Verantwoorde Goldendoodle fokkers?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaeMae

Hallo! Ik heb al veel aan dit forum gehad in mijn zoektocht en research over honden, waarvoor dank. Mijn keuze is gevallen op een (mini) Goldendoodle, vanwege het fijne, lieve, gehoorzame en makkelijke karakter. En ze zijn natuurlijk heel schattig. Echter ik heb de grootste moeite met het vinden van een verantwoorde fokker. Elke keer als ik een aanbieder vind en deze onderzoek, zijn het broodfokkers.

Daarom wilde ik het bij de hondenbaasjes zelf direct vragen: waar hebben jullie je Goldendoodle vandaan?

Ik heb namelijk het idee dat Labradoodles makkelijker te vinden zijn, maar ik wil echt graag een Goldendoodle (gezien mijn allerlievelingsras de Golden Retriever geen optie is in mijn situatie helaas).

Tips om dus een verantwoorde fokker te vinden zijn heel erg welkom! Er zijn genoeg lijstjes van goede fokkers te vinden van 'echte' rassen, maar niet van deze nog niet erkende kruising.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je lievelingsras de golden retriever is geen optie voor je, wel een goldendoodle………leg eens uit !      Is het om de prijs ?    Doe goed je huiswerk wat betreft deze kruising die je graag wilt hebben, er zijn goede fokkers ervan maar ook die er aan willen verdienen.    De kruising is een poedel ,golden retriever, trekt het je niet aan om voor een van deze rassen te gaan ? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mini golden doodle, een dwergpoedel is ook een fantastische hond, en daar zijn wel goede erkende ras fokkers van te vinden.

 Dezen worden getest op genetische problemen om zo gezond mogelijke pupjes te fokken.

In de mini goldendoodle zit nog erg weinig golden retriever, die is een aantal generaties een keertje gebruikt. Het verschil tussen  een mini en golden retriever is nl erg groot.

 

Ga je toch voor een doodle, weet dan dat alles met krulletjes of apart vachtje doodle wordt genoemd, dat er goud in wordt verdiend,  3000 euro kan je soms verwachten en dan weet je waar je bent aangekomen, dat er velen uit het buitenland met nestjes tegelijk worden geimporteerd, en als je gaat kijken is de moeder hond ,,net even een straatje om,, want die zit nog in het buitenland, zwanger te zijn.

Heel veel succes met je zoektocht, want je bent al op de goede weg! Omdat je weet dat er broodfokkers zijn. Super. Mijn waarschuwingen zijn dan ook vooral voor (latere) meelezers. 

honden page profiel MaeMae

" Je lievelingsras de golden retriever is geen optie voor je, wel een goldendoodle………leg eens uit !      Is het om de prijs ?    Doe goed je huiswerk wat betreft deze kruising die je graag wilt hebben, er zijn goede fokkers ervan maar ook die er aan willen verdienen.    De kruising is een poedel ,golden retriever, trekt het je niet aan om voor een van deze rassen te gaan ?  "

Ik doe zeker goed mijn huiswerk, toch? Daarom ben ik hier :) Ik vind een Golden Retriever in een appartement zielig en het beestje is daar veel te groot voor. Daarom spreekt de mini goldendoodle me juist zo aan. Wel veel van het karakter van de retriever, maar in klein formaat en met veel van de voordelen van een poedel, maar in een (voor mij) veel aantrekkelijker uiterlijk.

Als ik kijk naar de prijs van een rasechte golden retriever en van een poedel kom je wel rond de 2k ja. 3k vind ik inderdaad over de top. 

Mocht ik niet een verantwoorde fokker vinden, dan wordt het hem niet. Daar ben ik heel duidelijk in. Maar ik geloof wel dat als je even het principe achter je laat van wel of niet kruisen van rassen, als je de ouderdieren goed laat testen en je verantwoord met de dieren omgaat zoals een erkende fokker van erkende rassen ook zou doen, er geen probleem zou moeten zijn toch? Maar vertel me vooral (het liefst niet vijandelijk, ik vind dat er op fora zo snel verwijtend wordt gereageerd) als en waarom het anders is, gezien ik voor het eerst een hondenbaasje zou worden.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ik ken wel een goede Golden Doodle fokker, maar zie dat ze de komende tijd geen nestjes hebben. Mini Golden Doodle ken ik echter niet. Is dan moeder een Golden en vader een dwergpoedel?

