Diaree

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel andreandre

Hoi,

Mijn hond heeft sinds vrijdag opeens diarree terwijl er niks in de voeding veranderd is en ook niks qua snacks. Overdag krijgt hij ooit wel eens een koek tussendoor, maar pas in de avond zijn het 2-3 snacks omdat hij dan al zijn brokjes opheeft. De een zegt op het forum dat je probiotica moet nemen, de ander zegt weer rijstwater koken en gekookte kip, maar ik heb even terug zitten lezen en weet niet wat de beste optie is. De hond zelf reageert gewoon gezond dus net als bij ons mensen zie ik nog geen alarmsignalen om naar de dierenarts te gaan. Hij speelt is lekker druk op zijn tijd en hij eet ook gewoon normaal. Het enige wat me opvalt is dat hij wel wat meer drinkt, maar dat is juist goed want dan voorkomt hij uitdroging. Het is niet abnormaal veel ik denk zo'n 100 tot 150 ml meer per dag (natte vinger werk). Daarnaast kauwt hij ook gewoon nog op zijn botjes en dergelijek dus signalen zijn er geen, maar zelf heb ik prikkelbare darmen dus vandaar dat ik als baasje me daar toch wel enigzins zorgen om maak. Snachts doet hij het nu ook opeens binnen, maar dan zijn de drollen een stuk vaster als overdag. Overdag is het koeienvla met hooguit een klein drol vormig object als ik geluk heb. Knetter of vocht zit er bijna nooit bij ooit 2 kleine druppels, maar het is gewoon koeienvla zonder vocht,slijm en/ rare objecten. Nu zie ik zelf geen wormen er tussen te zitten, maar hoelang kan je diarree bij een hond aankijken voordat je naar een dierenarts moet gaan? Ik heb bij de dierenwinkel intesto pro gekocht wat je drie dagen moet gebruiken en als het goed is wordt de poep dan vaster. Zij zeggen dat probiotica niet werkt op de korte termijn, maar de tops die ik las waren al wat ouder dus vandaar dat er mischien iets nieuws is uitgevonden of nieuwe theorieen zijn en daarom maak ik zelf maar even een nieuw topic. Het gaat om een kruising van een boomer met een tibetaanse terrier die 11 kg weegt (dat lijkt veel maar we kunnen zijn ribben volgen en gezien zijn grotere formaat vind de dierenarts dit ook een gezond gewicht. Hij is 5,5 maand oud.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wormen zie je meestal niet zitten. Je zou de ontlasting eventueel kunnen laten onderzoeken op giardia als het langer aanhoudt 

 

Even bellen met de da kan altijd natuurlijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mag niet te lang duren diaree…..als het zo blijft vang je wat op en neem je het mee naar de arts om te kijken of je hond geen giardia heeft opgelopen.

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Ik kan je geen antwoord geven wat ook maar ergens anders op gebaseerd is dan mijn eigen gevoel, maar persoonlijk zou ik na een dag of 3 toch wel uitgekeken zijn.
Tuurlijk komen griepjes en dergelijke ook wel voor, en is niet elke keer diaree of overgeven direct een probleem, maar als zoiets een paar dagen aanhoudt, dan vind ik het altijd wel prettig om daar even een medisch professional bij te betrekken.

honden page profiel andreandre

ik heb het al opgevangen maar de dierenarts zegt dat 7 dagen kan duren net als een mens heeft een hond ook "regelmatig" diaree. Dit aangezien hij alles normaal doet en wat extra drinkt dus niet uitgedroogd zal raken zomaar. Pas als hij echt sloom of iets dergelijks gaat worden moet ik acuut gaan bellen. Hij mag het tot donderdag aankijken en anders vrijdag even bellen als dat mij een gerust gevoel geeft, maar het mag ook maandag zei hij, vandaar dat ik die intesto pro als tussenoplossing heb gehaald, maar ik was benieuwd naar wat andere mensen doen want de een zegt rijstewater is uit den bozen en de ander zegt juist wel doen.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik kijk het - zeker bij een pup - nooit zo lang aan.

Ik zou dus wel aan de darmgezondheid werken. Probiotica is inderdaad geen goede keuze bij darmen die al niet in balans zijn, dat is pas een laatste stap (probiotica moet je zien als inwoners - je gaat ook eerst een huis bouwen vooraleer het bewoonbaar is)

