Tips. Nieuw goed stabiel huisje voor Nona (malamute)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel XsharNXsharN

honden foto van XsharN

Hallo allemaal,

Al een paar jaar ben ik niet meer op deze site geweest, maar toch zoek ik nu weer advies en tips voor een goed huisje voor één van mijn honden.

Wij hebben twee malamutes, twee vrouwtjes van 5 en 6 jaar. Maar de laatste twee jaar gaat het onderling niet goed. Ze hebben al regelmatig gevochten en bij elkaar zijn ze grotendeels van de dag op hun hoede naar elkaar toe. De ene periode is dit erger dan de andere periode.

In het kort over Nona:
Teefje.
5 jaar (bijna 6).
We hebben haar vanaf pups.
Houdt ervan om geknuffeld en geaaid te worden.
Heeft wel iets minder met kleine kinderen loopt hier liever voor weg.

Reden voor een nieuw huis:
De onderlinge band tussen Nona en Xena is erg verslechterd. Spanningen en gevechten. Zo erg dat ze al wonden hebben gehad van elkaar.


Het lange verhaal

Toen de jongste hond (Nona) ongeveer 3 was geworden begon ze minder te accepteren en werd ze steeds dominanter naar mijn oudste hond (Xena).
Daarvoor was het overduidelijk dat Xena boven Nona stond, hierbij hielpen we mee door xena eerst voer te doen, eerst riem om etc.

De jaren daarna is veel veranderd zo is ons gezin uitgebreid met de komst van ons zoontje (nu 3 jaar), en werden de onderlingen ruzies tussen xena en nona groter.

Nu heeft Nona nu een jaar geleden (ongeveer) last van haar nek gehad.. door lang zoeken bij de dierenarts scan rontge foto's en er maar niet achterkomen wat het was heeft ze een lange tijd met last/pijn gelopen waardoor de spanning nog groter werd in huis. Waardoor de honden nog vaker gingen vechten.
Nu bleek dat haar hele rugenwervel en nek vast zat en door middel van hondenfysiotherapie is ze er nu gelukkig sinds +/- 3 maanden er weer helemaal van af.

Echter merken we dat er alsnog veel spanningen zijn tussen xena en nona. De oudste Xena lijkt het ook gewoon echt niet meer leuk te vinden met nona.
Bijvoorbeeld : Wanneer Xena wilt spelen met mn zoontje pakt Nona de bal af en loopt weg. Of wanneer we Xena aaien probeert Nona direct aandacht op te eisen. Xena laat het er dan maar bij zitten en loopt weg en gaat ergens anders liggen. Ze ziet er gewoon niet meer vrolijk uit.

We zijn nu al meer dan een jaar over na aan het denken om één hond weg te doen. Dit heb ik al vaak besproken met de huisarts, dierenfysio, famillie. En we zitten nu op een punt dat we deze stap ook echt willen gaan zetten. Voordat beide honden elkaar echt erg gaan verwonden (teefjes gaan door)
Daarom zoeken we een nieuw huisje voor Nona.

Maar nu het moeilijke gedeelte om een goed huisje te vinden voor Nona.
Ik vind het super eng om haar weg te doen omdat ik niet weet waar ze dan terecht komt. Te bang dat mensen haar alleen nemen om haar uiterlijk of omdat ze een teefje is of dat ze straks terecht komt in het asiel.

Graag zou ik advies willen vragen weet iemand nog een baasje die goed zal zijn voor Nona of waar ik iemand kan vinden een site of iets.

Sorry voor het extreem lange verhaal, hoop dat het een beetje duidelijk is geschreven.

Groetjes Sharon

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Hoi , wat naar dat het zo gelopen is.

ik weet zelf niemand die een malamute zou kunnen nemen maar er is een speciale fb site voor malamute herplaatsers.

ook zou je mischien Kunnen overleggen met de fokker.

verder geef ik je een upje! 

honden page profiel XsharNXsharN

honden foto van XsharN

Haii,

Bedankt voor je reactie, ik hoop maar dat ik iets goed voor haar vind eerder gaat ze hier niet weg. :
Ik ga me gelijk lid maken op de fb pagina!

Gr Sharon

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jammer, het is altijd moeilijk als honden niet met elkaar overweg kunnen, nu een kleine erbij en de band die er nog enigszins was tussen je twee honden is weg, met afscheidingen werken heb je dat al gedaan, js het buiten als ze samen aan de wandel zijn ook nijd tussen de twee ? En wie doe je weg.....de jongste of de oudste, wat Chayenne aangeeft, facebook....de malemute groep, daar weten ze wat voor honden het zijn.....het zal een moeilijke keuze zijn wie er weg moet, als de degene een liefdevol tehuis krijgt, is er bij jullie rust in huis...altijd jammer om een hond weg te moeten doen .

honden page profiel XsharNXsharN

honden foto van XsharN

Willemijn Bedankt voor je reactie!

Ja thuis slapen ze nu echt beide op een aparte plek ook in de tuin liggen ze beide op andere plekken.. Maar zodra 1 of beiden opstaan is er vaak al gegrom en gebrom.
Tijdens het wandelen gaat het vaak wel goed.

Nona de jongste is degene die we weg willen doen. Deze keuze omdat we Xena (de oudste) als eerst hadden en omdat Xena een hele goede band met mijn zoontje heeft het zijn echt maatjes.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wat jammer dit! cry

 

Komt Nona van een goeie fokker vandaan? Neem dan contact op met de fokker, die kan je helpen met de herplaatsing. Ook de rasvereniging biedt een platform voor herplaatsers (AMCN en AMCB). Ze hebben een veel beter zicht op het ras om de geschikte kandidaat te vinden dan via een asiel of via facebook.

 

honden page profiel XsharNXsharN

honden foto van XsharN

Nee Nona kwam gewoon van een vrouw die eenmalig een nestje pups had gekregen, blijkbaar vlak daarna had ze beiden honden (ouders van Nona) weg gedaan dus daar kan ik niks mee.

Ze is ook kwart husky.. heeft dan ook geen stamboom.

& Bedankt dan ga ik nog even kijken bij de platform van rasvereniging.

honden page profiel XsharNXsharN

honden foto van XsharN

Het Amcn doet alleen met rasechte malamutes met stamboom dus hier kan ik haar helaas niet aanmelden.

Volgende forumvraag: Om te huilen toch!!?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^