Wat betreft het wonen in een appartement. Dit hoeft niet uit te maken. Ik heb met border collies op een appartement gewoond. Het gaat er vooral om wat je met de honden doet. Binnen liggen ze als het goed is toch alleen maar te pitten. Het is trouwens geen garantie dat een Doodle makkelijker in huis is dan de Golden Retriever. Ik zou in ieder geval niet weten waarom dat zo zou zijn. Jij hoopt de specifieke karaktereigenschappen van de Golden te krijgen, en de bouw van een Poedel, maar voor hetzelfde geld krijg je het juist precies andersom. En dat is lastig bij een kruising. 

Verder is er inderdaad niks mis met een kruising, zolang het fokken verantwoord gebeurd. Vind het zelf juist een goede ontwikkeling om inteelt tegen te gaan.

honden page profiel DagmarDagmar

Er is ook helemaal geen garantie dat het een mini wordt, bij een kruising kan het onvoorspelbaar zijn.

Ik ben verder helemaal voorstander van verantwoord fokken en ja, bijkomstig van mening dat je bepaalde rassen al helemaal niet meer verantwoord raszuiver kan fokken, dus doe mij ook maar een goed gefokte kruising in veel gevallen.

Bij doodles zal de zoektocht inderdaad wel moeilijk zijn, gezien vele geld geroken hebben met de verkoop ervan. 
Miranda Koelemeijer fokt er, ik ken haar absoluut niet persoonlijk maar ze zit in een fokkersgroep op fb. Ze fokt ze netjes getest, dus het waard om contact op te nemen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik doe zeker goed mijn huiswerk, toch? Daarom ben ik hier :-) Ik vind een Golden Retriever in een appartement zielig en het beestje is daar veel te groot voor. Daarom spreekt de mini goldendoodle me juist zo aan. Wel veel van het karakter van de retriever, maar in klein formaat en met veel van de voordelen van een poedel, maar in een (voor mij) veel aantrekkelijker uiterlijk.Als ik kijk naar de prijs van een rasechte golden retriever en van een poedel kom je wel rond de 2k ja. 3k vind ik inderdaad over de top. Mocht ik niet een verantwoorde fokker vinden, dan wordt het hem niet. Daar ben ik heel duidelijk in. Maar ik geloof wel dat als je even het principe achter je laat van wel of niet kruisen van rassen, als je de ouderdieren goed laat testen en je verantwoord met de dieren omgaat zoals een erkende fokker van erkende rassen ook zou doen, er geen probleem zou moeten zijn toch? Maar vertel me vooral (het liefst niet vijandelijk, ik vind dat er op fora zo snel verwijtend wordt gereageerd) als en waarom het anders is, gezien ik voor het eerst een hondenbaasje zou worden. "

Heb geen kritiek op je in tegendeel……je komt hier juist voor een goede hond, en dat ik zeg doe goed je huiswerk, bedoel ik niet als kritiek hoor, echt niet. Ik heb zelf een groot ras, een huis is niet gauw te klein, en als er een lift en balkon aanwezig is , en je tijd hebt om met je hond er op uit te trekken kan een grote hond een goed tehuis hebben in een wat kleine woning….

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Als prijs een obstakel is zou ik eerder naar een rashond kijken dan naar een populaire kruising. Mini Golden Doodle is echt een marketing ding waar heel veel geld voor wordt gevraagd. Mijn rashond met papieren kostte iets meer dan 1000 euro. Mijn ras als kruising met een poedel zag ik laatst op marktplaats voor 2500 euro. Even ter vergelijk. Je zou ook naar een klein mengelmoesje van verschillende rassen kunnen kijken. Dan heb je geen garanties qua karakter maar eigenlijk heb je dat bij geen enkele hond. Ik heb drie honden van hetzelfde ras gehad en hoewel ze wel dingen gemeen hadden waren ze vooral ook heel verschillend. Overigens ken ik iemand met een Golden op een appartement en dat gaat helemaal prima. Als je er maar ook lekker veel mee doet en een lift is wel handig zodat de jonge hond geen trappen hoeft te lopen.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Ik ken wel een goede Golden Doodle fokker, maar zie dat ze de komende tijd geen nestjes hebben. Mini Golden Doodle ken ik echter niet. Is dan moeder een Golden en vader een dwergpoedel?
Wat betreft het wonen in een appartement. Dit hoeft niet uit te maken. Ik heb met border collies op een appartement gewoond. Het gaat er vooral om wat je met de honden doet. Binnen liggen ze als het goed is toch alleen maar te pitten. Het is trouwens geen garantie dat een Doodle makkelijker in huis is dan de Golden Retriever. Ik zou in ieder geval niet weten waarom dat zo zou zijn. Jij hoopt de specifieke karaktereigenschappen van de Golden te krijgen, en de bouw van een Poedel, maar voor hetzelfde geld krijg je het juist precies andersom. En dat is lastig bij een kruising. 
Verder is er inderdaad niks mis met een kruising, zolang het fokken verantwoord gebeurd. Vind het zelf juist een goede ontwikkeling om inteelt tegen te gaan. "

