Australian Labradoodle - Aanbetaling voor wachtlijst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TimoTimo

Hallo allemaal,

Na veel research naar de verschillende hondenrassen zijn wij bij de Australian Labradoodle uitgekomen. Op de website van de Australian Labradoodle Association Europe staat een lijst met alle aangesloten fokkers.

Wat hierbij opvalt, is dat heel veel fokkers een aanbetaling vragen tussen €100-€200 om überhaupt op de wachtlijst ingeschreven te worden. Dit bedrag maak je dan dus (als ik het goed heb) over voordat je überhaupt de pups gezien hebt of voordat ze geboren zijn.
Tot slot dien je ook het aankoopbedrag van de pup over te maken (een aantal dagen voordat je de pup op gaat halen).

Is dit normaal?

Ook is bij het gros van de fokkers een voorwaarde dat de pup binnen een periode X gecastreerd/gesteriliseerd dient te worden, waar je voor tekent.
Heeft dit nadelen?

Ik hoor het graag.

Alvast bedankt voor jullie reacties/ervaringen!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 per fokker is het heel verschillend, zelf nooit een aanbetaling gedaan…ook geen castratie plicht, maar de labradoodles fokkers willen niet dat men met de hond dan verder fokt…..castratie niet op te jonge leeftijd, hormonen vallen grotendeels weg bij castreren, en die zijn nodig voor een goed skelet. …een aanbetaling als je die kwijt bent als je je bedenkt zou ik nooit doen. Zelf nooit meegemaakt, betaling als men de pup ophaalt. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Volgens mij zijn dit regels vd austr.labdoodle qua castratie beleid, of ze voor een rechtbank houdbaar zijn is de vraag want dan is de hond jouw eigendom en kan de fokker er niets meer over beslissen..

 

fokkers kunnen aanbetaling vragen. Ik zelf zou dit nooit doen. Want. Wanneer is er een nest? Bevalt de pup je? Krijg je het bedrag terug als je geen pup neemt, of korting als je een pup wilt hebben? Een vriendin van mij fokte , en zij zei , ik heb liever dat een belangstellende zich op het laatste moment terugtrekt dan de pup toch maar tegen de zin neemt omdat er al voor betaald is. Je weet nooit wat er in je leven gebeurt voor je de pup uiteindeljjk in je armen hebt en mee naar huis kan nemen. En voor de pup komt echt wel een nieuwe baas.

 

Verder ligt de beslissing bij jou, welke fokker bevalt je, heb je een klik enzv.

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

Met aanbetalen of vooraf betalen, heb ik geen probleem. Wel met duidelijke afspraken dat als de pup(s) mij niet aanstaan, ik nog steeds het recht heb om mijn geld terug te krijgen.

 

Met verplicht castreren heb ik wel een probleem. Dat zou ik nooit doen, er gaat mij niemand even vertellen met wat ik wel of niet moet fokken en ik ben prima in staat om geen ongelukken te laten gebeuren.

Vroeg castreren heeft wel degelijk nadelen. Teven laat ik met plezier castreren eenmaal uitgegroeid en geen fokplannen, maar reuen laat ik intact zolang er geen medische problemen zijn.

 

 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Aanbetaling heb ik geen moeite mee. Castreren omdat de fokker dat graag wil zou ik nooit doen. Hier worden reuen sowieso niet gecastreerd en teven pas als ze volledig uitgegroeid zijn. 

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Met aanbetalen of vooraf betalen, heb ik geen probleem. Wel met duidelijke afspraken dat als de pup(s) mij niet aanstaan, ik nog steeds het recht heb om mijn geld terug te krijgen.
 
Met verplicht castreren heb ik wel een probleem. Dat zou ik nooit doen, er gaat mij niemand even vertellen met wat ik wel of niet moet fokken en ik ben prima in staat om geen ongelukken te laten gebeuren.
Vroeg castreren heeft wel degelijk nadelen. Teven laat ik met plezier castreren eenmaal uitgegroeid en geen fokplannen, maar reuen laat ik intact zolang er geen medische problemen zijn.
 
