Op zoek naar (tips) voor een Havanezer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kris VanherleKris Vanherle

"  
Ik heb even gekeken op de site die jij aangaf over de tipaw.
Het lijkt te mooi om waar te zijn, en meestal is dat dan ook zo.
Bij nummer 11 staat bv dat er gecontroleerd wordt op van alles en nog wat, op testen die gedaan zijn en zo.
Maar ergens anders lees je weer dat testen niet verplicht zijn.
Dus dan heb je alsnog de kans een pup te kopen uit ouderdieren waar veel te weinig over bekend is, en je pup toch niet gezond is of op latere leeftijd (erfelijke) aandoeningen krijgt.
 
Een stamboom is geen 100% garantie op een pup die nooit iets zal mankeren, het blijven levende wezens die elk uniek zijn.
Maar je weet in ieder geval wie de ouders en voorouders waren, en waar ze op getest zijn, wat de karakters waren, wat de ras eigenschappen waren etc etc
Waren het gezonde honden, mag je alle testresultaten zien?
Je weet dat je een pup koopt uit een nest die zorgvuldig is gefokt, niet om te vermeerderen maar om het ras gezond en goed te behouden.
Een hond zonder stamboom is meestal niet helemaal raszuiver, dus je weet nooit helemaal zeker wat voor pup je koopt. "

 

ja maar... Tipaw staat EXPLICIET op de lijst "waar WEL een puppy kopen"

(https://www.koophiernooiteenpuppy.com/waar-wel-kopen/)

 

Ja jongens, als dat nu ook al in twijfel wordt getrokken, wat moet kan ik dan nog vertrouwen?... :(

honden page profiel Kris VanherleKris Vanherle

" https://www.bbcbb.be/rassen/havanezer Du HUITIÈME JOUR verwacht pups rond 9 februari. Dan zou je eens kunnen kijken of een Havanezer echt iets voor jullie is. Dit nest is in ieder geval getest, maar volgens mij alle fokkers die hierbij zijn aangesloten.  "

Bedankt voor de tip Fientje. Ik heb mijn oude FB-account opnieuw geactiveerd en Linda een berichtje gestuurd.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

"  
ja maar... Tipaw staat EXPLICIET op de lijst "waar WEL een puppy kopen"
(https://www.koophiernooiteenpuppy.com/waar-wel-kopen/)
 
Ja jongens, als dat nu ook al in twijfel wordt getrokken, wat moet kan ik dan nog vertrouwen?... :( "

 

Op deze sites kan je kijken?

 

https://www.bbcbb.be/rassen/havanezer

 

https://www.havanezerclub.nl/index.php/informatie/pupinformatie/keurfokkers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

"  
is dat op basis van die FB-groep? Dit bericht? https://www.facebook.com/groups/309872429362023/permalink/2080436198972295/?mibextid=oMANbw
 
Ik zal misschien eens rechtstreeks contact opnemen. Die mensen zijn betrouwbaar? "

Ik denk dat ze geen website hebben, maar ze staan op de Belgische club Havanezer fokkers, daar kom je alleen op te staan met geteste honden. Ja die zijn dan betrouwbaar en je kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een fokker uit die lijst en vragen naar de testen. Inderdaad is dat de fokker die ik bedoelde op facebook. 

honden page profiel Kris VanherleKris Vanherle

ok, nog wat rechtstreekse mailtjes verstuurd naar fokkers die op de bbcbb website stonden en daarmee is het wel genoeg voor vandaag.

Bedankt voor de hulp allemaal! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" ok, nog wat rechtstreekse mailtjes verstuurd naar fokkers die op de bbcbb website stonden en daarmee is het wel genoeg voor vandaag.
Bedankt voor de hulp allemaal!  "

Hopelijk krijg je bericht terughp-thumbsup

honden page profiel Kris VanherleKris Vanherle

pffft, geen succes so far...

 

Via Tipaw maar 1 reactie en die antwoordde niet op de vraag of de puppy alle vaccin's heeft een stamboom heeft, dus dat vertrouw ik sowieso niet echt...

