Onverwacht nieuws..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Milou Milou

honden foto van Milou

559207.jpg

Beste allemaal,

Een nieuwe update. De aflopen week zijn de klachten van Balou drastisch toegenomen. Zo erg, dat er vandaag een therapeut aan huis is geweest. Dit is goed geweest, hij had dusdanig veel pijn toen hij behandeld werd, wat schrijnend was om te zien. Er is  helaas een hoop bijgekomen waar we erg van geschrokken zijn.. ( zie bijlage in foto's. )

We gaan 11 augustus verder met hydrotherapie, lichttherapie, fysiotherapie en het mobiliseren van de spieren en het versterken hiervan. Balou zal nooit meer de oude worden dat is ons duidelijk gemaakt. Wel kunnen we hem mede hierbij "onderhouden" en gaan we de komende 4/5 weken of deze therapieën helpen. Mocht dit niet zo zijn dan komt de optie heup operatie om de hoek kijken. Morgen bel ik ook weer met de specialist Dijkshoorn over de behandeling die vanavond heeft plaatsgevonden mbt de operatie.

Myectomie word dus voor nu afgeraden door de fysiotherapeut.. die zegt dat een heupkopresectie dan eerder in de toekomst perspectief zou bieden. Ik vind het maar lastig allemaal. Hij heeft zoveel pijn. Hij liep vandaag helemaal scheef. Ik hoop echt dat de therapie gaat helpen. Ik voel me echt verdrietig, zo jong en dan al zoveel klachten... Patella luxatie erbij.. 

 

Balou zal desondanks de therapie of eventueel de operatie zijn hele leven lang onderhouden moeten worden doormiddel van therapieën en/of medicatie, supplementen en aangepaste voeding en leefstijl. 

Ik heb wel goede hoop voor Balou. Het is een sterk hondje met enorm veel liefde en levensenergie. Ik kan me niet voorstellen dat het niet beter word.. We gaan er alles aan doen, zodat hij hopelijk snel weer lekkerder kan bewegen en kan genieten.

 

Mocht iemand verdere tips of opmerkingen hebben hierover... Alles is welkom.... www.hondenpage.com

 

honden page profiel ChantalChantal 1 doggies

honden foto van Chantal

Wat een naar nieuws, zeg. 

Hoe oud is Balou en wat is er gebeurd? 

Beterschap 

honden page profiel Milou Milou

honden foto van Milou

" Wat een naar nieuws, zeg. 
Hoe oud is Balou en wat is er gebeurd? 
Beterschap  "

Hoi Chantal,

 

Balou is een boomertje van net 5. :(

Er is dus niks ingrijpends gebeurd... Het is in een keer heel erg achteruit gegaan.. hij werd ineens trager en ging ineens zitten tijdens het wandelen etc... Fotos laten maken van de heupen vorig jaar. Niks aan de hand zeiden ze. Dierenziekenhuis schrok dat me dierenarts toendertijd mij zo weg had gestuurd met die fotos. Want ze vond de heupen van Balou heel slecht.. dus ik schrok daar weer van. Hij had met vlagen eens in de zoveel tijd een beetje last van zijn linker achterhand, dat hij af en toe niet helemaal lekker balans kon vinden maar dat was na 2 dagen soms weer over. En we zijn heel vaak met pijnmedicatie naar huis gestuurd omdat ze dachten dat hij een spiertje over belast had want er kwam nooit iets uit klinisch onderzoek. Dus het is waarschijnlijk aangeboren.. het is afgelopen jaar echt enorm snel achteruit gegaan. De reden daarvan? Geen idee..wilt niet meer spelen met andere hondjes. Niet meer wandelen. Loopt helemaal afwijkend naar links. Vreselijk. Nu aan de metacam.. ik ben enorm verdrietig en teleurgesteld, ben de afgelopen jaren zovaak onderzoek laten doen ook bij een osteopaat, specialist, second opinie... Nu eindelijk de oorzaak.. maar alles behalve blij .. ik hoop dat het goedkomt. Slaap er niet van, kan alleen maar huilen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 1 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat een verdrietig nieuws…..is de prognose goed dat het leef waardig wordt en blijft voor Balou ?  En ook voor jou, zijn de kosten te dragen ? 

honden page profiel jantienjantien 1 doggies

honden foto van jantien

Ik kan me voorstellen dat je erg geschrokken bent.  Heel  veel sterkte gewenst.

honden page profiel Milou Milou

honden foto van Milou

" Wat een verdrietig nieuws…..is de prognose goed dat het leef waardig wordt en blijft voor Balou ?  En ook voor jou, zijn de kosten te dragen ?  "

Hij zal nooit meer 100% worden maar de fysiotherapeut denkt wel dat het goed aan te sterken is met onderhoud. Dus nu vollop 6 weken hydro en fysiotherapie ondersteund medicatie en supplementen, aangepaste voeding, de hele ratteplan.. 1x per week fysio nu. Hij is erg sip, maar eet en drinkt goed, wandelt wel graag mee maar je ziet dat zijn linkerachterhand hem enorm in de weg zit. Maar de fysio zegt nogmaals dat het met dit traject echt te verbeteren valt.. 