  "

Hier ben ik het mee eens en zo sta ik er ook in. Nu heb ik bij mijn honden géén aanbetaling hoeven doen en ik weet dat dit binnen ons ras ook helemaal niet de standaard is. Ik heb dat bij de labradoodles wel al vaker gehoord dat ze dit hanteren, waarom géén idee. Wellicht omdat er zo n hype-vraag is naar deze honden. 

 

Het aankoopbedrag van de pup heb ik zelf altijd voldaan toen we de pup zijn gaan ophalen, maar dit is gewoon een stukje vertrouwen. Bij Maylo op de dag zelf net van te voren overgemaakt en bij Fudge gewoon daarna, de fokker was helemaal niet bezig met het geld. Zij zat meer met het afscheid in der maag dan wat anders.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb ook nog nooit op voorhand moeten betalen trouwens en telkens bij afhalen alles voldaan. Zelf heb ik ook nog nooit een voorschot gevraagd.

Maar ik zou het wel doen, ik koop geen honden in een opwelling of shop niet rond, dus op voorhand ben ik al best helemaal zeker dat ik met een pup naar huis zal gaan, of ik die dan de dag zelf of een paar weken op voorhand al zou moeten betalen, zou me niet uitmaken. Het is ook wel fijn om dan als fokker al wat gemaakte onkosten zo vergoed te hebben denk ik dan maar.

 

Het geld cashen is helaas wel een beetje samenhorend met de 'hippe' rassen/kruisingen. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Hoi Timo, 

Fijn dat je eerst even komt checken voordat je geld overmaakt! Heel erg verstandig. 

 

Een aanbetaling wordt door veel goede fokkers gebruikt om een pupkoper die serieuze interesse heeft in het nest, zich te laten vastleggen. Als het ware zegt de pupkoper door het betalen van de aanbetaling: Ja, ik wil een pup uit dit nest. De aanbetaling is dan een voorschot op de aankoopsom. Stel dat de pup 1000 euro kost, en de aanbetaling is 200 euro, dan betaalt de pupkoper later nog het resterende bedrag van 800 euro als de puppy wordt opgehaald. 

 

Met de aanbetaling legt de pupkoper zich vast aan de koop van een pup. Tegelijkertijd legt de fokker zich vast aan de verkoop van een pup. Met andere woorden, beide partijen krijgen hierdoor dus rechten en plichten, en je mag iets van elkaar verwachten. De wet zegt hier ook het een en ander over. 

 

Niet elke fokker werkt met een aanbetaling, precies omdát daardoor rechten en plichten ontstaan. Maar elke fokker staat daar anders in. Het is ook maar net wat jij als pupkoper prettig vindt. 

 

In dit hele verhaal is er een heel belangrijk punt wat je zelf ook al opmerkte: een aanbetaling gebeurt pas op het moment dat er al pups geboren zijn. Met een aanbetaling verplicht de fokker zich tot verkoop. 

Als er nog helemaal geen pups zijn, waar betaal je dan voor? Servicekosten? Er is nog geen pup, de fokker kan jou nog niets verkopen. Als de fokker het een aanbetaling noemt, wat zijn dan de rechten en plichten van de koper én de fokker? 

 

Ik zou het niet doen als ik jou was. Al was het maar omdat je helemaal niet weet waarvoor je betaalt. 

 

Het overmaken van de gehele aankoopsom voordat je de pup ophaalt is wel normaal. Het hangt af van de afspraak die je maakt met de fokker. Een paar dagen voor het ophalen, of tijdens de overdracht van de pup. 