Aangezien een doodle vooral poedel moet zijn om niet te verharen zover ik begrijp (eerste generatie(s) is er geen garantie op 'hypoallergeen' toch?), neem ik aan dat bij de mini de golden retriever meerdere generaties terug in gefokt is? En het >95% procent (dwerg)poedel is met <5% golden retriever? Als ik even snel google moet een doodle sowieso iets van 75% poedel in zich hebben om hoogstwaarschijnlijk 'hypoallergeen' te zijn?

 

Mae, heb je wel eens gekeken bij toypoedels/dwergpoedels? Niet op internet, maar eens een fokker bezocht? Wie weet is dat wat!

 

Ik neem aan dat je vooral vanwege het niet verharen voor een poedelkruising wilt gaan? Er zijn meerdere niet verharende rassen. Ik ben niet allergisch, maar er voor een gegaan vanwege de haarnesten die ondanks tweedagelijks stofzuigen altijd in mijn ouders huis terug te vinden zijn vanwege hun twee labradorkruisingen. Ik trim mijn hond zelf, al doende leert men, haha tongue-out Ik heb een Chinese naakthond powderpuff, was eerst ook voor een kleine poedel aan het kijken toen Remi op mijn pad kwam hp-heart

 

Kruisingen is niet altijd het beste van twee werelden. Een van mijn ouders honden heeft ernstige HD, en moet mogelijk/waarschijnlijk ergens in de komende maanden ingeslapen worden als er geen betere combi pijnstilling gevonden kan worden, en ze is net aan 9 jaar. Ze hebben allebei het hypere 'altijd pup' van de labrador, maar hun andere hond mogelijk ook het nerveuze van de stabij, en hij bijt (mannelijk) bezoek als hij geen muilkorf om krijgt, dus helaas geen allemansvriend.

"De Friese Stabij Labrador kruising is een unieke hybride ras die bekend staat om zijn intelligentie, loyaliteit en atletisch vermogen. Deze mix van twee iconische hondenrassen, de Friese Stabij en de Labrador Retriever, wint aan populariteit door zijn veelzijdigheid en vriendelijke karakter." link

Ze zijn beiden ook niet echt erg snugger innocent haha, eentje kent net aan zit en lig, en na een paar jaar nu poot. Ze zijn wel lief voor het gezin, maar internet verpakt kruisingen allemaal net wat mooier; verkoperspraatjes, vind ik.

 

Geef ons misschien een paar eigenschappen die je in een hond zoekt, en wij kunnen ook helpen kijken voor rassen waar je nog niet aan gedacht had of niet wist dat ze bestonden smile Zo wist ik niet dat er naakthonden mét haar bestonden, haha!

 

Al snap ik dat een ras je hart kan pakken. Silken windsprite lijkt me ook prachtig ooit... Maar Remi gaat nog wel 10 jaar mee heeft ze met me afgesproken, dus ik kijk tegen die tijd wel hoe het ras dan is, en of ik langs kan bij een fokker hp-shiny Op internet/papier lijkt het me een fantastische hond voor mezelf, maar ik wil ze eerst nog in het echt ooit ontmoeten voor ik mezelf op een wachtlijst ga zetten.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik begreep dat niet verharen hier niet de boventoon voert, meer een kleine hond met golden retriever er in voor het karakter vd golden retriever.  En het uiterlijk dat zij mooier vindt dan vd poedel. Dat mag toch 

Lijkt mij ook, dat er in een mini nog erg weinig golden retriever zit?  

Enne een poedel hoef je niet te knippen als een poedel.......met bolletjes en pluimpjes of kaal. 

Maar ts weet vd hoed en de rand en waar ze mee bezig is. Houd je ons op de hoogte vd zoek tocht?

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Kijk eens op Instagram naar bijv Nouathepoodle, toypoodlerubyrose of toypoodle.elio 

Echt niet de typische poedel plaatjes en zo doen ze best doodle achtig aan!

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Om maar even concreet in te gaan op je vraag. 

Zelf heb ik geen mini goldendoodle en ik ken ook helemaal niemand met een mini goldendoodle. Ik kan je dan ook niet zo een fokker aanwijzen. 

