Vraag aan Dobermann eigenaren!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mavie90Mavie90

Even een kort info verhaaltje:

Wij zijn een jong gezin (jongste is 3) en ervaren honden eigenaren. De vorige honden waren een Pitbull en een Boerboel. Beide helaas overleden. Sinds het overlijden merken we dat ons overgebleven reutje (klein mix hondje) eenzaam is. We zitten daarom na te denken om weer een pup aan te schaffen, ook omdat het weer begint te kriebelen. Nu denken we na over een Dobermann. We zijn een actief gezin en gaan vaak naar het bos/duinen/strand/etc. Maar sommige dagen hebben wij wat minder tijd en dan moeten ze genoegen nemen met een korter rondje 3/4 keer per dag. Ook willen wij cursussen gaan volgen met hem. (EG en VEG).

Waarom de Dobermann? Mijn man heeft vroeger altijd een Dobermann gehad en wij vinden het mooie honden. Helaas kennen wij niemand uit onze omgeving met een Dobermann. Wij hebben de volgende vragen:

 

- De hond van mijn man had vroeger verlatingsangst. Volgens de toenmalige fokker komt dit vaker voor bij dit ras. Klopt dit? Ik heb op internet gelezen dat ze wel wat moeilijker alleen kunnen zijn omdat ze erg baasgericht zijn (maar welke hond is dat niet). Valt dit goed te trainen vanaf pup af aan? Het is niet zo dat ze hier hele dagen alleen zitten, er is vrijwel altijd iemand thuis omdat we veel thuis werken, maar af en toe gaan we er ook op uit met de kinderen en dan zijn ze toch wel zo'n 6 tot 7 uur alleen. En de situatie met thuiswerken kan veranderen in de toekomst.

- Kent er iemand een goede fokker? Ik heb er al een aantal gevonden via de rasvereniging maar tips zijn welkom.

- Klopt het dat dit ras wat nerveuzer is dan andere rassen of is dit een fabel? 

- Alle verdere informatie is welkom, zowel positief als negatief. Wij zitten puur in de oriëntatie fase.

Alvast bedankt! hp-shiny

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hoi,

Volgens mij zitten hier geen dobermann eigenaren op het forum.

Heb je al eens geprobeerd te zoeken naar een dobermannforum?

Of misschien op facebook een dobermannpagina?

 

Wat betreft de uren alleen zijn, daarvoor kun je natuurlijk iemand zoeken die in die tijd even lekker een eind met de hond wil wandelen.

Misschien binnen je eigen familie/vriendenkring, of een hondenuitlaatservice, of via bepaalde sites zoals oopoeh oid een uitlater zoeken.

honden page profiel DagmarDagmar

Een goede fokker is inderdaad wel van groot belang, er zitten best wat gezondheidsproblemen binnen het ras, schoonheid is helaas belangrijker geworden dan karakter, dus dat wreekt zich.

Deze die ik ken, zijn eigenlijk helemaal niet nerveus. Een vriendin van me had er 3 en die heeft nu een beauceron, maar het staat al vast dat een volgende hond terug een dobermann wordt, want die 3 samen waren veel rustiger dan die ene beauceron

Van de Donauhoeve in Belgie fokt wel goede honden, die uitstekend presteren in zowel show als werk, en gezondheidtesten worden ook correct gedaan.

honden page profiel Mavie90Mavie90

" Een goede fokker is inderdaad wel van groot belang, er zitten best wat gezondheidsproblemen binnen het ras, schoonheid is helaas belangrijker geworden dan karakter, dus dat wreekt zich.
Deze die ik ken, zijn eigenlijk helemaal niet nerveus. Een vriendin van me had er 3 en die heeft nu een beauceron, maar het staat al vast dat een volgende hond terug een dobermann wordt, want die 3 samen waren veel rustiger dan die ene beauceron
Van de Donauhoeve in Belgie fokt wel goede honden, die uitstekend presteren in zowel show als werk, en gezondheidtesten worden ook correct gedaan. "

Bedankt voor de tip! 

honden page profiel Mavie90Mavie90

Heb je al eens geprobeerd te zoeken naar een dobermannforum?
Of misschien op facebook een dobermannpagina?
 