Nog geen reactie op andere contactverzoeken via Tipaw

Nog geen reactie op mijn mailtjes naar fokkers via bbcbb

Slechts 1 reactie, van Linda (jouw tip, fientje), die nu een nestje verwacht. Ze heeft er een probleem mee dat we allebei voltijds werken en daarom niet voor de hond zouden kunnen zorgen. Het feit dat we meer thuiswerken dan op kantoor en dat ik de hond kan meenemen naar kantoor maakt niets uit... Dus, daar moeten we waarschijnlijk ook niet op rekenen...

 

pfff, deprimerend... Nog even tijd geven om misschien nog reactie te krijgen.

 

Question, Linda leek te suggereren dat we een volwassen hond kunnen nemen, omdat vooral een puppy veel zorg vraagt. Ik had er niet bij stilgestaan dat dat een mogelijkheid was eerlijk gezegd. Het moet zeker geen puppy zijn, maar ik dacht dat je niet anders kunt, tenzij via een asiel, maar dat wil ik liever niet? Of is het dom vooroordeel van mij om een asiel niet te vertrouwen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je kan fokkers natuurlijk ook bellen in plaats van mailen.

 

Het is inderdaad een mogelijkheid, een volwassen hond adopteren via de rasvereniging, moet er natuurlijk wel wat beschikbaar zijn.

 

Asiels kun je denk ik wel vertrouwen? Ik denk ook dat je vooral een aantal keren moet gaan, de honden moet ervaren. Maar ik heb daar verder geen ervaring mee, er zijn wel een groot aantal hp leden die ervaring hebben met herplaatsers in huis. Zij kunnen je daar vast wat over vertellen. Misschien daarover een apart topic aanmaken? Dan heb je grotere kans dat degenen met herplaatsers erop reageren en zij jou hun ervaringen kunnen vertellen.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" pffft, geen succes so far...
 
Question, Linda leek te suggereren dat we een volwassen hond kunnen nemen, omdat vooral een puppy veel zorg vraagt. Ik had er niet bij stilgestaan dat dat een mogelijkheid was eerlijk gezegd. Het moet zeker geen puppy zijn, maar ik dacht dat je niet anders kunt, tenzij via een asiel, maar dat wil ik liever niet? Of is het dom vooroordeel van mij om een asiel niet te vertrouwen? "

 

Het is natuurlijk vakantieperiode, mensen reageren niet altijd meteen op een mail. Dus hopelijk krijg je over enkele dagen of zo wel antwoord op je vragen.hp-smile

 

Wat je andere vraag betreft: een volwassen hond in huis halen kan zeker. En via verschillende wegen: 

- soms heeft een fokker een herplaatser (bv. een door hem gefokte hond die na enkele jaren een nieuwe thuis zoekt)

- een organisatie die herplaatsingen regelt (de honden blijven dan in hun oorspronkelijke thuis of in een gastgezin tot er een nieuwe thuis gevonden wordt)

- particuliere herplaatsing (dus rechtstreeks vd eigenaar)

- via een asiel

 

Een goed asiel screent (net als een fokker) de kandidaat-kopers en zoekt een goeie match. Van sommige honden kent men de achtergrond (gedrag, gezondheid, karakter), van sommige honden weet men helemaal niets en die zal men proberen zelf in te schatten.  

Qua gezondheid is er een zeker risico, in de zin van: het zijn meestal niet de verantwoord gefokte honden die in een asiel belanden en dus heb je weinig zicht op hun afstamming. Langs de andere kant: bij een goed asiel/herplaatsingsorganisatie kan je een hond uitkiezen op individu, dus op karakter en eigenschappen die bij jullie passen ipv enkel naar ras te kijken. Dat zou in jullie geval zeker een meerwaarde kunnen zijn (bv. hond die het gewoon is om enkele uren alleen te blijven, kindvriendelijk, sociaal,...) 

Ook een herplaatser vraagt de eerste weken veel tijd, tenslotte geeft het altijd stress voor een hond als die in een compleet nieuwe situatie terecht komt, bij vreemde mensen, en weer nieuwe omgangsregels moet leren. Maar meestal zijn de honden al wel zindelijk en weet je al een beetje over hun gedrag en specifieke behoeften. 

