Blaffen naar postbode, mensen die langslopenenz

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

Hoi!

Mijn hond blaft in huis erg naar voorbijgangers, de postbode enz. Alles wat hij voorbij ziet komen slaat hij op aan. Of als hij bijv geluid hoort bij de buurman slaat hij ook aan.  Ook bepaalde geluiden die hij hoort op de tv kan hij op reageren of als er een hond in beeld komt op tv gaat hij uit zijn dak. 

Zijn hier mensen die ook een hond hebben met zulk gedrag en wat heeft er bij jullie geholpen. 

Ik zou het graag gaan trainen zodat het minder gaat worden. 

Buitenshuis slaat hij niet aan op deze dingen 

Bedankt 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb je berichtje gelezen hoe je geoefend hebt met het niet naar de kippen te gaan, heel knap, zo kan je ook oefenen met het blaffen, als je hond te keer gaat, roep je hond direkt bij je, laat de hond bij je zitten en beloon je hond, hoe dat is voor jou, hier zou een knuffel al voldoende zijn maar misschien jouw hond met iets heel lekkers…ik heb geen honden die blaffen, wel weet ik dat het heel conseqwent aangepakt moet worden ….   Lukt jou wel als ik heb gelezen dat je hond niet naar de kippen gaat, en wanneer je je hond roept komt tie bij je…oefenen zelfde…hier roepen als die blaft, en misschien kan je het voor zijn dat het straks gewoon is dat als er iemand langs loopt je hond niet meer reageerd.

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

" Ik heb je berichtje gelezen hoe je geoefend hebt met het niet naar de kippen te gaan, heel knap, zo kan je ook oefenen met het blaffen, als je hond te keer gaat, roep je hond direkt bij je, laat de hond bij je zitten en beloon je hond, hoe dat is voor jou, hier zou een knuffel al voldoende zijn maar misschien jouw hond met iets heel lekkers…ik heb geen honden die blaffen, wel weet ik dat het heel conseqwent aangepakt moet worden ….   Lukt jou wel als ik heb gelezen dat je hond niet naar de kippen gaat, en wanneer je je hond roept komt tie bij je…oefenen zelfde…hier roepen als die blaft, en misschien kan je het voor zijn dat het straks gewoon is dat als er iemand langs loopt je hond niet meer reageerd. "

Hij is helaas erg slecht bereikbaar als dit gebeurt, en omdat het in huis is is de afstand vergroten niet echt mogelijk. 

Bij me roepen reageert hij dus ook slecht/niet op. 

Normaal is hij erg voergericht maar op zo n moment dus ook niet zo erg. 

Daarom weet ik even niet zo goed hoe ik het het beste kan aanpakken.  

Op aanbellen reageert hij ook en dat zijn we al een tijdje aan het oefenen en gaat nu wel goed met bel=koekje maar als er daadwerkelijk een vreemd iemand aan de deur staat gaat hij uit zijn dak 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Uit het zicht houden is wel makkelijk te voorkomen met raamfolie dat licht door laat.

 

Met koekjes oefen kan ook leiden tot meer blaffen, omdat ze dan weten dat er iets lekkers op volgt. 

 

Bij geluiden benoem ik altijd wat het is, iets van, rustig maar, dat is de buurman, de container etc, dan weten ze dat ze niet hoeven te waken.

 

Helemaal afleren hoeft ook weer niet wat mij betreft, als er een inbreker is word ik graag gewaarschuwd.

honden page profiel BlondieBlondie

Er is volgens mij wel een topic hierover, ook blaffen in de tuin.

Roepen werkt meestal niet bij honden die deze neiging hebben, dan zijn ze al in de aanblafmodus en focus op datgene wat dat veroorzaakt.

In huis heb ik dan wel altijd de mazzel gehad dat ik nog een voortuin had, ik had een teef die ook op alles bleek aan te slaan en kreeg klachten van buren en ik had er een later die de handen van de postbode opvrat.

