Agossie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fine Fine

Ooit weleens meegemaakt dat je hond een nog levende vogels opat? Ik heb het zien gebeuren en vond het vreselijk zielig. Waarschijnlijk een jong vogeltje dat aan het oefenen was met vliegen. Mijn hond vangt hem en liet niet meer los en slikte. Oef ik heb er nu nog een beetje een brok van in mijn keel. En dan is mijn hond zi' n lief schattig hondje maar het beeld van de fladderende vogel die ineens in de bek van mijn hond verdween kan ik nog niet loslaten. Jachtinstinct? 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ja, geregeld. Of levende muisjes. Vooral dat laatste kan ik vrij weinig aan doen. Ben met ze aan het wandelen, en uit het niets maken ze een hoge sprong naar de zijkant, en hebben van geregeld een muisje te pakken. Spitsmuisjes vinden ze vies, die laten ze liggen. 

 

Toen mijn oudste hond nog heel jong was, zo'n maand of 8, had zij een vogeltje te pakken. Het was een heel tafereel. Mijn kat kwam een cadeautje brengen, een levend vogeltje. Ik greep de kat, haalde het vogeltje uit zijn mond, zette het vogeltje op de vloer en zette héél vlug de kat in de gang. Op het moment dat ik de kat de gang in gooi, heeft Kahlúa het vogeltje te pakken en wordt zo doorgeslikt. Daar ging mijn reddings actie. 

 

Het hoeft niet eens jacht instinct te zijn trouwens. 1 van mijn honden heeft een groot jacht instinct, de ander minder, maar beide zullen een vogeltje / muisje eten als ze de kans hebben. 

honden page profiel DagmarDagmar

1 keer een hazenjong. Ik was aan het speuren en blijkbaar had ik mijn spoor naast een nest gelopen. Die werd gewoon doorgeslikt, ze vond het best een lekker voertje tijdens het speuren geloof ik hp-angel

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Awhh dat is ook niet leuk. Hier gebeurd dat ook wel eens in de tuin met de honden. 
Je kan het helaas niet altijd voorkomen. 

Wanneer vogeltjes uitgevlogen zijn hou ik mijn katten en honden altijd even uit de tuin. Maar soms gebeurd het onverwacht. 

Moet zeggen dat mijn honden wel wat 'humaner' zijn, muisje of vogeltje is meteen dood. 

De katten gaan er mee spelen of houden het dier op een bepaalde manier in hun bek waardoor het langer duurt. Daar baal ik dan van (en bek open trekken, dat lukt mij echt niet met die Maine Coon van mij yell)

Al mijn honden hebben wel een jachtinstinct, specifiek op muisjes smile 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik neem het de honden niet kwalijk…hier nog nimmer gebeurd, zelfs een spin eten ze helaas niet op…..op het moment klein goed waar we wandelen, zien veel jong grut maar geen aanstalten om iets op te eten….heb een grote boom in de tuin, klein vogeltje uit een nest gevallen op de grond, hond was in de tuin, er aan gesnuffeld maar verder niet, opgepakt en in het nest terug gezet, ……ik heb een hond die alles eet, maar waarschijnlijk geen levend goed eet……..wel bloterikjes die dood in de tuin liggen.

honden page profiel Fine Fine

Neem het mijn hond ook niet kwalijk hoor en er is echt wel eens een jong vogeltje gepakt maar dan was die al uit het nest gevallen ofzo. Dit was er gewoon eentje die het vliegen wilde oefenen en ik zag het echt gebeuren.Ik zag mijn hond focussen en zag het vogeltje fladderen en mijn trouwe vriendinnetje er op af stuiven. Probeerde het tegen te houden, ook toen het vogeltje in de bek zat maar werd meteen doorgeslikt.  Kreeg er bijna tranen van. Ik snap dat dit de natuur is maar vond het echt akelig . 

Mijn hond is nog erg jong, misschien dat het daar ook mee te maken heeft. Dank jullie wel voor de reacties!

honden page profiel Fine Fine

" Awhh dat is ook niet leuk. Hier gebeurd dat ook wel eens in de tuin met de honden. Je kan het helaas niet altijd voorkomen. Wanneer vogeltjes uitgevlogen zijn hou ik mijn katten en honden altijd even uit de tuin. Maar soms gebeurd het onverwacht. Moet zeggen dat mijn honden wel wat 'humaner' zijn, muisje of vogeltje is meteen dood. De katten gaan er mee spelen of houden het dier op een bepaalde manier in hun bek waardoor het langer duurt. Daar baal ik dan van (en bek open trekken, dat lukt mij echt niet met die Maine Coon van mij )
Al mijn honden hebben wel een jachtinstinct, specifiek op muisjes   "

Zou kunnen dat mijn hond de vogel ook eerst doodgebeten heeft hoor. Ik hoop het maar!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nee, wel een paar mollen en muizen. Hap, slik, weg.

honden page profiel Fine Fine

Ja denk hier ook weleens een molletje of muisje hoor, graaft ook heel veel. Daar heb ik dan toch wat minder moeite mee maar het gebeurde zo voor mijn neus met het vogeltje, de manier waarop vloog me even aan. Maar goed, het is wat het is.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ja, een keer met mijn vorige hond, cavaliertje.   Het was waarschijnlijk een jong vogeltje en het vloog zo zijn bek in.

Hij hoefde er niets voor te doen, behalve te kauwen en slikken...

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Nee, gelukkig nooit gebeurd met één van mijn honden. Ik heb wel een jr gehad die katten dood maakte als hij ze te pakken kreeg en hij wilde ook wel graag een hapje nemen uit onze eigen geit. Dit is ook de reden waarom wij hem hebben herplaatst.

honden page profiel Fine Fine

" Nee, gelukkig nooit gebeurd met één van mijn honden. Ik heb wel een jr gehad die katten dood maakte als hij ze te pakken kreeg en hij wilde ook wel graag een hapje nemen uit onze eigen geit. Dit is ook de reden waarom wij hem hebben herplaatst. "

Oh nee dat is natuurlijk niet de bedoeling! De onze kan goed met katten en doet geen vlieg kwaad maar op 1 of andere manier ziet onze hond een vogeltje als een lekker hapje. Ze reageert ook heel erg op eenden dus ik zorg ervoor dat ze daar niet achteraan kan. Moet er niet aan denken dat de eend (of kuikens) wordt opgegeten brr. Ik kan je wel vertellen dan sta ik er huilend bij!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja we liepen langs een weg, Jenna aangelijnd, en ineens springt ze in de berm, ik hoor een geknauw, zie nog een staart verdwijnen en weg was het muisje. Dat ging allemaal zo snel, had het niet kunnen voorkomen helaas.

 

Mijn eerste hond had weleens een jong konijntje te pakken, het leefde, ze was er ook heel voorzichtig mee en liet het los toen ik los zei. Het haasje leefde toen nog, maar zakte ineens in elkaar, blijkbaar was de stress toch te groot geweest. Een mevrouw die voorbijkwam met haar hond en ik hebben het daar toen begraven.

 

Ook Lola heeft weleens een muis te pakken gehad, een bosmuis toen we in het bos liepen, zij heeft die gewoon doorgeslikt zonder kauwen. Ze is ooit gevonden in een bos, dus denk dat ze er wel ervaring mee had.

Volgende forumvraag: Honden fietskar.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^