Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NataschaNatascha

Hallo een vraagje onze pup van nu 14 weken blaft sinds een week opeens tegen mensen buiten en andere honden. Jullie tips hier mee om te gaan of is dit gewoon een fase? Ik probeer hem al af te leiden met een speeltje of snoepje wanneer het gebeurt buiten. innocent

Met vriendelijke groet! :) 

 

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Lilly nu bijna 3j blaft soms nog eens op mensen of dieren ik geef haar een snoepje ondertussen zijn ze weg en leid ze af maar jou hondje nog puppy proberen af te leiden het vraagt wel geduld maar komt goed hp-thumbsupmooi hondje 

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico 3 doggies

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Hoi! Welkom!

Als ik het goed zie is het een keeshond toch?

Deze staan sws al bekend om veel te blaffen dus hier zal je extra mee aan de slag moeten als je niet wil dat het super erg wordt.

Zo kan je dus bijvoorbeeld op commando leren te blaffen en op commando leren stil te zijn. Wanneer het stil zijn op commando lukt heel erg enthousiast doen en veel belonen en als op commando blaffen lukt gwn normaal belonen.

Zo wordt stil zijn leuk voor het hondje.

Ook is met 14 weken de angstfase aangebroken waardoor veel dingen opeens eng zijn en er dus geblaft kan worden uit angst.


honden page profiel NataschaNatascha

Het is een Japanse spits. Dat commando ga ik proberen aan te leren!

 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Misschien zit ze een beetje in haar angstfase? Of kan het zijn dat je zelf misschien onderbewust wat angstig/onzeker bent en zij dit oppikt? 
Ik zou haar vooral proberen te leren om mensen en honden te negeren. Thuis het commando 'kijk' aanleren (dat ze dus gewoon naar jou moet kijken) en het steeds met wat meer afleiding proberen te oefenen. 

Schattig hondje trouwens! Dat ras kom je niet vaak tegen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou ook proberen haar te leren dat er niet op mensen gereageerd hoeft te worden. Afstand houden, bogen maken op een ontspannen Manier.

Af en toe benoemen en geruststellen als het zo uitkomt en ze blaft toch, "ja dat is een mens goed gezien, kijk eens" en dan even afleiden. Het is handig om het woordje "kijk eens" aan te leren of een ander woordje om haar aandacht te vragen.

 

Turid Rugaas beschrijft in haar boekje Help mijn hond trekt (of blaft naar mensenhp-wink) een methode hoe je rust brengt in de wandelingen waar zij ook beschrijft hoe je dat "kijk eens" het beste aanleert. Dat is eerst thuis zonder afleiding, dan in de tuin, dan vlak bij huis etc. totdat het er echt helemaal inzit.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^