Geen bench, hoe aanpakken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Teckelpuppy Teckelpuppy

Hallo allemaal!

 

Ik loop tegen een dingetje aan. Onze lieve pup van nu 17 weken heeft veel moeite met zijn rust pakken. Als tip wordt dan veel gezegd, doe hem in de bench/ren. Dit is exact waar wij tegen aan lopen..

 

Hij heeft een verkeerde indruk gehad bij de bench. Bij zijn fokker werden de pups in de bench gedaan wanneer er gestofzuigd werd. Hierdoor raakt hij nu in paniek wanneer hij een bench in moet. Ook hebben wij een puppyren geprobeerd. We hebben het langzaamaan geïntroduceerd en dit leek goed te gaan. Hij kon rustig eten in de ren met het deurtje dicht. Maar sinds deze week is het misgegaan. Hij gaat de bench niet meer in, weigert om daar te eten. We hebben dus geen plekje waar hij zich goed kan terugtrekken. 

 

Heeft er iemand de gouden tip voor ons? Ik ben aan het proberen te ren weer positief te maken dmv snoepjes verstoppen, lekkers daar te geven maar hij blijft het lastig vinden.

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila 3 doggies

honden foto van Nadia & Mila

Hier gebruikten wij de bench alleen toen Mila puppy was als wij aan het eten waren. Gaf haar in het begin eten in de bench, maar haar rust vind en vond ze zelf ergens in huis. In haar mand op de slaapkamer of andere 80 manden in huis, de bank, de grond of op ons. 

Wij hebben de bench ook weggehaald want ze ging er alleen in zitten als ze honger had haha 

Laat hem lekker de hele dag met je meehobbelen en dan pakt hij vanzelf zijn rust wel of ga zelf tussendoor ook rustig zitten. Wat bij ons hielp was kauwmateriaal en lekker naar buiten wandelen of spelen of gewoon op het grasveldje zitten en laten snuffelen. Dan worden ze vanzelf moe. Rust in huis, buiten spelen. 

honden page profiel Teckelpuppy Teckelpuppy

" Hier gebruikten wij de bench alleen toen Mila puppy was als wij aan het eten waren. Gaf haar in het begin eten in de bench, maar haar rust vind en vond ze zelf ergens in huis. In haar mand op de slaapkamer of andere 80 manden in huis, de bank, de grond of op ons. 
Wij hebben de bench ook weggehaald want ze ging er alleen in zitten als ze honger had haha 
Laat hem lekker de hele dag met je meehobbelen en dan pakt hij vanzelf zijn rust wel of ga zelf tussendoor ook rustig zitten. Wat bij ons hielp was kauwmateriaal en lekker naar buiten wandelen of spelen of gewoon op het grasveldje zitten en laten snuffelen. Dan worden ze vanzelf moe. Rust in huis, buiten spelen.  "

Hij hobbelt inderdaad de hele dag achter mij aan en gaat vrijwel niet uit zichzelf liggen. Hoe moe/over of onderprikkeld hij ook is. Mandjes en dekens op de grond plast hij in, op een of andere manier. Verder is hij zo goed als zindelijk maar zodra een deken oid uit de was is plast hij erop.. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Hij hobbelt inderdaad de hele dag achter mij aan en gaat vrijwel niet uit zichzelf liggen. Hoe moe/over of onderprikkeld hij ook is. Mandjes en dekens op de grond plast hij in, op een of andere manier. Verder is hij zo goed als zindelijk maar zodra een deken oid uit de was is plast hij erop..  "

Als jij gaat zitten, riem er aan, jouw hand op zijn rugje leggen, niet kriebelen of knijpen, alleen laten liggen, adem in adem uit, je hond neemt dit over en zal rustig worden.  Zelf rust uitstralen dus. En gaat je hond dan eindelijk liggen, neem dan zelf ook je rust. Een pup opvoeden is topsport.

 

honden page profiel DagmarDagmar 2 doggies

Ik gebruik ook geen bench om ze tot rust te laten komen. Ik ben zelf heel goed in het staat om pups in huis te negeren, dus ja, de 1ste paar dagen/weken hobbelen ze achter me aan tot ze er soms letterlijk bij neervallen en dan hebben ze ineens door dat gewoon ter plaatse blijven liggen, óók werkt en ze zich daar zelfs prettiger bij voelen.

