Hond krijgt vreemde aanvallen, herkent iemand dit aub?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hallo, ten einde raad richt ik nu een beetje mijn hoop op dit forum. Het zit namelijk zo....
We hebben 2 Jackskes, 1j en 6j oud en Raya een labrador van 5j.
Raya was kerngezond tot vorige week donderdagavond. Van het ene op het andere moment begon ze te hijgen, bolle grote ogen, heel de tijd ja of nee knikken...
Ze is toen zo een hele nacht doorgegaan, zonder eens te slapen. Smorgens direct veearts gebeld, smiddags langsgeweest. Bloedafname gedaan en Raya moest daar blijven, dokter dacht eerst aan epilepsie. Ze kreeg daar de hoogste dosis kalmeringsmiddel maar werd er alleen zenuwachtiger van. Ten einde raad belde de arts ons dat we haar terug moesten gaan halen, want dit was ook niet gezond voor Raya.
Dat was om 21u en rond 22u30 is ze hier dan uiteindelijk in slaap gevallen tot s'anderdaags 12u30 smiddags, in 1 ruk en snurken tot en met!
Eens ze wakker was was ze nog wel wat suf maar voor de rest terug ok.
Zondag was ze terug perfect, wel wat kalmer.
S'avonds veranderde ze ineens terug van de ene
sec op de andere, en weer was ze vertrokken met hijgen, nu vooral ja knikken tot maandagmorgen 9u, gaan slapen en ze was terug ok nadien. Terug met haar naar de arts maar die staan voor een raadsel, dus verwijzen ze ons door naar de universiteit in Gent, wat toch wel dik 2uur rijden is voor ons. Haar bloed was trouwens ok, alleen haar witte bloedcellen waren redelijk fel gestegen. Voor donderdag was ze de hevigste van de 3, zot doen, 'babbelen', streken uithalen, kortom een leuke lieve prettig gestoorde labbie. Maar vanaf toen is ze stiller. Wij zijn hier echt van aangedaan, onze hondjes zijn alles voor ons. Herkent iemand dit verhaal? We hebben trouwens zo een aanval gefilmd, kwestie van duidelijk een beeld te laten zien hoe het in zen werk gaat. Kan iemand ons aub raad geven??? THX

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond krijgt vreemde aanvallen, herkent iemand dit aub?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ik ben geen dierenarts. Maar degelijke verschijnselen treden ook wel eens op na het geven van antivlooiendruppels uit een pipet. Is dat misschien net gebeurd?

Lindy (Gast)

Misschien een tia?of een tumor in hoofd?

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Vlooien- en tekenmiddel gebruikt?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hallo, nee er is niets geweest ivm met vlooienmiddel ofzo....
Om intoxicatie uit te stellen moest haar bloed onderzocht worden, wat buiten een grote verhoging van de witte bloedcellen voor de rest normaal was.
Kdenk ook niet dat ze bij intoxicatie opeens weer goed is om dan een dag later terug te hervallen?
Ze is nog steeds "goed" nu maar toch niet meer de Raya die ze was. Men hart breekt gewoon van haar zo te zien maar weinig mensen begrijpen dat want "het is maar ne hond" :'(
Een scan zal moeten uitwijzen of het een tumor is.
Maar weet iemand nog ergens een gespecialiseerde kliniek daar voor? Gent, ok, maar als we een paar keer moeten gaan is het toch niet evident die afstand. In Genk is ook 1 maar volgens men dierenarts niet zo goed op dat gebied, kweet het ook niet.

gast (Gast)

Beste Wendy, wat heeft de dierenarts nagekeken behalve bloed? Zijn er röntgenfotos gemaakt? Oren nagekeken? Op bulten nagevoeld?

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Heb je misschien een video voor mij eventueel?
Ik zit namelijk op school en daar loopt wel een docent rond gespecialiseerd in vreemde dierenziektes. Kan er verder zo geen uitleg over doen maar je snapt het vast wel.

Stuur je wel pbtje met mijn emailadres... Dan kan ik het hem laten zien. Hij is uit Amerika overgevlogen om ons een half jaar les te geven. Dus misschien weet hij het...