- oplossing postbode was brievenbus in deur dichtmaken met latje en aan de buitenzijde een brievenbus ophangen.

- Aanslaan op alles vergde lange adem en zelf alert zijn, als ik de oren al zag veranderen greep ik al in met een nee, dus nog voor het aanslaan. Zelf weghalen bij het raam, en in rust belonen. Op een bepaald moment valt kwartje dat aanslaan niets oplevert, maar rustig blijven wel beloning oplevert.

Blijven volhouden, gaat hij druk doen en over de top gaan, weghalen bij de plek (niet roepen, maar inlopen weghalen en even niets zeggen), kalmeert hij weer en blijft hij even stil dit benoemen (Stil, netjes hoor) en belonen.

Gaat hij op een bepaald moment kijken en slaat op dat moment niet (direct) aan, dan kun je wel zijn naam noemen of ineens zeggen "Netjes STIL zeg" en belonen, ik liet dan wel die teef naar mij toekomen trouwens. 

Bij Glory stond ik toe dat ze voor raam lag, maar op moment dat zij dus meer gewend was in huis begon het dreigen en willen verdedigen van huis, begon dan met grommen, daar greep ik altijd direct op in zoals ik met mijn eerste hond deed.

Weghalen van die plek, grommen of aanslaan betekende weg daar ik zag het altijd als een privilege dat ze daar mochten liggen en naar buiten kijken, maar bij blaffen nam ik dat privilege dus weg en beloonde dan alleen als ze stopten met aanslaan. 

Als ze voor raam lag en ik zag voorbijgangers en ze keek alleen, dan liep ik in en beloonde. Dus dat stukje is ook belangrijk dat als ze wel leren negeren dat je dat ook benoemt zonder dat je in hebt hoeven grijpen.

--

Postbode/krantenbezorger heb ik benoemd aan ze (is de postbode!), dat vind ik persoonlijk een dusdanig terugkerend ritueel zoveel keer in de week dat ik wel wat giftiger wordt als ze daar op aanslaan. Ik heb dus ook brievenbus nog steeds naast mijn deur hangen, maar ze moeten hekje in en komen dus post bezorgen.

Dit gaat goed, behalve bij 1 vrouw.. die vraagt aandacht als ze voor het raam kijken en buiten zit ze ook te kirren tegen de honden, maar ze moeten haar op een of andere manier niet, dus bij die vrouw heb ik het opgegeven maar dan slaan ze kort aan, het blijft niet doorgaan als ze weg is.

-

Buurman, bepaalde leef geluiden zijn normaal en moeten ze toch echt aan wennen. Als hij daar op aan blijft slaan ook zou ik daar wel met een Nee en een Stil of Nu klaar, aan gaan werken. Hier wordt het tegenwoordig ook weer wat luidruchtiger, en wij mensen irriteren ons al aan de man met zijn geluiden.. en helaas pakken de honden die onrust op. Als ik thuis ben en ik merk dat de honden geprikkeld raken benoem ik dus ook gewoon dat het de buurman is, en dat hun reactie klaar moet zijn. Ik beloon dan overigens niet meer omdat ze dit écht nu wel weten dat ik reageren daarop niet ok vind.

-

TV geen tips voor, heb ik nooit mee te maken gehad. Glory schijnt angst te hebben gehad voor de tv toen ze net in Nederland was maar daar hebben we hier weinig van gemerkt.

--

Deurbel, die van ons geeft geen tring meer is kapot gegaan en hebben we niet laten repareren. Je hoort hem nog wel, maar minder indringend.

Ik stond in begin met een stel debielen als de deurbel ging, en snapte niet wat er verkeerd ging omdat toen ik alleen woonde met 2 herders dit gewoon normaal kon embarassed

Toen besefte ik dat ik de herders altijd naar een plek stuurde in de woonkamer en als ze lagen ik pas naar de voordeur ging. Het is nu met deze nieuwe samenstelling nog een heksenketel soms, maar het naar een plek sturen of pas een deur open doen als ze de waffel houden (en de tussendeur dicht) werkt.

