Welke merken van hondenvoeding nu wel en niet goed/oke.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PhilippePhilippe

honden foto van Philippe

Ik heb nu al verschilende merken hondenvoeding gezien en van gehoord ;hier op de site heb ik nog van meer merken dehoord. Nu de merken frolic en pedigree pal kun je in de gewoonne winkel verkrijgen ,maar hoor ik hier op de site dat deze niet zo goed zijn ;hoewel pedigree pal volgens de reclame toch geprezen word door de (bond van)dierenartsen. Ik heb ook gehoord wat bij mij nu de bekendste zyn op de vorige 2 na dan van Royal Canin ,Eukanuba ,Hill's en Proplan die hier toch enerzijnds geprezen worden. Nu om mijn verhaal te beëindigen met de volgende vragen : Zyn de 1ste 2 nu echt minder goed - Wat is of zyn de verschillen met en tussen de andere die dan beter zyn - En waarom volgens jullie??? Zou dit graag al weten tegen wanneer ik terug een hond kan of mag nemen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke merken van hondenvoeding nu wel en niet goed/oke." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L) 2 doggies

honden foto van Macho en Lady(L)

ik heb er geen verstand van, maar ik geef mn honden carocroc, ook goed, vult goed en hun vacht glanst ook lekker mooi! net alsof mn mopshondje en glanzend pakkie aan heeft O-)

Anoniem (Gast)

Als je buiten een hoop oranje ontlasting dan is dat van Frolic of Bonzo. Wil je dat???

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L) 3 doggies

honden foto van Macho en Lady(L)

en pedigree raden ze allemaal af ja, behalve de da.
daar krijgen honden eennorme dorst van, en gaan dan drinken en drinken, en moeten vaker plassen.

Dat is wat ik weet.
ik ken bijna niemand die dat gebruikt.

Alleen Hills, royal canin, Smolke, Carocroc en dog chow.

honden page profiel lucaluca 3 doggies

honden foto van luca

hoi philippe

wij hadden van pedigree pal een puppiepaket gekregen met daarin een zak met puppie brokken maar als hij ging eten dronk hij er ook veel bij we zijn nu over gestapt op eukanuba en het gaat goed tijdens het etten drinkt hij nu niet
dus eukanuba is zekker niet zo gezouten
groetjes

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Dierenartsen zijn niet geschoold in voeding van de hond. Dat dierenartsen slecht voer aanraden, is dus omdat ze er geen verstand van hebben EN omdat ze een dikke bonus krijgen. Zo ook met de Bond van Dierenartsen. De bekende merken geven een bonus/donatie aan zo'n bond en in ruil daarvoor prijst zo'n bond het voer aan.
Dierenartsen in de praktijk proberen je vaak ook bepaalde merken aan te smeren, meestal Royal Canin, Eukenuba of Hill's. Is gewoon omdat ze er geld mee verdienen. Ze horen de verkooppraatjes en nemen het advies over.

Alle brokken waar veel (afval)granen in zit en weinig vlees, veel orgaanvlees en afvalvlees zijn enorm slecht. Dit zijn praktisch alle bekende merken.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ik sluit me aan bij angela. Royal canin, Eukanuba, Hill's etc zijn net zo slecht als pedigree of frolic. Ze zitten vol met kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen en dan heb ik het nog niet eens gehad over de kankerverwekkende conserveringsmiddelen e.d. die er inzitten.

Betere brokken zijn bijvoorbeeld Orijen, Farmfood en Cavom. Hier zitten nog steeds wel granen in, maar geen kunstmatige toevoegingen. Ook zijn het geperste brokken die veel natuurlijker verteren als "normale" brokken.

honden page profiel PhilippePhilippe

honden foto van Philippe

Alvast bedankt voor die gene die gereageert hebben.