Ga ik zeker doen! Bedankt voor de tip smile

honden page profiel JackJack

Ik ken wel een paar Dobers. Leuke honden, de een wat nerveuzer dan de ander. Wel honden om mee te werken, maar dat kan ook aan de (werk)foklijn liggen. Bij DVIN (Dobermann Vrienden in Nederland) kunnen ze je volgens mij veel info geven. Succes.

honden page profiel Ali  &  RockyAli & Rocky

honden foto van Ali  &  Rocky

Mijn maat en nicht van men vrouw hebben dobberman en idd ze hebben ook verlatingsangst.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ga naar een goede fokker die de honden goed socialiseert, verlatingsangst kan bij iedere hond komen als het weggaan van baasjes niet goed gegaan is, goede fokker zoeken en je goed laten informeren.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Vraag je ook af of  je kleine hondje wel blij zal zijn met een grote pup.

honden page profiel DanielleDanielle

6 á 7 uur alleen vind ik voor elke hond wel te lang, dan zou ik gewoon een oppas regelen of de hond naar de opvang brengen. En qua verlatingsangst: vooral niet de pup al te vroeg alleen laten. Hoe oud is je huidige hond? Zit ie te wachten op een drukke pup? 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" 6 á 7 uur alleen vind ik voor elke hond wel te lang, dan zou ik gewoon een oppas regelen of de hond naar de opvang brengen. En qua verlatingsangst: vooral niet de pup al te vroeg alleen laten. Hoe oud is je huidige hond? Zit ie te wachten op een drukke pup?  "

Voor een jonge hond vind ik het ook te lang. Maar volgens mij doe je dit ras echt geen plezier met een opvang. Mijn hond zit echt liever 6 uur ontspannen thuis in zijn eigen omgeving dan in een vreemde roedel honden op een veldje. Qua pup en oudere hond is het gewoon goed managen. Gewoon je pup goed leren dat hij de oudere hond met rust moet laten en respect moet hebben voor de signalen van de oudere hond. En zorgen dat je ze ook even makkelijk apart van elkaar kunt zetten. Hier ging dat eigenlijk altijd prima. Het is vooral ook super leerzaam voor een pup om op te groeien bij een oudere stabiele hond. Ze leren daardoor veel meer om rustig en respectvol met andere honden om te gaan. Qua fokkers kan ik niets aanraden maar mijn advies is om veel fokkers te bezoeken en met eigenaren te praten. Neem de tijd om je in het ras en lijnen te verdiepen. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Kennel Russkaja Mechta ,eigenares de Russische Nadjia Timmermans,

Ik heb een aantal van haar dobers mogen ontmoeten ,prima karakters ,niet nerveus en qua exterieur perfect .

Succes met de zoektocht.

honden page profiel DanielleDanielle

" Voor een jonge hond vind ik het ook te lang. Maar volgens mij doe je dit ras echt geen plezier met een opvang. Mijn hond zit echt liever 6 uur ontspannen thuis in zijn eigen omgeving dan in een vreemde roedel honden op een veldje. Qua pup en oudere hond is het gewoon goed managen. Gewoon je pup goed leren dat hij de oudere hond met rust moet laten en respect moet hebben voor de signalen van de oudere hond. En zorgen dat je ze ook even makkelijk apart van elkaar kunt zetten. Hier ging dat eigenlijk altijd prima. Het is vooral ook super leerzaam voor een pup om op te groeien bij een oudere stabiele hond. Ze leren daardoor veel meer om rustig en respectvol met andere honden om te gaan. Qua fokkers kan ik niets aanraden maar mijn advies is om veel fokkers te bezoeken en met eigenaren te praten. Neem de tijd om je in het ras en lijnen te verdiepen.  "

Ik noemde ook oppas. Ik vind overigens 6/7 uur niet alleen voor een pup te lang, ook voor een volwassen hond. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Ik noemde ook oppas. Ik vind overigens 6/7 uur niet alleen voor een pup te lang, ook voor een volwassen hond.  "

