Fokker eist hond terug

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KennyKenny

Een vriendin van mij heeft een hond die helaas herplaatst moet worden. Ze heeft deze hond gekocht bij een fokker zonder koopcontract... De fokker heeft gehoord dat ze de hond wilt herplaatsen en eist deze nu terug. De hond is bijna 2. Maar we willen niet dat die daar terug naar toe gaat. 1.Heeft de fokker enige recht om de hond terug te eisen? Of 2 kunnen we zelf opzoek naar een gouden mandje.. Ik denk het 2de maar wil jullie mening graag weten.. 

honden page profiel bentebente 3 doggies

Zij heeft het paspoort? En er twee jaar voor gezorgd? Dan is ze bij wet eigenaar. De fokker kan de hond niet terug eisen. 

 

Gewoon zelf een gouden mandje zoeken. Wat vervelend dat hij herplaatst moet worden zeg, waarom eigenlijk?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 2 doggies

honden foto van Koning Obi

Een hond is bezit, ze heeft toch ook betaald voor de hond? Is dus haar eigendom... Fokker zal de hond misschien weer willen inzetten voor de fok. 

 

Fokker kan wel meer willen...

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 2 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Tsja, ik vind het een beetje dubbel. Als ik fokker was, en een van de pups zou herplaatst worden, zou ik heel graag willen dat ze weer bij mij terug komen. Ik zou daar echter wel een contract voor opstellen. Aangezien jouw vriendin geen koopcontract heeft, heeft de fokker geen poot om op te staan, en kunnen jullie een nieuw gouden mandje zoeken. Wel zou ik het netjes vinden als de fokker gewoon op de hoogte wordt gebracht van de nieuwe plek waar de hond gaat wonen.

honden page profiel linnekelinneke 1 doggies

honden foto van linneke

Waarom niet terug naar de fokker? Is het een herkende fokker met stamboom?

Het gebeurt wel vaker dat een hond terug naar de fokker gaat en zo herplaatst wordt.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

meestal wil een goede  fokker een hond terug ivm zelf oog willen houden op goede herplaatsing voor het ras en bezorgd over haar/zijn pup van destijds

ga eens met de fokker in overleg....

als het bezorgdheid is willen ze vast wel helpen zoeken naar passend adres..

en kun je ook fokker consulteren voor je definitief kiest/iets doet

Samenwerken werkt beter als oorlog

 

 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waarom wil de fokker de hond terug?

Omdat ze er zelf voor willen zorgen of willen ze zelf een ander huisje voor hem vinden.

Dat zou een reden zijn om hem inderdaad terug te brengen!

Hoe hebben ze gehoord dat je vriendin haar hond wil herplaatsen, zijn het bekenden van elkaar?

 

Maar jij denkt dat de fokkers iets anders van plan zijn, en je vriendin wil hem daarom liever niet terug brengen?

Is haar hond gecastreerd, dan kunnen ze er in ieder geval niet mee fokken. 

 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Waarom mag de hond niet terug naar de fokker?

De fokker is juist degene die het ras kent en vaak mensen kent die een hond van dat ras zoeken en geschikt zijn. 

 

Of wil je vriendin er misschien nog geld voor krijgen, dat dat het probleem is.. 

 

In het Corgi wereldje is het ook gewenst dat de hond of via de fokker herplaatst wordt, of via de officiële herplaatsing van de club. Liever geen marktplaats, facebook enzo, want het ras wordt vaak onderschat dus zou naar kenners moeten gaan. Geen impulskopers.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Helaas heeft de fokker niets te eisen ,zelfs niet met een contract .

Vaak gaat het om de goede afspraken met koper en verkoper ,maar misschien is de fokker wel iemand die niet wil dat de door haar of hem gefokte honden van hot naar haar gaan of in een asiel terecht komen .

In samenwerking met de fokker herplaatsen is misschien ook een optie.

Wij weten niet waarom de hond nu alweer herplaatst moet worden ,dus verder is het moeilijk oordelen .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nee de fokker heeft niets te eisen.....je vriendin kan zelf de hond herplaatsen als ze dat wil......is er in het verleden contact geweest met de fokker, dan zou ik wel als er een goed contact is geweest de fokker in kennis stellen..maar de fokker heeft niets te eisen, wel zou ze de hond terug kunnen kopen, maar dat ligt aan je vriendin of ze er geld voor wilt hebben.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De fokker heeft niks te eisen, je vriendin kan doen wat ze wil.

Maar ik snap de fokker wel. Ze heeft de hond gefokt en wil ook graag weten waar de hond heen gaat. Die wil niet dat de hond in een asiel komt te zitten of bij de verkeerde mensen in handen komt.

