Blaffen, verlatingsangst? en los laten in huis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chantalchantal

Hallo medehondeneigenaren!

 

Ik heb al vaker een vraag geplaatst op dit forum waar ik echt fijn advies op heb gekregen! Inmiddels is Nina wat ouder (6 maanden nu) en voor mn gevoel gaat het super goed! Ze is ook een super makkelijk hondje heb ik het idee en leert heel snel. Echter heb ik nog wel een paar vraagjes.

 

De honden van mijn moeder blaffen altijd naar katten als ze die zien. Eerst deed Nina dit niet, maar het lijkt alsof ze dit overgenomen heeft van de honden van mn moeder want opeens is ze hiermee begonnen! Nou lopen er vrij veel zwerfkatten hier bij ons in de straat rond, waardoor ze soms echt véél kan blaffen. Ik vind het erg lastig om dit af te leren. Hebben jullie hier een goede tactiek voor? Ik had gezien dat sommigen aanbevelen om ze af te leiden met een snoepje of om te spelen, maar beloon je dit gedrag dan niet aangezien ze dan aandacht krijgt die ze graag wil..

Verder heb ik nog de vraag hoe ik het kan verminderen dat ze zo gehecht is aan mij. Dit klinkt misschien heel raar want ik wil natuurlijk dat mn hondje gehecht is aan mij, maar soms is het een beetje te erg naar mijn idee.. om een voorbeeld te noemen: ik was met mijn vriend, zusje en haar vriend ergens wat aan het drinken. Als ik dan bijvoorbeeld even naar de wc wil gaan is het drama! Dan gaat ze piepen en janken enzovoorts. Maar als mijn vriend dan bijvoorbeeld naar de wc moet is dit niet het geval? Hoe komt dit en wat kan ik hier aan doen? (Het is ook niet zo dat ze niet aan mn vriend gehecht is want daar gaat ze ook regelmatig bij liggen uit zichzelf en is graag bij hem).

Verder vroeg ik me af vanaf welk moment het mogelijk is om haar een keer los te laten als wij weg gaan. Wij gebruiken op dit moment een puppyren ipv bench zodat ze wat meer ruimte heeft, maar ik kan me voorstellen dat ze het fijner vind om te gaan en staan waar ze wil in huis. Ik vind dit eng omdat het (in mijn ogen) bijna niet mogelijk is om alle spullen elke keer weg te halen waar ze op kan (en niet mag) bijten wat mogelijk gevaarlijk kan zijn. Ik zie namelijk vrij veel als gevaarlijk aan want stel er gebeurd daarmee toch iets waar we niet over nagedacht hebben? Misschien denk ik een beetje te ver na over wat er allemaal mis kan gaan, maar ik ben gewoon een beetje heel erg bezorgd.. hoe hebben jullie dit gedaan? Het is niet zo dat ze constant overal in bijt, maar af en toe heeft ze die momenten nog wel.

 

Sorry voor mijn super lange verhaal en vele vragen, maar ik hoop dat jullie me toch weer kunnen/willen helpen. Alvast bedankt voor jullie adviezen!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Hoi!

Leuk dat het goed gaat met Nina!

Ik han je helpen met twee van de drie vragen die je hebt. Met het teveel aan jou gehecht zijn, heb ik geen ervaring (misschien kan je vriend eens zonder jou naar dat soort plekken gaan?)

 

Het los in de kamer laten lopen zou ik doen als je erop vertrouwt dat je hond van de spullen afblijft. Wij vertrouwden Ziva bijvoorbeeld wel als we even tanden gingen poetsen. Maar niet als we een half uurtje weg waren. Langzaam aan groeit dan het vertrouwen in je hond en weet je hond beter wat er verwacht wordt.

Dus: begin met eventjes en verleng als het goed gaat.

 

Dan de vraag over katten: nee, je beloont je hond niet met de aandacht, de hond is namelijk niet op aandacht uit. De hond wil de kat wegjagen, aanvallen, er naar toe, wat dan ook. Punt is dat de aandacht bij de kat ligt. Je beloont de hond voor het verschuiven van de aandacht naar jou, en probeert haar te leren dat jij leuker bent dan de kat. Als de hond dat doorheeft, zal de aandacht niet meer naar de kat toe gaan maar naar jou.

honden page profiel chantalchantal

Dankjewel voor je advies!

ik heb je advies voor het blaffen naar katten uitgeprobeerd en het gaat nu na een paar keer super goed. Ze gromt nu bijna alleen nog maar. Dit vind ik niet zo erg want dat horen de buren niet haha.

 

met het alleen laten uit de bench ga ik ook eens proberen! Als ik ga douchen gaat het in ieder geval al goed.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ze is nog erg jong, ik denk dat het wb het (extreem) gehecht zijn aan jou misschien ook nog daarmee te maken heeft.

 

Je zou haar eens zelf de weg kunnen laten kiezen, daar krijgt ze wat meer zelfvertrouwen van.

Denkspelletjes zorgen ook voor meer zelfvertrouwen, wel goed begeleiden natuurlijk en zorgen voor succes, makkelijk beginnen ook.

 

Een leuke sport, zodat ze daar zich lekker kan uitleven, haar neus en spieren kan gebruiken zorgt ook voor zelfvertrouwen, mits het op een leuke manier aangeboden wordt natuurlijk.

 

https://123tinki.com/nl-nl/blog/hondensport-tips-12-leuke-hondensporten-sporthonden/

 

 

Volgende forumvraag: Grote of kleine bench ( 7mnd )
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^