 

Verplicht onvruchtbaar maken is zeker niet normaal. Sterker nog, elke fokker die dit verplicht zou ik absoluut niet mee in zee gaan. Castratie / sterilisatie is een operatie (!) met risico's en mogelijk langdurige nadelige gevolgen voor gezondheid en gedrag, en daarnaast wordt voor het gemak even vergeten dat hormonen belangrijke functies hebben in het lichaam. Vooral bij de groei! Bij labradoodles was het voorheen (hoop nu niet meer...) normaal om onvruchtbare pups te verkopen (die dus al gecastreerd waren!!). Echt ongelooflijk. Zoiets nooit doen. Nooit. 

 

Mijn advies zou zijn om te zoeken naar een leuke fokker waar je je comfortabel bij voelt, die al jouw vragen beantwoord, die geen onvruchtbare pups verkoopt, die jou niet verplicht om jouw pup onvruchtbaar te maken, en die jou niet geld probeert te ontfutselen voordat er zelfs maar een nest geboren is. Een wachtlijst moet geen geld kosten, dat gaat nergens over.

Op het moment dat er een nest geboren is en jij voelt je goed bij de fokker en ouderhonden en jij weet zeker dat jij uit dit nest een pup wil en kan krijgen, pas dan kun je een aanbetaling doen als de fokker daar om vraagt. Met die aanbetaling verzeker jij je van een pup en verplicht je de fokker tot verkoop. Zorg dat de aanbetaling onderdeel is van de volledige aankoopsom, zoals ik hierboven uitlegde. 

 

Hoe het bij ons ging. 

Ruime tijd voordat het nest geboren was, lieten wij onze serieuze interesse weten en kwamen wij op de wachtlijst. Toen het nest eenmaal geboren was, checkte de fokker of wij nog steeds geïnteresseerd waren. Dat was zo. De fokker vroeg om onze voorkeur voor reu/teef, en om kleur. Onze voorkeur was beschikbaar (reu, rood, meerdere pups voldeden hieraan). De fokker vroeg ons om een aanbetaling (onderdeel van de volledige aankoopsom) om een rode reu voor ons vast te leggen. Zo gezegd, zo gedaan. Onze aanbetaling was overigens de helft van de aankoopsom. De andere helft maakten wij over twee dagen voordat we onze puppy ophaalden. 

 

Zoiets kan je dus verwachten. Ik vond het super fijn dat wij vanaf 2 weken al wisten dat wij onze droompuppy zouden krijgen hp-thumbsup En dat de fokker ons sowieso een pup zou verkopen die voldeed aan onze wensen. 

 

Ik heb eerder meegemaakt dat de fokker, toen de pups 8 weken oud waren, op de allerlaatste dag vlak voor het tekenen van het koopcontract besloot om de pup toch niet te verkopen. Dat was echt vreselijk. We hadden alle spullen al in huis gehaald. Mede daarom kan een aanbetaling dus wel fijn zijn. Maar alleen als het op de correcte manier gebeurd! 

 

Heel veel succes! 

honden page profiel TimoTimo

Allen heel erg bedankt voor jullie reacties en onderbouwingen.

Ik moet wel erbij vermelden dat wij een fokker op het oog hebben waarvan de pups al geboren zijn en er nog pups beschikbaar zijn. Pups zijn inmiddels 3 weken oud.
Allereerst zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden, waarna vervolgens, indien beiden een goed gevoel erbij hebben, een aanbetaling plaats zal vinden.
Deze aanbetaling is €200,-, waarna er vervolgens nog een aantal dagen voor het afhalen van de puppy €2250,- voor de pup betaalt dient te worden.

De pup zelf kun je zelf ook niet uitkiezen. De pup wordt door de fokker zelf aan jou gekoppeld op basis van bepaalde kenmerken die bij ons gezin passen. Het is wel mogelijk om voorkeur qua teef/reu aan te geven, maar niet de kleur.

Voor wat betreft de "verplichte" sterilisatie/castratie, zouden we een bijdrage van €150,- ontvangen van de fokker nadat er bewijs is overlegd van de sterilisatie/castratie.

