Vreemd gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

Bumper is inmiddels 10 jaar en vertoont soms vreemd gedrag, eigenlijk doet hij dit alleen in het weekend. Door de week gaat hij na het wandelen en eten lekker slapen op de bank, in het weekend blijft hij na het eten onrustig, aandacht vragen (poot op je arm enzo), veel piepen onrust enzo, de hele avond door.Dit doet hij echt alleen vrijdag en zaterdag op zondag is hij weer "normaal". Wat zou dit nou kunnen zijn?

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Wat is er bij jullie anders die avonden of die dagen? Bedenk dat eens voor jezelf. Is het drukker of minder druk, meer of minder lopen wandelen, aandachr, spelen enzv. . Meer of minder mensen in huis, ben je zelf actiever of juist nniet ? Ik noem maar wat dingen. Keer je juist op die dagen je huis om met schoonmaken? 

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

" Wat is er bij jullie anders die avonden of die dagen? Bedenk dat eens voor jezelf. Is het drukker of minder druk, meer of minder lopen wandelen, aandachr, spelen enzv. . Meer of minder mensen in huis, ben je zelf actiever of juist nniet ? Ik noem maar wat dingen. Keer je juist op die dagen je huis om met schoonmaken?  "

Vrijdag is wel mijn poetsdag inderdaad, en drinken wij als mijn man thuiskomt een wijntje en dat doen we anders niet, zou hij daarop reageren?

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

Bumper deed dit normaal nooit trouwens, dit is echt van de laatste maanden 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Jullie eigen ritme zal in het weekend wel anders zijn, en daar reageert hij op.

Hij wordt al wat ouder dus veranderingen in het normale leven kan hij misschien niet meer zo makkelijk bijbenen.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Precies wat Sylvia zegt. Bejaarde kat hier, zeg maar gerust dementerend inmiddels. Ook veel afhankelijker geworden. Soms vergeet ze ook even wat ze ook alweer aan het doen was, help ik haar een handje.

 

Goed in de smiezen houden en af en toe een beetje helpen, geniet van die afhankelijkheid en lekker veel knuffelen en gerust stellen.

 

 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Een oude hond gaat mentaal nu eenmaal achteruit, dat is bij mensen niet anders. Ik zoek daar niets achter, ik handel daar ook niet naar. Dementie bij mensen kan (nog?) niet verholpen worden, wat zou medicatie bij een hond dan gaan doen…

voor mij hoort af en toe onrust bij een oudere hond gewoon tot het hebben van een oudere hond.

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Jaren geleden gaf ik Cholodin toen een wat oudere hond echt wat vreemd ging doen en ze verder medisch in orde was. Maar die vertoonde dat gedrag dagelijks. Recent was gedrag van onze oudste hond sterk veranderd, na narcose. We keken het even aan maar na een paar weken was hij nog zo anders dan anders (heel claimerig, snel aanslaan wat hij daarvoor nooit zomaar deed, en nog wat dingetjes.) Cholodin was uitverkocht dus heb ik een ander supplement gekocht Choline extra van puur. We geven een lage dosis maar zijn gedrag is in ieder geval stukken minder vreemd en hij is weer lekker actief en alert.

Maar ook zijn gedrag was dus dagelijks veranderd, niet alleen op bepaalde momenten of dagen van de week.

Volgende forumvraag: Zorgen om Pepijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^