Ik ben aan het twijfelen om 2 honden te nemen in plaats van 1, ik denk zelf dat een hond een leukere leven heeft als zij/hij een broer of zusje heeft voor het leven Dan kunnen ze ravoten etc... En als we weg zijn hebben zij elkaar nog om te vermaken. We hebben een grote tuin etc... We hebben genoeg plaats voor 2 honden. Maar het is wel duurder Dan 1 pup. Is een hond gelukkiger met een broer of zusje of niet? (Ik doe het niet omdat ik 2 hondjes will maar puur voor de hond zichzelf)
Zou sowieso geen 2 pups tegelijk nemen. Voor de meeste mensen is 1 pup al zeer bewerkelijk en zwaar, dat blijkt hier wel uit diverse topics. Daarbij vinden niet alle honden een andere hond in huis even leuk. Dus ik zou beginnen bij 1 pup en kijken hoe die zich ontwikkeld en van daaruit kan je beslissen of je er een tweede bij wil.
Persoonlijk zou ik ook wachten totdat de eerste hond stabiel is.
Precies wat Bulleke zegt, eerst 1 en van daaruit zien.
Wij hadden al een spaans hondje toen we er een vizsla pup bij haalden. Echter we merkten na een half jaar dat de vizsla pup een maatje nodig had. Het spaanse hondje wilde rust en de vizsla actie. We hebben er nog een vizsla pup bijgehaald toen de andere iets ouder dan een jaar was. Ze zijn nu echte maatjes en hebben heel veel aan elkaar. En het spaanse hondje heeft weer rust ;).
Twee pups is heel erg af te raden in verband met het littermate syndrome.
(als je hier meer over wilt weten kan ik je dit artikel aanraden: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/twee-pups-tegelijk-in-huis-nemen/ )
Het komt erop neer dat het als baas zijnde dan heel moeilijk is om een band te krijgen met de pups aangezien je niet leuker kan zijn dan een andere pup. Dit geldt ook voor twee pups uit verschillende nestjes.
Het opvoeden is met 1 vaak wel beter te doen dan met 2. Vaak zie je ook wel dat eerst de een word opgevoed tot het een stabiele hond is en dan pas een 2de erbij.
Als je er wel 2 tegelijk wil. Het kan wel. Maar dan moet je behoorlijk kunnen incasseren. Naast met zijn 2en uitdagen. Mocht zich een sloopperiode voordoen kunnen ze elkaar daarin aansteken.
Het kan 2 kanten op hetzij er zit een meeloper bij en die wat de ander leert, makkelijk overneemt. En dat het meevalt of het pakt dubbel zwaar uit. Maar als je vooral de tijd en energie en heel veel geduld hebt en je houd er rekening mee dat het naast meevallen ook flink kan tegen vallen. De eerste maanden zijn altijd het zwaarst. Maar 2 pups betekent ook 2 pubers.
Met pech, gelijktijdig angstfase en dat ze elkaar aan kunnen steken. Maar hoeft niet.
Maar wel belangrijk voor je een definitieve keus maakt, is dat het dubbel moeilijk kan worden en als ze elkaar versterken nog wat moeilijker.
Als je op het ergste voorbereid bent kan het alleen maar meevallen.
En is geweldig ze zien te ravotten en spelen, maar hoe leer 2 onstuimige pups dat er alleen buiten gespeelt word en niet binnen. Want een paar slagen groter en ze kunnen fanatiek spelen en onbedoeld de boel afbreken .
Maakt dat allemaal niet uit is het geen punt. Al is het altijd afwachten hoe het op oudere leeftijd onderling gaat wanneer hormonen enzo een rol gaan spelen.
Lees je in bereid je voor.
En ik geloof wel dat er op t forum een enkeling zit of is geweest die met 2 pups gelijkertijd is begonnen.
