Socialiseren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanSan

Tommie is alweer 14 weken. Wat gaat dat snel.

Het gaat hartstikke goed. Zo goed als zindelijk op een enkel ongelukje na.

Hij gaat 's avonds rustig slapen en slaapt de hele nacht door.

We gaan regelmatig naar plekken waar veel mensen zijn en hij vind dat allemaal prima, loopt rustig aan de lijn mee en is niet afgeleid.

Mijn vraag:

Vandaag even naar de posbank geweest, lekker wandelen en een terrasje pakken. Ik zie nog een bord staan: "Honden aan de lijn"

Vervolgens komt er een vrouw aanlopen met twee honden, waarvan een grote hond los loopt tussen de mensen, Hij rent direct op Tommie af, die daarvan schrikt en met de staart tussen de benen achter mij gaat staan. Ik vraag de vrouw of zij de hond terug wil roepen en aan wil lijnen. Zij: "Oh, mag hij niet socialiseren?"  Huh? Zij houdt zich niet aan de regels en zij bepaalt toch niet wat ik moet doen.

Hoe laat ik Tommie wel het beste socialiseren met andere honden?

Bijna altijd zijn passerende honden aangelijnd. Is dat ok om te snuffelen als ze aangelijnd zijn.

Ik durf eigenlijk ook niet zo goed naar een losloopgebied te gaan waar ik de honden niet ken.

Hoe pak ik dit het beste aan?

Wij volgen wel een puppycursus.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik zelf ga nooit naar honden die aangelijnd zijn…..met mijn pup, ik kijk naar wat voor honden het zijn, zijn ze sociaal en lopen ze los dan mag er kennis gemaakt worden…..je zit op pupcursus, wordt daar kennisgemaakt met anderen honden ?   En wat zegt je cursusleider er van !   Ik woon zelf in een gebied wat weids is, en er de meeste honden hier loslopen, zelf nog nooit een aanvaring gehad met de honden die loslopen, vertrouw je het niet, lijn je hond dan aan, en vraag aan degene of het kan, of je pup kennis mag maken. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ja, zo gaat dat helaas. Er zijn veel mensen die zich niet aan de aanlijnregels houden.

 

Je hoeft daarnaast ook je pup niet te socialiseren met elke vreemde hond. Jij gaat zelf ook niet het gesprek aan met elk vreemd persoon die je op een wandeling tegenkomt en je vindt ook niet iedereen even leuk en aardig.

Zo gaat dat met honden ook.

Houd het gewoon bij een select groepje, familie, vrienden of buurtgenoten met hond waar je pup goed mee kan opschieten en waarvan de honden ook sociaal zijn.

 

Kom je tijdens een wandeling eens een keer een hond (let wel op formaat dat het wat gelijk is) tegen en klikt het, ach dan is dat even een leuke bijkomstigheid.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Je had kunnen antwoorden, ja hoor ik ben nu aan het socialiseren, maar dit is niet een positieve ervaring voor mijn hond. 

Helaas zal je altijd dit soort mensen tegen komen, zo te horen eh lezen  ben je super goed bezig. 

Volgende forumvraag: Plassen op pootjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^