Vlooienmagneet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YunYun

Hallo,


Mijn border collie is echt een vlooienmagneet, heb al vanalles geprobeerd maar vlooien vinden haar gewoon te leuk. Daarbij komt ook nog dat ze een hele gevoelige hond is met ook een hoop allergieën. Waneer ze weer vlooien heeft reageert ze daar ook heftiger op dan een normale hond, ze hoeft er maar een paar te hebben en ze heeft er last van alsof ze er honderden heeft. Vaak vind ik de vlooien niet eens omdat het er maar zo weinig zijn en ondertussen krabt en bijt zij zichzelf kapot en verliest ze haar vacht.


Ze draagt nu een seresto vlooienband, die banden hebben we altijd tevreden gebruikt bij onze honden. Maar bij haar werkt het dus niet voldoende, ondanks de band krijgt zij toch nog gewoon vlooien. Terwijl mijn andere hond er ook een draagt en zij heeft nergens last van, ook niet als mijn border wel weer vlooien heeft.


Hebben jullie misschien tips voor een goed vlooienmiddel? Ik gebruik wel liever geen druppels of pillen bij haar vanwege haar gevoeligheid, ik wil iets wat ik meteen kan verwijderen als ze er slecht op reageert.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Fenegriek, iedere dag een theelepel door het voer, hier een hond met een allergenen allergie, geen chemie, maar dit werkt heel goed, na 2 weken ieder dag het gegeven hebben, kan je het drie x in de week geven…wat kokosolie door het voer werkt ook goed.

honden page profiel YunYun

" Fenegriek, iedere dag een theelepel door het voer, hier een hond met een allergenen allergie, geen chemie, maar dit werkt heel goed, na 2 weken ieder dag het gegeven hebben, kan je het drie x in de week geven…wat kokosolie door het voer werkt ook goed. "

Fenegriek heb ik al eens geprobeerd, dat werkte ook niet voldoende voor haar en ze kreeg er opgezette melkklieren van. Kokosolie krijgt ze afentoe, maar ik zal het wel wat vaker gaan geven, kijken of dat wat doet.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Seresto is gewoon een goed product. Mits je het op de juiste manier gebruikt dan. (De goede maat, band moet de huid kunnen raken / moet contact maken met de huid, na 7-8 maanden vervangen, niet laten zwemmen met band, enzovoorts.)

 

Dat je nog vlooien op je hond ziet komt waarschijnlijk omdat je hele huis vol zit met vlooien, nieuwe vlooien komen uit, springen op je hond, en worden vervolgens gedood door de band. Maar jij ziet alleen de nieuwe vlooien.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Yun, een hond met een allergie geen serestoband omdoen…..geen chemie gebruiken…..bij een hond met een allergie, er zijn genoeg andere veilige middelen zonder chemie die het proberen waard zijn……appel cider azijn, washand met 50-50 appelcider azijn en water in een emmer, washand gebruiken en je hond ermee inwrijven, om de dag…en als je ziet dat de vlooien op afstand blijven is twee x in de week meer dan genoeg, ook kan je een theelepel appel cider azijn door het voer geven…kijk daar maar eens naar. Honden met een allergie geen chemie geven. Kijk daar eens naar als fenegriek en kokosolie niets is.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wat Joop zegt!! Als je hond geen allergie voor Seresto heeft kan je dat gewoon gebruiken, ik lees niet over een allergie door Seresto.

Je huis dus heel goed behandelen, stofzuigen, spuiten, na 1 week weer hetzelfde doen, probeer dan zo weinig mogelijk te stofzuigen.

Vlooien zitten vaak meer in de omgeving, en misschien is de band uitgewerkt, of door water minder werkzaam?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"Je huis dus heel goed behandelen, stofzuigen, spuiten, na 1 week weer hetzelfde doen, probeer dan zo weinig mogelijk te stofzuigen."

 

Dit dus, eitjes zijn zeer klein. In principe hoor je ze in deze periode niet op te lopen en zit het waarschijnlijk binnen.

honden page profiel SamanthaSamantha

Sectolin voor je omgeving gebruiken, die tip kreeg ik toen ook. Werkt echt heel goed en stinkt niet zo als de rest !

hier ook een gevoelige hond maar  als je druppels wilt gebruiken raad ik je echt stronghold aan! Werkte hier ook, en de hond had geen last !:) wel alleen te krijgen via je dierenarts !

lees dat je liever geen druppels gebruikt vanwege haar allergie maar wou het toch zeggen, en anders fenegriek inderdaad 

En alles meerdere keren wassen op 90 graden en dagelijks stofzuigen voor het sprayen, 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Stronghold is ook een hele goed, mijn vorige hond kon weinig verdragen, maar stronghold wel, werkt niet tegen teken, maar dat hoeft ook niet.

honden page profiel DD

honden foto van D

En mijn hond reageerde nog meer op Advantix (hielp niet eens tegen de vlooien foot-in-mouth) en Stronghold dan op de vlooien zelf, maar 0,0 last van Bravecto ondanks dat toen ze nog op haar vorige brok zat ze minstens maandelijks overgaf, zo niet om de week.

 

Ik heb ook Sectolin toen gebruikt naast de middeltjes, en alles heet gewassen en/of met azijn gewassen, en na Stronghold/Bravecto daarna geen vlooien meer. 

Ik snap dat een ander middeltje gebruiken spannend kan zijn, over Bravecto lees je erg slechte ervaringen op het internet, dus ik kneep ‘m de eerste keer wel, nu krijgt ze het jaarlijks. Je hebt een vergelijkbaar middel die voor een maand werkt ipv 3-6 maanden zoals bij Bravecto, ben de naam alleen kwijt. 

Hopelijk vind je iets wat voor je hond werkt én tegen de vlooien helpt!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" En mijn hond reageerde nog meer op Advantix (hielp niet eens tegen de vlooien ) en Stronghold dan op de vlooien zelf, maar 0,0 last van Bravecto ondanks dat toen ze nog op haar vorige brok zat ze minstens maandelijks overgaf, zo niet om de week.
 
Ik heb ook Sectolin toen gebruikt naast de middeltjes, en alles heet gewassen en/of met azijn gewassen, en na Stronghold/Bravecto daarna geen vlooien meer. 
Ik snap dat een ander middeltje gebruiken spannend kan zijn, over Bravecto lees je erg slechte ervaringen op het internet, dus ik kneep ‘m de eerste keer wel, nu krijgt ze het jaarlijks. Je hebt een vergelijkbaar middel die voor een maand werkt ipv 3-6 maanden zoals bij Bravecto, ben de naam alleen kwijt. Hopelijk vind je iets wat voor je hond werkt én tegen de vlooien helpt! "

Next Gard, nu recept vrij op de markt als Front Pro

Volgende forumvraag: Slepen met poot?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^