Talgbultje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela van BommelAngela van Bommel

honden foto van Angela van Bommel

Bij.mijn Toller meisje van 11 maanden ontdekte ik vanochtend een klein bultje op dr snuit. Ben toch maar naar de dierenarts gegaan, die heeft goed gevoeld en hij gaf aan talgbultje. Dat kan ook bij jongere honden voorkomen. Ik dacht dat het echt een oudere hondending was. Hij heeft ook haar lymfeklieren gevoeld en haar verdere koppie. Moet ik me zorgen maken? Ik ben dol op dit hondje en mijn grootste vrees is dat ik haar kwijt raak. heb zoveel verdriet gehad toen mijn vorige hond overleed. Mijn hond is wel een beetje te zwaar, maar daar wordt inmiddels goed aan gewerkt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dierenarts weet wel als het een talgbultje is hoor,  en het klopt dat vetbultjes meestal bij oudere en te dikke honden voorkomt..is je hond echt veels te zwaar ? 

honden page profiel Angela van BommelAngela van Bommel

honden foto van Angela van Bommel

2 kilo. Na haar loopsheid vorige maand ben ik te lang doorgegaan met puppybrokken dus laatste maand is ze best uitgedijt. En ze versiert overal snoepjes met haar lieve koppie. Stap nu uiteraard over op volwassen brok en strikter met het snoepjesbeleid. Ze is al 2 ons kwijt afgelopen dagen.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

(Ontstoken)  talgkliertjesbultjes  komen vaker,  vaak , voor bij jongere honden. houd het in de gaten. Het is eenvoudig weg te halen. Kan ook knappen en dan komt er dikke troep, talg uit.

Vetbulten zijn onderhuidse vetophopingen en is iets anders en ja meestal bij oudere honden.

Beiden ongevaarlijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" 2 kilo. Na haar loopsheid vorige maand ben ik te lang doorgegaan met puppybrokken dus laatste maand is ze best uitgedijt. En ze versiert overal snoepjes met haar lieve koppie. Stap nu uiteraard over op volwassen brok en strikter met het snoepjesbeleid. Ze is al 2 ons kwijt afgelopen dagen. "

Goed zo, niet te drastisch, alleen de traktaties weg laten in de plaats geef je een stukje komkommer of een worteltje...en probeer haar lieve smeekbede te weerstaan..laughing

honden page profiel Angela van BommelAngela van Bommel

honden foto van Angela van Bommel

" Goed zo, niet te drastisch, alleen de traktaties weg laten in de plaats geef je een stukje komkommer of een worteltje...en probeer haar lieve smeekbede te weerstaan.. "

 




Zelfs de dierenarts kon haar lieve koppie niet weerstaan vanochtend en gaf haar nog een snoepje...dat snoetje, daarmee windt ze iedereen om haar pootje. Komkommer vindt ze ook lekker.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  


Zelfs de dierenarts kon haar lieve koppie niet weerstaan vanochtend en gaf haar nog een snoepje...dat snoetje, daarmee windt ze iedereen om haar pootje. Komkommer vindt ze ook lekker. "

Ik zie haar profielfoto, het is zeker een mooierd, maar geef haar lekker komkommer en eens een worteltje, en wat je ook kan doen is bij de dierenwinkel penssnoepjes kopen ...of een pensstaafje, heeft ze toch wat om te snoepen ...waar ze niet dik van wordt....en kijk eens naar de hoeveelheid voeding dat je niet te veel geeft, dan gaan die pondjes er wel weer af.  laughing

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^