 

Kwa kosten zit ik al door alle onderzoeken binnen 3 maanden door 6000 euro heen. 2 weken geleden in een klap 1100. Ik ben goed verzekerd maar verzekering vergoed natuurlijk maar een totaal bedrag per verzekeringsjaar en daar zit ik dubbel en dwars al doorheen. Mijn beste vriendin heeft toen een crowdfunding opgezet wat superlief is. Ik zit zelf ook met chronisch ziekte thuis dus heb helaas geen jackpot. Heb wel altijd geld opzij gezet in een apart potje voor Balou. Dat potje word in ieder geval niet meer aangevuld na alles. frown ik heb de verzekering voor Balou inmiddels opgehoogd, gelukkig zit ik bij een zeer fijne verzekeraar ( Ohra. ) Dus red ik het? Soort van. Met de crowdfunding en zelf gewoon alles opzij zetten wat ik kan, is het te doen. Maar er blijft niks over. 

En aangezien ik weet dat dit zijn hele leven zo zal blijven, zal dit iets zijn waar ik gewoon rekening mee moet houden. Maar ik vind het vooral gewoon heel verdrietig dat het ineens zo snel is gegaan. Echt zo snel is hij achteruit gegaan. In een jaar tijd zo erg verslechterd. Dus ik hoop echt echt echt dat de therapie hem kan helpen en met juiste voeding beweging ondersteuning dat het voor hem echt kwalitatief leuk en goed leefbaar is dat is het belangrijkste. 

Ik zal even kijken of ik een filmpje kan posten waarin je kan zien hoe hij nu loopt. Vanmorgen heb ik hem naar huis moeten tillen..

 

Ps. Dit is de crowdfunding actie die is opgezet. Al zou hij alleen al gedeeld worden zou het fantastisch zijn natuurlijk. 

https://www.doneeractie.nl/een-pijnvrij-leven-voor-lieve-balou/-78895

 

 

 

honden page profiel Milou Milou

honden foto van Milou

Ik weet niet hoe ik hier het filmpje post. frown

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jee wat heb je een lieve vriendin….die jou helpt met de kosten en in een opgezet plan, top, ook ik ben bij de ohra verzekert, een van de allerbeste..ik heb de topdekking voor Ogin en ben ook ieder jaar het geld wat voor de topdekking staat kwijt..zonder de verzekering zou ik het niet redden….. zwemmen met je hond super, dat versterkt de bespiering, hopelijk red jij het ook, je bent chronisch ziek, nee je hoeft niets er over te zeggen hoor, vind het top dat je alles voor je hond over hebt , en er snel verbetering optreed.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik weet niet hoe ik hier het filmpje post.  "

Ik heb je doneer bericht zien staan, wauw er is al een groot bedrag opgehaald, hardstikke fijn.  Zelf kan ik niet veel doneren maar heb toch een klein bedrag gedaan, en hoop dat je het gaat redden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb gedoneerd, je hond verdiend het, weet als de beste wat een zorgen je hebt als je hond wat mankeert en je er niet in kan slagen om de kosten te dekken….de link heb ik aangeklikt en ik kom op het doneer bericht…ik weet dat het hier niet mag maar hoop dat ze een uitzondering voor je maken …laughing

honden page profiel Milou Milou

honden foto van Milou

" Ik heb je doneer bericht zien staan, wauw er is al een groot bedrag opgehaald, hardstikke fijn.  Zelf kan ik niet doneren maar heb toch een klein bedrag gedaan, en hoop dat je het gaat redden. "

Dankjewel voor je bijdrage dat is super attent en lief.

 

Ik heb ook nu inmiddels de top dekking inderdaad bij Ohra. Zwemmen vind Balou alles behalve leuk hij verkrampt dan al zijn spieren en wilt zsm het water uit. Maar hopelijk met hydrotherapie dat hij gaat zien dat het aangenaam kan zijn en dat hij natuurlijk niet voluit hoeft te zwemmen maar in lauwwarm water eerst begint met lopen. 

Bedankt voor je lieve woorden, die doen mij goed. Soms twijfel ik wel eens of ik alles wel goed genoeg doe, en zie ik door de bomen het bos niet meer. Dan zijn dit soort berichten, heel erg fijn.

honden page profiel Milou Milou

honden foto van Milou

" Ik heb gedoneerd, je hond verdiend het, weet als de beste wat een zorgen je hebt als je hond wat mankeert en je er niet in kan slagen om de kosten te dekken….de link heb ik aangeklikt en ik kom op het doneer bericht…ik weet dat het hier niet mag maar hoop dat ze een uitzondering voor je maken … "

Superlief dankjewel!

