Keffende chiwuawua's

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TessTess

Ik heb 2 chiwuawua's en een andere grote hond. 

Tijdens het wandelen hoef er maar iemand langs te lopen of een hondje en de 2 chiwuawua's draaien compleet door. Ze gaan keffen grommen en ik krijg het gewoon niet afgeleerd. Ik heb geprobeerd af te leiden naar lukt ook niet. 

 

Hierdoor wil ik ze eigenlijk niet meer uitlaten omdat het de hele wandeling verpest. Ze stoppen niet eerder tot diegene uit het zicht is. 

 

Heeft iemand tips?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Tess, hoe oud zijn je honden ? Hebben ze dat altijd al gedaan ? Ook binnen ? Om dat af te leren kan je er iemand bij halen een gedragstherapeut die met je meekijkt en je hand aanreikingen kan geven….  Wil je dat niet, dan ga je de chihua,s apart uitlaten, zo kunnen ze elkaar ook niet aanvoeren…zodra er dan iemand in zicht is en te keer gaat, ga je een andere kant op en leid je je hond af…apart uitlaten en niet met zijn allen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Lastig. Want inderdaad, ze juinen elkaar behoorlijk op maar het is ook wel typisch chi gedrag. Een grote hond in een klein jasje. Ik Zou er ook een gedragtherapeut naar laten kijken, wij kunnen hier niet zien of het reactief gedrag is of wellicht angst? Misschien verdedigingsgedrag, of verdiging is de beste manier om erger te voorkomen. Blaffen kan zoveel oorzaken hebben.en dat is niet achter een schermpje te zien,

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Loop je met 3 tegelijk? 

honden page profiel TessTess

Ja ik loop met 3 tegelijk. Mijn herder is keurig opgevoed hondje, maar die wordt uiteindelijk ook opgejut door die kleintjes en het is voor mij heen moeilijk om ze tegen te houden. 

 

Ik denk voor mijn eigen rust dat ik voorlopig hun even apart doe want ik wil niet dat de herder straks ook iedereen aanvliegt omdat die kleintjes het doen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Tess, daar doe je verstandig aan, je kan het beter in de hand houden als je een op een meeneemt, is het gedrag eruit, dan kan je altijd eens de grote en een kleine meenemen, niet de twee chihuahua,s, die steken elkaar aan…de grote en een kleine kan misschien als je het onder de knie hebt wel met elkaar meenemen dan hoef je nog maar met twee tegelijk….

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ja ik loop met 3 tegelijk. Mijn herder is keurig opgevoed hondje, maar die wordt uiteindelijk ook opgejut door die kleintjes en het is voor mij heen moeilijk om ze tegen te houden. 
 
Ik denk voor mijn eigen rust dat ik voorlopig hun even apart doe want ik wil niet dat de herder straks ook iedereen aanvliegt omdat die kleintjes het doen.  "

Het kan zijn dat ze extra fel zijn om je andere hond te beschermen.

 

Ik zou eens gaan uitproberen met verschillende samenstellingen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik noem chihuahua's  altijd  CHIWAFWAFS  !        smile

Meestal is dat gewoon angst-gedrag.   Typisch voor  chihuahua's! 

Een oplossing kan ik je niet bieden, helaas.

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

@Tess, het lijkt me een heel lastig probleem waar je mee te maken hebt. Over het algemeen kan je dit gedrag ombuigen door een combinatie van gedragstraining + de honden goed in hun behoeften voorzien (kunnen ze hun ei kwijt, krijgen ze genoeg beweging, krijgen ze genoeg aandacht, de goede voeding, de mogelijkheid tot spel en het opdoen van nieuwe ervaringen - wat is hun kwaliteit van leven?).

Daarnaast heb je te maken met een lastige context aangezien de honden elkaar lijken te versterken, hier zal je ook iets mee moeten. Inderdaad kan het in het begin een optie zijn om ze apart uit te laten. Maar… als je drie honden apart moet uitlaten kom je wel weer terug op het punt of je ze dan wel voldoende wandelingen kan bieden op de lange termijn. Lastig hoor!

 

Ik lees dat je door dit gedrag de honden eigenlijk niet meer graag uitlaat. Dat lijkt me voldoende reden om er een gedragsdeskundige bij te halen, wellicht kan diegene jou meer concrete handvatten geven dan wij op een forum kunnen. Het doel lijkt me niet alleen om het gedrag van je honden te veranderen, maar ook dat jij het plezier in je honden weer terugkrijgt. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Tess je zei hetzelf al, apart van mekaar lopen en trainen, wordt de ene wat relaxter? Voeg je stabiele herder toe en bewaar de aller drukste voor het laatst. Kan zo maar zijn dat 1 de hele roedel inclusief jou aan het beschermen is.

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik zou een gter in de hand nemen. De chi's blaffen vaak uit onzekerheid, lijk me dat dat aangepakt moet worden. Zoals hierboven genoemd, chi's zijn vaak keffers of "kuitenbijters" zoals we ze noemen. Persoonlijk ken ik weinig chi's die een beetje "normaal" reageren op straat op andere honden. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Een vervelend probleem waar chihuahua's bekent om staan.

 

Ik heb twee chihuahua kruisingen die in huis best waaks kunnen zijn maar alleen als ze iets buiten zien.

Mijn reutje (kruising chihuahua x pinscher) haat alles en iedereen en hij kan buiten echt vervelend doen.

Mijn teefje (kruising chihuahua x shih tzu) blaft buiten eigenlijk nooit, wel zo fijn tijdens het uitlaten.

Ik laat ze altijd om de beurt uit en dit niet eens om het blaffen, dit ben ik gaan doen nadat een van mijn honden gewond is geraakt na een aanval door een andere hond. Ik vind het wel zo makkelijk, ik heb alle aandacht voor de hond die ik bij mij heb.

Maar met drie honden is dit wel een gedoe, dan loop je bijna de hele dag met je honden.

Een gedrag therapeut is misschien nog niet zo'n gek idee. 

Volgende forumvraag: Uitvalgedrag en zenuwachtige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^