ouders willen geen hond wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Karin, inderdaad! dat is best wel erg hoor... "zodat je ouders er niet meer zo lang mee zitten!" en hond is iets waar het hele gezin van moet houden en voor moet zorgen!
je gaat over een aantal jaren misschien al wel op kamers! als ik jou was zou ik het gewoon NIET DOEN!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ouders willen geen hond wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

En als je op kamers kan dan kun je zoveel feesten dat je een hond voorlopig niet zult missen..
Als je je best doet op school tenminste.

Wat ik nooit deed...
Daarom heb ik nu een hond...

En ook niet denken:
"Ik mag geen hond, goed dan neem ik een konijn!"
Want dan mag ik hem straks van straat plukken en ik heb al zo'n ding.

honden page profiel ~~Michelle&Mushu~~~~Michelle&Mushu~~

honden foto van ~~Michelle&Mushu~~

@ karin, eens!!! het is geen meubelstuk dat je achter laat als je het huis uit gaat. Het is een vriendje voor het leven.
Ik zelf woon sinds een jaar op mezelf, en kon voor die tijd ook geen hond hebben bij mijn ouders thuis ivm zware allergie van mijn moeder. Dat terwijl ik al een hond wil sinds ik 6 jaar oud was. Niet dat je dan de gevolgen ervan kan inschatten maar toch. :-D :-D Ik heb vervolgens nog 18 jaar!!! moeten wachten op een hondje en nu heb ik dan sinds 6 weken mijn lieve pupje Mushu.
Het was het wachten meer dan waard.
Maar zeuren zou ik niet doen, leg je erbij neer, en als je later op jezelf woont kun je nog eens vragen of je ouders willen oppassen. Als je het nu forceert en er ruzie over krijgt is die mogelijkheid al uitgesloten, en het verbeterd ook de relatie met je ouders niet(ik kan het weten) :-)
Succes met alles, en ik hoop dat je ouders in gaan zien dat je het echt serieus meent, want ik gun je wel een hond, maar wat ik wil zeggen forceer het niet O-) O-)

honden page profiel laralara

kortom iedereen zegt hetzelfde wachten.......

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

hey lara,
ik ken je gevoel, ikzelf ben 15 en heb tot een 4tal maanden geleden moeten wachten tot een hond.. ik heb ook jaren gezeurd maar dat heeft helaas gewoon geen zin.. Een hond vraagt heeeel veel van je vrije tijd. en mijn ouders vonden gewoon niet dat zij ervoor moesten opdraaien. toen heb ik het opgegeven en een tijd geleden zagen ze een hondje (sheltie) toch wel zitten, ze waren er in het begin echt niet voor maar je ziet iedereen kan van gedachte veranderen.
maar ik vind wel dat je er rekening mee moet houden dat je nog naar school gaat.. kan en wil je mama terwijl je naar school gaat voor je hond zorgen? wil ze in het begin al haar tijd in de hond steken om hem op te voeden? want ook asielhondjes hebben opvoeding nodig en best wat tijd om te wennen.. (wel super dat je zo een hondje een thuis wilt geven)

Ik heb nu Zino, scheltie van 9 maand, en een echte puber. Ik heb mijn hondje gekregen maar het is dan ook echt MIJN hondje, ik laat hem altijd uit, ik ga 2x per week naar de hondenschool, ik oefen thuis met hem, ik ruim ook alles op wat in onze tuin ligt, ...
en ik zeg je het is heel leuk maar ook erg vermoeiend,, sommige dagen heb je bv heel erg veel te doen voor school en ben je moe en wil je heel graag wat in de zetel liggen ofzo,, maar ook dan is je hondje er en wil je volledige aandacht.
Kan je kordaat en consequent zijn??
Ik wil echt niet negatief doen ofzo hoor want een hondje is echt zalig maar denk er gewoon aan dat eens je een hondje hebt hij er ALTIJD zal zijn..

ikzelf vind dit super omdat hij echt mijn maatje is enzo maar ik heb dan ook het geluk dat mijn mama mijn hond verzorgt als ik naar school ben..

dus als je mama dit wilt doen zou ik zeggen ga ervoor maar als je er volledig zelf voor staat zou ik wachten.

shitshu is ook erg leuk vind ik,, en wil je een hondje dat graag werkt of liever zo een rustiger hondje??

