Hond al lange tijd ziek maar wordt niks gedaan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja dat heb ik twijfelde ook of het niet te veel was (en deedt het met de beste bedoelingen) maar de da gaf aan dit gewoon te blijven doen en meerdere.malen oer dag "

Vreemde dierenarts.    Kijk hier eens naar, je mag best wat afwijken naar boven en beneden, maar niet 700-1000 gram brok aan een hond van 16.3 kilo geven.           

 
 
Hoeveelheid voer volwassen hond

Een gemiddeld droogvoer bevat per kilogram 15 MJ aan energie (voorbeeld, dit verschilt per merk). 4,35 MJ per dag gedeeld door 15 MJ per kilogram voer = 0,29 kg oftewel 290 gram voer per dag. Een hond van 20 kg moet dus per dag 290 gram van deze brokken binnenkrijgen.     Geef je hond dit en zeker niet meer, verdeel het over drie x per dag  voorlopig, en kijk hoe het dan gaat, gaat het goed dan twee x per dag, en niet meer dan 270-290 gram per dag  dat is al rijkelijk veel voor het gewicht van je hond….    270-290 gram verdeel je dan…

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat staat er als richtlijn op de zak van de brokjes?  Dat moet volgens mij veel minder zijn.  Zal eens kijken, je zei jarco he? Je hebt het toch over brok en niet over vers of blik. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Jarco high energy kip,  voor een hond van 15 tot20 kg, wordt  150 tot 200 gram aanbevolen.  dus rond de 10 gram per kilo hondengewicht. Een voerfabrikant zit altijd zeer ruim in de aangegeven hoeveelheid.overigens kip is de meest allergene diersoort voor een hond. 

Wat Sylvia zegt, je kan er veel instoppen maar het moet wel verteren. En 700 gram tot een kilo brok verteert een hond van 16 kilo niet.

Overleg nog eens met je dierenarts en neem de brok met originele verpakking mee. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Kan me niet voorstellen dat een da zegt "voer je hond maar 5x de aangegeven hoeveelheid". Dat moet je verkeerd verstaan hebben, gok ik. Zou dat echt even opnieuw checken en anders je da even voor malle pietje uitmaken. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Quirine, vanaf vandaag minder gaan voeren…….even drie x per dag het voer verdelen en als het beter gaat ga je naar twee x per dag, en geen 700-1000 gram brok meer…..geef de hoeveelheid wat ik hier boven aangeef…..270 gram verdeel je in drie…en meer geef je dan niet….ga geen tussen doortjes geven zoals snacks, geef een stukje wortel als die vraagt, even de hoeveelheid eten aanhouden, zie de hoeveelheid nu,  zodat zijn darmen weer tot rust komen en de spijsvertering goed op gang is gekomen .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Quirine ik pusch niets maar kijk hier even naar.        

 
 
Je kunt je hond zijn eerste maaltijd in de ochtend geven, de tweede in de middag of rond etenstijd en de laatste maaltijd vlak voordat je naar bed gaat. Voor een goede vertering en een betere benutting van de voedingsstoffen is voldoende rust belangrijk.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Overleg even met de dierenarts hoe je deze hoeveelheid voeding moet afbouwen. weet hij en jij meteen waar het fout is gegaan in de communicatie. Ik zou wel direct de hoeveelheid in eerste instantie halveren en dan zeker naar de normalemhoeveelheid te gaan.  Je bent ook een dief van je eigen portemonnee om zoveel voeding te geven als alles er onverteerd (logisch) uitkomt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Quirine,   Hoe gaat het nu, heb je nog overlegd met je dierenarts ?    

honden page profiel QuirineQuirine

honden foto van Quirine

Update.

De ontlasting van Sterre is helaas nog steeds niet goed. Gelukkig is ze wel weer energiek en ook neemt haar gewicht rustig toe. Sterre heeft van de week weer een bloedafname gehad ze gaan nu specifiek kijken naar stofjes en dergelijke die te maken hebben met darmen en moet van drie dagen ontlasting verzamelen en dat wordt ook onderzocht. Daarna verder kijken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heb je nog met de dierenarts overlegt over de hoeveelheid voeding per dag voor Sterre ? Je schreef dat Sterre een kilo voeding kreeg per dag !.     Het is nu 15 oktober en nog geen test laten doen van de ontlasting.   Nog steeds voor drie dagen aan het inzamelen ?      23 september was je ook al aan het inzamelen schreef je, nog geen uitslag van gehad ? 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Chihuahua doet raar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^