 

Voor Belgie heb je de overkoepelende website: https://www.adopteereendier.be/honden

Daar staan ook herplaatsingsorganisaties onder zoals helping dogs.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Soms komen er honden terug bij de fokker door omstandighecen. Dit kunnen problemen zijn, bv scheiding of ziekte waardoor de hond een ander huis moet nebben. Een goede fokker neemt de hond dan terug en zoekt een nieuw huis en geeft eerlijke informatie over de hond,

 

Ook is het mogelijk een hondje volwassen te ,,krijgen,, die uitgefokt is, waar de fokker dus niets meer mee kan doen. Dan wordt een ander huis gezocht, deze hondjes zijn dan vaak een jaar of 5 tot 7, niets mis mee, als je je realiseert dat deze hondjes tot overplaatsing leven tussen meerdere honden, en dus niet geleerd hebben alleen te zijn, daar dan heel goed naar vragen. 

 

Of een hondje komt terug bij de fokker door  gedrag of gezondheids problemen, ook dan moet je heel goed navragen, bv. Overmatig blaffen of niet alleen kunnen zijn, niet met kinderen om  kunnen gaan , vernielzucht en  noem maar op. 

 

Een volwassen hond moet net zo goed wennen aan een  nieuw huis als een pup. Het voordeel is dat zindelijk maken meestal wel is gedaan, sommigen zeggen het is net zoveel werk als een pup. Ik heb ervaren dat het makkelijker is, maar ik had dan ook goed gesocialiseerde herplaatsers die ik op volwassen leeftijd kreeg, geen havanezers.

 

Ik heb mij destijds ook verdiept in de havanezer, stond op de lijst, hier in nederland, bij de vereniging, voor een herplaatser. Echter toen ik er een kon krijgen bleek dat een hond te zijn, die werkelijk overal om begon te blaffen, dat was ook de reden van herplaatsing, en omdat ik in een vrij drukke straat woon, werd mij dat afgeraden. Je ziet een eerlijk advies vd Nederlandse vereniging,

 

En ja, een goede fokker zal problemen hebben met twee fulltime werkende mensen, maar als je overlegt en zegt hoeveel de hond maximaal alleen zal zijn, na een periode van gewenning, moet dit wel bespreekbaar zijn, maar dan nog is het aan de fokker om een hondje te verkopen aan je,

 

In een asiel, zal je geen havanezer vinden,  wel andere honden die een huisje nodig hebben en verdienen. Je zal echter nooit 100% zekee weten waarom deze honden zijn weggedaan, want problemen worden vaak niet eerlijk aangegeven.  Ze komen niet voor niets in een asiel aan,

honden page profiel Kris VanherleKris Vanherle

"  
Het is natuurlijk vakantieperiode, mensen reageren niet altijd meteen op een mail. Dus hopelijk krijg je over enkele dagen of zo wel antwoord op je vragen.
 
Wat je andere vraag betreft: een volwassen hond in huis halen kan zeker. En via verschillende wegen: 
- soms heeft een fokker een herplaatser (bv. een door hem gefokte hond die na enkele jaren een nieuwe thuis zoekt)
- een organisatie die herplaatsingen regelt (de honden blijven dan in hun oorspronkelijke thuis of in een gastgezin tot er een nieuwe thuis gevonden wordt)
- particuliere herplaatsing (dus rechtstreeks vd eigenaar)
- via een asiel
 
Een goed asiel screent (net als een fokker) de kandidaat-kopers en zoekt een goeie match. Van sommige honden kent men de achtergrond (gedrag, gezondheid, karakter), van sommige honden weet men helemaal niets en die zal men proberen zelf in te schatten.  
Qua gezondheid is er een zeker risico, in de zin van: het zijn meestal niet de verantwoord gefokte honden die in een asiel belanden en dus heb je weinig zicht op hun afstamming. Langs de andere kant: bij een goed asiel/herplaatsingsorganisatie kan je een hond uitkiezen op individu, dus op karakter en eigenschappen die bij jullie passen ipv enkel naar ras te kijken. Dat zou in jullie geval zeker een meerwaarde kunnen zijn (bv. hond die het gewoon is om enkele uren alleen te blijven, kindvriendelijk, sociaal,...) 
Ook een herplaatser vraagt de eerste weken veel tijd, tenslotte geeft het altijd stress voor een hond als die in een compleet nieuwe situatie terecht komt, bij vreemde mensen, en weer nieuwe omgangsregels moet leren. Maar meestal zijn de honden al wel zindelijk en weet je al een beetje over hun gedrag en specifieke behoeften. 
 
