Ondergrond/kussen/kleed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TovuTovu

Hi allemaal, ben ik weer met een vraagje :)

Ik lees veel dat je moet oppassen met kussens en kleedjes als de (vlinder)hond nog niet zindelijk is. Ik heb een groot tapijt die ik tijdelijk in de berging plaats zodat er daarmee geen ongelukjes kunnen gebeuren. De vloer is niet glad dus de pup zal genoeg grip hebben tijdens het lopen (heb een puppy ren besteld). Maar is het dan de bedoeling dat je naast een kussen en een kleedje in de bench niks in zo'n puppy ren plaatst? Los van de knuffel die ik heb gekocht. Zie allemaal leuke mandjes en kussen die natuurlijk ontzettend leuk zijn om te kopen, maar als dat het zindelijk maken niet bevorderd, wacht ik daar nog even mee.

Tweede vraagje: de pup slaapt in het begin natuurlijk erg veel. Kan een pup ook af en toe een keer op schoot in slaap vallen ipv de bench (wil wel echt actief met de bench gaan werken)? Of is het beter om in het begin de pup vooral in de bench te laten slapen voor de structuur. Wat ik nu in mijn hoofd heb als ritme (aangepast op het aantal weken in leeftijd) is: pup slaapt -> wakker worden en laten plassen -> kort lopen -> eventjes spelen -> slapen. Ik zou het leuk  vinden als de pup ook een keertje op schoot kan slapen, of is dat niet aan te raden. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

De kans dat een pup op een kleedje/kussen gaat plassen is groot, zou daarom niet gelijk een duur kussen kopen, maar simpele kleedjes. 

 

Ik gebruik veel vetbedden, deze zijn makkelijk schoon te krijgen, kunnen goed in de wasmachine. 

 

Mijn pup, nu 4 maanden, maakte er een sport van om precies op de kleedjes te plassen in plaats van er naast. 

 

In haar bench ligt een simpele fleece deken, welke zij telkens opzij schuift, ze ligt liever op de kale kunststof bodem. 

 

Een pup kan best op schoot in slaap vallen, maar dat is wel een beetje afhankelijk van de pup, sommige pups kunnen zelf geen rust vinden, en zullen in de bench of ren gestopt moeten worden ( was met mijn oudste australian shepherd het geval, zij was snel over prikkeld), mijn aussie pup van nu 4 maanden, heb ik om die reden nog nooit op hoeven sluiten, als zij moe is gaat ze ergens liggen, en valt in slaap. 

Dit kan ook bij mij op schoot zijn of tussen mijn benen op mijn voetenbankje, al past dat niet zo makkelijk meer, aangezien ze snel groter wordt

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heerlijk toch als je pup lekker bij je op schoot in slaap valt, gewoon laten gebeuren hoor….ik zelf gebruik geen bench….ik heb bedden voor mijn hond die zo schoon zijn ge maken met een natte doek, nou is het wel een groot bed maar je hebt ze ook in alle maten ook voor de kleine hond….witjesverzendhuis.nl.  

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik heb vaste vloerbedekking en ik heb nooit een kleed of zo opgeruimd. De plasjes zijn zo minimaal, die dep je zomop met een sruk keukenrol. En als je goed oplet..?.. Hier amper ongelukjes gehad met welke hond dan ook.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier geen bench gebruikt, wel een puppyren de eerste weken  bij het kleinste hondje.

Je kan proberen als je pup ergens gaat liggen hem optillen in in de bench leggen?

Dan blijf je er even bijzitten totdat je pup weer verder gaat slapen.

 

Je schrijft over een ritme en schema, naar aanleiding hoe oud je hond is.

Dit kan op zich wel, maar ik zou er niet al te strak aan vast houden.

Elke pup is weer anders en sommige passen misschien wel in zo'n schema maar vele anderen weer niet.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hier ook geen bench gebruikt, onze honden vonden het verschrikkelijk, dus gelijk mee gestopt. Wel een grote puppy ren gehad. Wij lieten de hond lekker slapen waar zij dat wilde, op schoot, in de woonkamer, op de bank, in haar mand. Soms ging ze zelf in de ren. Wij gebruikte de ren alleen als we haar echt even niet in de gaten konden houden zoals snachts. In de grote ren lag een mand en de rest niks. Wij hebben er 3 weken naast geslapen en toen hoefde ze snachts niet meer te plassen dus nooit op kleedjes geplast.

 

Ik zou zeker niet een te strak ritme aan houden. Elke pup is anders en het loopt ook altijd anders. Kijk vooral naar je pup.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Het lopen is trouwens 10 minuten per levensmaand per wandeling. Bij 8 weken mogen ze dus al 20 min lopen per wandeling. Betekend dus niet dat dit elke wandeling hoeft, maar je hoeft zeker geen rondjes van maar 5 min te maken.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

En je maakt toch geen kilometers met een pup van 8 weken.

Als je er 20 minuten mee wandelt is het tempo waarschijnlijk laag.

Zo'n pup moet de wereld nog ontdekken en dat kost tijd.

Maar beter 20 minuten op het gemak zich buiten veilig voelen en een beetje rondkijken,  dan een  snel rondje van 5 minuten. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gewoon lekker de pup laten slapen waar die zelf wil.

 

Natuurlijk is het handig een bench goed aan te leren.

Het is misschien nodig tijdens vervoer, misschien breekt je hond eens een poot en heeft die echt even een beperking van ruimte nodig, misschien moet je hond eens bij de dierenarts verblijven en daar zit die dan ook in een bench.

 

Dus zeker de bench op een leuke manier aanleren, kan altijd handig zijn. Dus daar zeker ook leuke speeltjes en wat lekkers te kauwen in leggen en zeker niet vergeten een bakje water.

Zorg ook zeker dat je een ruime bench of ren hebt zodat je hond kan rondlopen, goed languit kan liggen enz.

 

Het tapijt had ik inderdaad ook even weg gelegd tot dat de hond goed zindelijk is.

Ach, eens een kleedje vervuilen is niet erg toch? Dan was je die weer uit. Zorg voor voldoende fleecekleedjes en vetbedden, zit je nooit zonder.

 

Zorg ook voor voldoende kauwmateriaal zoals gedroogde runderoor, gedroogde konijnenoor, gedroogde hertenoor, gedroogde pensstaafjes enz. Kauwen is heel goed voor een hond.

 

Mijn maltezer ligt vaak op schoot of op de bank te slapen of te chillen als ik thuis ben, ze slaapt zelfs gezellig bij me op bed.

Snap niet waarom het niet aan te raden is?

 

Dat ritme wat je wilt, haal dat maar uit je hoofd. Ga gewoon op het tempo van de pup en kijk wat de pup op dat moment nodig heeft. Slaapt de pup? Laten slapen, moet de pup plassen/poepen? Ga er dan mee naar buiten, wil de pup even spelen? Ga daar mooi in mee of geef iets te kauwen als je even geen tijd hebt om te spelen.

 

Wat met een klein hondje ook prettig is (ze kunnen of willen geen uren wandelen en het is hartstikke makkelijk ook) een wandelkar of een speciale rugzak. Dan kan je je kilometers maken wat je wilt en kan toch de hond gezellig mee.

honden page profiel TovuTovu

Bedankt allemaal voor de reacties! :) 

Volgende forumvraag: 52 weeks of Joki
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^