Operatie abces

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Lola is vorige week plots heel ziek geworden. Op zaterdag avond zijn we naar de dierenarts gegaan, we waren eerder die week er ook al, maar we wisten niet goed wat ze had. Lola heeft ook last van artrose. 

 

Nu bleek ze een heel groot abces te hebben aan de achterkant en hoge koorts. Ze hebben het gelijk weg gehaald en de wond open gelaten zodat het pus eruit kon blijven lopen. We zijn om de 3 dagen bij de DA geweest voor wondspoeling. De wond was mooi schoon, wel een langere antibiotica kuur ivm dikke ontstekingsweefsel vanwege het grootte abces. 

 

Nu heeft ze ontzettend veel jeuk. Een week geleden zijn we voor het laatst bij de DA geweest en we hoefde niet meer terug te komen. Nu is de wond 1 grote (lijkt) een korst, wat ontzettend jeukt. Ze rijdt en bijt eraan. Ik ga morgen de DA weer bellen maar kan dit een teken zijn dat het aan het helen is? Kan ik iets doen tegen de jeuk?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Als je het morgen laat nakijken door de DA, zou ik er vannacht alvast voor zorgen dat ze er niet aan kan bijten (kap rond de nek). 

Heb je zalf gekregen om het abces langzaamaan te laten helen? Bij diepe wonden is het meestal best dat er geen korst gevormd wordt, omdat het dan onder die korst kan gaan etteren.  

Succes morgen! En veel beterschap gewenst.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Als je het morgen laat nakijken door de DA, zou ik er vannacht alvast voor zorgen dat ze er niet aan kan bijten (kap rond de nek). 
Heb je zalf gekregen om het abces langzaamaan te laten helen? Bij diepe wonden is het meestal best dat er geen korst gevormd wordt, omdat het dan onder die korst kan gaan etteren.  
Succes morgen! En veel beterschap gewenst. "

Nee, geen zalf gekregen. We moesten om de 3 dagen de wond spoelen zodat deze schoon en open bleef. Daarna zag het er goed uit en mocht het helen en dus dicht gaan. Voor de zekerheid hebben ze wel de antibiotica verlengt.

 

Ik heb wel een tube honingzalf? Dat kan niet veel kwaad toch? 

 

Ik ga straks bellen als ze open zijn. Het is soms een gedoe om dezelfde dag terecht te kunnen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik zou eerst bellen voor je gaat smeren, en vragen of dat slim is, zalf, dat verweekt de korst en in aangebroken zalf zitten veel bacterien, dus werkt het dan averechts. Daarnaast is honingzalf lekker, maar niet tegen jeuk,  en wordt het opgelikt. Is het vannacht goed gegaan? Kap om is slim, maar je zegt ze schuurt met de achterkant, en ja daar helpt een kap niet voor natuurlijk.. Er op staan dat je kan komen , want jeuk kan ook sorry, een teken van ontsteking zijn.  Jeuk is vreselijk.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zou er ook op aandringen dat er vandaag even naar die wonde gekeken wordt, zodat je zeker bent dat er geen ontsteking onder de korst zit.

En dan meteen met de DA overleggen ivm eventuele zalf. Moest er ontsteking zijn, zal er antibacteriele zalf gekozen worden, maar als het puur jeuk van de genezing is, dan is er ook jeukstillende creme om je hond te helpen. 

 

Knuffel voor Lola! Jeuk is zo vreselijk vervelend, hopelijk snel weer beter! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoe gaat het ondertussen met Lola? 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^