liefs Jessica

Anoniem (Gast)

ja ik heb 2 honden maar bij me vader alleen katten,
daar is wel een parkje voor honden en dan nemen ik en me vriendin koetji rakker en tommy mee af en toe sascha en bonji en ook bij ;-)
dus wij hebben t meestal wel gezellie tot ik naar huis moet en ik in een stil huis kom bij een schuwe kat die ik van straat haalde en een kat die door me tante dr kids mishandelt werd dus een krabbelig typetje
en dan kan ik mijn doggies wel meenemen
maar snowie die kan niet tege katten (huskyXlaika..)
en jaykee die kan t wel maar die kan niet zonder snowie .
dus dan hebbie een probleempiej ..
na 6 jaar zeuren gaan we eind dit jaar kijken voor een hondje ..
me vader moet en zou dan wel een pup die die mee gaat nemen naar zijn werk enzo mijn vader loopt rond in de buurt (woningbouw) dus dan kan de hond ook mee;-)
hij wil een herder of een malamute maar ik wil een husky of een samoyeed en t is wel moeilijk om te kiezen maar ik wil bij een poolhondje blijven of een JR .

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Waarom ga je niet eens kijken of je vrijwilligers werk kunt gaan doen in een asiel. Dna ben je ook met honden bezig en leert er ook nog eens over.
Ik zou verder gewoon wachten tot je het huis uit bent als je ouders het niet willen.
als er een hond komt dan moet iedereen in het gezin dat willen. Een hond is geen stuk speelgoed maar een levend wezen waar je verantwoordelijk voor moet zijn. Zijn hele leven en dat kan inderdaad wel 15 jaar zijn.

achmed (Gast)

ja ik had eerst ook het zelfde maar dit jaar krijg ik wel een hond.

en ik noem wel een paar goede raassen:
Kortharige chihuahua
Franse bulldog
Dwergpinscher
Kortharige teckel
Vlinderhondje (beetje langharig maar is heel lief)
schipperke

dit waren ze wel zo'n beetje......

Achmed (Gast)

het is wel irritant als je niet alles kan krijgen maar ja zo is het leven jammer :'(
maar als ik jou was zou ik ook gaan wachten tot ik een eigen huis heb en niet naar mijn ouders hoef te luisteren. :-D :-)

want je woont nu in een flat en elke hond wilt liever in een grote huis met eenb tuin wonen
dus ik zou geduld hebben en wachten.................

Achmed (Gast)

O ja wat vergeten op te schrijven

een jack russel is ook heel leuk klein en heel erg speels hoe oud die ook maar is en is heel druk wilt echt altijd spelen........... :-D

honden page profiel AmberAmber

honden foto van Amber

honden page profiel AmberAmber

honden foto van Amber

Wat je wel kunt doen (deed ik ook) is de honden van andere mensen uitlaten en op de honden van je vriendinnen passen.. zo ben je toch niet helemaal hondloos en kun je alvast 'oefenen' voor later. O-)

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Hai,

Lekker wachten tot je klaarbent met studeren en voornamelijk feesten, want das niet zo fijn als je ook de zorg van een hond op je moet nemen wanneer je zwaar brak bent na een feestje, ja, want de hond moet dr toch uit, ik was net 16 toen ik op kamers ging dus weet echt wel waar ik t over heb ;-) , voor mn 24 ste verjaardag mezelf Daan kado gedaan! :-D nog ff geduld, heb je er wel 100x meer plezier aan.

Lola (Gast)

ik heb et zelfde probleem!!!!

ik probeer ze over te halen door foto´s en zo te late zien ... en dat werkt soms wel

ik mis het egt een hond :( met een hond heb je veel meer gezelschap

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Wij (m'n zusje en ik) mochten ook nooit een hond omdat m'n moeders ervaring van vroeger was dat zij ook een hond kreeg en dat haar moeder (mijn oma) er vervolgens iedere keer mee liep...maargoed, m'n zusje werkt in een dierenwinkel waar ze dus pups verkopen en bijna mochten we er eentje. Toen zei m'n moeder: "als we een hond nemen, dan eentje uit een asiel." haha, had ze beter niet kunnen zeggen want nu was de optie er dus ;-) M'n zusje meteen gezocht en vond Taiko...en een dag later gingen we hem halen :-)