honden page profiel andreandre

@ dagmar ik wil het ook niet aankijken liever, maar de dierenarts geeft dit advies aan de hand van de symptomen die ik doorgeef aan de telefoon. Hij is de expert, want ik heb de balie medewerker ook gezegd laat hem mij maar terugbellen want het is een pup dus ik wil 100% zeker weten van de dierenarts met een volledige opleiding, heb er natuurlijk wel bij gezegd dat dat niks persoonlijks is tegen die mevrouw en dat intesto pro pilletje heeft hij gister ook aangeraden om te halen en de dierenwinkel zij hetzelfde geen probiotica dus ik moet dit nu 3 dagen 3x per dag geven en kijken of het gaat verbeteren, maar toch slaat de twijfel altijd toe omdat je ook veel leest dat een diagnose te laat gesteld wordt. Als hij nu 1 jaar of ouder was okee dan maak ik me niet zo druk, maar hij is pas 5,5 maand. Alleen met mijn vorige hond was ik gewend als die diarree had dat hij ook sloom werd minder speelde en dergelijke, maar deze is gewoon top fit en gaat normaal met zijn leven door qua spelen eten drinken en slapen dan.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Sinds vrijdag diarree , nu is het dinsdag, dan zou ik toch maar een agspraak maken. Duurt te lang. Ik kijk zoiets hooguit twee dagen aan, is het dan geen verbetering te zien, dan ga ik richting dierenarts. Je hond raakt niet alleen vocht kwijt maar ook de zo nodige voedingsstoffen worden nu niet of slechter verteerd. 

honden page profiel andreandre

@ marijke2 ik vind dat ook maar de dierenarts ziet dat niet in. Zou ik dan een andere dierenarts in moeten schakelen ?

honden page profiel DagmarDagmar

Zelf zou ik die intesto pro ook niet geven, vage ingrediënten, suiker,... Allemaal geen zaken die ik zou willen geven, niet als ze gezond zijn, maar zeker niet als ze van slag zijn.

Maar je leest inderdaad zoveel.

 

Zelf geef ik bij dunne(re) ontlasting wat Moro wortelsoep en/of slippery elm. Indien erg dun, komen er psyllium vezels bij, maar bij gewoon wat koeienvla vind ik dat niet nodig. Gelukkig hebben ze hier maar heeeeeeeeeeeel erg zelden eens wat dunnere ontlastig, diarree hebben ze nog meer zelden, het zal niet jaarlijks voorkomen in alle geval.

Top dat hij wel nog levendig is en goed eet, erge zorgen hoef je je m.i. zo te lezen, niet te maken hoor.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" @ marijke2 ik vind dat ook maar de dierenarts ziet dat niet in. Zou ik dan een andere dierenarts in moeten schakelen ? "

De dierenarts heeft er voor gestudeerd, maar had je de arts of een assistente? 

Jij maakt je ongerust, dus dan zou ik gaan. 

honden page profiel andreandre

@ dagmar ik zal morgen eens bij de dierenwinkel vragen om die soep. De dierenwinkel zij mij dat psyllium op de lange termijn als hij regelmatig diarree heeft handig kan zijn, maar voor de acute vorm die hij nu heeft is die intesto pro het beste. Ik ben op advies van de dierenarts naar deze specifieke winkel gegaan dus ik neem aan dat zo'n winkel wel gelijk zal hebben. Die zeiden dat probiotica alleen op de lange termijn werken en dat je dat pas na weken gaat merken dus als hij bijwijze van spreken altijd last heeft van diarree dan was dat een oplossing maar aangezien hij maanden niks qua diarree of voedingswissel heeft gehad was die intesto beter. Ik zal in ieder geval nu 3 dagen gebruiken en daarna met de dierenarts gaan want dan heb ik lang genoeg gewacht vind ik. Maar het is gewoon lastig om te zien aangezien hij nog maar 5,5 maand is, maar voor de rest is hij idd springlevend.

@ marijke2 ja ik heb de dierenarts zelf terug laten bellen. De assistente begreep dat wel omdat het een puppy was en ik ongeruster ben als de hond zelf. Hun hebben er voor gestudeerd dus daar vertrouw ik wel op. Maar toch vind ik wachten tot 7 dagen voorbij zijn wel erg lang

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Doen waar jij je goed bij voelt, en luister naar je gevoel.

honden page profiel andreandre

Inmiddels worden door de intesto pro tabletjes denk ik of toeval dat hij aan het genezen is het wat meer drollen, ze zijn nog wel zacht maar je begint wel weer meer drolvorm te zien als koeienvla dus ik denk dat ik dit dan nog door moet zetten tot morgen avond en als het dan niet weg is moet ik de dierenarts opnieuw bellen.

honden page profiel FredjeFredje

honden foto van Fredje

Vervelend zeg helpt er echt helemaal niets misschien eens een probiotica kuurtjes halen. Werkt als 1 tierenlier.

honden page profiel FredjeFredje

honden foto van Fredje

" Vervelend zeg helpt er echt helemaal niets misschien eens een probiotica kuurtjes halen. Werkt als 1 tietenlier. "

Pardon allemaal fouten erin. Ik wijzig het later wel als ik het weet

honden page profiel DanielleDanielle

Is de ontlasting al getest op giardia? Het klinkt namelijk wel als giardia. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Pardon allemaal fouten erin. Ik wijzig het later wel als ik het weet "

Rechts op je bericht op wijzigen klikken en dan iets anders verzinnen. smile

honden page profiel FredjeFredje

honden foto van Fredje

Het is gelukt hoor

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het is gelukt hoor "

Mooi!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^