Vrijwel alle fokkers in de buurt die aangesloten zijn bij de ALAEU hebben deze verplichte sterilisatie/castratie in hun contract staan. Het is dus blijkbaar zeer lastig om een fokker te vinden die dit niet hanteert. Dan zouden we al moeten zoeken bij een particulier nestje op bijvoorbeeld Marktplaats.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Wat een apart gebeuren allemaal voor het fokken van een kruising. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Allen heel erg bedankt voor jullie reacties en onderbouwingen.Ik moet wel erbij vermelden dat wij een fokker op het oog hebben waarvan de pups al geboren zijn en er nog pups beschikbaar zijn. Pups zijn inmiddels 3 weken oud.Allereerst zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden, waarna vervolgens, indien beiden een goed gevoel erbij hebben, een aanbetaling plaats zal vinden.Deze aanbetaling is €200,-, waarna er vervolgens nog een aantal dagen voor het afhalen van de puppy €2250,- voor de pup betaalt dient te worden.De pup zelf kun je zelf ook niet uitkiezen. De pup wordt door de fokker zelf aan jou gekoppeld op basis van bepaalde kenmerken die bij ons gezin passen. Het is wel mogelijk om voorkeur qua teef/reu aan te geven, maar niet de kleur.Voor wat betreft de "verplichte" sterilisatie/castratie, zouden we een bijdrage van €150,- ontvangen van de fokker nadat er bewijs is overlegd van de sterilisatie/castratie.Vrijwel alle fokkers in de buurt die aangesloten zijn bij de ALAEU hebben deze verplichte sterilisatie/castratie in hun contract staan. Het is dus blijkbaar zeer lastig om een fokker te vinden die dit niet hanteert. Dan zouden we al moeten zoeken bij een particulier nestje op bijvoorbeeld Marktplaats. "

Het gaat erom dat je er zelf een goed gevoel bij hebt.

Er zijn veel fokkers die wel voorkeur meenemen, maar zelf beslissen welke pup naar jullie toe gaat. Maar stel je voor dat jullie een zwarte reu willen, en er zijn 3 zwarte en 2 rode te vergeven, dan kun je uiteraard aangeven bij de fokker dat je alleen interesse hebt in een zwarte. En dat als er geen zwarte bij zit voor jullie, je geen aanbetaling gaat doen. Een aanbetaling is immers een belofte tot koop/verkoop. Jij leeft de komende 15 jaar hopelijk met een hond waar je heel blij van wordt. Het staat jullie te allen tijde vrij om de keus van de fokker te weigeren en de zoektocht voort te zetten. 

Bepaal voor jezelf wat je 'deal breakers' zijn. 

 

Persoonlijk vind ik de pupprijs heel erg hoog (wij betaalden 1600 voor onze barsoi dit jaar) en ik zou niet akkoord gaan met verplichte castratie. Maar als jij het geld ervoor over hebt, en de castratieplicht komt enkel neer op een vergoeding van de fokker en heeft verder geen consequenties als je het niet doet... Daar kun je dan wel mee leven. Maar als er boeteclausules in het contract staan dan zou ik echt héél goed nadenken of je daar je handtekening onder wil zetten...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Ik zou nooit geld betalen om op een wachtlijst te staan. De fokker van mijn hond zei dat ze dat niet nodig vond omdat er zoveel vraag naar Dwergpoedels is, dat als iemand afhaakt  ze binnen de kortste tijd een nieuwe koper vindt.

 

De prijs voor een  kruising pup zonder stamboom is belachelijk hoog;  immers de labradoodle wordt niet erkend als ras door de Raad van Beheer en krijgt een zelf gefabriceerd afstammingscertificaat.

 

Vroeger werden de labradoidle pups gecastreerd vlak voor de nieuwe eigenaar de pup ophaalde.hp-cryhp-frusty

 

Enkele jaren later werd een eigenaar verplicht de hond te laten castreren vóór de leeftijd van 18 maanden. Tegenwoordig moet een pupkoper beloven niet met de hond te fokken.

