Puppy pads

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnoukAnouk

Hi allemaal!

Ik volg al een tijd dit forum maar sinds net een account aangemaakt. Er komt namelijk over een paar weekjes een pup in huis en wil het zo goed mogelijk doen! Ik had namelijk 2 vraagjes:

Kun je je pup leren om op de puppy pads maar ook buiten te plassen? Ik wil namelijk dat als zij soms alleen is dat ze gewoon haar behoefte kan doen. Maar ook dat zij gewoon buiten kan plassen tijdens het uitlaten.

Met oud en nieuw gaan we slapen bij vrienden van ons. Ik wil haar meenemen, maar gaat zij begrijpen als de puppy pads ineens ergens anders staan in een ander huis? Het is dan pas 2/3 weken dat we haar hebben dus ik verwacht niet dat ze meteen zindelijk is maar vraag het me gewoon af.

Bedankt alvast!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Natuurlijk gaat ze dat begrijpen. En als ze aanstalten maakt om te plassen zet je haar er gewoon snel op.

Maarruh, een pup kan niet meteen een paar uur alleen zijn. Wat heb jij in gedachten, wanneer en hoe lang moet ze alleen zijn?

 

Hou er ook rekening mee dat het wel dubbel werk is om ze straks af te leren binnen te plassen als je geen pads meer wilt gebruiken. Vaak blijven die pups dan nog lang op kleedjes en matten plassen... 

Vaak genoeg buiten laten is de beste manier.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Dat kan wel. Hier is de hond gelijk buiten zindelijk gemaakt. Met 5 maanden was ze volledig zindelijk. Als we toch weg moesten legde we een puppy pad neer voor de deur, daar plaste ze altijd als we net te laat waren... er lag geen puppy pad in huis als we thuis waren!

 

En inderdaad niet gelijk je pup alleen laten. Langzaam opbouwen. Hier pas met 16 weken voor het eerst 3 uurtjes alleen geweest. 8 weken lang rustig opgebouwd.

honden page profiel AnoukAnouk

" Dat kan wel. Hier is de hond gelijk buiten zindelijk gemaakt. Met 5 maanden was ze volledig zindelijk. Als we toch weg moesten legde we een puppy pad neer voor de deur, daar plaste ze altijd als we net te laat waren... er lag geen puppy pad in huis als we thuis waren!
 
En inderdaad niet gelijk je pup alleen laten. Langzaam opbouwen. Hier pas met 16 weken voor het eerst 3 uurtjes alleen geweest. 8 weken lang rustig opgebouwd. "

 Dat bedoelde ik inderdaad. Dat wilde ik even weten of dat gewoon kan.

Nee dat begrijp ik, dat ga ik ook zeker rustig opbouwen. Bedoelde ook dat als zij wat ouder is, dat zij als ze alleen is, wel gewoon haar behoefte kan doen als ze alleen is. Zij blijft namelijk klein. En dat ze het niet ophoud buiten omdat ze alleen maar op de puppy pad 'kan'. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het gebruik van deze puppypads lees ik wel meer, maar het zinderlijk maken duurt dan veel langer, zet direct je pup buiten, als deze moet, na het slapen, eten drinken, spelen en tussendoor....des te sneller is de pup zinderlijk, neem even vrij, en hou de vinger aan de pols, hier binnen en paar dagen wist de pup al, buiten......als je puppads gebruikt, mag de pup binnen plassen, de link wordt dan veel later gebruikt van het buiten plassen.......en later echt zinderlijk.

honden page profiel AnoukAnouk

" Het gebruik van deze puppypads lees ik wel meer, maar het zinderlijk maken duurt dan veel langer, zet direct je pup buiten, als deze moet, na het slapen, eten drinken, spelen en tussendoor....des te sneller is de pup zinderlijk, neem even vrij, en hou de vinger aan de pols, hier binnen en paar dagen wist de pup al, buiten......als je puppads gebruikt, mag de pup binnen plassen, de link wordt dan veel later gebruikt van het buiten plassen.......en later echt zinderlijk. "

 Ik ben inderdaad een paar weken vrij, dus ga vol op aan de slag met haar. Vroeg het me gewoon af, maar zo te lezen kan ik die pads beter zoveel mogelijk achterwege laten.

honden page profiel AnoukAnouk

" Natuurlijk gaat ze dat begrijpen. En als ze aanstalten maakt om te plassen zet je haar er gewoon snel op.
Maarruh, een pup kan niet meteen een paar uur alleen zijn. Wat heb jij in gedachten, wanneer en hoe lang moet ze alleen zijn?
 