 

Waarom willen jullie niet dat de hond daar naar terug gaat? Je hebt, neem ik aan, toen de fokker uitgekozen omdat je er een klik mee had en de manier van fokken jullie aansprak enz. En nu mag de fokker niet de hond terug die ze met zoveel zorg heeft gefokt?

honden page profiel JamaicaJamaica 2 doggies

Als het een goede fokker is zou ik de hond terugbrengen. Toen wij Senna kregen stond in het oude koopcontract dat de fokker haar terug eiste bij herplaatsing, dus ik heb haar zelf gebeld om te vertellen dat ze hier was. Dat was geen probleem, maar de fokker had dat in het contract gezet om haar pups te beschermen. Het was echter niet rechtsgeldig, dus ook met contract zou de fokker geen poot hebben om op te staan.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 2 doggies

Terugeisen kan volgens mij niet maar een goede fokker zou wel graag een hond terug willen bij herplaatsing. Ze vinden vaak ook sneller een nieuwe plek omdat ze een groot netwerk hebben. Er zijn best veel mensen die informeren naar een pup maar ook best graag een hond van 2 jaar oud willen. De meeste fokkers gaat het er vooral om dat de door hun gefokte hond goed terechtkomt. En dat vind ik eigenlijk alleen maar netjes. 

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy, Bam en HarryMaaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry 2 doggies

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Eerlijk gezegd komt het over alsof er geen sprake is van een goede fokker. Geen contract etc. Als het wel een goede fokker is is het echt het beste voor je hond om hem daar naartoe te brengen. 

 

Als het geen goede fokker is dan had je daar misschien je hond niet moeten kopen. 

 

Waarom moet ie eigenlijk weg? Toch niet omdat het tegenviel, hoop ik?

honden page profiel KennyKenny

Het  is idd geen goede fokker..  Zijn ze daarna achter gekomen. Ze willen niet niet dat de hond verkeerd terecht komt. Daarom willen we ook niet dat die daar terug naar toe gaat.  Reden dat ie weg gaat. Ze hebben te weinig tijd om voor 'm te zorgen door nieuwe werk situatie.. Met pijn in hun hart doen ze 'm herplaatsen...  Maar we gaan op zoek voor een gouden mand.. Want dat verdient ie.. Bedankt voor al jullie reacties 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het  is idd geen goede fokker..  Zijn ze daarna achter gekomen. Daarom willen we ook niet dat die daar terug naar toe gaat. Ze hebben te weinig tijd om voor 'm te zorgen door nieuwe werk situatie.. Met pijn in hun hart doen ze 'm herplaatsen...  Maar we gaan op zoek voor een gouden mand.. Want dat verdient ie.. Bedankt voor al jullie reacties  "

 Ook al is het een goede fokker, je hoef je hond niet terug te doen naar de fokker....zet de hond niet op marktpkaats daar kijkt de fokker ook....

honden page profiel KennyKenny

Klopt we kunnen 'm niet op social media zetten want dan zetten ze iemand in om 'm te voor hun te nemen.. Is best een moeilijke situatie... 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

" Het  is idd geen goede fokker..  Zijn ze daarna achter gekomen. Ze willen niet niet dat de hond verkeerd terecht komt. Daarom willen we ook niet dat die daar terug naar toe gaat.  Reden dat ie weg gaat. Ze hebben te weinig tijd om voor 'm te zorgen door nieuwe werk situatie.. Met pijn in hun hart doen ze 'm herplaatsen...  Maar we gaan op zoek voor een gouden mand.. Want dat verdient ie.. Bedankt voor al jullie reacties  "
Klopt we kunnen 'm niet op social media zetten want dan zetten ze iemand in om 'm te voor hun te nemen.. Is best een moeilijke situatie...  "

Ik zou hem op de herplaatsingswebsite Verhuisdieren.nl plaatsen. Belangstellenden moeten supporter zijn van de website (kost €20,-). 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Het  is idd geen goede fokker..  Zijn ze daarna achter gekomen. Ze willen niet niet dat de hond verkeerd terecht komt. Daarom willen we ook niet dat die daar terug naar toe gaat.  Reden dat ie weg gaat. Ze hebben te weinig tijd om voor 'm te zorgen door nieuwe werk situatie.. Met pijn in hun hart doen ze 'm herplaatsen...  Maar we gaan op zoek voor een gouden mand.. Want dat verdient ie.. Bedankt voor al jullie reacties  "

 Wat is het voorn hond/ras? Misschien dat men hier iets weet wat bij jou hondje past een organisatie of persoon.

honden page profiel bentebente

Ach, wat een vervelende reden van herplaatsing :(. 