Voor Belgie heb je de overkoepelende website: https://www.adopteereendier.be/honden
Daar staan ook herplaatsingsorganisaties onder zoals helping dogs.
  "

 

Hmm, dat is misschien nog een goede optie.

 

Ja, ik ga misschien dan een ander topic starten, specifiek voor een "herplaatsing" dan. Puppy, of herplaatsen, wedden op 2 paarden... eeuh, honden natuurlijk (hahahahaha, #dadjokes)

honden page profiel Jara_26Jara_26

Wat een zoektocht he..! Wij hebben er uiteindelijk 1,5 jaar over gedaan van voor tot achter. Inlezen, eerste mails sturen, informatie opvragen, kennismaken, miskramen, niet genoeg pups etc. Geef de moed niet op. Als je toch voor een pup wilt gaan, zoek een goede fokker waar je een klik mee hebt en blijf daar op de wachtlijst staan. Je hebt zo te lezen al veel tips gehad waar je op moet letten en blijf inderdaad weg van broodfokkers. Begin bij de rasverenigingen en check daar de fokkers. Ik zou er ook zeker telefoontjes aan wagen, dan horen ze je stem en kun je veel beter uitleggen wat jullie leefsituatie is. 

 

Heb geduld en geef het echt niet zomaar op na 3 keer afgewezen te zijn. Zoals iemand al zei is de vraag erg hoog en het aanbod verantwoord gefokte pups erg laag. Want waarom nu de keuze maken voor een herplaatser? Ik ben er voorstander voor overigens, maar zoals ientje vertelt is het ook niet altijd gemakkelijk of gepast. Het is belangrijk dat jullie daar ook bewust voor kiezen en beide opties goed overwegen. 

honden page profiel Kris VanherleKris Vanherle

Hello again! Thuis overlegd en herplaatser zien we uiteindelijk toch niet echt zitten. Liever controle over een goede opvoeding en socialisatie. Ik zal nogmaals enkel fokkers rechtstreeks contacteren over onze wens en geduldig blijven. Uiteindelijk zijn we niet gehaast.

 

Laat zeker een berichtje achter als je weet hebt van een (betrouwbaar) nestje.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat Jara zegt. Ook ik ben zeker 2 jaar bezig geweest van inlezen, mensen bezoeken, urenlange telefoontjes, fokker bezoeken met 2,5 uur reistijd enkele reis, voor ik per toeval het nestje van mijn huidige hondje zag. Geduld is een schone zaak. In die tijd kan je je vast inlezen over hondengedrag, opvoeding, kosten, voeding enzv. Ook heel leuk om te doen. Is Nederland echt te ver weg?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gelukkig niet gehaast, want dan kom je absoluut bij de verkeerde fokkers uit. 

Soms heb je geluk en vind je snel een fokker, soms duurt de zoektocht wat langer.

Succes en laat eventuele updates weten. Hopelijk heb je toch snel een fokker naar je keuze gevonden.

honden page profiel Sofie Sofie 3 doggies

Ik kan je niet helpen met het vinden van een goede havanezer fokker maar ik wou eventjes zeggen dat ik het wel super vind dat je zo je best doet om het goed te doen. En dat je de broodfokkers op tijd hebt ontdekt. Ik vind het schrijnend hoeveel mensen ik online ontmoet of zelfs in mijn directe omgeving die helemaal geen weet hebben van broodfokkers en het net handig en fijn vinden direct een pup te kunnen kopen van eender welk ras. 

Ik ben absoluut geen kenner van kleine gezelschapshondjes maar misschien is een shih tzu ook wel iets voor jullie.

