Hoe moet je je hond leren met je kat om te gaan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ShanaShana

Hoe moet je je hondje leren met je kat om te gaan, want mijn hondje loopt er altijd achter en blaft er naar, en dat vindt de kat niet leuk natuurlijk..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe moet je je hond leren met je kat om te gaan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

wij hebben ze gewoon steeds afgeleid met iets wat ze veel leuker vonden als de kat, en dan steeds belonen. Ook belonen als hij zich netjes gedroeg tegenover de kat. En je moet er ook voor zorgen dat zowel de kat als de hond een eigen plekje hebben waar ze zich veilig terug kunnen trekken. Zo konden bij ons de katten naar boven als ze niets met de honden te maken wouden hebben, en dan deden we de tussen deur dicht.

honden page profiel SennaSenna 3 doggies

honden foto van Senna

Wij hadden/hebben ook het probleem. Senna deed het al vanaf de eerste keer dat ze de katten zag ze was toen 9 weken oud erachteraan rennen en blaffen. Het blaffen hebben we afgeleerd door elke keer iets anders aan te biedden net als Amber adviseerd. Ze doet de katten nog steeds terroriseren maar dat komt omdat mijn poes haar uitdaagd en Senna is 16 weken en neemt die uitdaging maar al te graag aan. Ik bekijk het per moment als ze rustig is bij de katten geef ik haar een beloning ook doe ik haar trainen met de katten erbij als afleiding ik merk dat ze daar ook rustiger van wordt. Als het uit de hand loopt zeg ik niks en zet ik de katten op een plaats waar Senna niet bij kan totdat de rust is wedergekeerd ;-) Heeft me heel wat planten/potten/vazen en siersels voor de ramen gekost want daar springen mijn katten direct naartoe als Senna op hun komt afgestormd. Het kan dus lang duren. Veel succes!

honden page profiel AngelaAngela 3 doggies

honden foto van Angela

Diesel rende ook meteen achter 1 van onze katten aan, zodra hij hem zag. We hebben we ook afgeleid en beloond als hij de katten links liet liggen.
Wij hebben ook gelijk vanaf het begin de katten ook voorgetrokken, omdat zij het er eerste waren. dus de katten als eerste aandacht als ik thuis kwam en de katten eerst eten enz.
ze zeggen ook wel dat het kan helpen als je de katten hebt ge-aaid, dat je met diezelfde hand ook de hond moet aaien en andersom dit ivm geur. dan leren ze dat het oke is.
over het algemeen gaat het goed, maar diesel is erg speels en ziet ze als een potentieel speelkameraadje, maar de katten zijn daar niet erg gecharmeerd van. hij loopt ze ook gewoon ondersteboven als ze in de weg zitten. hij wordt gedoogd, zolang hij maar rustig is. zodra hij vieze geluiden maakt of druk doet dan vluchten ze weg.
hij heeft inmiddels al wel geleerd dat hij niet zijn neus door het kattenluikje moet steken, want dat doet pijn. hij kreeg gelijk een mep van de kat en had een klein sneetje in zijn lip.
Als je maar consequent bent, dan komt het echt wel goed.
Succes!

honden page profiel Lisa & doggsLisa & doggs

honden foto van Lisa & doggs

gelukkig was mijn kat honden gewent
in het begin ging sascha achter de kat aan
maar die draaide haar om en daar schrok ze van
en nu liggen ze met z,n tweeen in de mand het gaat super tussen die twee
donja kon ze natuurlijk al

groetjes Lisa

honden page profiel ChenChen

honden foto van Chen

wat hierboven is al genoemd natuurlijk. mijn vorige hondje ging er ook altijd achteraan totdat hij een keer werd aangevallen daarna heeft ie het nooit meer gedaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe moet je je hond leren met je kat om te gaan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^