Ik geef ze wel aandacht als ze eens spontaan ergens liggen, niet uitbundig, maar gewoon bevestigen dat ze wel heel erg braaf zijn. De 1ste keren resulteert dat uiteraard in een pup die heel blij rechtspringt, maar dan gaat de negeerfase terug in.

 

Nu, ik heb wel altijd volwassen honden in huis gehad die het riedeltje uiteraard al kenden, dus daar trokken nieuwe pups zich ook aan op. en ze kregen van de volwassen honden ook heel vaak een snauw als pup ze ging storen, dus dat mondde dan vaak uit in een pup die beteuterd ergens ging liggen. Dus niet alle opvoedkundige taken zijn volledig mijn aandeel hp-angel

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Zoals hierboven al geschreven: zelf momenten van 'rust' nemen (bv. met een boekje op de bank) zodat de pup zich hieraan kan spiegelen. Het kan extra helpen om die momenten te kiezen op bepaalde ogenblikken, zodat hij er een soort structuur of ritueel in ziet. Bijvoorbeeld eerst een wandeling, goed laten uitsnuffelen, en daarna naar binnen en even 'rust'. 

Dan wordt dat rustmoment een gewoonte en eenmaal hij dit zo gewend is, hoef je er niet meer naast te zitten. 

honden page profiel Teckelpuppy Teckelpuppy

" Als jij gaat zitten, riem er aan, jouw hand op zijn rugje leggen, niet kriebelen of knijpen, alleen laten liggen, adem in adem uit, je hond neemt dit over en zal rustig worden.  Zelf rust uitstralen dus. En gaat je hond dan eindelijk liggen, neem dan zelf ook je rust. Een pup opvoeden is topsport.
  "

Dit is zeker een idee, dankjewel! 

honden page profiel Teckelpuppy Teckelpuppy

" Ik gebruik ook geen bench om ze tot rust te laten komen. Ik ben zelf heel goed in het staat om pups in huis te negeren, dus ja, de 1ste paar dagen/weken hobbelen ze achter me aan tot ze er soms letterlijk bij neervallen en dan hebben ze ineens door dat gewoon ter plaatse blijven liggen, óók werkt en ze zich daar zelfs prettiger bij voelen.
Ik geef ze wel aandacht als ze eens spontaan ergens liggen, niet uitbundig, maar gewoon bevestigen dat ze wel heel erg braaf zijn. De 1ste keren resulteert dat uiteraard in een pup die heel blij rechtspringt, maar dan gaat de negeerfase terug in.
 
Nu, ik heb wel altijd volwassen honden in huis gehad die het riedeltje uiteraard al kenden, dus daar trokken nieuwe pups zich ook aan op. en ze kregen van de volwassen honden ook heel vaak een snauw als pup ze ging storen, dus dat mondde dan vaak uit in een pup die beteuterd ergens ging liggen. Dus niet alle opvoedkundige taken zijn volledig mijn aandeel  "

We hebben hier alleen een senior die niet zo veel doet op een dag maar dat effect heeft hij helaas nog niet op de pup hahaha!

 

honden page profiel Teckelpuppy Teckelpuppy

" Zoals hierboven al geschreven: zelf momenten van 'rust' nemen (bv. met een boekje op de bank) zodat de pup zich hieraan kan spiegelen. Het kan extra helpen om die momenten te kiezen op bepaalde ogenblikken, zodat hij er een soort structuur of ritueel in ziet. Bijvoorbeeld eerst een wandeling, goed laten uitsnuffelen, en daarna naar binnen en even 'rust'. 
Dan wordt dat rustmoment een gewoonte en eenmaal hij dit zo gewend is, hoef je er niet meer naast te zitten.  "

Ik probeer inderdaad de rustmomenten te pakken en even op de bank te gaan zitten, tot vervelens toe soms. Maar hij bijt de laatste tijd heel erg veel voor het slapen gaan, ook begint hij heel erg op onze armen te rijden. Ik ga hem vandaag maar even flink uitdagen en wat langer buiten lopen, misschien doet dat nog iets want het zou ook nog wel eens onderprikkeling kunnen zijn denk ik