Groetjes.

honden page profiel helenhelen

honden foto van helen

wendie is de wagenrenk in wageningen niks voor jullie .ikzef vind dat een hele goede met specialisten .je kan altijd even bellen .mischien is het wel een hersensinfarct .ik wens jullie heel veel sterkte .en laat even horen hoe het verder gaat sterkte

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Wendy,

Allereerst sterkte, ik weet hoe verschrikkelijk het is als je je hondje als een hoopje ellende ziet en hem/haar niet kunt/weet te helpen.

Is er misschien iets voorgevallen die donderdag toen ie zijn eerste aanval kreeg? Misschien ´s morgens, ´s middags of ´s avonds?

Het klinkt misschien vreemd maar Lucky heeft ook van die vreemde aanvallen gehad, men dacht destijds eerst ook aan epilepsie, maar ook een kalmeringsspuit hielp hem ook niet echt. Het vreemde was dat Lucky het de volgende avond ook weer kreeg en een paar avonden daarna ook weer, meestal ´s avonds.

Bij Lucky ben ik er achter gekomen dat ik hem uit zo´n aanval kon halen. Lucky reageerd altijd heel heftig op zijn bal, dus wat ik deed was als ie weer zo´n aanval kreeg gooide ik zijn bal voor hem neer, toen reageerde ie op de bal.
Misschien zou je eens kunnen kijken of er bij jullie ook iets is waar ie normaal gesproken een moord voor doet?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Het klinkt heeeeeel vreemd maar zo ben ik er bij Lucky achtergekomen dat ie bij zijn 1e aanval een gigantische angstaanval moet hebben gehad waar ie zelf niet meer uitkwam, dit is nog een paar keer teruggekomen. Lucky heeft destijds ´s middags een gigantische knal gehoord en wist niet waar dat wegkwam, ´s avonds is zijn eerste aanval begonnen. Het leek op epilepsie maar was het gelukkig niet.

Allereerst moet je natuurlijk zeker weten dat er lichamelijk niets met hem is, dus altijd direkt naar de DA (maar dat heb je al gedaan en doe je nog)

Wens je veel sterkte en beterschap met Raya.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hallo, ondertussen veel gebeurt....
Wij zijn naar een dierenkliniek geweest en daar hebben ze foto's genomen extra bloedonderzoek enz....
We kregen zowat direct te horen dat haar foto's niet goed waren en ze hoogstwaarschijnlijk uitzaaiing en had op de longen! Wat een Schok!
Je zag ook wel heel duidelijk dat Raya artrose heeft.
Na drie weken moesten we terug gaan voor nieuwe foto's om te zien hoe erg er veranderingen waren, ze gingen uit van een hersentumor!

Maar bibi wacht geen 3 weken!!! Dus direct andere kliniek gebeld waar ze ook MRI enz doen.
Daar konden we afgelopen maandag dan terecht, Raya in slaap gedaan voor scan, M.R.I, nog foto's, punctie van het hersenvocht...

Vrijdag hebben we pas de volledige uitslag, maar 1 ding was voor hen direct duidelijk, dat op haar longen was longfibrose en dus GEEN uitzaaiing en!

Kheb geweend gelijk een klein kind van opluchting!.
We waren wel 700€ kwijt die dag maar Raya is dat meer dan waard!.

Nu afwachten wat er vrijdag gezegd wordt :(

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Mijn hemel, wat een toestanden! Gelukkig dat er geen uitzaaiingen te vinden waren!

Ik hoop dat het allemaal meevalt.
Sterkte met het afwachten van de uitslag en het beste met Raya!

Frits onderstal (Gast)

Wij hebben hetzelfde meegemaakt en maken het nu nog mee.
We zijn met bikkel naar utrecht geweest voor onderzoek, geen resultaat alles was goed.
Ze zeggen dat het epilepsie is maar daar beniknog niet overtuigt van.
Door de medicijnen heeft ze wel lichtere aanvallen maar nog steeds tevaak en wat wel op valt dat ze ipv roze oren ineens witte oren heeft en na de aanval weer langzaam roze worden.
Ik wacht op jou uitslag af.

sterkte en het beste met raya

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond krijgt vreemde aanvallen, herkent iemand dit aub?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^