 

Ik zou de verplichting om de hond te laten castreren niet accepteren en daar ook geen contract voor tekenen. De hond is jouw eigendom en jij beslist wat er met jouw hond gebeurt.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dubbel

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

"  
Ik zou nooit geld betalen om op een wachtlijst te staan. De fokker van mijn hond zei dat ze dat niet nodig vond omdat er zoveel vraag naar Dwergpoedels is, dat als iemand afhaakt  ze binnen de kortste tijd een nieuwe koper vindt.
 
De prijs voor een  kruising pup zonder stamboom is belachelijk hoog;  immers de labradoodle wordt niet erkend als ras door de Raad van Beheer en krijgt een zelf gefabriceerd afstammingscertificaat.
 
Vroeger werden de labradoidle pups gecastreerd vlak voor de nieuwe eigenaar de pup ophaalde.
 
Enkele jaren later werd een eigenaar verplicht de hond te laten castreren vóór de leeftijd van 18 maanden. Tegenwoordig moet een pupkoper beloven niet met de hond te fokken.
 
Ik zou de verplichting om de hond te laten castreren niet accepteren en daar ook geen contract voor tekenen. De hond is jouw eigendom en jij beslist wat er met jouw hond gebeurt. "

De castratie regels zijn versoepeld dus, Loesje, denk je niet dat dat komt omdat de regel idioot is want niet rechtsgeldig? Want je betaalt een veel te hoge prijs, via die club zijn het geen boterhamfokkers hoop ik, en dan is de hond jouw eigendom en bepaalt niet de fokker maar de baas wat er mee gebeurd.

Een hond is in de nederlandse wet een ding, stel je koopt een vriezer, dan bepaalt de verkoper ook niet dat je hem iedere week moet ontdooien of zoiets.  Dan is dat jouw keuze en jouw verantwoording toch?

Enne, voor een vriezer betaal je ook geen bedrag om te reserveren? Tenminste ik niet, want daar wordt zo voor gewaarschuwd, betalen bij levering, niet eerder.

 

Ts, Ga je voor deze pup dan zeker vragen of je kopieen krijgt van de onderzoeken van de ouders, hd, ed, alle oogtesten, pl, dna en weet ik wat meer, wat voor zowel de poedel als de labrador is voorgeschreven om zo gezond mogelijk te fokken. Enne als de moeder net een blokje om is of uit logeren, blijf er dan ver vandaan,

 

Enne voor dit ras geldt ook, zegt er iemand een pup af? Ze krijgen er zo een nieuwe eigenaar voor,

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Allen heel erg bedankt voor jullie reacties en onderbouwingen.Ik moet wel erbij vermelden dat wij een fokker op het oog hebben waarvan de pups al geboren zijn en er nog pups beschikbaar zijn. Pups zijn inmiddels 3 weken oud.Allereerst zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden, waarna vervolgens, indien beiden een goed gevoel erbij hebben, een aanbetaling plaats zal vinden.Deze aanbetaling is €200,-, waarna er vervolgens nog een aantal dagen voor het afhalen van de puppy €2250,- voor de pup betaalt dient te worden.De pup zelf kun je zelf ook niet uitkiezen. De pup wordt door de fokker zelf aan jou gekoppeld op basis van bepaalde kenmerken die bij ons gezin passen. Het is wel mogelijk om voorkeur qua teef/reu aan te geven, maar niet de kleur.Voor wat betreft de "verplichte" sterilisatie/castratie, zouden we een bijdrage van €150,- ontvangen van de fokker nadat er bewijs is overlegd van de sterilisatie/castratie.Vrijwel alle fokkers in de buurt die aangesloten zijn bij de ALAEU hebben deze verplichte sterilisatie/castratie in hun contract staan. Het is dus blijkbaar zeer lastig om een fokker te vinden die dit niet hanteert. Dan zouden we al moeten zoeken bij een particulier nestje op bijvoorbeeld Marktplaats. "

Ik vind de prijs niet misselijk voor in feite een kruising...maar dat ben ik wellicht. Ik heb twee stamboom honden en ik kom nog niet eens die prijs met beide honden samen. Echter is dat ieder zijn eigen keuze, je hebt stamboom honden die lijken op een labradoodle voor echt een stuk minder zonder deze belachelijke castratie regel.

