Fokker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Romy SlingerlandRomy Slingerland

Ik ben per dit jaar op zoek naar een toy poedel en vroeg mij af of iemand toevallig ervaring heeft met de fokster Patty Bakker?

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Geen ervaring, maar ik zie wel reviews staan via google. Had je die al gevonden?

honden page profiel Romy SlingerlandRomy Slingerland

Die had ik inderdaad al gevonden, die op haar website ook. Ik heb ook fijn contact met haar maar vroeg me af of er hier eventueel mensen ervaring met haar hebben of mensen kennen die bij haar een pup hebben gehaald. Vooral voor de prijs die ze vraagt wil ik 100% zeker weten dat het goed zit. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Romy, je kan hier eens navraag doen naar deze fokker……https://www.nederlandsepoedelclub.nl/fokken/aangesloten-fokkers.    https://www.nederlandsepoedelclub.nl/

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Als ik haar naam in tik kom ik uit op labradoodles, ze heeft iets van 14 honden?  En fokt ze daarnaast ook toy poedels? Hoeveel honden heeft ze dan in totaal, dit hoeft niet verkeerd te zijn overigens, maar hoe worden ze gehuisvest en hoeveel aandacht is er dan voor iederehond apart?.....

https://www.pattybakker.nl/

Of bedoel je iemand anders?

 

Ze heeft nog een sit zie ik voor toy poedels en labradoodles, dus 2 sites.....

Verder zie ik nergens staan op welke problemen ze test van ogen en knietjes ed, ik zou daar zeker naar vragen al,geloof ik dat er voor de toy misschien helemaal geen verplichte testen zijn. Ik zie ook nergens dit staan voor de doodles en bij de australische doodles is dit dacht ik wel streng geregeld,

 

Kortom nog genoeg ??? Waar ik antwoord op zou willen hebben.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Als ik haar naam in tik kom ik uit op labradoodles, ze heeft iets van 14 honden?  En fokt ze daarnaast ook toy poedels? Hoeveel honden heeft ze dan in totaal, dit hoeft niet verkeerd te zijn overigens, maar hoe worden ze gehuisvest en hoeveel aandacht is er dan voor iederehond apart?.....
https://www.pattybakker.nl/
Of bedoel je iemand anders?
 
Ze heeft nog een sit zie ik voor toy poedels en labradoodles, dus 2 sites.....
Verder zie ik nergens staan op welke problemen ze test van ogen en knietjes ed, ik zou daar zeker naar vragen al,geloof ik dat er voor de toy misschien helemaal geen verplichte testen zijn. Ik zie ook nergens dit staan voor de doodles en bij de australische doodles is dit dacht ik wel streng geregeld,
 
Kortom nog genoeg ??? Waar ik antwoord op zou willen hebben. "

Ientje staat er wel bij bij de Toy poedels en dan als je op de teven klikt en hun namen staat beneden 'Medisch'. Daar staan waar de honden op getest zijn. Ik zie alleen bij de laatste twee teven dat staan (Lucy en Bo) de rest heeft niks staan. Zo te lezen worden ze pas getest me de 14 maanden en dat zijn ze nog niet vanaf die twee teven want ze zijn allemaal nog géén 14 maanden (allemaal van 2023). Bij de reuen staat het er ook bij, echter zou ik wel vragen als je die gezondheidstesten in mag zien. 

 

Ik krijg wel de kriebels altijd als iemand zoveel honden heeft....zou niet echt mijn voorkeur zijn en ik zou wat Willemijn al zegt, kijken via de rasvereniging wat er bekend is over deze fokster. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ientje staat er wel bij bij de Toy poedels en dan als je op de teven klikt en hun namen staat beneden 'Medisch'. Daar staan waar de honden op getest zijn. Ik zie alleen bij de laatste twee teven dat staan (Lucy en Bo) de rest heeft niks staan. Zo te lezen worden ze pas getest me de 14 maanden en dat zijn ze nog niet vanaf die twee teven want ze zijn allemaal nog géén 14 maanden (allemaal van 2023). Bij de reuen staat het er ook bij, echter zou ik wel vragen als je die gezondheidstesten in mag zien. 
 