@ Angela of Amber

Kan of kunnen deze bekendere merken zoals Royal Canin ,Eukanuba ,Hill's (,proplan)dan ;als men deze in de midenklase plaatst en door jullie genoemde merken de betere klase ;nog zoveel kwaat als de -slechtere- merken ? Het is dat ik zou verwachten dat die toch een kwaliteitslabel moete hanteren met hun bekendheid enzo en de betere merken die jullie dan noemem nog niet echt overal verkocht worden en als ik dan mischien moest afwisselen ofzo ,dat ik dan zie dat er dan toch genoeg gehaald is van die beter merken.

honden page profiel danielledanielle 3 doggies

honden foto van danielle

ik heb vroeger ook Royal canin, Eukanuba gebruikt.

dag ook dat dat geen slecht merk was.

toen kreeg 1van me hondjes last van jeuk en graan allergie.

ik heb ook cavom en biofood gebruikt 2goede merken.
aleen vonden die van mij het niet zo lekker.

nu geef ik me honden naturis brokken en vlees en doen het er super op.

max heefd minder last van jeuk en ook zijn traanogen worden minder zie nu al goede resultaten.

ik ga over een tijdje over op compleet vlees geen brokken meer.

vlees vind ik opzig beter heb hier veel geleerd op het forum.

ook de dierenarts raade mij aan volledig op vlees over te gaan.

pedigree en veel andere winkel merken zitten veel zout in en is echt slecht.

succes met je keuze

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

We leven in een vrije markt economie. Dit betekent dat ondernemers alles mogen maken en verkopen zolang dit niet strijdig is met de wet. Er zijn zeker kwaliteitslabels en keurmerken, maar de regels en richtlijnen hiervoor zijn zeer minimaal. Wettelijk is het bijvoorbeeld vastgesteld dat hondenvoer uit minimaal 4% vlees moeten bestaan. Net genoeg om een hond in leven te houden.... Voor een carnivoor is 4% vlees natuurlijk veel te weinig. Maar tot meer zijn fabrikanten niet verplicht. Omdat vlees duur is, zal een commercieel bedrijf zo weinig mogelijk vlees in het voer verwerken en dan vooral zo goedkoop mogelijk vlees (afvalvlees en orgaanvlees). De rest vult hij op met graanafval en groente-afval, want dit is lekker goedkoop. Zo maximaliseren de bedrijven hun winst. Mineralen/vitaminen e.d.. worden allemaal kunstmatig toegevoegd en met een mooie marketing/ reclame verkoop je de brok alsof het hoogstaand voedsel is. Er zijn fabrikanten die weer inspelen op de mensen door te zeggen dat zij geen kunstmatige toevoegingen hebben, ontsloten granen i.p.v. afvalgranen, etc.... Vooral wordt het voedingspatroon van mensen nagebootst, omdat mensen dan het idee hebben dat de voeding gezond is (uit alle voedingsgroepen iets). Met geur-, kleur- en smaakstoffen ziet het voer er goed en smakelijk uit.
Het idee van 'er zullen wel strenge regels zijn, dus wat er op de markt te koop is, zal wel goed zijn', wat veel mensen hanteren, is dus heel naief... En dat geldt niet alleen voor dierenvoeding, maar ook voor onze eigen voeding.

De bekende merken hebben het slim aangepakt met bonusregelingen voor dierenwinkels en dierenartsen en veel geld pompen in mooie reclames. Omdat dierenartsen het aanraden, kopen heel veel mensen het. Zonder zich verder te verdiepen in de anatomie van honden of andere (betere) merken.

honden page profiel Kim & Peet met Cooper & QuieroKim & Peet met Cooper & Quiero 3 doggies

honden foto van Kim & Peet met Cooper & Quiero

Dog Lovers Gold lijkt ook een goede brok te zijn. Nog een segmentje hoger dan Farmfood zelfs.
Niet geperst, maar bevat meer vlees en geen graan...
www.dogloversgold.com

honden page profiel PhilippePhilippe

honden foto van Philippe

@danielle

Ja voor zyn/haar avondmaal wou ik dan wel eventueel een zelfbereide maal voorzien ;het zyn de droge brokken die ik hem door de dag dan zou geven. Inieder geval mercie voor het advies.

