Hij moet zoveel..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik ben het wel met je eens hoor, ze komen meestal niet met een gebruiksaanwijzing. Ik heb inderdaad sterk het vermoede dat er windhond in zit (ze lijkt erg op de kreta hond). Onze hond is zeer gevoelig en erg beleefd, nooit opdringerig, dat maakt ook dat we haar in die zin nooit hebben moeten opvoeden. Het was bij haar dan ook pure angst, willen vluchten maar niet kunnen dus dan maar verstijven. Dat vergt een gedeeltelijk andere aanpak dan een reactieve/agressieve hond. 
 
 
Verder is onze hond dan wel weer heel mensgericht, als ze ze eenmaal vertrouwt, dan doet ze alles voor je. Eigenlijk een super makkelijk karakter alleen zat de angst haar gigantisch in de weg. 
 
 
De tip wat betreft assertief zijn naar mensen, daar kan ik me helemaal in vinden. Niet alleen naar mensen die hem willen aaien maar ook mensen met andere honden die op je af komen lopen. Voor honden kan dit erg onprettig en bedreigend zijn. Ze kunnen niet goed communiceren omdat ze aangelijnd zijn en kunnen ook niet weg waardoor ze soms reactief worden en uitvallen naar honden. Ik zou momenteel nog even iedereen op afstand houden, zo leert je hond dat jij het allemaal wel regelt en gaat die dit niet zelf doen. 
 
 
 
Nog een advies, volg je eigen gevoel en durf adviezen soms ook te negeren, luister ernaar, bedenk wat je ervan vindt en kies dan of je er wel of niet wat mee doet. Ik heb destijds heel veel adviezen gehad (meestal ongevraagd omdat ze een bange hond zagen) en ben erg blij dat ik er veel ook niet opgevolgd heb...
 
Dit is overigens ook mijn eerste hond (mijn vriend had vroeger honden bij zijn ouders) maar het is uiteindelijk helemaal goed gekomen. Wij hebben vast veel 'fout' gedaan maar als je ook veel goed doet en geduld hebt komt het bij jouw hond vast ook goed.  "

Ik ben het helemaal met je eens, durf ook gewoon niet naar adviezen te luisteren, volg je hart.

Sam heeft juist heel veel profijt gehad dat mensen hem wilde aaien, natuurlijk kwam daar geen dwang aan te pas, maar ik ging echt niet hysterisch Sam afsluiten van vreemde mensen.

Mijn man , daar was Sam zo bang voor, toch ging juist hij alleen met Sam wandelen, en ook enge dingen doen, het vertrouwen tussen die 2 is zo gegroeid, dat als Sam nu mag kiezen, hij toch echt de veiligheid bij mijn man zoekt in plaats van bij mij.

Vergeet niet, elke hond is anders en er is geen 1 methode die werkt voor alle honden, aan jou de taak wat wel en niet kan, of wat je juist wel moet gaan doen of niet, soms moeten bange honden ook leren dat een vuilnisbak of zo niet eng is, door er langs te lopen op een vrolijke manier.

Zo hebben we met Sam dingen juist wel gedaan, en sommige dingen echt niet gedaan, het blijft goed kijken naar je hond.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk ras
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^