Toen ik 10 jaar was, hebben wij (mijn ouders dus) een sheltie puppy gekocht. Ik vind dit persoonlijk een heel goed ras als eerste hond en ideaal voor kinderen. Klein maar niet superklein, heel lief, heel slim en trainbaar. En ongelofelijk mooi :) De vachtverzorging valt enorm goed mee, onze Max is nu bijna 14 jaar en tot nu toe is hij geen enkele keer naar een trimster geweest. Ik kam hem al sinds ik 10 was zelf, 1x per 2 weken. Het zijn wel energieke hondjes die veel mentale en fysieke uitdaging nodig hebben.

Veel succes met de zoektocht, het zal het waard zijn! :)

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Een shitzu is leuk een lhasa apso ook, maar anders dan een havanezer. En het probleem, om aan een goede betrouwbare fokker te komen is bij beide rassen hetselfde als de havanezer, al weet ik in belgie wel een goede lhasa apso fokker. Ik zelf ben via de havanezer, ik was al lid van de verenging en stond al op de wachtlijst,  toch overgestapt op de lhasa en geen moment spijt van gehad. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Met een half oog meegelezen. Pak er 1 dingetje uit. Fokker of herplaats gezin kan nog zo goed zijn best doen maar de gehele opvoeding is voor jouw rekening. Het is geen handtas, zonder belediging gezegd, kant en klaar krijg je ze nooit. De rest is al gezegd.

honden page profiel Kris VanherleKris Vanherle

Bedankt voor jullie reacties alweer. Dit is echt de "go-to-place" geworden voor als ik vragen heb. Heel fijn! :)

 

Ondertussen wat meer reacties gekregen, op mijn mailtjes via de website van bbcbb en ook via Tipaw. Jara & Ientje, ik volg jullie helemaal, het is een kwestie van geduld. Komt wel in orde!

Intussen staan we op de wachtlijst bij 1 nestje van bbcbb en is er ook een aanbod via Tipaw. Bij die laatste heb ik wel een beetje twijfels. Ik hoor graag hoe jullie dat zien. Alles lijkt me wel in orde, maar één van de hondjes is "begu". Nu, ik heb al wat zitten opzoeken en lees tegenstrijdige stellingen; enerzijds een mogelijk genetisch probleem met mogelijk ook nog anders problemen (dus te vermijden en wijst misschien op twijfelachtige fok-praktijken), anderzijs lees ik dat het op zich geen probleem is en soms zelfs een ras-standaard (?!)

 

Wat denken jullie?

 

Het gaat om dit nestje: https://elevage-du-buisson-de-la-passee.fr/nos-naissances/

Lijkt me allemaal wel in orde; er is een stamboom en alles erop en eraan. Maar toch... Is dit een te mijden broodfokker?...

Bovendien, Frankrijk, wat het waarschijnlijk ook wat ingewikkeld maakt (of is dat overdreven?)

 

groetjes

 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

krijgen jullie een reu of teef 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt voor jullie reacties alweer. Dit is echt de "go-to-place" geworden voor als ik vragen heb. Heel fijn! :-)
 
Ondertussen wat meer reacties gekregen, op mijn mailtjes via de website van bbcbb en ook via Tipaw. Jara & Ientje, ik volg jullie helemaal, het is een kwestie van geduld. Komt wel in orde!
Intussen staan we op de wachtlijst bij 1 nestje van bbcbb en is er ook een aanbod via Tipaw. Bij die laatste heb ik wel een beetje twijfels. Ik hoor graag hoe jullie dat zien. Alles lijkt me wel in orde, maar één van de hondjes is "begu". Nu, ik heb al wat zitten opzoeken en lees tegenstrijdige stellingen; enerzijds een mogelijk genetisch probleem met mogelijk ook nog anders problemen (dus te vermijden en wijst misschien op twijfelachtige fok-praktijken), anderzijs lees ik dat het op zich geen probleem is en soms zelfs een ras-standaard (?!)
 
Wat denken jullie?
 
Het gaat om dit nestje: https://elevage-du-buisson-de-la-passee.fr/nos-naissances/
Lijkt me allemaal wel in orde; er is een stamboom en alles erop en eraan. Maar toch... Is dit een te mijden broodfokker?...
Bovendien, Frankrijk, wat het waarschijnlijk ook wat ingewikkeld maakt (of is dat overdreven?)
 
groetjes
  "

Ik zou er weg blijven.