Ik krijg wel de kriebels altijd als iemand zoveel honden heeft....zou niet echt mijn voorkeur zijn en ik zou wat Willemijn al zegt, kijken via de rasvereniging wat er bekend is over deze fokster.  "

Dan heb ik niet goed genoeg gekeken , dank voor de aanvulling. Maar als deze hondjes allemaal,onder het jaar zijn, zag ook aan de fotoos, nog heel jonge honden,  waar fokt ze dan mee? Ik hoop toch niet met een hondje van amper een jaar pud? Mag dat overigens? Dit is een algemene vraag hoor

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Je kunt bij de poedelclub een melding inschakelen wanneer er pups verwacht of geboren zijn. Dan krijg je een mail indien nog beschikbaar en kun je zelf de fokker benaderen. 

honden page profiel Romy SlingerlandRomy Slingerland

Dank allemaal! Ik had mij al ingeschreven bij de ras vereniging, maar ga eens navraag doen over deze fokster. Ik zal bij haar (Patty) ook eens de papieren van de gezondheidstesten aanvragen. Iemand nog meer tips eventueel? Heb het internet namelijk al helemaal uitgeplozen voor een goede fokker maar het is zo lastig.. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Dan heb ik niet goed genoeg gekeken , dank voor de aanvulling. Maar als deze hondjes allemaal,onder het jaar zijn, zag ook aan de fotoos, nog heel jonge honden,  waar fokt ze dan mee? Ik hoop toch niet met een hondje van amper een jaar pud? Mag dat overigens? Dit is een algemene vraag hoor "

Nee dat denk ik niet, wat ik kon zien zijn de pups die ze tot nu toe gefokt heeft van de ouderdieren waarmee dus gefokt mag worden (die de juiste leeftijd hebben). De andere worden allemaal met de 14 maanden getest en dat zijn ze nog niet, wat ik las en uit heb geteld. Daarnaast mag je ook pas vanaf een bepaalde leeftijd fokken, nu weet ik niet als dat ook vast is gelegd bij de raad van beheer (als deze pups ook een stamboom krijgen), maar bij onze rasvereniging mag je pas vanaf de 16 maanden fokken met een teef (vind ik overigens nog jong, de meeste wachten tot +2 jaar), ik was met Fudge nu tot 3 jaar. 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Dank allemaal! Ik had mij al ingeschreven bij de ras vereniging, maar ga eens navraag doen over deze fokster. Ik zal bij haar (Patty) ook eens de papieren van de gezondheidstesten aanvragen. Iemand nog meer tips eventueel? Heb het internet namelijk al helemaal uitgeplozen voor een goede fokker maar het is zo lastig..  "

Je zou van klein nulland eens op kunnen zoeken. Hebben we poosje terug op show gezien en hele mooie toy poedels, ze zit alleen niet meer bij de vereniging om haar eigen redenen las ik. 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Je zou ook kunnen kijken waar er binnenkort hondenshows zijn, dan kun je daar een kijkje nemen en kom je zo misschien ook in contact met een geschikte fokker

honden page profiel Romy SlingerlandRomy Slingerland

Bedankt voor al jullie hulp/tips! Dit helpt al veel. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Op de site Dutch Dog Data van de Raad van Beheer staan alle honden met stamboom:

 

https://www.dutchdogdata.nl/

 

met afstamming, nakomelingen, nestgenoten en uitslagen van verplichte en niet-verplichte gezondheidsonderzoeken.

 

Ik heb mijn dwergpoedel van een poedelfokker met ...tig fokpoedels (deze fokker leeft niet meer).

 

Voordat ik naar het nestje zou gaan kijken, heb ik erop gestaan dat de fokker mij de stambomen van de ouders en van beide ouders de uitslagen van onderzoeken door veterinair specialisten van patella's (knieën) en ECVO (ogen) per email toezond.

 

Bij grote fokkers zou ik extra opletten of het geen tussendoornestjes zonder stamboom zijn. De moederhond hoort nl.  minstens 12 maanden rust te krijgen tussen de geboortes van twee opeenvolgende nesten.

 

Ik heb in het verleden naar mijn fokker verwezen en de geïnteresseerde kreeg pas bij bezoek aan de fokker te horen dat de pups van het dit nestje geen stamboom kregen.yell

 

Voor Dwerg- en Toy Poedel pups is meestal een wachttijd van ca. 12 maanden.

Ik zou dan ook adviseren om bij verschillende goede fokkers op de wachtlijst te gaan staan.

 

Geen aanbetaling doen! Zou je eventueel afhaken dan zijn verantwoord gefokte stamboom Toy Poedels binnen een mum van tijd verkocht.

Volgende forumvraag: Fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^