 

Hoe is de fokker erachter gekomen dat ze hem willen herplaatsen dan?

 

En waarom is het geen goede fokker volgens jullie?

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Als de fokker de hond terug wilt om zelf te houden dan snap ik het wel. Maar wat heeft de hond eraan om eerst te verhuizen na de fokker om dan vervolgens nog 1 keer te moeten verhuizen. Dat is toch niet fijn voor de hond.

honden page profiel KennyKenny

Ze Hebben de fokker doorgeven dat de hond misschien herplaatst gaat worden, toen wilden ze 'm opeisen.

Waarom een slechte fokker. Te veel te klein Alleen maar voor het geld. Moeders krijgen geen rust.. Nest na nest na nest.. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ze Hebben de fokker doorgeven dat de hond misschien herplaatst gaat worden, toen wilden ze 'm opeisen.
Waarom een slechte fokker. Te veel te klein Alleen maar voor het geld. Moeders krijgen geen rust.. Nest na nest na nest..  "

 En dit wist je vriendin niet toen ze daar een pup kocht?

Wat is veel he ? ik heb er ook veel  maar ben er hele dagen mee bezig zodat ze allemaal hun aandacht en beweging krijgen ,

Klein zijn ze hier ook ,groot ook trouwens ,

Nest na nest is dan weer minder ,maar als jullie geen contact hadden met de fokker  hoe weet je dat dan .

En alleen maar voor het geld ? Tja fokker wil de hond terug dus is misschien toch begaan met zijn honden ?

Dan zou je eens kunnen laten weten dat de hond steriel is ,kijken of ze nog staan te springen om hem of haar terug te nemen ,

Zo ja ,dan is het hun om de hond te doen ,

En willen ze hem of haar steriel niet terug ,ja dan weet je gelijk waar het ze om te doen is .

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik begrijp dat wel...

Waarom mag hij geen gouden mandje zoeken? Blijft toch gelijk, hij wil zelf uitkiezen waar 'zijn'  hond gaat. Mijn fokker wil ook dat Raiko teruggaat bij hem als ik hem zou herplaatsen. Zijn we mondeling overeengekomen, ik snap het ergens wel, je zou kunnen zeggen dat het geld van de herplaatsing haar toebehoort, daar gaat hij mee akkoord gaan, gaat bij hem waarschijnlijk niet daarom hoor

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

allez hup....weeral één die kocht bij een broodf*kker en het niet wist en bla bla bla....

 

Wat voor ras is de hond? Op facebook heb je vaak gesloten groepen voor de herplaatsing van rasspeciefieke honden. Bij de ridgebacks bv hebben we dat. Er zijn een paar schatten van mensen die zich inzetten voor de herplaatsingen van rr's om zo te zorgen dat de honden goed terecht komen.

 

En zoals iedereen al liet weten, de fokker heeft niets te zeggen. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" allez hup....weeral één die kocht bij een broodf*kker en het niet wist en bla bla bla....
 
  "

 Denk ik ook.

Maar waarom zou die dan die hond terug willen?

Een hond zonder stamboom.... commerciële waarde=nul.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Denk ik ook.
Maar waarom zou die dan die hond terug willen?
Een hond zonder stamboom.... commerciële waarde=nul. "

 Inzetten voor de fok... (vrees ik).

honden page profiel KennyKenny

Ze wisten idd niet dat het een brood fokker  was.. Daar balen ze nu ook van maar  goed.. Tiss zo.. Heb al contact met meerdere herplaatsing pagina's.. Maar ook de fokker zit op deze pagina en kennissen van hun dat heb ik al uitgezocht.. Dus dan wordt het weer moeilijk.. Ook op deze forum kunnen ze zitten dus het ras ga ik niet bekend maken..

Maar komt goed.  Ik dank jullie voor al jullie reacties en info.. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Inzetten voor de fok... (vrees ik). "

 Daarom de fokker laten weten dat de hond steriel is .

Willen ze hond dan nog terug dan gaat het om de hond en niet om het fokken .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ze wisten idd niet dat het een brood fokker  was.. Daar balen ze nu ook van maar  goed.. Tiss zo.. Heb al contact met meerdere herplaatsing pagina's.. Maar ook de fokker zit op deze pagina en kennissen van hun dat heb ik al uitgezocht.. Dus dan wordt het weer moeilijk.. Ook op deze forum kunnen ze zitten dus het ras ga ik niet bekend maken..
Maar komt goed.  Ik dank jullie voor al jullie reacties en info..  "

 Is het een ras met stamboom dan ?

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pocket bully
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^