Hou er ook rekening mee dat het wel dubbel werk is om ze straks af te leren binnen te plassen als je geen pads meer wilt gebruiken. Vaak blijven die pups dan nog lang op kleedjes en matten plassen... 
Vaak genoeg buiten laten is de beste manier. "

 Ik bedoel als zij ouder is. Dat ze dan alleen blijft soms. Ik snap zelf ook wel dat een pup van 8 weken niet meteen 2/3/4 uur alleen kan zijn, en dat je dat rustig moet opbouwen. Zij blijft klein, vandaar dat ik vroeg over de puppy pads. Een vriendin van mij heeft haar hond aangeleerd op de kattenbak te gaan maar doet ook z'n behoefte tijdens het uitlaten. Vandaar dat ik het vroeg. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ik ben inderdaad een paar weken vrij, dus ga vol op aan de slag met haar. Vroeg het me gewoon af, maar zo te lezen kan ik die pads beter zoveel mogelijk achterwege laten. "

 Je bent een paar weken vrij, kan toch niet mooier, dan heb je haar zo zinderlijk, snachts er ook eens uit, zodat hoe minder er binnen ongelukjes komen hoe sneller de pup zinderlijk is, in ieder geval weet, dat het buiten moet gebeuren, zo kan je ook gelijk binnen die paar weken gaan leren om alleen te blijven......daar begin je mee als je zelf even de kamer uitgaat, en binnen een paar minuutjes weer terug komt, zodat tie weet dat je terug komt, dat voer je heel langzaam op, doucen , wc gebruik, even naar buiten en weer terug komen....als de pup er is, zie je gauw genoeg of dat goed haalbaar is...rustig aan , en de eerste nachtjes bij de pup blijven, zodat als die even uit moet dat je het merkt....en dat de Pup genorgenheid krijgt, de nachtjes zijn toch heel heftig voor een pup, op de dag gaat het meestal we goed., als die alleen moet blijven.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het zou kunnen, alleen ben je dan twee keer bezig met zindelijk maken. Namelijk buiten en binnen.

Persoonlijk zou ik gewoon voor alleen buiten kiezen. De eerste weken kan je pup toch nog niet alleen zijn, daarin moet je weken oefenen, en het zindelijk worden kost ook een aantal weken.

 

Puck deed bij de fokker ook soms nog een plasje op de puppypad, dus ik had ze thuis ook. Maar bij mij thuis legde ze de link helemaal niet, dit komt omdat honden plaatsgebonden leren. Wat ze bij jou thuis wel kunnen en snappen, snappen ze bij een ander niet.

Je zult dus alleen maar bezig wezen met het zindelijk maken bij vrienden en niet te vergeten dat je ook constant bezig bent met wat de pup wel en niet mag doen (bijten aan stoelen/tafel/vloerkleed/stroomkabels), of het niet de deur uitloopt en wegloopt naar buiten.

 

Ik vraag me af of het voor de pup wel zo fijn is om gelijk na 2/3 weken weg te moeten uit het huis waar het zich net thuis voelt en moet slapen in een vreemd huis met ook nog eens een overdaad aan geknal, geluid van vreemde mensen, vreemde geuren van het huis en vergeet niet dat ze heel goed de lucht van het kruid ook ruiken.

Ik zou dus persoonlijk lekker met de pup thuis blijven.

honden page profiel evelienevelien

honden foto van evelien

Heey,

Ik gebruik ook puppypads.
En persoonlijk vind ik dat goed werken voor mijn teefje.
Al vanaf ze pup was weet ze dat ze daar haar behoefte moet op doen. En dat lukt perfect. Het huis blijft dus proper. Enkel mijn rueke vn 7j doet daar amper iets op ... en durft wel een keer in huis doen... maar dat zal ook wel aan zijn dominant karakter liggen :-D maar hier doen ze hun behoefte wel ook altijd buiten.
Dus puppypads werken maar je moet er mee bezig zijn elke dag opnieuw.. en telkens belonen :-)

Grtjss

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Enkel mijn rueke vn 7j doet daar amper iets op ... en durft wel een keer in huis doen... maar dat zal ook wel aan zijn dominant karakter liggen :-D

 

Dat heeft niks met dominant karakter te maken. Ik denk eerder met dat je reutje dan nergens tegenaan kan plassen.