Vergt wat geduld soms, ook voor de persoon aan de deur, maar bij pakjes bezorgers geef ik aan pakje maar neer te zetten en bij visite die ik ken zeg ik sorry hoor, eerst de honden stil. Door ook hier consequent in te zijn en blijven gaat het kwartje vallen, dat er niets gaat gebeuren als ze niet eerst stil zijn. Bij aanleren liep ik trouwens bij even stil nog terug naar waar ze lagen en gaf ik beloning, dat hoeft nu niet meer maar bij aanleren wel, vandaar dat ik al zei dat visite soms ook even geduld moest opbrengen voor ik deur open.

Werkt hier nog niet altijd omdat veel visite dol is op honden dus bij openen van de tussendeur "ZIJN JULLIE DAAR" en whoppa hebben ze drie honden in hun nek en worden ze er nog voor beloond ook yell

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik heb voor blaffen in de tuin de volgende methode:

Een leeg pet flesje van ijsthee ofzo vullen met een klein laagje grint, kiezels o.i.d. Dan zelf heel alert zijn, want timing is belangrijk! Zodra de hond blaft het flesje zijn richting op gooien, maar wel zodanig dat je hem niet raakt. Het gaat om de schrikreactie, door het geluid dat de kiezels maken. Bij ons was een keer of 4 voldoende, toen viel het kwartje. Uiteraard belonen als hij stopt met blaffen en bij je komt. Als Buddy nu het flesje ziet, komt hij voor me zitten om wat lekkers. Het is nu bijna altijd voldoende als ik zeg dat hij stil moet zijn. Alleen bij de achterbuurjongen gaat Buddy nog uit zijn dak, maar daar is alle reden toe ;-) Edit: dit lijkt een heftige methode, maar Buddy was totaal onbereikbaar als er iemand langs onze tuin liep... Bij me roepen had dus geen enkele zin, inmiddels zijn we zo ver dat dat wel lukt gelukkig.

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

" Uit het zicht houden is wel makkelijk te voorkomen met raamfolie dat licht door laat.
 
Met koekjes oefen kan ook leiden tot meer blaffen, omdat ze dan weten dat er iets lekkers op volgt. 
 
Bij geluiden benoem ik altijd wat het is, iets van, rustig maar, dat is de buurman, de container etc, dan weten ze dat ze niet hoeven te waken.
 
Helemaal afleren hoeft ook weer niet wat mij betreft, als er een inbreker is word ik graag gewaarschuwd. "

Ik zat inderdaad ook aan raamfolie te denken om het in ieder geval minder te maken maar hij reageert dus ook op geluid dus moet sowieso alsnog gaan trainen. Al hoort hij bijv de buurman zijn autodeur dichtslaan reageert hij. 

Geluiden benoemen ben ik al gelijk mee begonnen in de hoop dat hij ging wennen aan bepaalde vaker voorkomende geluiden in de omgeving maar heeft tot nu toe helaas niet geholpen. Helpt ook niet om hem te stoppen met blaffen. Dring pas door als ik m'n stem verhef of hem echt meeneem naar de andere kant van het huis maar dan moet ik hem echt aan zijn halsband meenemen. 

Helemaal niet aanslaan hoeft ook niet hoor, dat is niet m'n doel in bepaalde situaties is even aanslaan prima maar het zou fijn zijn als hij leert dat als ik zeg dat het goed is hij dan wel stopt. En de mate waarin het nu is is in mijn ogen nogal overdreven, ik weet dat dit voor de hond anders voelt en hij het niet voor niks doet maar het is wel gewoon ongewenst gedrag. 