Misschien ff op t forum zelf zoeken op onderwerpen als 2 pups tegelijk aanschaffen. Volgens mij moet je dan wel enkele resultaten krijgen
als ik voor 2 honden tegelijkertijd zou gaan, zou ik ook niet voor 2 pups kiezen, maar bijv. 2 maatjes uit een asiel of andere herplaatsers, dus 2 honden die elkaar al kennen en bevriend zijn en je niet graag uit elkaar zou halen.
Vergeet ook niet dat twee honden veel meer werk is dan één... Sinds we twee honden hebben, moeten we dubbel zoveel poetsen en er dubbel zo vaak uit met de honden (hondenschool, lange wandelingen die de pup nog niet aankan, ...). Wij hebben het er graag voor over, maar als jij enkel een tweede wilt in functie van de andere en niet omdat je het zelf zo graag wilt, zou ik er nog eens goed over nadenken. Onze oudste hond is wel al enorm open gebloeid sinds we er een tweede bij hebben genomen.
Ik zou denk ik gaan huilen als ik 2 pups tegelijk had. Er zijn ook maar weinig fokkers die in een keer, twee pups meegeven aan iemand.
Ik heb een hond die niet graag leeft met een andere hond in huis.....bij haar zal ik dus nimmer een tweede hond erbij zetten...niet iedere hond heeft een maatje nodig in huis...mijn hond is wel tevreden met een maatje buitenshuis, niet eens om mee te spelen maar meer om samen op te wandelen, maar niet in huis.....en hoe weet je dat ? Ik had twee honden, waren maatjes, maar Ogin was in alles toch wat jaloers, moest ik toch wat meer op mijn hoede zijn en blijven....hier dus geen tweede hond erbij.
Als ze het goed met elkaar kunnen vinden kan t voor de honden wel leuker zijn. Maar heel vaak gaat t samen niet zo goed, dan vallen de voordelen weg. Ik zou eerst met 1 hond beginnen, tenzij je een ouder koppeltje op t oog hebt.
Ik heb 2 honden, maar ze zijn van een heel ander ras en ook een heel andere leeftijd.
De honden die we nu hebben, hebben veel aan elkaar omdat ze elkaar leuk vinden en samen optrekken.
Maar je hoort ook wel verhalen dat dit onderling helemaal niet goed gaat, en mensen hun honden gescheiden van elkaar moeten laten leven.
Twee pups uit hetzelfde nest wordt inderdaad niet aangeraden.
2 pups tegelijk daar zou ik nooit mee beginnen.
2 honden die je moet opvoeden en consequent zijn.
Een pup in huis halen is heel leuk, maar je moet er wel heel goed over na denken. Want 1 pup kan al vermoeiend zijn.
Ze komen in de puberteit, je moet ze zindelijk maken, benchtraining doen. Ze gaan klieren, ze gaan bijten. Doen alles wat niet mag.
Je bent met 1 pup daar al heel druk mee.
Laat staan 2.
Een pup kost tijd en heeeeeeeeeeeel veel geduld.
Hoe zie je het voor je, wil je met 2 pups naar een hondenschool? en trainen.
Sem is 9 jaar alleen geweest, hij is nooit ongelukkig geweest. nu hebben we er een pup bij. Sem helpt mee in de opvoeding.
En dat is fijn, want sem is een stabiele hond met geduld voor de pup.
Maar ik zou er niet aan moeten denken 2 pups in huis. want het eerste jaar van de pup daar gaat veel tijd en energie in zitten. een volwassen hond daar in tegen is veel makkelijker.
Een hond kan ook prima alleen, zou het zeker niet doen ivm de redenen die hier boven worden genoemd. En om het feit dat je er zelf ook niet per se 2 wil.
Je kan er ook gelijk 3 nemen. Als er dan één geen zin heeft om te spelen hebben de andere twee elkaar nog
Mijn moeder zei dit vroeger tegen ons thuis ook of Ik heb niet voor niets 3 kinderen genomen zodat jullie samen kunnen spelen en mama niet altijd mee hoeft te doen hahaha Natuurlijk met een gekke bek
Sorry super of toppic maar moest hier even hard om lachen
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?