 

Ik wist niet dat het hier niet mocht.. maar hopelijk maken ze een uitzondering. Er hangen ook flyers in de buurt, en heb het al in diverse groepen gedeeld etc. Maar in veel gevallen mag het inderdaad, niet. 

Ben benieuwd of het blijft staan... Zo niet, kom ik er gauw genoeg achter ben ik bang.. toch onwijs bedankt. hp-thumbsup

honden page profiel Milou Milou

honden foto van Milou

" Ik heb gedoneerd, je hond verdiend het, weet als de beste wat een zorgen je hebt als je hond wat mankeert en je er niet in kan slagen om de kosten te dekken….de link heb ik aangeklikt en ik kom op het doneer bericht…ik weet dat het hier niet mag maar hoop dat ze een uitzondering voor je maken … "

Superlief dankjewel!

 

Ik wist niet dat het hier niet mocht.. maar hopelijk maken ze een uitzondering. Er hangen ook flyers in de buurt, en heb het al in diverse groepen gedeeld etc. Maar in veel gevallen mag het inderdaad, niet. 

Ben benieuwd of het blijft staan... Zo niet, kom ik er gauw genoeg achter ben ik bang.. toch onwijs bedankt. hp-thumbsup

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zwemmen in warm water is de beste optie …weet niet waar je woon, in drenthe is een speciaal bad voor honden die revalidatie nodig hebben, ook dat kost geld en dan kan je de donaties ook daar voor gaan gebruiken, en….alle beetjes helpen hoor…

honden page profiel Milou Milou

honden foto van Milou

" Zwemmen in warm water is de beste optie …weet niet waar je woon, in drenthe is een speciaal bad voor honden die revalidatie nodig hebben, ook dat kost geld en dan kan je de donaties ook daar voor gaan gebruiken, en….alle beetjes helpen hoor… "

Exact! Het geld van de doneeractie word nu ingezet voor de hydrotherapie en is eerder al ingezet voor de osteopaat, opnames fotos en specialist hd. 

Ik woon omgeving Utrecht, hier heb je helaas geen verwarmd hondenzwembad wel hydrotherapie in de buurt. Daar ga ik nu aankomende 6 weken 1x per week sowieso heen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mooi , zwemmen is een goede revalidatie hoor…..en probeer zeker een x in de week te gaan, en houd ons hier op de hoogte met de vorderingen….

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Superlief dankjewel!
 
Ik wist niet dat het hier niet mocht.. maar hopelijk maken ze een uitzondering. Er hangen ook flyers in de buurt, en heb het al in diverse groepen gedeeld etc. Maar in veel gevallen mag het inderdaad, niet. 
Ben benieuwd of het blijft staan... Zo niet, kom ik er gauw genoeg achter ben ik bang.. toch onwijs bedankt.  "

Mijn bedragje staat er in ieder geval al bijlaughing

honden page profiel Milou Milou

honden foto van Milou

" Mooi , zwemmen is een goede revalidatie hoor…..en probeer zeker een x in de week te gaan, en houd ons hier op de hoogte met de vorderingen…. "
 
Ga ik zeker doen. 11 augustus staat de eerst volgende gepland omdat gisteren zo pijnlijk was en alles zo vast zat dat hij er echt even van bij moet komen. Loopt nog steeds heel afwijkend naar links, maar hij moet gewoon echt rusten. Dus korte wandelingen, meerdere per dag, geen lange. ( Dat wilt hij toch niet...) En verder volg ik hem.. zijn tempo.. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Voor jou een up.laughing

honden page profiel Milou Milou

honden foto van Milou

Vandaag weer Dijkshoorn gebeld.

Helder verhaal, ik ga deze operatie bij Balou laten uitvoeren. Zeker omdat hij nu echt ondragelijk veel pijn lijdt, zelfs met metacam.

Maandagochtend ga ik gelijk Dijkshoorn bellen wanneer we de operatie kunnen inplannen ( myectomie ) . Vanuit deze operatie gaan we hydrotherapie volgen en fysio om te revalideren en bespiering aan te sterken.

 

Vind het erg spannend het is een vrij dure operatie maar als het Balou helpt om pijnvrij te kunnen functioneren dan heb ik daar alles voor over. Vind het alsnog wel enorm spannend. Ik houd jullie op de hoogte.. liefs

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat is zeker spannend, maar als het Balou zal helpen heb je groot gelijk, hou ons maar op de hoogte. 

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Fijn dat de DA met een helder verhaal kwam, dat maakt de keuze voor jou makkelijker, al blijft het natuurlijk spannend! Heel veel succes, hier wordt geduimd voor een goed resultaat :-D <3

Volgende forumvraag: Pijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^