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

" Er is volgens mij wel een topic hierover, ook blaffen in de tuin.
Roepen werkt meestal niet bij honden die deze neiging hebben, dan zijn ze al in de aanblafmodus en focus op datgene wat dat veroorzaakt.
In huis heb ik dan wel altijd de mazzel gehad dat ik nog een voortuin had, ik had een teef die ook op alles bleek aan te slaan en kreeg klachten van buren en ik had er een later die de handen van de postbode opvrat.
- oplossing postbode was brievenbus in deur dichtmaken met latje en aan de buitenzijde een brievenbus ophangen.
- Aanslaan op alles vergde lange adem en zelf alert zijn, als ik de oren al zag veranderen greep ik al in met een nee, dus nog voor het aanslaan. Zelf weghalen bij het raam, en in rust belonen. Op een bepaald moment valt kwartje dat aanslaan niets oplevert, maar rustig blijven wel beloning oplevert.
Blijven volhouden, gaat hij druk doen en over de top gaan, weghalen bij de plek (niet roepen, maar inlopen weghalen en even niets zeggen), kalmeert hij weer en blijft hij even stil dit benoemen (Stil, netjes hoor) en belonen.
Gaat hij op een bepaald moment kijken en slaat op dat moment niet (direct) aan, dan kun je wel zijn naam noemen of ineens zeggen "Netjes STIL zeg" en belonen, ik liet dan wel die teef naar mij toekomen trouwens. 
Bij Glory stond ik toe dat ze voor raam lag, maar op moment dat zij dus meer gewend was in huis begon het dreigen en willen verdedigen van huis, begon dan met grommen, daar greep ik altijd direct op in zoals ik met mijn eerste hond deed.
Weghalen van die plek, grommen of aanslaan betekende weg daar ik zag het altijd als een privilege dat ze daar mochten liggen en naar buiten kijken, maar bij blaffen nam ik dat privilege dus weg en beloonde dan alleen als ze stopten met aanslaan. 
Als ze voor raam lag en ik zag voorbijgangers en ze keek alleen, dan liep ik in en beloonde. Dus dat stukje is ook belangrijk dat als ze wel leren negeren dat je dat ook benoemt zonder dat je in hebt hoeven grijpen.
--
Postbode/krantenbezorger heb ik benoemd aan ze (is de postbode!), dat vind ik persoonlijk een dusdanig terugkerend ritueel zoveel keer in de week dat ik wel wat giftiger wordt als ze daar op aanslaan. Ik heb dus ook brievenbus nog steeds naast mijn deur hangen, maar ze moeten hekje in en komen dus post bezorgen.
Dit gaat goed, behalve bij 1 vrouw.. die vraagt aandacht als ze voor het raam kijken en buiten zit ze ook te kirren tegen de honden, maar ze moeten haar op een of andere manier niet, dus bij die vrouw heb ik het opgegeven maar dan slaan ze kort aan, het blijft niet doorgaan als ze weg is.
-
Buurman, bepaalde leef geluiden zijn normaal en moeten ze toch echt aan wennen. Als hij daar op aan blijft slaan ook zou ik daar wel met een Nee en een Stil of Nu klaar, aan gaan werken. Hier wordt het tegenwoordig ook weer wat luidruchtiger, en wij mensen irriteren ons al aan de man met zijn geluiden.. en helaas pakken de honden die onrust op. Als ik thuis ben en ik merk dat de honden geprikkeld raken benoem ik dus ook gewoon dat het de buurman is, en dat hun reactie klaar moet zijn. Ik beloon dan overigens niet meer omdat ze dit écht nu wel weten dat ik reageren daarop niet ok vind.
-
TV geen tips voor, heb ik nooit mee te maken gehad. Glory schijnt angst te hebben gehad voor de tv toen ze net in Nederland was maar daar hebben we hier weinig van gemerkt.
--
Deurbel, die van ons geeft geen tring meer is kapot gegaan en hebben we niet laten repareren. Je hoort hem nog wel, maar minder indringend.
Ik stond in begin met een stel debielen als de deurbel ging, en snapte niet wat er verkeerd ging omdat toen ik alleen woonde met 2 herders dit gewoon normaal kon 
Toen besefte ik dat ik de herders altijd naar een plek stuurde in de woonkamer en als ze lagen ik pas naar de voordeur ging. Het is nu met deze nieuwe samenstelling nog een heksenketel soms, maar het naar een plek sturen of pas een deur open doen als ze de waffel houden (en de tussendeur dicht) werkt.
Vergt wat geduld soms, ook voor de persoon aan de deur, maar bij pakjes bezorgers geef ik aan pakje maar neer te zetten en bij visite die ik ken zeg ik sorry hoor, eerst de honden stil. Door ook hier consequent in te zijn en blijven gaat het kwartje vallen, dat er niets gaat gebeuren als ze niet eerst stil zijn. Bij aanleren liep ik trouwens bij even stil nog terug naar waar ze lagen en gaf ik beloning, dat hoeft nu niet meer maar bij aanleren wel, vandaar dat ik al zei dat visite soms ook even geduld moest opbrengen voor ik deur open.
Werkt hier nog niet altijd omdat veel visite dol is op honden dus bij openen van de tussendeur "ZIJN JULLIE DAAR" en whoppa hebben ze drie honden in hun nek en worden ze er nog voor beloond ook  "

