Pup gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Lieve lezers,

Mijn vriend en ik wonen al geruime tijd samen, waarna we besloten hebben dat we klaar zijn om een hond te nemen. Nu merken we dat we erg enthausiast zijn over kruising van een golden retriever met een friese stabij, kooiker en of spaniel Mochten jullie iemand kennen die een nestje heeft of gaat krijgen van deze combinatie va horen we het graag. 

Het is onze eerste hond maar we zijn wel beide opgegroeid met honden, verder heb ik de opleiding dierenverzorging afgerond een jaar in een dierenasiel gewerkt heb en op later op een kinderboerderij.

Ook hebben we met regelmaat voor langere tijd een oppashond in huis. Dus we hebben zeer goed nagedacht over het ras, tijd, kosten, opvang etc.

 

Liefs

Femke

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Femke, ga eens kijken bij fokkers van het ras wat je graag zou willen hebben, kijk naar ouders , kijk naar erfelijkheids testen en zet je dan op een lijst bij een fokker, ga zorgvuldig te werk, vind je toch dat dat te lang duurt kijk dan eens naar en asiel voor een herplaatser…heel veel succes.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk dat je voor zulk soort kruisingen op marktplaats of zulk soort sites moet zoeken.

En zorgen dat je bij een enigszins betrouwbare fokker komt.

En zorgen dat je nagaat dat beide ouderdieren gezond zijn, op zijn minst zijn getest op HD, ED 

En dat je zeker weet dat de pups netjes en in huis worden opgevoed.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou zeker kijken naar een pup waarvan de ouderdieren gecontroleerd zijn op erfelijke afwijkingen en daarvan zijn vrijbevonden.

Kijk in ieder geval bij verantwoorde fok waarvan de fokker begaan is met de gezondheid van zijn honden en diens pups.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ga goed na wat je zoekt in een hond, wat spreekt je precies aan in de kruisingen die je noemt ? 

kruisingen zijn wat onvoorspelbaarder wat betreft karakter eigenschappen, vandaar dat ik dit hier even noem smile

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Hallo marijke,

Juist het iets minder voorspelbare. Het zijn allemaal zachtaardige hondenrassen, maar ze mogen ook best een beetje eigenwijs zijn. Bij ons thuis hadden we ook kruising en bij mijn vriend hadden ze altijd asielhonden of rescuehonden, waarschijnlijk komt het daardoor.

Een aussie en een border collie zijn mij 'te slim' waardoor ik denk dat ik met de geestelijke training hun te kort schiet. 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Deze kruisingen zijn er vast! Wat trekt je zo aan in deze specifieke rassen? 

 

Wees wel kritisch in je keuze voor een fokker en zoek iemand die de ouderdieren en eigenlijk ook de voorouders heeft onderzocht op aandoeningen. Rassen zijn gecreëerd met directe en indirecte inteeelt, waardoor er nu aandoeningen zijn die van de ouderdieren op de pups worden overgegeven. Problemen aan de gewrichten, oren, ogen, skelet etc.

 

Sowieso de Golden en Stabij zijn gevoelig voor heupdysplasie (HD) en even afhankelijk van de spaniël die je wilt, is de kans groot dat die aandoening daar ook veel voorkomt. Bij de kooiker komt patella luxaltie voor (het 'huppeltje' dat je bij veel kleine hondjes ziet en ook wel bekend is als het huppeltje van de Jack Russell). Beide aandoeningen betekenen pijn. Van ongemak tot ronduit een lijdensweg. Daarom is het belangrijk dat een fokker de ouderdieren van te voren heeft laten testen op die aandoeningen (dat kan niet met een gezondheidscheck bij de dierenarts, maar moeten röntgenfoto's/echo's van worden gemaakt).

 

Mensen denken vaak dat een kruising gezonder is dan een rashond. Dit is absoluut niet per definitie waar! Een kruising golden en kooiker heeft juist kans op meer aandoeningen dan als je een raszuivere golden OF kooiker zou nemen. Omdat elk ras z'n eigen aandoeningen heeft en een kruising dus van beide kanten het risico loopt op die aandoeningen. 

 

Qua karakter kun je met een kruising alle kanten op. Mijn hond was een kruising Appenzeller Sennen met Stabij, maar ze had de gevoeligheid en jachtinstinct van de Stabij met de zelfstandigheid van de Appenzeller. Dus een hond die niet terugkwam tijdens het jagen, maar ondertussen ook zeker een gevoelig aard had. Het was voor mij op den duur een geweldige hond, maar qua kruising was het echt geen fijne match. Iets om mee te nemen in de overwegingen :).

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Hallo marijke,
Juist het iets minder voorspelbare. Het zijn allemaal zachtaardige hondenrassen, maar ze mogen ook best een beetje eigenwijs zijn. Bij ons thuis hadden we ook kruising en bij mijn vriend hadden ze altijd asielhonden of rescuehonden, waarschijnlijk komt het daardoor.
Een aussie en een border collie zijn mij 'te slim' waardoor ik denk dat ik met de geestelijke training hun te kort schiet.  "

 

Het zijn allemaal jachthonden die jou aanspreken, meeste jachthonden hebben inderdaad een zacht karakter.

Maar hebben vaak ook juist wel veel beweging, activiteit nodig.

Kunnen lang niet allemaal goed los lopen door jachtinstinct.

Maar ik neem aan als je voor een actief ras kiest, je er ook wat mee wilt gaan doen?

 

honden page profiel RJRJ

neem eens een kijkje bij verschillende dierenasiels, daar zitten meer dan genoeg honden op een nieuw baasje te wachten....

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wat leuk dat je op zoek bent naar een puppy! :) Zo'n bolletje pluis die uitgroeit tot een fantastisch maatje is geweldig om in huis te hebben. Zelf fok ik golden retrievers, dus wat betreft het ras zelf kan ik je zeker wat tips geven. Fokkers van kruisingen ermee ken ik niet, maar het is wel raadzaam om te kijken of de ouderdieren (in ieder geval de golden) getest is op HD, ED, ogen en op DNA testen, zoals PRA1, PRA2 en Ichthyosis. Dit zijn testen die sterk aangeraden zijn om te laten doen, voordat je fokt met een golden retriever. 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Leuk dat jullie opzoek zijn naar een pup! Eigenlijk wel benieuwd waarom je bewust een kruising zoekt? Vaak kom je dan toch bij de "oeps" nestjes terecht waarvan ouderdieren niet getest zijn. Zou je geen van de rassen "puur" willen? 

Mocht het echt een kruising moeten zijn kun je misschien de facebook groepen omtrent outcross in de gaten houden, misschien dat ze daar een van de rassen kruisen ter verbetering van het ras/de genenpool

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Om niet in de hondenhandel of broodfokkerij te belanden, volg de puppy checklist van de LICG

 

https://www.licg.nl/honden/de-puppy-checklist/

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^