Wel kan ik je vertellen dat er voor de labradoodle in Nederland meerdere rasverenigingen/clubs zijn. Normaliter is dat de plek waar je een betrouwbare fokker vind. Hier worden regels opgesteld waar fokkers zich aan moeten houden (medische testen, maximaal aantal nesten, etc). Voor de mini goldendoodle bestaat deze niet, wat betekend dat fokkers geen boekje met regels hebben om zich aan te houden. Het vinden van een betrouwbare fokker wordt dat een naald in een hooiberg verhaal, want de meeste doodles op marktplaats zijn gewoon 2 honden die zonder enige medische keuring op elkaar zijn gegooid. 

Hou marktplaats in de gaten, gebruik je goed verstand. Kijk welke erfelijke afwijkingen bij beide rassen voorkomen en vraag of de ouderdieren daarop getest zijn. Breid je zoekgebied eventueel uit naar onze buren ; https://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/tiermarkt-c5320/q-goldendoodle+mini/

 

En op Facebook zijn er ook groepen te vinden als verantwoord kruisen e.d. 

Succes met de zoektocht! 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Als ik kijk naar de prijs van een rasechte golden retriever en van een poedel kom je wel rond de 2k ja. 3k vind ik inderdaad over de top. Mocht ik niet een verantwoorde fokker vinden, dan wordt het hem niet. Daar ben ik heel duidelijk in. Maar ik geloof wel dat als je even het principe achter je laat van wel of niet kruisen van rassen, als je de ouderdieren goed laat testen en je verantwoord met de dieren omgaat zoals een erkende fokker van erkende rassen ook zou doen, er geen probleem zou moeten zijn toch? 


Ik denk dat je dan bedrogen uit gaat komen. De doodles die ik voorbij zie komen, zonder geteste ouders, gaan al voor €2500. Gooi daar dan medische testen bij en je hebt de hoofdprijs te pakken. Als prijs een rol speelt zou ik toch een ander (minder populair) ras overwegen. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Denk dat de gewone poedel dan wel iets meer voor jou is :-). Ik ken er genoeg die ze net trimmen als een Doodle, het is maar net wat je zelf mooi vindt.

Ikzelf heb enkel dwergpoedels, en ze zijn fantastisch qua karakter. De vachtstructuur en het karakter zijn ook heel wat beter dan bij een Doodle als ik het rondom mij zo hoor.

Een dwergpoedel met stamboom heb je rond de 1500 euro volgens mij. Tenzij ik de markt gemist heb.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Denk dat de gewone poedel dan wel iets meer voor jou is :-). Ik ken er genoeg die ze net trimmen als een Doodle, het is maar net wat je zelf mooi vindt.
Ikzelf heb enkel dwergpoedels, en ze zijn fantastisch qua karakter. De vachtstructuur en het karakter zijn ook heel wat beter dan bij een Doodle als ik het rondom mij zo hoor.
Een dwergpoedel met stamboom heb je rond de 1500 euro volgens mij. Tenzij ik de markt gemist heb. "

Ik zie hier een park vol doodles, de een is net een bouvier, de andere een poedel, een derde een terrier, dus zoals je zegt, het is maar net hoe je een hond knipt. Maar volgems mij wil ts een goldenretriever karakter in een klein lijfje. En een poedel is toch echt anders dan een golden?

Ts, verkijk je niet , een toller is een kleiner formaat dan een golden, maar qua karakter echt een heel andere hond, niet dat je een toller noemde, maar veel mensen nemen een toller, kleiner dan de golden en verkijken zich op het karakter.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Ik zie hier een park vol doodles, de een is net een bouvier, de andere een poedel, een derde een terrier, dus zoals je zegt, het is maar net hoe je een hond knipt. Maar volgems mij wil ts een goldenretriever karakter in een klein lijfje. En een poedel is toch echt anders dan een golden?
Ts, verkijk je niet , een toller is een kleiner formaat dan een golden, maar qua karakter echt een heel andere hond, niet dat je een toller noemde, maar veel mensen nemen een toller, kleiner dan de golden en verkijken zich op het karakter. "

Ja, daar heb je wel gelijk in. Mijn zus heeft goldens en ik poedels, maar ze zijn wel een uitstekende match :-). 

Het karakter is inderdaad wel erg verschillend, al moet ik zeggen dat er onderling ook wel grote verschillen zijn in karakter. 

Heb mezelf enorm verdiept in het ras, wandelingen mee gedaan, bij fokker op bezoek, shows gaan kijken enz...tot ik wist wat ik eigenlijk zocht en wat goed matchte. 