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Geef je brokjes als voeding? Je kunt dat misschien dan ook nog uitdagender gaan maken door ze te verstoppen in een snuffelmat, doos oud papier etc, rondstrooien in huis waardoor hij binnen ook even bezig is en gestimuleerd wordt. 

honden page profiel Teckelpuppy Teckelpuppy

" Geef je brokjes als voeding? Je kunt dat misschien dan ook nog uitdagender gaan maken door ze te verstoppen in een snuffelmat, doos oud papier etc, rondstrooien in huis waardoor hij binnen ook even bezig is en gestimuleerd wordt.  "

Yes hij krijgt brokken! Hij eet de laatste tijd alleen wat slecht, we denken door het tandenwisselen. We geven het nu in een antischrokbrak want de snuffelmat liet hij ijskoud liggen

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Maar hij bijt de laatste tijd heel erg veel voor het slapen gaan, ook begint hij heel erg op onze armen te rijden. Ik ga hem vandaag maar even flink uitdagen en wat langer buiten lopen, misschien doet dat nog iets want het zou ook nog wel eens onderprikkeling kunnen zijn denk ik "

Dat kan zeker. Te veel rust en te weinig uitdaging of actie, daar kunnen ze behoorlijk vervelend van worden. cool

Dan zoeken ze aandacht en interactie op andere manieren, die wijzelf niet altijd zo leuk vinden. 

De pup wordt ouder, zijn interesseveld breidt uit en zijn lichaam groeit en wordt sterker. Dus wat langer er op uit trekken, kan dan zeker helpen. 

honden page profiel Teckelpuppy Teckelpuppy

" Dat kan zeker. Te veel rust en te weinig uitdaging of actie, daar kunnen ze behoorlijk vervelend van worden. 
Dan zoeken ze aandacht en interactie op andere manieren, die wijzelf niet altijd zo leuk vinden. 
De pup wordt ouder, zijn interesseveld breidt uit en zijn lichaam groeit en wordt sterker. Dus wat langer er op uit trekken, kan dan zeker helpen.  "

We hebben net een heerlijke ronde gemaakt in het bos en met andere hondjes gespeeld, meneer ligt as we speak uitgeteld bij m'n voeten te slapen. Vanavond lopen we nog even een flinke ronde en ik ga straks zijn voer verstoppen denk ik. Bedankt voor alle tips!

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

We hebben net een heerlijke ronde gemaakt in het bos en met andere hondjes gespeeld, meneer ligt as we speak uitgeteld bij m'n voeten te slapen. Vanavond lopen we nog even een flinke ronde en ik ga straks zijn voer verstoppen denk ik. Bedankt voor alle tips!

hp-thumbsup

Het is soms wat zoeken naar een balans tussen voldoende rust en beweging, het is ook voor elke hond anders. En naargelang ze ouder worden en hun karakter en hun voorkeuren ontwikkelen/veranderen, is het weer aanpassen en uitzoeken. Maar net door dingen uit te proberen en moeite te doen om te achterhalen wat er speelt en wat hij nodig heeft, leer je bij en kom je tot resultaten. Dus fijn dat je dit doet, veel plezier samen!!! 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" We hebben net een heerlijke ronde gemaakt in het bos en met andere hondjes gespeeld, meneer ligt as we speak uitgeteld bij m'n voeten te slapen. Vanavond lopen we nog even een flinke ronde en ik ga straks zijn voer verstoppen denk ik. Bedankt voor alle tips!
  "

Super, goed bezig! Het blijven ook individuen, dus het is altijd terug zoeken naar wat wel of niet werkt.

Als hij zo buiten de bench wel zijn rust kan/zal nemen, kun je daarnaast de benchtraining terug opnemen vanaf 0, indien je graag wil dat hij wel in de bench kan blijven. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wel een kleine nota mijn honden ook opgevoed zonder bench maar ik zou zeker de Bench wel aanleren (je hebt tijd dus kleine stapjes) omdat dit altijd wel van pas komt later bv in de auto of op de hondenschool bv. 

Volgende forumvraag: Rij-gedrag in de avond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^