Ik ook wel. Dan komt er bij mij ook een plaspauze van oppas aan te pas. Zeker voor een pup, die 9 vd 10x de blaas nog niet 100% onder controle heeft. 

honden page profiel Mavie90Mavie90

" Vraag je ook af of  je kleine hondje wel blij zal zijn met een grote pup. "

Zeker! Zoals in mijn intro heeft hij zijn hele leven samengewoond met grote honden en hij houdt erg van spelen.

honden page profiel Mavie90Mavie90

Nog even over het feit dat sommige mensen 6 a 7 uur te lang vinden voor een (volwassen) hond; dat kan. Ik heb aangegeven dat het incidenteel 7 uur zal zijn en zeker niet dagelijks of wekelijks. Mijn ervaring is dat het nooit een probleem is geweest, zeker omdat ze elkaar hebben. (en ze niet in een bench zitten). 

Verder bedankt voor de reacties! We staan ingeschreven bij een fokker.

honden page profiel DagmarDagmar

Leuk! Bij welke fokker ben je uiteindelijk terecht gekomen? Spannend aftellen dus!

 

Hier zitten mijn honden ook tijdens werkdagen alleen hoor (en ja, ik kan het me ook niet permitteren om maar 3u per dag te werken ;) ). Dat loopt al gauw op tot 10uur per dag.

Welkom in het echte leven zou ik zeggen :) Ik voel me daar ook helemaal niet schuldig over en heb ook niet de behoefte om daar verantwoording te moeten voor afleggen, elk leeft zijn eigen leven. De 1 baadt al meer dan in luxe dan de ander, maar zo is het leven nu eenmaal.

Ik heb er eentje die absoluut niet graag alleen thuisblijft zonder mij, dus daarin heb ik me wel aangepast, die komt altijd mee naar het werk.

honden page profiel Mavie90Mavie90

" Leuk! Bij welke fokker ben je uiteindelijk terecht gekomen? Spannend aftellen dus!
 
Hier zitten mijn honden ook tijdens werkdagen alleen hoor (en ja, ik kan het me ook niet permitteren om maar 3u per dag te werken ;-) ). Dat loopt al gauw op tot 10uur per dag.
Welkom in het echte leven zou ik zeggen :-) Ik voel me daar ook helemaal niet schuldig over en heb ook niet de behoefte om daar verantwoording te moeten voor afleggen, elk leeft zijn eigen leven. De 1 baadt al meer dan in luxe dan de ander, maar zo is het leven nu eenmaal.
Ik heb er eentje die absoluut niet graag alleen thuisblijft zonder mij, dus daarin heb ik me wel aangepast, die komt altijd mee naar het werk. "

Donauhoeve! Jouw tip geloof ik. Toen wij nog geen kinderen hadden, werkten wij beide fulltime. En ook vaak op kantoor. De Boerboel en Pitbull waren toen 2 en soms 3 van de 5 dagen ongeveer 8.5 uur alleen. Ging prima. De overige dagen kregen ze genoeg aandacht om te compenseren. En de boerboel kwam uit het asiel, daar zat hij hele dagen alleen in een hokje. Hij was echt veel gelukkiger bij ons, die 2 - 3 dagen dat hij alleen zat van 08:00 uur - 16:30 uur.

Nu zal dat niet meer het geval zijn, aangezien ik minder ben gaan werken en mijn partner voornamelijk thuis werkt. Maar we gaan ook wel eens dagjes weg in het weekend, en de honden kunnen niet altijd mee. 

Fijn dat hij mee naar kantoor kan! Wij hebben ook een kantoorhond, vind het super leuk om te zien hoe steeds meer werkgevers hiervoor openstaan.

honden page profiel DagmarDagmar

Och leuk, die fokken met hart & ziel dus qua start kun je in alle geval niet beter zitten!

wanneer worden de pups verwacht? Combinatie met Kojak (Kingston) toevallig?

Volgende forumvraag: Vraag over fokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^