Mijn zoektocht heeft een aantal jaar in beslag genomen, maar ben superblij dat ik een ras gevonden heb waar ik dolgelukkig van word :-).

honden page profiel Miranda Koelemeijer Miranda Koelemeijer

honden foto van Miranda Koelemeijer

Hallo Mae, ik las per toeval opeens mijn naam laughing

Ik fok inderdaad Goldendoodles en mijn site is - site verwijderd door mod -

Ik heb ( nog ) geen kleine mediums en mini's wil ik niet fokken. Vind het karakter zo niet leuk van mini's. Hoe kleiner je gaat des te feller worden ze. Ik woon zelf in een klein huisje en heb 4 standaard Goldendoodle meisjes in huis. Totaal geen probleem! Het zijn in tegenstelling tot Labradoodles hele stabiele relaxte lobbesen. Tuurlijk moet je ze opvoeden want je krijgt geen opgevoede pup mee wat veel mensen denken. 

Over degene die toy eo dwergpoedeltjes adviseren. Ik kan je vertellen uit eigen ervaring dat je de Goldendoodle en de poedels totaal niet met elkaar kunt vergelijken. Een poedel is een werkhond. Daar vergissen mensen zich in. Én de kleintjes zijn vrij hyper. 

Je bent al heel goed bezig om zaken uit te zoeken, chapeau! Blijf vooral héél goed oppassen. Ik test al mijn Goldendoodles via de Raad v Beheer. ( heupen, ellebogen en Patella ) ECVO ogentest  én DNA-testen via Embark in Amerika. Heb ook eigen reutjes zodat ik zeker weet dat dit ook allemaal goed zit. Belangrijk is voor mij behalve de gezondheid zeker het karakter. Wil niet vermeerderen maar verbeteren. Je mag me áltijd benaderen via de site, Facebook eo Instagram. @goldendamourdoodles

Lieve groet en hp-thumbsupMiranda

 

Moderator: sitevermelding weggehaald

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 15 februari om 19:22 --

honden page profiel Miranda Koelemeijer Miranda Koelemeijer

honden foto van Miranda Koelemeijer

" Hallo! Ik heb al veel aan dit forum gehad in mijn zoektocht en research over honden, waarvoor dank. Mijn keuze is gevallen op een (mini) Goldendoodle, vanwege het fijne, lieve, gehoorzame en makkelijke karakter. En ze zijn natuurlijk heel schattig. Echter ik heb de grootste moeite met het vinden van een verantwoorde fokker. Elke keer als ik een aanbieder vind en deze onderzoek, zijn het broodfokkers.
Daarom wilde ik het bij de hondenbaasjes zelf direct vragen: waar hebben jullie je Goldendoodle vandaan?
Ik heb namelijk het idee dat Labradoodles makkelijker te vinden zijn, maar ik wil echt graag een Goldendoodle (gezien mijn allerlievelingsras de Golden Retriever geen optie is in mijn situatie helaas).Tips om dus een verantwoorde fokker te vinden zijn heel erg welkom! Er zijn genoeg lijstjes van goede fokkers te vinden van 'echte' rassen, maar niet van deze nog niet erkende kruising. "

Ik ben nieuw hier en had niet meteen door hoe het werkte ???? Hoop dat je mijn reactie hierboven zult lezen

honden page profiel Miranda Koelemeijer Miranda Koelemeijer

honden foto van Miranda Koelemeijer

" Denk dat de gewone poedel dan wel iets meer voor jou is :-). Ik ken er genoeg die ze net trimmen als een Doodle, het is maar net wat je zelf mooi vindt.
Ikzelf heb enkel dwergpoedels, en ze zijn fantastisch qua karakter. De vachtstructuur en het karakter zijn ook heel wat beter dan bij een Doodle als ik het rondom mij zo hoor.
Een dwergpoedel met stamboom heb je rond de 1500 euro volgens mij. Tenzij ik de markt gemist heb. "

Ik vind ze heel hyper. En qua prijs...schrik niet. 3200 Euro voor toy en dwergpoedeltjes. Te bizar voor woorden 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Ik vind ze heel hyper. En qua prijs...schrik niet. 3200 Euro voor toy en dwergpoedeltjes. Te bizar voor woorden  "

Is denk ik heel afhankelijk van de lijnen en het soort fokker. Heb 2 halfbroertjes, de ene is enkel nerveus bij kinderen, de andere is het meest relaxte hondje ooit.(er mag een bom naast hem ontploffen). 

Dit zijn niet de prijzen die ik ken, die mag je gewoon al zeker halveren voor een dwergpoedel met stamboom uit goed geteste ouderdieren.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Deze heeft af en toe pups over voor de verkoop. Of die niet geschikt blijken als geleidehond 

 

htps://www.geleidehondentrainer.nl/category/door-ons-gefokte-doodles/

 

 

Volgende forumvraag: Twijfels voor nieuwe pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^