Nu kan ik geen Frans, google vertaalde mij de pagina naar het Nederlands, maar ik lees met geen enkel woord over de ouders, de voorouders, geen uitslagen van testen op erfelijke afwijkingen, helemaal niks.

Zelfs geen verslagen over gelopen shows.

 

Ik heb er géén goed gevoel bij. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Begu moest ik opzoeken, een overbeet. Nee daar zou ik denk ik van afzien.

 

https://www.ohra.nl/hondenverzekering/aandoeningen/overbeet-onderbeet-hond

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Begin zo wie zo niet aan een pup die nu al een verkeerde kaakstand heeft, waarom zou je dat doen? Die 300 euro maak je later wellicht meer dan op aan de dierenarts.

 

Verder zie ik ook nergens iets staan van uitslagen van gezondheidsonderzoeken, maar die kan je vragen als je er heen gaat. En dan moeten ze ook echt de originelen laten zien. Bekijk ze goed, let op de namen van de hinden, corresponderen die met de stambomen van de ouders? Hoe oud waren de honden ten tijde van het indrrzoek ed. Op de site achter de honden staat wel, dna(verplicht voor stamboom) en gezondheidsomderzoeken, maar niet welke en welke uitslagen. Dat hoeven ze ook niet op de site te vermelden, als je het maar wel in mag zien.

 

Hoe het zit met pups van frankrijk naar belgie weet ik niet, maar waarschijnlijk zijn het gelijke regels als in nederland. Dan kan je de pup pas halen als hij of zij 14 weken of ouder is ivm de rabies enting. Overigens vind ik dat geen bezwaar mits de fokker wel voorzichtig wat dingen onderneemt in die weken, want het is een hele belangrijke ontwikkelingsfase die de hondjes  dan doormaken,

Ik zou nog veel vragen hebben, maar die kan je stellen.  misschien kan je eens googlen op reviews, en dan goed kijken of die reviews ook echt van mensen zijn die er een pupje hebben gehaald,

 

Wordt deze fokker aangeraden door de belgische vereniging van havanezers?

 

Ik zie ook staan regelmatig hebben wij pups, of zoiets...... zie op de foto,s twee rennen staan, zijn dat twee nestjes tegelijk? Hebben ze genoeg tijd voor de pups dan?  

Bij twijfel niet doen, maar er gaan kijken, met verstand, is altijd mogelijk. Maar als ze je gelijk een pup in handen duwen en zeggen ohhh die past zo goed bij jullie......... kijk dan vooral uit,

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Bovendien, Frankrijk, wat het waarschijnlijk ook wat ingewikkeld maakt (of is dat overdreven?)

 

Bij een fokker uit eigen land, kan je de pup ophalen als ie zo'n 8 weken oud is. Uit het buitenland (ook al is het een buurland) mag dit volgens de EU-wetgeving niet. Dan mag de pup pas de grens over als ie in orde is met de rabiësvaccinatie. Deze inenting mag pas gegeven worden op de leeftijd van 12 weken + dan moet er vervolgens nog 3 weken gewacht worden om de bescherming te verzekeren. Dit wordt de 15 weken-regel genoemd. 

Dus je mist een belangrijk deel van de ontwikkeling van de pup op deze manier. Als je een erg goede verstandhouding hebt met de fokker en jullie zitten op dezelfde golflengte qua opvoeding, onkosten, e.d., dan hoeft dit uiteraard geen probleem te betekenen. Maar de meeste mensen die voor een pup kiezen, willen hem liever toch op die jongere leeftijd in huis. En ook fokkers hebben vaak liever dat alle pups rond de 8 weken het nest verlaten.

honden page profiel Kris VanherleKris Vanherle

update, we staan op wachtlijsten. We gaan wat geduld uitoefenen :)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Mooie update. Succes met wachtenhp-thumbsup

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Willen jullie een reu of teef?

honden page profiel Kris VanherleKris Vanherle

" Willen jullie een reu of teef? "

Dat maakt niet veel uit voor ons (...denk ik?)

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^