honden page profiel Jesse en HachikoJesse en Hachiko 3 doggies

honden foto van Jesse en Hachiko

Om Hills en Eukanuba enz op dezelfde lijn te gaan zetten met Frolic of Pedigree vind ik er wel wat over eigelijk ;-)



honden page profiel   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ * * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ * 3 doggies

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *

Hier krijgen ze best choice brokken en een dinner van prima food,
beide volledig natuurlijk en zonder toevoeging van chemisch spul,
Af en toe geven we daar een voedingssupplement van Dr. Clauders bij ...

Grtz,

honden page profiel PhilippePhilippe

honden foto van Philippe


@Jesse en Hachico

Ja Jesse en Hachico ik had of heb dat gevoel of gedacht ook nog ergens van ,ze zyn mischien inderdaad toch niet hellemaal zo goed zoals de aangerade voeding hier ;maar zyn ze desondanks dan toch niet de betere uit die groep van die ze afrade. Er zullen iderdaad van die producten in zitten maar in die andere zitten er waarschijnlijk nog meer gemicalieën of je weet helemaal niet wat ze er instoppen. Of is dat ng steeds nog een verkeerd gedacht?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Nee, die merken zijn misschien iets beter, maar nog steeds troep. En veeeeeeeeeeeeel te duur voor hetgeen ze in de brok hebben gestopt.

honden page profiel Esther,Bailey.Bruno en *Bono*Esther,Bailey.Bruno en *Bono* 3 doggies

honden foto van Esther,Bailey.Bruno en *Bono*

Hier word biofood lam en rijst gegeven..

80% lamsvlees en geen andere zooi..

honden page profiel PhilippePhilippe

honden foto van Philippe


@Angela & Raki & Bodhi

Ja dat was nog eigenlijk een beetje het gene dat ik nog wou weten. Ga wel als ik dan((eindelijk))terug een hond kan of mag nemen ;dan toch proberen van die betere voeding te geven. Het is maar als er is een moment van laat ons zegen van onmacht is welke voeding dan het minst kwaat zou kunnen.

honden page profiel Jet en de 4 boefjesJet en de 4 boefjes 3 doggies

honden foto van Jet en de 4 boefjes

Cavom!! Is een geperste brok en valt goed te combineren met vers vleees. Zit totaal geen rotzooi in, heel natuurlijk. Wordt hier goed van gegeten.

Farmfood is ook een geperste brok, schijnt ook erg goed te zijn.

Ik ben voor!

Gr, Jet

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik ben echt een fan van vers vlees. Dat is wat een hond gewoon nodig heeft, vlees. Welke brok je ook kiest, er zitten altijd nadelen aan... Vaak veel graan of rijst (ook de betere merken), te weinig vlees, etc... Maar er zijn zeker merken die van alle brokmerken redelijk goed zijn: Farmfood, Biofood, Cavom, Orijen, Acana en Dog Lovers Gold.

honden page profiel ramonaramona 3 doggies

honden foto van ramona

Mijn hond heeft als pup altijd royal canin gehad,
en toen ik ging overstappen op senoir voer kreeg hij last van het senior voer van royal canin.

Toen ben ik overgestapt op hills voer. Ik weet niet zoveel van voer verder af maar weet wel dat mijn hond nu 17 jaar oud is, en als we geluk hebben in augustus 18 jaar gaat worden, dus ik denk persoonlijk dat ik het kwa voer goed heb gedaan.

