8 weken pup in huis - wordt het echt beter?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BkesBkes

honden foto van Bkes

Hallo allemaal.

Alles nog steeds goed met Lua. Nog steeds wel druk, maar pakt meer haar rust en leert het om zichzelf te vermaken. Ik vind de voortgang binnen 1 week nog steeds echt veelbelovend.

Brutaal wellicht, maar ik heb hier goed advies gekregen en hoop dat misschien nog eens te krijgen. Lua heeft namelijk meermaals per dag (3-5) keer toch wel een ongelukje in huis. Vaak bij spanning, opwinding, na het spelen etc. We gaan 4-5 keer naar buiten, hebben een plasmat op het balkon (welke weinig gebruikt wordt) en houden het zo goed mogelijk in de gaten. Toch loopt ik net een uur met haar los, plast ze tweemaal en poept ze ook. Binnen 5 minuten als we thuis zijn plast ze binnen. Een uur later weer. 

Heeft iemand hier tips over? Is het gewoon vaker naar buiten alsnog? Ik lees veel over een blaasontsteking, maar dat vind ik wel weer wat overdreven. Al is dit nu wel zeker een week of 2-3 aan de gang. In principe plast en poept ze eigenlijk altijd wel buiten.

Ik ben benieuwd of ik door jullie hierin ook weer wat wijzer word. Alvast dank wederom!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Hoe belonen jullie haar met een plasje buiten? Dit moet echt overdreven met een hoog stemmetje zijn, en eventueel nog een koekje aan gekoppeld :-). 

Wat ik ook gedaan heb is de pup op de puppypad laten plassen, en dan de doek daar gelegd waar ik wou dat hij toen ging(achterdeur en nadien buiten gelegd in de tuin). Op die manier viel het kwartje binnen de week.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Kan een blaasontstekking. Je bent denk ook bezig met die pruim aan "zit" op de grond te krijgen. Pipetje en zo schoon mogelijk opzuigen voor analyse bij een dierenarts, ben je er zo achter.

 

Kan ook zijn dat ze een pisplek heeft gevonden, heb hier een heel tapijt de deur uit moeten donderen. Goed schoonmaken met chloor die plekken. Plasjes train met begeleiding of je moet kattenbak training doen.

 

En kan ook zomaar dat ze net even te enthosaist is. Dan laten ze weleens wat lopen in de begroeting of de reuring van het spel. Dat moet je gewoon laten, net als een peuter die ook weleens naast de bril plast of het even niet kan ophouden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Binnen 5 minuten als we thuis zijn plast ze binnen. Een uur later weer. 

Kleine plasjes? Grote plas? Op een bepaalde plaats? Ergens verborgen of midden in het zicht? Tijdens interactie?

honden page profiel BkesBkes

honden foto van Bkes

" Kleine plasjes? Grote plas? Op een bepaalde plaats? Ergens verborgen of midden in het zicht? Tijdens interactie? "

Vind ik lastig. Niet echt per se op een vaste plek. Ook niet stiekem, inderdaad zeker wel eens na opwinding. Maar soms ook wel willekeurig. Soms op de grond en soms in de bench, ook wel eens op de overloop net na het wandelen. Dan lijkt het soms wel alsof ze buiten teveel prikkels heeft om even echt goed te plassen. 

Heel soms heb ik het idee dat dat komt omdat ze toch ook wel schooiert en daar misschien teveel focus op heeft.

Ik geloof ook wel dat dit minder wordt, maar het is een beetje vermoeiend aan het worden en ik vind het voor haar ook zielig.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Stiekum.... merk je pas vaak als die lucht ineens in je neus zit of je hebt natte sokken yell Kan niet zo goed met die "prikkels"  bij pups en ontlasting. Niet overdenken.... ga je te lang door of doe je te weinig worden ze vervelend. Zo werkt het ook een beetje met kinderen, die wijs je ook niet de potty aan en dan verwachten dat ze het direct goed doen wink

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat ik vaak deed, als je binnen bent, vrij snel weer naar buiten, alleen voor een plas dicht bij huis.

 

Het kan nooit kwaad om even een plas te laten controleren als t lukt m op te vangen. Maar aan de andere kant heb je natuurlijk niet een standaard hond. Loopsheid kan er ook nog aankomen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Op acht weken in huis Kees? pffff dan moeten we echt weer even gaan discusseren met me mekaar winktongue-out

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Op acht weken in huis Kees? pffff dan moeten we echt weer even gaan discusseren met me mekaar "

Even teruglezen, de hond is een stuk ouder.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

8 weken in huis is niets Kees, bij die eerste yell

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Niet echt per se op een vaste plek. Ook niet stiekem, inderdaad zeker wel eens na opwinding. Maar soms ook wel willekeurig. Soms op de grond en soms in de bench, ook wel eens op de overloop net na het wandelen. Dan lijkt het soms wel alsof ze buiten teveel prikkels heeft om even echt goed te plassen. 
Heel soms heb ik het idee dat dat komt omdat ze toch ook wel schooiert en daar misschien teveel focus op heeft.
Ik geloof ook wel dat dit minder wordt, maar het is een beetje vermoeiend aan het worden en ik vind het voor haar ook zielig. "

Je kan het einde van de wandeling wat 'saaier' maken. Nog wat blijven rondhangen, dralen,... als ze dan nog een keer plast, laat je weten dat dit goed is (bevestigen).

Je kan deze 'pauzes' ook in de wandeling inbouwen, zodat er al tijdens het wandelen tijd wordt gegeven om prikkels te verwerken. Gewoon eens halt houden, naar de wereld kijken, bij mooi weer op een bank of in het gras gaan zitten en tot rust komen. En dan weer een eindje lopen. Zo kan je de opwinding bij de hond al tijdens de wandeling reguleren, heeft dat kopje tijd om wat leeg te lopen. Ook dat helpt bij een jonge hond om meer in contact te komen met het lichaam en te beseffen: ah ja, blaas is nog vol, ik moet nog plassen. hp-shiny

 

Hormonen kunnen ook een grote invloed hebben. Een eerste loopsheid die eraan komt. Heel wat teefjes plassen dan opeens terug in huis. Daar kan je ook eens op letten, of je merkt dat de vulva gaat zwellen. Bij loopsheid kunnen ook gedragsveranderingen komen: chagrijnig zijn, pieperig, of heel sloom en aanhankelijk.... het. kan alle kanten op, met die hormonen. cool

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^