honden page profiel AnoukAnouk

"  Je bent een paar weken vrij, kan toch niet mooier, dan heb je haar zo zinderlijk, snachts er ook eens uit, zodat hoe minder er binnen ongelukjes komen hoe sneller de pup zinderlijk is, in ieder geval weet, dat het buiten moet gebeuren, zo kan je ook gelijk binnen die paar weken gaan leren om alleen te blijven......daar begin je mee als je zelf even de kamer uitgaat, en binnen een paar minuutjes weer terug komt, zodat tie weet dat je terug komt, dat voer je heel langzaam op, doucen , wc gebruik, even naar buiten en weer terug komen....als de pup er is, zie je gauw genoeg of dat goed haalbaar is...rustig aan , en de eerste nachtjes bij de pup blijven, zodat als die even uit moet dat je het merkt....en dat de Pup genorgenheid krijgt, de nachtjes zijn toch heel heftig voor een pup, op de dag gaat het meestal we goed., als die alleen moet blijven. "

 Dankjewel voor de tips!

honden page profiel evelienevelien

honden foto van evelien

" Enkel mijn rueke vn 7j doet daar amper iets op ... en durft wel een keer in huis doen... maar dat zal ook wel aan zijn dominant karakter liggen

 

Dat heeft niks met dominant karakter te maken. Ik denk eerder met dat je reutje dan nergens tegenaan kan plassen. "

 



Gij kent mn hondn nie ;-)
Als hij buiten gaat durft hij nog inhuis doen erna.. hij is dominant. Maar ook heel lief. Hij kan het gwn niet laten met ergens tegen te pissn.
En ik heb al veel geprobeerd het lukt gw nie om hem da af te leren.

honden page profiel AnoukAnouk

" Heey,

Ik gebruik ook puppypads.
En persoonlijk vind ik dat goed werken voor mijn teefje.
Al vanaf ze pup was weet ze dat ze daar haar behoefte moet op doen. En dat lukt perfect. Het huis blijft dus proper. Enkel mijn rueke vn 7j doet daar amper iets op ... en durft wel een keer in huis doen... maar dat zal ook wel aan zijn dominant karakter liggen :-D maar hier doen ze hun behoefte wel ook altijd buiten.
Dus puppypads werken maar je moet er mee bezig zijn elke dag opnieuw.. en telkens belonen :-)

Grtjss "

 Dankje! Goed om te horen dat er toch positieve ervaringen mee zijn haha. Uiteraard blijf ik er mee bezig en belonen!

honden page profiel AnoukAnouk

Puck deed bij de fokker ook soms nog een plasje op de puppypad, dus ik had ze thuis ook. Maar bij mij thuis legde ze de link helemaal niet, dit komt omdat honden plaatsgebonden leren. Wat ze bij jou thuis wel kunnen en snappen, snappen ze bij een ander niet.
Je zult dus alleen maar bezig wezen met het zindelijk maken bij vrienden en niet te vergeten dat je ook constant bezig bent met wat de pup wel en niet mag doen (bijten aan stoelen/tafel/vloerkleed/stroomkabels), of het niet de deur uitloopt en wegloopt naar buiten.
 
Ik vraag me af of het voor de pup wel zo fijn is om gelijk na 2/3 weken weg te moeten uit het huis waar het zich net thuis voelt en moet slapen in een vreemd huis met ook nog eens een overdaad aan geknal, geluid van vreemde mensen, vreemde geuren van het huis en vergeet niet dat ze heel goed de lucht van het kruid ook ruiken.
Ik zou dus persoonlijk lekker met de pup thuis blijven. "

 Het is niet erg om er bezig mee te blijven. Het gaat erom dat ik me af vroeg of het uberhaupt nut heeft, en dat ze die 2 dingen wel kan leren. 

Met mijn vorige pup heb ik het ook zo gedaan, dat ze na 3 weken even met me bij iemand anders sliep. Dat is prima gegaan en ze heeft er absoluut geen trauma aan overgehouden

honden page profiel AnoukAnouk

Even voor de duidelijkheid:

Ik laat mijn pup niet METEEN alleen. Snap dat daar een aantal weken over heen gaat en dat dat word opgebouwd.