Ik heb inderdaad nooit voer uit de supermarkt gekocht, mijn idee is toch dat dat voer niet zo goed is als het "duurdere" voer, er zit volgens mij meer zout in.

groetjes
Ramona en Robin

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Ik vind zelf Biofood en Cavom goede brokken. Farmfood ook, alleen vind Daisy die niet zo lekker. Waarom deze brokken? Ze zijn geperst (Biofood heeft meerdere versies trouwens), bevatten geen kleur-, geur- en smaakstoffen en de granen zijn grotendeels ontsloten. Biofood (geperst) heeft mijn voorkeur, omdat er scharrelvlees wordt gebruikt en er geen dierproeven zijn gedaan.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Pedigree raden ze ook veel af ik heb voor onze honden royal canin en volledig vlees voer.En frolic zeker niet geven teveel zuot

honden page profiel Jesse en HachikoJesse en Hachiko 3 doggies

honden foto van Jesse en Hachiko

mja zo heeft ieder zijn mening over voer he :-) mijn hond vertikt het om Farmfood te eten , had ook liever gehad dat hij dat wel luste ;-)
ik geef gewoon Eukanuba en 1 dag per week Vers vlees , mijn vorige hond is 14 jaar geworden op brok van ondermeer Eukanuba en is nooit echt ziek geweest dus dan blijf ik daarbij

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Als je hond goed reageert op Eukanuba zou ik eerder Royal Canin geven, die behandelen hun proefdieren tenminste enigzins behoorlijk.

honden page profiel renata4dogsrenata4dogs 3 doggies

honden foto van renata4dogs

Bij mn Cane Corso's werkelijk van alles gehad begonnen met carocroc,daarna royal canin daar deden ze het aardig op alleen hadden nooit echt trek de bak bleef vaak tot s'avonds staan! Heb een keer uit nood een zak van de LIDL meegenomen omdat er leverings problemen met de royal canin waren. En voor het eerst elke keer de bak leeg nou ik dacht is vast voor ff en ik ben echt anti supermarkt voer. Voer moet gewoon goed zijn maar na een week of 2 begon zn vacht er veel mooier uit te zien en hij had eindelijk is gewone normale drollen hi hi was bij hem nl altijd wel dun Ik gebruik t nu voor alle honden en de bakken zijn elke keer gewoon leeg en ze zien er geweldig uit. Dit heb ik echt nog nooit gehad.ben me er is goed in gaan verdiepen en blijkt dat de blauwe zak (die gebruik ik dus) ook gewoon lam rijst is en dat de verhoudingen echt bijna hetzelfde zijn als de duurdere merken! Nou ik blijf hierbij scheelt me enorm veel geld als ik dit eerder had geweten had ik t veel eerder gaan gebruiken!

:-D

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

hoi

skinny krijgt biofood lam/rijst en 3 a 4 dagen in de week kvv


ze ziet er prachtig uit(haar),verhaart weinig,


toen ze net bij ons was kreeg ze bonzo :'( ,wist ik veel dat dat niet goed was,daarna overgestapt op eukanuba,dit vond ze wel lekker,maar hier worden dierproeven mee gedaan ,dus was voor mij geen optie om een nieuwe zak te kopen




kreeg 2 weken geleden een vet compliment van de dierenarts hoe skinny er uit zag :-D :-D




gr liesbeth

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen. 3 doggies

honden foto van Anita.Langen.

Cismo krijgt nu al een hele tijd vers voer van Farmfoot en dat gaat goed.Bij zijn andere baasje kreeg hij pedicee en hij liet toen niks als winden .Nu nergens geen last meer van.

Judith (Gast)

Wat een onzin om te verklaren dat dierenartsen geld verdienen aan de verkoop van Royal Canin!
Over die opmerking is niet bepaald nagedacht!

Verdienen dierenspeciaalzaken dan niet aan de verkoop van het voer?
Er is nog nooit 1 dierenarts rijk geworden van de verkoop van een paar zakken voer. De dierenspeciaalzaak verdient daar zijn geld mee. Voor de dierenarts is dit een extra service naar de klant toe. Niet meer, niet minder.

honden page profiel jannettejannette 3 doggies

honden foto van jannette

@judith,
nou ben bang dat dit niet klopt,
de da's krijgen wel degenlijk een bonus voor de verkoop van voerproducten!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke merken van hondenvoeding nu wel en niet goed/oke." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^