik niet, ze gaat altijd mee naar werk enz enz...

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Suzanne, mag ik vragen waarom je voor een husky gekozen hebt? Ik heb namelijk het idee dat je bijna niets over het ras weet. Ben je zoals zovelen gevallen voor het mooie uiterlijk? En neem je het maar op de koop toe dat een husky één van de rassen is die erg moeilijk op te voeden zijn? Een ras wat in veel gevallen niet tegen alleen zijn kan en dan je hele huis sloopt?

In een ander topic van je ben je na 3 dagen al helemaal ontredderd dat ze niet zindelijk is. Na drie dagen! Je houdt een husky op een bovenwoning, vind ik ook al niet echt een pluspunt.

En dat je in je profiel als enige omschrijving van je hond hebt staan dat ze vervelend is? :'( :'( :'(
Ik vind dat echt afschuwelijk om te lezen.
Een husky moet je heel bewust kiezen. Het houden van poolhonden is een manier van leven. En als je daar niet tegen kan, dan had je er nooit aan moeten beginnen.

Een husky is zo'n verschrikkelijk lieve, sociale hond en dan noem jij haar vervelend...ik kan daar echt niet tegen!

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

heel goed omschreven Nienke! ;-)

honden page profiel Jesse en HachikoJesse en Hachiko

honden foto van Jesse en Hachiko

het zijn inderdaad super lieve en sociale honden , maar spijtig genoeg komen ze veel te veel in een asiel terecht (net zoals de Shiba) omdat de eigenaren er 1 gekocht hebben voor hun "schattige" kopje en er niet bij stil staan hoe hun karakter is , wat je er voor over moet hebben , .... voor je een hond koopt raad ik je aan om boeken te lezen , op internet dingen op te zoeken , fokkers te bezoeken ... enz ;-)

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Ja dat is jammer genoeg met meer rassen zo. En de beestjes zijn er de dupe van :'(

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

Oei ik schrik van je topics tot nu toe. Er moet heel snel iets gaan veranderen en serieus veel energie en tijd in je hus gestoken worden want dit gaat nu al helemaal fout.

Je hebt haar nu 3 dagen maar geef haar nog even de tijd om te wennen. Een hus hecht zich erg aan zijn baas en kunnen veel moeite hebben met een herplaatsing. Het kan best zijn dat ze daarom nu ook onzindelijk gedrag vertoont.

De zindelijkstraining zal nu weer een tijdje opnieuw moeten of zelfs nog aangeleerd moeten worden. Dus terug naar de basis zoals een kleine pup tot het goed gaat. Overigens was onze hus pas helemaal zindelijk bij 9 maanden en had ze soms tot een jaar nog wel eens een ongelukje.
Zeker wanneer je geen tuin hebt zoals wij hadden is het erg lastig.

Het toe happen en bijten van je husky naar je andere hond heeft te maken met een combinatie van spel en dominantie en dit had je kunnen weten als je je verdiept had in de husky en vooral roedelgedrag.

Als je op internet kijkt staat er ook dat husky niet bij katten kan en soms ook niet bij kleinere honden. Ik ben het daar niet mee eens MITS je je hond daarin goed begeleid en zijn grenzen aangeeft.

Ik zou je aanraden alles op te zoeken over husky's, roedelgedrag, dominantie en zindelijkheidtraining op internet, boeken en misschien zelfs bij een roedel of fokker langs te gaan en alles te leren over het ras.

Want helaas kom je over als iemand die dacht hè laten we een hond erbij nemen en o deze heeft een mooie vacht en ogen. Maar helaas schuilt er achter dit mooie uiterlijk een hond vol energie, een pittig karakter die zeker geen genoegen neemt met 4x per dag een half uurtje wandelen.

Veranderd er niks dan blijft het niet bij het onzindelijk zijn en je andere hond bijten maar ook het slopen van je interieur, huil concerten en bij de rest wil ik niet eens nadenken.

Het kan nog goed komen met je husky maar je zal er heel veel voor moeten doen.

Weet je toevallig bij welke fokker je husky vandaan komt?

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

hey suzanne,

een husky is wel een hele verantwoording waar je wel een beetje in hoort verdiept te hebben voor aanschaf, zoals hierboven ook al beschreven is,

maar we kunnen je echter alleen helpen als je meer details kunt geven over bijv. de achtergrond van je hus..
ik wil je echt tips geven, om te kijken hoe of wat.. en ik weet zeker dat ik niet de enige ben hier.. we houden allemaal van honden op dit forum!! ;-)

ik hoop dat je reageerd en dat we je kunnen helpen met het een en ander dat je dwars ligt..

ik had je ook al een pb'tje gestuurd

groetjes shamilla

honden page profiel **

honden foto van *

Hier wat informatie over de Husky..

Zij worden gewoonlijk niet geadviseerd voor flats, nochtans kunnen zij in flats leven als ze goed opgeleid zijn en veel uitgelaten worden. Siberische Husky's zijn zeer actief binnen en hebben het best een omheinde tuin. Wegens hun dikke vacht, verkiezen deze honden koele klimaten. Ze moeten bij warme dagen in het oog gehouden worden en wat schaduw en airconditioning krijgen. Dit ras verkiest in groep te leven. De Siberische husky vraagt behoorlijke wat beweging, maar moet bij warm weer niet te veel beweging krijgen. Zij hebben een grote tuin met een hoge omheining nodig, en graaf de draad bij de basis van de omheining wat in de grond omdat zij waarschijnlijk een uitweg zullen willen graven.

