Golfkarton voor in de werpkist

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roxy-MissyRoxy-Missy

honden foto van Roxy-Missy

Hoi

Ik ben me nu aan t inlezen over fokken en dekken en alles wat er bij hoort. Heb vandaag in de bieb een load aan informatie opgezocht en opgeschreven en ik kwam vandaag wat tegen waar toch wat vraagtekens opdoken.

Er stond in een boek dat er ipv krant, golfkarton gebruikt kan worden. Er stond dat krant inkt afgeeft als t nat wordt en dit bij golfkarton niet gebeurd.

Heeft iemand van jullie ooit golfkarton gebruikt? en waar kan ik dit kopen??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golfkarton voor in de werpkist " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel fabiennefabienne

honden foto van fabienne

Nooit gebruikt, ook nooit van gehoord ...Wij gebruiken op de bodem vd werpkist wel kranten maar daarboven komt een dry-bed te liggen. VOordeel hiervan is dat de urine vd pups door dat drybed dringt en geabsorbeerd wordt door de kranten, pupjes liggen dus quasi nooit nat. Drybeds zijn ook heel handig te wassen in de machine, dus makkelijk te verversen en als je daarnaast regemlmatig de kranten vervangt door een nieuwe laag blijft alles netjes en droog ;-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik gebruik een laag kranten en daar overheen een vetbed. Bij de bevalling zelf heb ik kraammatrasjes over de kranten heen.
Golfkarton had ik soms wel onderin de bench liggen, dat sneed ik dan op maat uit een grote doos. Maar meestal werd dat al snel versnipperd.
Drukinkt is inderdaad giftig, maar ik heb nooit problemen met kranten gehad.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Vetbed en drybed is volgens mij trouwens hetzelfde.

honden page profiel fabiennefabienne

honden foto van fabienne

helemaal juist Nienke, what's in a name ??? ;-) ;-)
Groetjes Fabke

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Ik gebruik ook kanten.
Karton neemt juist niet veel vond op....

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Ik heb dat van die golfkarton ook gehoord. Dat zou minder schuiven dan bvb kranten.
Hier liggen er kranten en daar lakens over (al trekken de pups de lakens en kranten nu demonstratief aan de kant). De pups zijn hier dan wel niet licht van kleur, maar ik merk toch niet dat die kranten afgeven. Nu ik ververs de kranten enkele keren per dag (kan het niet zien als het nat en vies is)

honden page profiel de belsde bels 3 doggies

honden foto van de bels

ik had een restje vinyl gekocht, met daarop aan de ene kant plaid die meerdere malen werden ververst en aan de andere kant "plasdoeken" met kranten onder. Dit waren grote doeken die ze gebruiken als bedbescherming bij incontinentie. Ook te verkrijgen trouwens als plasdoeken voor puppytraining. En wonder boven wonder van zodra ze deftig konden stappen, gingen ze in 90% van de gevallen naar de plasdoeken !!
Natuurlijk zijn er altijd ongelukjes en dan is een vinyl zo gedweild en een plaid zo gewassen !

in het begin gebruikte ik ook antislipmatjes (voor badkamer) met daaronder dan handdoeken, ook altijd droog en in 123 gewassen.

plasdoeken/plaid:




antislip:

honden page profiel Roxy-MissyRoxy-Missy

honden foto van Roxy-Missy


bedank voor jullie reactie en mening..

@ de bels... de 'plasdoeken' die je gebruikte (bedbescherming bij incontinentie) die lijken ook erg veel op puppiepads die je bij de dierenwinkel kan kopen.
Het werkt idd want toen Missy nog niet 100% zindelijk was ging ze daarop plasje doen. had het 2 a 3 weken in huis en het hielp wel met zindelijk worden.
het enige nadeel was dat we best een duur prijsje betaalde voor die pads. 7 stuks voor €3.65. Ik vroeg me af.. wat betaalde jij voor die plassoekken.


hier nog ff een foto van missy op de pad

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik heb ook gelezen dat je geen dekens mag gebruiken omdat de pups zich er dan in kunnen rollen en stikken.

Ik zou ook gewoon kranten doen, vetbed en misschien een laken of zo..

groetjes

tineke (Gast)

Vetbed is veel fijner dan die vieze kranten, ook voor de moeder! Wij liggen ook niet niet graag op kranten toch? En lekker elke dag verschonen.

honden page profiel de belsde bels

honden foto van de bels

Die doeken waren toch ook 0,30-0,40 euro per stuk ongeveer. Ok duurder dan kranten maar ik vond ze wel properder, plasjes worden onmiddellijk geabsorbeerd en de hoopjes moet je natuurlijk zelf opkuisen. (Vandaar altijd natte doekjes en WCrol in de buurt)
Meestal waren dat 2 à 4 doeken per dag. Je kan natuurlijk ook overdag kranten en vaker verversen en dan s nachts doeken om alles wat proper te houden, want als ze bij de kranten er door lopen.... is heel de omgeving nat...

ik ben destijds ook gestart met een vetbed, maar snel over gestapt naar de plaids, wassen gemakkelijker en je kan er meer terzelfdertijd wassen, dus ook meerdere keren per dag verversen voor een zelfde aantal wasbeurten...

wat het inrollen betreft..1) volgens mij hou je toch regelmatig toezicht 2) is vooral een probleem bij pas geboren pups die zich nog niet goed kunnen draaien enzo, eenmaal ze rond lopen kunnen ze zichzelf wel behelpen,

trouwens de plaids liggen ook strak en niet in een hoopje.
ook daar mits regelmatige controle kan je dat perfect te baas.

eenmaal ze enkele weken waren lagen er hier ook veel kussens en knuffels aan de zijkanten en ze vonden het meestal super om net daartegen of net wat onder te gaan slapen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golfkarton voor in de werpkist " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^