Atrose en toenemende klachten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel QuirineQuirine

honden foto van Quirine

560724.jpg560791.jpg

Sarah heeft al een paar jaar last van atrose. 2 jar geleden is ze geopereerd aan de linker achter knie de kruisbanden. Dit is een 5 maanden geleden nog een keer gedaan. Ook heeft ze in beide heupen heup dyslexie. Maar daar werd aangeraden niks aan te doen. Ook heeft ze in haar onder rug atrose. De rest van haar leven heeft ze pijnstillers. Maar ondanks de medicijnen merk ik dat ze steeds meer last krijgt van haar rug.

Zijn er ook sterkere pijnstillers?

En als de atrose is door gegroeid kun je dat op foto zien?. 

En andere mogelijkheden hoor ik ook graag. Ze is geschat nu 9/10 jaar. 

Likjes van Sarah ??

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Qua medicatie zou ik met de dierenarts overleggen.

Als aanvulling werkte Synopet in combinatie met Flexadin heel goed. Ik heb wel begrepen dat de samenstelling van Flexadin veranderd is, niet alle honden vinden het lekker.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Fysiotherapie heeft hier een enorm verschil gemaakt. Penny is door fysio fitter en ook heel lang echt bizar fit geweest (met gemak 10km lopen tot afgelopen mei op 14 en een half jarige leeftijd), daarnaast heb ik veel gehad aan het bewegingsadvies wat ik heb gekregen en heb ik geleerd hoe ik pijnlijke spieren kan herkennen en de pijn kan verlichten.

Penny heeft artrose in haar heupen, middenvoetsbeen en mogelijk ook de voorpoten (die zijn nooit op de foto geweest, maar heeft zijn wel heel gevoelig voor bijvoorbeeld een misstap).

Als supplement krijgt ze nu alleen nog magnesium, dat krijgt ze omdat ze een periode last had van kramp aanvallen en omdat ze last had van trillende spieren, beide zijn door de juiste dosering zo goed als verholpen. Glucosamine heeft ze gehad van bioflexa en zou ze eigenlijk weer moeten krijgen, maar het heeft nooit echt een heel duidelijk effect gehad.

Flexadin raad ik af, de fysio gaf aan dat de werkzame stoffen ook in normale glucosamine supplementen zitten die veel goedkoper zijn en Penny vind beide versies heel erg vies.

 

Penny is trouwens al heel lang van pijnstilling af omdat niets zichtbare verbetering gaf. Ik denk dat er wel pijnstilling is die voor haar wat gaat doen, maar die is slecht voor haar nieren en aangezien ze al nierfalen heeft ga ik dat niet doen. Momenteel gaat het lopen over het algemeen heel goed als je kijkt naar haar leeftijd en naar klachten die bij gewrichtsproblemen horen. Helaas is er neurologisch waarschijnlijk een hoop mis gegaan dus daarom gaat alles nu toch een stuk langzamer en moeizamer.

honden page profiel DagmarDagmar

Bij artrose is het zinvol om verschillende combinaties te doen. Regulier via dierenarts, maar ook de voeding onder loep nemen, een plan op maat via fysiotherapeut, thuis de nodige aanpassingen doen, lasertherapie...  Je kunt artrose niet genezen, maar als ieder zijn kennis samen legt, kun je het proces wel verlagen en vaak (pijn)medicatie ook minimaliseren.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Ik heb verder geen ervaring met bijvoorbeeld fysio of andere therapieën bij artrose, maar voor Aedon gebruiken wij een collageen type II supplement van Pharmox.

We hebben ook lang Flexadin gegeven, maar het is en vrij duur en we zagen er weinig tot geen verschil mee. Als Aedon de Pharmox een paar dagen niet krijgt dan zien we wel meteen verschil in zijn beweging. Verder helpen een gezonde voeding + goede spieropbouw doorgaans ook om pijn te verlichten.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik zou een behandelplan met je da maken. Welke NSAID helpt, mogelijk met librela. En met welke ondersteuning van supplementen. Er is veel op de markt, maar het is een heel proces om te kijken wat het best bij jouw hond past. 

honden page profiel QuirineQuirine

honden foto van Quirine

Hallo allemaal.

Ik ben vanochtend met Sarah bij de dierenarts geweest. Dinsdag gaat ze onder een lichte roesje en gaan ze een x aantal foto,s maken van beide achterknieen. De rug en heupen. Haar rechter knieband is nog steeds niet goed.dat is de reden dat ze voor nu nog geen zwaardere pijnstillers hebben gegeven omdat dan de kans is dat dat ze die knieband helemaal niet meer voelt en dus wel kan scheuren. Gezien haar leeftijd gaan ze met de foto,s de enst van de atrose bekijken en de schade in haar knieën. Aan de hand daarvan zal blijken of opereren nog nut heeft of dat ze vleugels binnenkort uit mag slaan. Hoop het niet dus even tanden bijten de komende dagen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Onze hond met artrose doet het ontzettend goed op librela injecties. Daarnaast krijgt zij ook flexadin (ze vind het idd niet lekker dus ze krijgt het met iets lekkers erom). Onze andere hond met puur glucosamine ivm allergie. 

 

Beide nog steeds soepel en lijken sinds de injecties ook pijnvrij te zijn. 

honden page profiel QuirineQuirine

honden foto van Quirine

Ook Sarah kon maandag tegelijkertijd als Sterre terecht bij de dierenarts.

Helaas voor Sarah ziet het er minder rooskleurig uit. Ze heeft de rechterknie band nog steeds op knappen staan. Ook heeft ze ondanks de pijnstillers meer pijn ook in haar rug. Sterkere pijnstillers geven ze nu nog even niet met het oog op de slechte knieband. Dinsdag moet ik met haar terug. Dan gaan ze de achterkant goed op de foto zetten.en wat oefeningen doen. Zodat ze ook een eerlijke schatting kunnen maken of dat opereren. Nog zin heeft (ook gezien haar leeftijd) of dat ze haar beste tijd gehad heeft en het voor haar tijd wordt om naar de groene velden te gaan. ????. Men duimen draaien overuren. Wordt vervolgd.

Volgende forumvraag: libera
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^