Karakter en temperament van de Husky

Ondanks hun wolfachtige verschijning, heeft de Siberische Husky over het algemeen een zacht temperament. Ze zijn een werkend ras. De Siberische husky is zeer energiek en genieten van op onderzoek te gaan en te lopen. Dat, gecombineerd met hun opvallende verschijning, heeft hen als familiehuisdieren en show-dieren populair gemaakt. De Siberische husky kan uiterst hartelijk, nieuwsgierig, en welkom hetend zijn naar mensten toe; een kenmerken van een slechte waakhond. Goed gesocialiseerde Siberische husky's zijn vrij zacht met kinderen. Bij kleine kinderen toch altijd in het oog te houden. De Siberische husky laat zich zijn voedsel niet zomaar afnemen, aangezien het voedsel vroeger vaak schaars was. Derhalve kunnen Siberische husky's dieren zoals huiskatten, vogels, eekhoorns, konijnen, kippen, kwartels, en zelfs herten instinctief aanvallen. Nochtans, genieten vele huishoudens van de harmonie tussen de katten en de husky's. Dit werkt het best wanneer de honden met de katten van kleins af elkaar kennen. De meeste Husky's zijn niet agressief, maar sommige honden kunnen sterkere prooiaantrek hebben dan andere, die in agressie naar mensen kunnen tot uiting komen.

De Siberische husky heeft soms kwaliteiten die sommige huisdiereneigenaars ongewenst vinden. Ondanks hun hartelijke aard, zijn Siberische Husky's niet zo aanhankelijk aan hun eigenaars zoals andere populaire rassen. Zij zullen soms weigeren om een taak uit te voeren. De Siberische husky kan soms uitdagend zijn wegens zijn onafhankelijk denken en hebben een sterke hand nodig om hen op te leiden. De juiste opleiding vereist geduld. Siberische Husky's worden over het algemeen niet geadviseerd voor iemand die voor de eerste keer hondeneigenaar wordt. De Siberische husky heeft een sterk loop instinct en zouden daarom voor hun eigen veiligheid nooit zonder leiband uitgelaten mogen worden. Ze zijn getraind om lange afstanden te lopen zonder omzien en een afgesloten tuin zorgt ervoor dat je je hond niet kwijtraakt. De Siberische husky's graven ook grote gaten en zijn enorm vindingrijk in het ontsnappen uit een afgesloten tuin. Aangezien ze sleehonden zijn hebben zij een zeer sterke wens te trekken, dus wordt de goede gehoorzaamheidstrainig geadviseerd. De Siberische husky vereist oefening op een dagelijkse basis en in een veilige omheining.



honden page profiel Laika de huskyLaika de husky

honden foto van Laika de husky

ik heb een husky meid die kan ik best alleen laten ze huilt misschien 5 minuten heb ik laten horen door de buren en zelf na gevraagt maar dat heb ik opgebouw met elke week 5 minuten erbij en nu zit ze af en toe 3 uur alleen uit der bench

1e keer sloopte ze 2e keer niks dus ze kan nu lekker uit der bench en lekker zonne

dus wat ze zeggen dat ze niet alleen kunnen blijven vind ik onzin. ligt eraan hoe je het heb opgebouwt

honden page profiel Laika de huskyLaika de husky

honden foto van Laika de husky

ik heb nu de rest gelezen van mede husky bezitters en
ik geef toe ik heb me er vanaf 1995 inhusky's verdiept en tot nu toe kan ik haal gerust alleen laten ze huilt mss 5 minuten dan stopt het
en ze kan alleen los lopen want als ik haar naam roept kijkt ze gelijk of ze komt gelijk terug

dus hoe heb ik dat gedaan dan want ik ben zelf niet zo sportief maar toch met spelen als je thuis komt en lekker rondje lopen van 1 uur blijkt me laikatje tevreden

maar 1 ding is cker ze protesteert af en toe nog wel maar dan is het gewoon van luisteren zo niet gewoon negeren uiteindelijk luistert ze toch naar me dus conseguent zijn en op goede poten staan is belangrijk by dit ras

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

of ze alleen kunnen zijn ligt aan jezelf en hoe je ermee omgaat dazey kan maximaal 2uur alleen zijn maar als ik erg weinig met haar gedaan heb hoef ik het echt niet te proberen. Nou hoeft ze ook niet vaak alleen te blijven dup dat scheelt

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

een poolhond is echt je manier van leven aanpassen. of je leven zo aanpassen dat de hond er niet onder lijdt.

wij wonen in een huis met 20 m3 tuin. tot een paar weken terug zat ik ook met mijn handen in het haar over mijn alaskan malamute van bijna 11 maanden. constant huilde hij en sloop ALLES. en mijn vriend en ik dachten het gaat wel over, en deden onze ogen dicht als het ware. tot het moment dat ik hier op het forum echt wakker geschud ben en besefte dat het zo niet verder kon!

nu ik Demon naar een pension breng overdag, lijkt hij veel gelukkiger!

en ook al zegt iedereen: ga je 7 euro per dag betalen voor een oppas?

JA, DAT DOE IK WANT IK HEB GEKOZEN VOOR EEN POOLHOND!

fokkers van poolhonden zouden niet zomaar een pup aan jan en alleman moeten verkopen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Husky" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: niet de leukste
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^