Verkeerde beweging en mank lopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Math. & DaisyMath. & Daisy

honden foto van Math. & Daisy

Daisy, mijn 11 weken oude Golden Retriever pup was zonet erg enthousiast aan het springen en maakte volgens mij een verkeerde beweging, waardoor ze op de grond lag te piepen en niet meer op kon staan.

Schrok me rot, wist niet precies wat er gebeurde... Gelukkig na wat wrijven stopte ze met piepen en na een paar min. lukte het gelukkig weer op te staan. Maar ze loopt nu erg mank en er lijkt weinig kracht in haar rechter achterpoot te zitten.

Iets verrekt of zo, of misschien uit de kom gegaan? Moet ik me zorgen maken, of gewoon nog even aan zien? Heb a.s. woensdag sowieso een afspraak bij de da staan, dus zal het dan ook meteen aangeven.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

In ieder geval niet los laten lopen voorlopig. 

 

Vanachter het scherm is t niet te beoordelen. Als ze morgen nog mank loopt en of pijn heeft zou ik toch even langs de da gaan. Je kunt in ieder geval even bellen morgen.

 

Sterkte hoor. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Alleen nog uitlaten aan de lijn…heeft ze draaiingen gemaakt ?  En binnen rust. Ik vind ze te jong voor een kruisband, maar zeg nooit nee, wanneer een hond draaiingen maakt kan er een kruisband scheuren, nu aan de lijn houden en alleen uitlaten…wanneer ze maandag nog mankt, dierenarts.    En zie je dat ze morgen amper op kan staan dan is er zeker een spoedarts waar je naar toe kan bellen en het kan uitleggen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als ze morgen nog zo mank loopt, zou ik proberen morgen of anders maandag al naar de dierenarts te gaan en niet pas woensdag.

Als je pup echt geblesseerd is heeft ze eerder hulp nodig.

 

 

honden page profiel Math. & DaisyMath. & Daisy

honden foto van Math. & Daisy

Ik heb zonet nog even zachtjes haar achterpoten bewogen. Volgens mij heeft ze wat verrekt...

Als ik haar rechter achterpoot zachtjes buig, onderin bij het spronggewricht, dan doet het pijn. Ik hoorde het kleine knak(kraakbeen?) bij het buigen. Haar poot is ook erg slap vergeleken met de andere poot.

Ik kijk het nog even aan... Als het morgen nog zo is, dan naar de da.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan nu ook bellen naar je dierenarts,  je krijgt dan het nr van degene die dienst heeft.

Je kan vertellen wat er gebeurd is en advies vragen.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Het klinkt toch wel als een serieuze blessure. Ik zou niet zomaar gaan masseren en doorbewegen. Bij een breuk of gescheurde band doet dat meer kwaad dan goed. Persoonlijk zou ik hier wel zo snel mogelijk mee naar de dierenarts gaan om een breuk uit te sluiten. Je kan altijd even bellen met de spoeddienst, wanneer je je eigen dierenarts belt hoor je doorgaans op het automatische bandje het nummer van de spoeddienst (kan je ook altijd wel online vinden). Wanneer het niet gebroken is zijn pijnstillers misschien ook wel wenselijk, daar kunnen ze je ook mee helpen. Ik hoop dat het meevalt, sterkte. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik heb zonet nog even zachtjes haar achterpoten bewogen. Volgens mij heeft ze wat verrekt...

Als ik haar rechter achterpoot zachtjes buig, onderin bij het spronggewricht, dan doet het pijn. Ik hoorde het kleine knak(kraakbeen?) bij het buigen. Haar poot is ook erg slap vergeleken met de andere poot.

Ik kijk het nog even aan... Als het morgen nog zo is, dan naar de da. "

Doe dat nu niet, blijf er af en bel de da asjeblieft.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ben je nog naar een dierenarts geweest? Dit klinkt serieus, knakken, krakend geluid, slap. Ik zou hier niet mee wachten tot de volgende dag, laat staan tot na het weekend. Blijf in ieder geval van de poot af, het doet hem veel pijn. En je kan er niets uit opmaken, breuk, of wat dan ook. 