Dat topic over blaffen in de tuin ga ik even opzoeken misschien staan er bruikbare tips in. 

Wij hebben zelf ook een voortuin, van 7 meter diep dus het is niet zo dat voorbijgangers echt pal voor het raam langs lopen ofzo.

Hij ligt hier graag in de vensterbank maar als hij steeds aanslaat haal ik m daar ook uit. 

Ik vind inderdaad ook dat bepaalde leefgeluiden, dingen die regelmatig te horen zijn zoals het dichtslaan van een autodeur is gewoon echt niet nodig om op te reageren. Maar op dit moment voelt dat voor de hond gewoon niet zo.  

Het benoemen van dingen die vaker komen ben ik al een tijd aan het doen maar helpt tot nu toe nog niet. Zoals post inderdaad hij blaft tot ze weer uit zicht zijn. 

Postpakketje hetzelfde hij blaft zodra de auto stopt en stopt pas als ze weer weg zijn of ik moet echt flink boos worden dan stopt hij maar dat is eigenlijk niet wat ik wil maar op een andere manier luistert hij gewoon niet. 

Deurbel=plaats ben ik aan het aanleren 

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

" Ik heb voor blaffen in de tuin de volgende methode:

Een leeg pet flesje van ijsthee ofzo vullen met een klein laagje grint, kiezels o.i.d. Dan zelf heel alert zijn, want timing is belangrijk! Zodra de hond blaft het flesje zijn richting op gooien, maar wel zodanig dat je hem niet raakt. Het gaat om de schrikreactie, door het geluid dat de kiezels maken. Bij ons was een keer of 4 voldoende, toen viel het kwartje. Uiteraard belonen als hij stopt met blaffen en bij je komt. Als Buddy nu het flesje ziet, komt hij voor me zitten om wat lekkers. Het is nu bijna altijd voldoende als ik zeg dat hij stil moet zijn. Alleen bij de achterbuurjongen gaat Buddy nog uit zijn dak, maar daar is alle reden toe Edit: dit lijkt een heftige methode, maar Buddy was totaal onbereikbaar als er iemand langs onze tuin liep... Bij me roepen had dus geen enkele zin, inmiddels zijn we zo ver dat dat wel lukt gelukkig. "

Werd je hond hier niet bang van? 

Onze hond is ook onbereikbaar maar ik denk dat hij zo blaft vanuit angst en ben bang dat als ik zulke dingen ga doen hij juist banger gaat worden.

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Buddy reageert echt uit waaksheid. En dat is prima, maar hij hoeft niet door te slaan. Met behulp van het flesje is dit nu veel beter onder controle. Als ik met het flesje rammel stopt hij met blaffen, en ligt zijn focus weer bij mij. Maar dat wil niet zeggen dat het bij jou werkt, iedere hond is weer anders.

Volgende forumvraag: Hond blaft veel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^