De reden dat ik over de puppy pads vraag, is omdat zij klein blijft. Dus ze kan, ook als zij volwassen is, op de puppy pads. Ik wilde gewoon weten of ik het allebei aan kan leren, omdat een vriendin van mij haar hond op de kattenbak heeft geleerd, maar deze ook buiten zijn behoefte doet. Ik wil niet dat als wij ergens zijn, dat zij het ophoud omdat ze geleerd heeft dat het thuis op de puppy pad moet. 

Ik hoef dus geen aanvallen, vroeg enkel maar wat tips en ervaringen. Verdere beoordeling heb ik geen behoefte aan.

honden foto van Vrouwtje van aika en blacky mijn 2 schatjes

om eerlijk te zijn ik gebruik ook pads als ik er niet ben heb een chihuahua heb nu wel gemerkt dat ik ze beter altijd laat liggen want ze doet het ook op die plek als er geen pad licht ik woon op een appatement dus onmindelijk naar buiten soms moeilijk

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Even voor de duidelijkheid:
Ik laat mijn pup niet METEEN alleen. Snap dat daar een aantal weken over heen gaat en dat dat word opgebouwd.
De reden dat ik over de puppy pads vraag, is omdat zij klein blijft. Dus ze kan, ook als zij volwassen is, op de puppy pads. Ik wilde gewoon weten of ik het allebei aan kan leren, omdat een vriendin van mij haar hond op de kattenbak heeft geleerd, maar deze ook buiten zijn behoefte doet. Ik wil niet dat als wij ergens zijn, dat zij het ophoud omdat ze geleerd heeft dat het thuis op de puppy pad moet. 
Ik hoef dus geen aanvallen, vroeg enkel maar wat tips en ervaringen. Verdere beoordeling heb ik geen behoefte aan. "

 Nou jeetje Anouk. Volgens mij heeft niemand je aangevallen hier.

Maar, als je vriendin de hond op de kattenbak heeft leren doen, dan lijkt het me ook niet moeilijk om je pup op de puppypad te leren? Vraag haar hoe ze 't gedaan heeft.

Succes.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik gebruik vanaf dat ze hier is puppypads voor mijn (nog net) pup. Ik ben hier mee begonnen om mijn houtenvloer tegen ongelukjes te beschermen. Ze plast op de pads maar ook gewoon buiten. Toch vind ik dat er ook nadelen aan het gebruik van de pads zitten. Mijn pup plaste op de keukenmat (die ik inmiddels verwijderd heb) ik vermoed dat dit met het gebruik van de pads te maken had, op een zachte ondergrond mag ze plassen op een harde niet. Het duurt volgens mij ook idd langer voor ze echt zindelijk zijn, ze doen hun behoefte sneller op de pad dan dat ze het even ophouden. De pads kunnen een handig middel zijn bij de zindelijkheidstraining maar dan puur voor het beschermen van de vloer maar niet als vervanging voor het uitlaten waar ze ook wel voor worden gebruikt. Voor mij blijken de pads nu mijn pup dieetvoer moet hebben waardoor ze meer drinkt en meer plast ideaal te zijn.

 

Veel plezier met de voorbereidingen voor de komst van jullie pup.

honden page profiel AnoukAnouk

" Ik gebruik vanaf dat ze hier is puppypads voor mijn (nog net) pup. Ik ben hier mee begonnen om mijn houtenvloer tegen ongelukjes te beschermen. Ze plast op de pads maar ook gewoon buiten. Toch vind ik dat er ook nadelen aan het gebruik van de pads zitten. Mijn pup plaste op de keukenmat (die ik inmiddels verwijderd heb) ik vermoed dat dit met het gebruik van de pads te maken had, op een zachte ondergrond mag ze plassen op een harde niet. Het duurt volgens mij ook idd langer voor ze echt zindelijk zijn, ze doen hun behoefte sneller op de pad dan dat ze het even ophouden. De pads kunnen een handig middel zijn bij de zindelijkheidstraining maar dan puur voor het beschermen van de vloer maar niet als vervanging voor het uitlaten waar ze ook wel voor worden gebruikt. Voor mij blijken de pads nu mijn pup dieetvoer moet hebben waardoor ze meer drinkt en meer plast ideaal te zijn.
 
Veel plezier met de voorbereidingen voor de komst van jullie pup. "

 Dat snap ik inderdaad dat je je vloer wilde beschermen haha! Wil het ook zeker niet als vervanging gaan gebruiken, laat haar natuurlijk gewoon veel uit, helemaal in het begin!

Bedankt!

Volgende forumvraag: Help
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^