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn hond had zich een paar maanden terug verstapt denk ik (ze liep achter me, merkte dat ze plots stopte, en toen ik omkeek stond ze op 3 poten). Dierenarts gebeld, en die gaf toen aan dat toen ik aangaf dat ze er wel op kon lopen, maar liever niet (we waren op weg naar de oppas, bij de oppas was ze zo enthousiast dat ze er wel een paar passen op deed), dat ik het 2 dagen aan kon kijken. Ik moest letten op of het warm/rood/dik werd, want dan moest ik wel langskomen, en ook als ze na 2 dagen hem niet weer ging gebruiken. Ze gebruikte hem na 2 dagen wel weer meer, maar voor ze echt weer volledig mankvrij een lange wandeling kon lopen gingen wel een paar weken overheen.
Ik mocht aan haar poot zitten, alleen haar enkel vond ze niet helemaal zo, maar ik kon/mocht deze wel aanraken en buigen en die klonk niet gek. Alleen er echt mee lopen, en uiteindelijk ook weer de langere wandelingen duurde even. Ze liep na 1-2 weken wel gewoon op 4 poten, maar liep nog (wat) kreupel, en als ze lag en plots overeind schoot (dacht dat ik wat lekkers had bijvoorbeeld) hupte ze even op 3 poten. 

Maar ik bleef wel verbetering zien elke keer, heb rustig aan gedaan, haar enkel in de gaten gehouden. Breuk leek me erg onwaarschijnlijk bij mijn hond, want we liepen over een recht stuk, waren wel net 1-2 meter voorbij de stoep, dus misschien dat ze zich verstapte op de stoep, een paar stappen probeerde en daarna zoiets had van, nope? Want ik kreeg haar daarna niet meer verder op 4 poten, en heb haar toen achterop de fiets gezet op pad naar de oppas (moest werken). Dierenarts nog wel gebeld. Nooit pijnstilling toen gebruikt, gewoon gekeken en geluisterd naar haar lichaam. Ik dan, Remi wilde al wel meer soms hp-sleephappy

 

Mijn hond is al wel ruim 7. Ik zou in ieder geval bellen, bij een pup die nog in de groei zit kan ik me voorstellen dat ook kleinere dingen meer invloed kunnen hebben op de ontwikkeling/groei.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Math…hoe gaat het met Daisy ?

honden page profiel Math. & DaisyMath. & Daisy

honden foto van Math. & Daisy

Nou, volgens mij gaat het allemaal wel weer. Denk gewoon wat verrekt of zo. Gewoon te druk en te enthousiast geweest en een verkeerde beweging gemaakt... ;-)

Ze liep ook verder normaal, niet hinkelend of zo. Denk dat ze alleen wat minder leunt op haar rechter poot nu.

Sorry voor de paniek post, ik schrok me rot en moest het meteen ff kwijt. Kreeg ook even flashbacks van Jack, toen hij door z'n poten zakte vanwege z'n artrose en ik afscheid had moeten nemen...

Bedankt voor alle reacties in ieder geval. Ik had m'n zus er nog over gesproken, die is 10 jaar DA assistente geweest en weet ook wel het één en ander.

Woensdag met de hele beestenbende naar de DA voor chippen en inenten, dan zal ik het er nog maar even over hebben wat er gebeurd was.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen sorry hoor, logisch dat je geschrokken bent, je haalt je van alles in je hoofd wat kan het zijn….woensdag heb je een afspraak,   Laat maar even nakijken, fijn dat je even een update hebt gedaan hier, wel nog even aan de lijn houden en rustig aan doen  hoor….

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Gekukkig ze staat er weer op. Wat een opluchting voor jullie,

honden page profiel Math. & DaisyMath. & Daisy

honden foto van Math. & Daisy

Ben net weer terug van de dierenarts. Ze heeft de 3e herhaal prikje gekregen en heb 5 kittens laten chippen en inenten. Hele beestenboel dus zo samen, maar goed... Dat ook weer even gehad. ;-)

Had nog verteld dat ze een verkeerde beweging had gemaakt en even niet meer op kon staan. De dierenarts had even gekeken, maar had niet echt het idee dat er wat aan de hand was. Hij zei dat dit soort dingen wel vaker gebeuren bij puppy's. Gewoon te enthousiast geweest en waarschijnlijk wat gekneusd of zo.

Dus, nou ja goed... Gelukkig maar... O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mooi Math, geen nare dingen …nog een paar daagjes aan de lijn uitlaten…en alert zijn dat tie geen rare sprongen maakt, een jonge hond daar zijn de gewrichten nog niet van uitgegroeid zijn nog heel kwetsbaar…maar mooi dat de arts niets geconstateerd heeft…hp-thumbsup

Volgende forumvraag: L.P.C. en morgen operatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^