chaotische voedster

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

hihi het gaat hier allemaal nogal chaotisch hoor. Want mijn kleintje gaat ook uit logeren als ik moet werken. Dus dan kan ik der niet zo goed in de gaten houden en van leandro verwacht ik niet dat hij gaat zitten en niertjes af laat kluiven:-)
Leandro geeft zelfs het liefste brokjes:-)
Maar goed Pip (4mnd 4.5kg) heeft zowel van alles al in der kleine leventje gegeten en ze is overal enthousiast over! Alleen visje leek ze niet zo te vinden.
Hoe zeer moet ik strikt zijn?
Ik geef eigenlijk alle dagen KVV drie maal daags..75 75 en 50...die kvv's wissel ik af.
Zeker 4 dagen carnibest pupje. En daarnaast farmfood runt of carnibest kip.
Ik had gister zelf bietjes en panga. Dus dacht ik der avond 50 gram geef ik een lepeltje rijst en biet en panga. Als ik ineens aan nekjes kan komen (die heeft de slager niet altijd. Kan ik die dag dan drie nekjes en wat gehakt geven en 30 gram niertjes?
Ik weet dat ze door haar carnibest voldoende binnen krijgt. De dagen dat ik vers geef moet ik me aan de verhoudingen houden anders raakt ze verstopt of aan de diaree. Maar kan ik soepel blijven...in die zin...smorgens carnibest smiddags kipkluifjes?
ALs ze straks op 2 keer eten of liefst op een keer zit zou ik regelmaat moeten gaan toepassen. Hihi en een vriezer aanschaffen! Dan gaan we ervoor hoor!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chaotische voedster" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou dan aparte KVV- en versdagen doen. Hoe vaak gaat ze uit logeren? Doe op die dagen dan KVV. En als je thuis bent, ga je vers geven. Je kunt per dag de percentages aanhouden, maar dit ook berekenen over een paar dagen.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

dat is eum nu juist...der zit weinig ritme in:-) Soms werk ik van woensdag op donderdag...soms van donderdag op vrijdag soms de hele week niet en dan het hele weekend....nou zo en dan is ze van 1400 tot 1000 bij leandro. Dat is eigenlijk twee volle voedingsdagen. We doen ook wel dat hij de kvv dagen heeft. Of zelfs afgelopen keer brokjesdag. Maar als ik net verse kipkluifjes heb gehaald( dat haal ik dus juist naast mijn werk:-) ) ben ik zo enthousiast dat ik meteen wil geven he! Dus ik vroeg me af of het veel kwaad kon. NU ik haar toch nog drie maal daags voer...gewoon een beetje te rommelen op gevoel.
Angela hoe bedoel je berekenen over een paar dagen?
Je bedoel die 60 70 % spiervlees en die 30% orgaan en 20 % bot? Ik moet vooral zorgen dat haar ontlasting niet te hard wordt (teveel bot) of diaree teveel orgaan toch? Of geef ik mezelf teveel vrijheid?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou geen vers geven als je ook nog brokken geeft. De maag van de hond moet zuur genoeg zijn om vers te kunnen verteren. Door brokken wordt de maag minder zuur. Houd het dan gewoon bij de KVV of schakel helemaal over op KVV en vers.
Ik neem aan dat je van tevoren je rooster wel weet, je kunt de voeding dan per week aanpassen. Als de hond veel uit logeren gaat, dan alleen KVV geven. Ben je veel thuis of paar dagen thuis, doe je NRV (of Barf, wat je wilt).

Een beetje aanrommelen is niet zo goed... De hond heeft bepaalde percentages nodig aan voer, als je hiermee rommelt, kan de hond verstopt raken of aan de diarree gaan.

De hond krijgt 60-70% spiervlees, 15-20% orgaanvlees en 15-20% bot. Daar zou ik me ongeveer wel aan houden. Een procent meer of minder maakt niet uit, maar wel ongeveer aanhouden.

Je berekent hoeveel een hond mag hebben qua aantal grammen voeding. Als je bijvoorbeeld 3 dagen NRV wilt geven, dan doe je het x 3. Je kunt dan de percentages uitrekenen. Maar je kunt het ok per dag uitrekenen en dat geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chaotische voedster" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^