 

Mijn vraag is wel, waarom een labradoodle? Was vinden jullie zo leuk aan deze kruising? 

honden page profiel BlondieBlondie

Ik was in de veronderstelling dat fokkers die bewust en met erkende dieren fokken toch niet meer zomaar een poedel op een labrador zetten en het dan verkopen als labradoodle.

Hier zie ik een lijst van aangesloten Nederlandse en Belgische fokkers: https://alaeu.com/aangesloten-fokkers/

Mijn vriendin heeft een Labradoodle bij zo'n erkende fokker vandaan, heeft ook veel geld betaald, fokker besliste ook daar welk van de pups het best bij haar en haar gezin zou passen, en ook inderdaad die castratie eis.

Haar keus, maar ik moet zeggen dat het hondje ze past als een handschoen én een prima karakter.

Dat laatste valt mij dus op als ik navraag doe bij diverse doodle eigenaren.

Bijna altijd, en er lopen er hier inmiddels ontzettend veel rond, zijn de "echte" Australian Labradoodles relaxed in de omgang en kan ik door gedrag van andere doodles al bijna voorspellen dat die bij een gelegenheids fokker vandaan komen die gewoon poedels met labradors heeft gekruist of kruisingen daarvan gebruikt, in de papieren van die honden zal je geen Australian doodle terug gaan vinden.

-

Wat ik aan gedrag bedoel is dan vaak erg onzeker, angstig, hyper, uitval gedrag, heel vocaal en ik kan me niet voorstellen dat het bij ál die honden aan de baasjes ligt.

-

Vriendin wilde gewoon een echte labradoodle en had dat bedrag ervoor gespaard. Ze wilde eerst niet castreren, maar aangezien je er toch een contract voor tekent heeft ze het uiteindelijk wel gedaan, maar vrij laat.

Ze heeft er echt een hele leuke hond aan, dus wat dat betreft zijn die aankoopkosten het haar gewoon waard. 

Zelf zie ik prijzen van bepaalde rassen ook omhoog schieten, en is het aan mij als ik voor zo'n ras wil gaan of ik dat ervoor wil betalen of niet. Bij veel rassen en stamboomhonden vind ik het gewoon belangrijk dat een fokker testen uitvoert en bewust de honden waarmee gefokt wordt uitkiest, dan ga ik persoonlijk niet naar een fokker die look-a-likes aanbieden voor goedkoper maar geen geschiedenis van de ouders en grootouders e.d. kunnen overleggen.

-

Niet je eigen voorkeur kunnen uitkiezen zou ik wellicht moeite mee hebben (vriendin en m.n. haar kinderen hadden een andere voorkeur maar bij terugkomdag van het nest werd het wel duidelijk dat de fokker de juiste matches had gemaakt)

Zelf ook 1x pup gekozen, op basis van kleur en andere uiterlijkheden had ik voor een totaal andere pup gekozen maar ik ontkwam er niet aan dat er 1 pup telkens voor mij uitsprong, ook de fokker had het idee dat die hond het best bij ons zou passen. En op een terugkomdag werd dat nog eens bevestigd, niets ten nadele van de andere honden, maar karakters en gedrag verschilden best wel, dus ik staar me nooit zo blind op uiterlijkheden en kleurtjes.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even wel een opmerking over het niet zelf kunnen kiezen van een pup....dat is tegenwoordig bij veel fokkers zo. Veel goede fokkers die kiezen zelf welke pup naar welke eigenaar gaat, omdat zij de karakter/gedrag van de pups vaak beter kennen en hierop dan gaan kijken welke eigenaar/gezin daar het beste bij past. 