En het gaat nu nog steeds goed. M'n zusje en ik lopen 4x per dag met hem en zorgen echt voor hem...maar idd, het is lastig met weggaan en wat te doen als ik het huis uit ga, wat binnenkort toch wel gaat gebeuren. (ben immers al 21 ;-)) Maar hoe we dat dan doen, zien we dan wel, maar het idd wel veel werk + altijd rekening mee houden. Dus als jouw ouders je niet willen helpen met uitlaten, verzorgen etc, dan is het best lastig in je eentje...

honden page profiel lisa en layckalisa en laycka

honden foto van lisa en laycka

Wel ik mocht ook nooit een hondje van men mama, maar na lang zagen wel.
Toch is het beter om te wachten.
Een hond is een GROTE verantwoordelijkheid: behoeftes opkuisen, uitlaten, eten en drinken geven, borstelen, spelen, medicatie, speeltjes, vanalles en nog wat.
Stel nu dat jullie op reis gaan, wie gaat er voor de hond zorgen. Je schoolwerk zal ook wel stijgen.

Nog een paar jaartjes geduld misschien?

ik wil een hond (Gast)

ik ben 9 ik wil al lang een hond want iedereen heeft er een
maar mijn auders niet

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

ik zat in de zelfde situatie als jij.
ik heb wel een hond gekregen, naar heel lang zeuren.
maar het is niet handig, ik wil kvv/barf geven hun brokken, royal canin...
ik wil met hem op vervolg cursus of een sport, maar dat mag ik niet.
en hun manier van ''opvoeden'' is echt verschrikkelijk, ik ben voor slecht gedrag nergeren en goed gedrag belonen, mijn vader die schreeuwt als die wat fout doet, gaat die dan nog door krijgt die een tik/klap.. :'( nu is die verschrikkelijk onzeker en wil ik met hem naar een gedrachts deskundige, maar je raad het al, dat mag ik niet.. :'(

Teckeltjeslover (Gast)

Heeeii
Ik weet hoe je je voelt! Ik wil ook heel erg graag een hondje.
Mijn moeder begon erover. Maar mijn vader is ANTI- honden! Echt niet leuk dus... Nu wil mijn moeder het ook niet meer :'( Ik wil het ras: Teckel. Dat zijn super leuke hondjes!!
Toch blijf ik het vragen! :-)

honden page profiel --

honden foto van -

Laurenx (Gast)

Hoi,
ik ben bijna 12...
ik kijk elke dag dogs 101 en dog wispherer
van cesar millan :-D ik wil heel graag een chihuahua .
Heb allemaal informatie enzo verzameld,
mijn moeder werkt nu op maandag woensdag en vrijdag.
maar mijn vader op maandag dinsdag en donderdag...
dus eigenlijk moet mijn vader op dinsdag en donderdag werken.
Maarja, dat gaat niet zomaar.Dus dacht ik om er een in de grote vakantie
te nemen want zoals ze al zei ; dan hecht je hond aan jou en niet je ouders.
Ik weet wat me allemaal te wachten staat , want mijn ooms hondje logeert hier
soms 2 weken dus ik weet wat ik moet doen .

Kunnen jullie mij helpenn?

(ikganaardemiddelbare)

Charlot (Gast)

Mega stom;ik wou al mijn hele leven! en mag ook niet, ik ben nu aan het proberen om bv gaan wandelen met de hond van je buren en zo kunnen ze zien dat je er echt klaar voor bent.spreek met je mama of papa, als je mama het ziet zittn babbel dan met je mama en je pa ja dan me je pa,Waarom zijn mamas en papas zo egoisten, kvind echtniet leuk en men zus staat natuurlijk aan hun kant,



alvast succes !

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik vrees toch en beetje dat je moeder je beter kent dan wij. Wij weten niet hoe vaak ze moet zeggen dat je iets moet opruimen... Hoe vaak je haar met allerlei helpt... Of je ooit een ander huisider of taak hadt en hoe je dat aanpakte.

Je bent 16 en binnenkort ga je meer en meer met vrienden of vriendinnen afspreken... en studeren (op een studentenstudiootje is het hondje niet echt goed af ).

Je vader zou ermee akkoord gaan, ... Maar meestal zijn het niet de vaders die de kleren van hun tieners wassen, strijken en opruimen...

Denk er nog eens heel goed over na... En probeer juist te weten wat de reden is voor je moeder. Ik heb nog jongeren gekend die bij hoog en bij laag volhielden dat ze tijdens de vakantie zelf thuis zouden blijven als de hond niet meekon... Maar toen het zover was mochten hun ouders een opvang gaan zoeken. Enz...