 

Ik vind dat helemaal niet slecht, want veel eigenaren kiezen toch op uiterlijk. Als ik bij Fudge zelf had gekozen, had ik er zusje gekozen, puur op uiterlijk. Ik ben dolblij dat de fokker heeft gekozen want Fudge is een meisje uit goud en past zo goed bij Maylo. Der zusjes hadden helemaal niet goed met Maylo gematched, daarom juich ik dat zelf kiezen niet toe. Want je gaat dan echt eerder op een uiterlijk af dan karakter. 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Even wel een opmerking over het niet zelf kunnen kiezen van een pup....dat is tegenwoordig bij veel fokkers zo. Veel goede fokkers die kiezen zelf welke pup naar welke eigenaar gaat, omdat zij de karakter/gedrag van de pups vaak beter kennen en hierop dan gaan kijken welke eigenaar/gezin daar het beste bij past. 
 
Ik vind dat helemaal niet slecht, want veel eigenaren kiezen toch op uiterlijk. Als ik bij Fudge zelf had gekozen, had ik er zusje gekozen, puur op uiterlijk. Ik ben dolblij dat de fokker heeft gekozen want Fudge is een meisje uit goud en past zo goed bij Maylo. Der zusjes hadden helemaal niet goed met Maylo gematched, daarom juich ik dat zelf kiezen niet toe. Want je gaat dan echt eerder op een uiterlijk af dan karakter. 
  "

Hier ben ik het helemaal mee eens. Wel vind ik het belangrijk dat ik zelf de keuze voor of een teef of een reu mag maken.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik vind het vooral fijn als er een wisselwerking is. Ik gaf mijn pupeigenaren mijn mening over een paar pups en liet ze daaruit kiezen.

In mijn 2de nest zat echt een monster van een pup, die mochten mensen niet vrij kiezen (ook niet die die "1ste" keus hadden). Maar ik vind het wel fijn om de mensen zelf ook gewoon een pup die zij het leukste vinden, te mogen kiezen, tenslotte moeten zij er de rest van het leven van de pup mee samen leven.

 

Als ik een border collie zou nemen, zou ik met geen stokken een blue merle met blauwe ogen in mijn handen gedrukt willen hebben met de boodschap 'deze past, doe het er maar mee'. 

Uiterlijk bepaalt niet alles bij me, maar sommige zaken wil ik echt niet hebben. Dan mag het karakter nog zo geweldig zijn, ik moet er nog kunnen op kijken ook.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" De castratie regels zijn versoepeld dus, Loesje, denk je niet dat dat komt omdat de regel idioot is want niet rechtsgeldig? Want je betaalt een veel te hoge prijs, via die club zijn het geen boterhamfokkers hoop ik, en dan is de hond jouw eigendom en bepaalt niet de fokker maar de baas wat er mee gebeurd.
Een hond is in de nederlandse wet een ding, stel je koopt een vriezer, dan bepaalt de verkoper ook niet dat je hem iedere week moet ontdooien of zoiets.  Dan is dat jouw keuze en jouw verantwoording toch?
Enne, voor een vriezer betaal je ook geen bedrag om te reserveren? Tenminste ik niet, want daar wordt zo voor gewaarschuwd, betalen bij levering, niet eerder.
 
Ts, Ga je voor deze pup dan zeker vragen of je kopieen krijgt van de onderzoeken van de ouders, hd, ed, alle oogtesten, pl, dna en weet ik wat meer, wat voor zowel de poedel als de labrador is voorgeschreven om zo gezond mogelijk te fokken. Enne als de moeder net een blokje om is of uit logeren, blijf er dan ver vandaan,
 
Enne voor dit ras geldt ook, zegt er iemand een pup af? Ze krijgen er zo een nieuwe eigenaar voor, "

De ondertekening van een contract is rechtsgeldig. Men wordt geacht alvorens een contract te ondertekenen, deze zorgvuldig te lezen.

https://www.rn7.nl/24761-koopcontract-verplicht-baasje-om-pup-te-laten-castreren

 

Australian labradoodles na 1 mei 2019 geboren, hoeven niet gecastreerd te worden als in het koopcontract een fokverbod verplicht wordt gesteld. In het koopcontract moet staan: bij niet naleving van het fokverbod wordt een boete van € 10.000 opgelegd!