Goed nadenken, goed overleggen... en als je je moeder dingen beloofd... Je er ook aan houden, vind ik.

(P.S. : Een meisje vroeg waar haar konijntje was... Weggegeven, zei haar moeder. Gehuil en boosheid. Je gaf het konijntje niet regelmatig te eten. Zei de moeder. Jawel, deed ik wel! zei het meisje. Oh,... zei de moeder Het konijntje is wel al 5 dagen weg hoor. ... Dit maar om te zeggen hoe het voor moeders soms gaat ) ....

Hondjes lover (Gast)

heey,
mijn ouders wilde eerst ook geen hond maar ik bleef er om zeuren tot ze ja zijden en nu hebben we een schat van een hond

Anoniem (Gast)

hey hondeliefhebber.
ik wil ook heel graag een hond.
mijn ouders willen het ook niet.
bij mij gaat het denk ik niet werken want pap wil het echt niet
miss. kan je bijv. een keer ,s ochtends honden uitlaten of ze een weekje houden en laat je ouders maar is zien dat je het kan dan zullen ze vast zeggen ja nu is het voor een week maar hou je het wel 15 jaar vol ofzo.??

ik laat nu vaak honden van andere uit en ga met ze spelen enzo.
maar denk ook aan de nadelen he.

nadelen:ieder dag uitlaten ook als het regend of hagelt want een hond moet er uit.
heb je er wel altijd zin in als je bijv. even een dagje alleen wil zijn :-)
en op vakantie in de auto?? hij mag niet overal naar binnen.
hij vraagt veel aandacht van je
veel succes ermee.

Anoniem (Gast)

luister je moet er allemaal 100% achter staan anders word de hond ook ongelukkig.
maar ga is kijken bij een fokker met pups dan zijn je ouders miss. verkocht

Anoniem (Gast)

ik vind het ook niet leuk maar je moet hele dag voor hem zorgen
ik ben pas 10 ik wil ook
maar mijn moeder wordt ontslagen door haar domme werk
ik vind het ook niet leuk
maar ik ga gewoon blijven zeuren tot ik krijg
want wachten tot aleen wonen dat vind ik ietjes te lang duren
ik wil een berner sennenhond een rottweiler een chiauau ik weet niet hoe ik het schrijf maar ja
grijp je kans girl
ik hoop dat je je hond krijgt!
of gewoon wachten tot je het huis uit bent
:-D byeeeee

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Dit is een topic uit 2010...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Zouden die nog altijd een hond willen allemaal :-)O-)

honden page profiel lotte en sieplotte en siep

honden foto van lotte en siep

heey,

ik ben nu bijna 14, en heb mijn hele leven al een hond gewild, maar mijn zus was er bank voor (ooit gebeten, niet ernstig maar ze was nog klein) en mijn vader had er niks mee, hij zei altijd 'als hier een hond komt, ben ik weg'. er is wel eens een hond blijven slapen bij ons een teckel een paar keer, en een puppy teckel van 3 maanden, 10 dagen. mijn ouders zagen hoe gelukkig ik was, maar we namen zelf nog geen hond. maar toen namen mijn oom, tante, neefje en nichtjes een hond, Golden Retriever. wij gingen daar kijken en mijn zus was niet meer bang, zij heeft mij geholpen om onze ouders te overtuigen van het nemen van een hond, ze wilde wel een blonde labrador, omdat dit van die lobbessen zijn die geen vlieg kwaad doen. maar dat boeide me niks, ik was al dolgelukkig als ik een hond kreeg. we hebben mijn ouders weten te overtuigen, mede door mijn slechte motoriek en pesterijen op school. ook mijn vader is ontzettend trots op onze Siep. onze lobbes is nu 1 jaar, en heeft al best veel meegemaakt o.a. een operatie, hij had HD, dit kostte €1700,-. maar omdat we allemaal verschrikkelijk veel om hem gaven, hadden we dit er wel voor over.

succes nog en gewoon overtuigen, zoek bijvoorbeeld allemaal voordelen op van de hond en zoek van alles uit, dan heb je al meer kans, want als ze zien hoeveel moeite je ervoor doet dan is de kans groter dat je er een krijgt. ik weet niet of je broer er ook een wil, maar dan is de kans ook groter.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ouders willen geen hond wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Gratis trimbeurtµ
^