 

https://alaeu.com/fokregels/

 

honden page profiel Sofie Sofie

Ik heb een tijdje geleden ook heel hard overwogen om voor een australische labradoodle pup te kiezen, en bij contact met verschillende fokkers botste ik op dezelfde 'problemen'. Na mij heel erg te verdiepen ontdekte ik andere (echte) rashonden die mij qua karakter (bv labradoodles hebben vaak problemen met hyperactiviteit) en gezondheid (labradoodles hebben vaak veel allergieen) veel meer aanspraken ,met dezelfde looks. Ook worden voor deze rassen niet zo een belachelijk hoge prijzen gevraagd. Mijn oog viel vooral op de barbet, ik hoorde hier enorm positieve verhalen over.

Uiteraard zijn er zeker ook positieve verhalen over de labradoodle, het kunnen zeer mooie en lieve honden zijn. Maar als jullie vooral dat mooie krullerige beertjes uiterlijk zoeken dan raad ik aan ook zeker andere rassen, zoals de barbet, te overwegen :)

Veel succes met de leuke zoektocht naar een pupje!!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ik heb een tijdje geleden ook heel hard overwogen om voor een australische labradoodle pup te kiezen, en bij contact met verschillende fokkers botste ik op dezelfde 'problemen'. Na mij heel erg te verdiepen ontdekte ik andere (echte) rashonden die mij qua karakter (bv labradoodles hebben vaak problemen met hyperactiviteit) en gezondheid (labradoodles hebben vaak veel allergieen) veel meer aanspraken ,met dezelfde looks. Ook worden voor deze rassen niet zo een belachelijk hoge prijzen gevraagd. Mijn oog viel vooral op de barbet, ik hoorde hier enorm positieve verhalen over.
Uiteraard zijn er zeker ook positieve verhalen over de labradoodle, het kunnen zeer mooie en lieve honden zijn. Maar als jullie vooral dat mooie krullerige beertjes uiterlijk zoeken dan raad ik aan ook zeker andere rassen, zoals de barbet, te overwegen :-)
Veel succes met de leuke zoektocht naar een pupje!! "

 

Ik zou geen barbet aanraden, enkel vanwege de vacht embarassed

Wij hebben een barbet, maar het zijn best actieve honden, oorspronkelijk werkhonden.

Het zijn ook gevoelige honden, niet zomaar een hond die je zomaar in huis haalt vanwege de soort vacht. 

Maar goed, dat geldt natuurlijk voor elk ras wel.

 

honden page profiel toto

honden foto van to

Tja hier 2 Australian Labradoodles, tegenwoordig is het zo  dat er niet zo jong gecastreerd hoeft te worden.. De richtlijnen zijn daarvoor aangepast. Ook is het zo dat in overleg met de fokker uitstel gekeregen kan worden als de hond onzeker is.

 

De aanbetaling is niet zo heel vreemd.

De boete waar Loesje het over heeft is niet aan de orde, er is namelijk nog nooit iemand geweest die daar voor naar de rechter gaat... Wel zou ik persoonlijk goed vragen naar de voorouders ect ook in verband met epilepsie, allergieën en de ziekte van Addison.

IK zelf zou geen hond van de ALAEU willen. Als ik een andere hond zou willen weet ik maar 1 fokker.

Veel fokker zijn verhuisd van de ALAEU naar de MBDA en vervolgens weer veel naar de ALAA en wie zegt dat alle database gegevens mee verhuist zijn??

 

 

Maar vooral de Australian Labradoodle is een onwijs lieve leuke zachtaardige hond...

Ik noem geen namen maar koop beslist geen hond in noord-holland

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^