Wond behandeling.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DolfineDolfine

honden foto van Dolfine

Phoebe, een boomertje, heeft helaas een heel grote wond aan de zijkant van haar buik, tussen de voor en achterpootje. Het is nog een raadsel hoe ze er aan komt, wat het is, kweek en biopsie zijn gedaan, nog geen uitslag. De wond is vies, lekt, er is een stuk huid aan het los laten, maar gelukkig aan de randen wel nieuwe huid, de doorbloeding is wel goed. Ze krijgt antibiotica, 's morgens vloeibare pijnstilling, 's avond voor slapen gaan een tramadol. Is allemaal best heel heftig, ze is flink ziek met af en toe koorts. Een vriend van ons, gepensioneerd dierenarts, zag de wond, dacht een brandwond, nog 2 andere dierenartsen die foto's zagen, zeiden het ook. Ze hadden een dag voor ze pijn kreeg haar tandjes schoon gemaakt. Alle argumenten bij onze DA aangedragen, te hete behandeltafel, warmte matje, te hete kruik, nee, niets van dat al was gebeurd, maar nu is de zorg naar Phoebe toe uitstekend, een andere DA kan het niet verbeteren. Dus wat het is???? Afgelopen week elke dag naar de DA geweest, weekend de wond zelf verzorgd, morgen weer naar de DA. Hopen wel dat de uitslag van de kweek en biopsie wat duidelijkheid geeft. Nu kreeg ik iets te horen over extra eiwitten, i.v.m. de genezing, wat kunnen we dan het beste geven? Wie heeft tips dat alles zo snel mogelijk geneest? Image and video hosting by TinyPic

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack . 3 doggies

honden foto van jolanda, puk en jack .

Ojee wat erg zeg :'(
Ik heb zo gauw geen tips . Maar ik zou ook in eerste instantie bij de dierenarts gaan zoeken . Mischien chemische verbranding .
Dat ze per ongeluk ergens op een vloeistof reageert .
Of allergische reactie op het spul waar ze de behandeltafel mee schoonmaken .
Veel sterkte met je hondje ik hoop dat het goed geneest en ze niet al teveel pijn heeft .

honden page profiel DolfineDolfine

honden foto van Dolfine

Door de medicatie heeft ze niet veel pijn, maar is erg suf en wankel, rust is ook enige denk ik wat nu goed is.

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack . 3 doggies

honden foto van jolanda, puk en jack .

Ja inderdaad. Veel rust is het beste . Hoop op een goede uitslag . Nogmaals veel sterkte met Phoebe.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Geen advies maar wat ziet dat eruit. Beterschap voor je hondje.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Goeie hemel, wat een vreselijke wond......

Dat diertje moet écht pijn hebben.....

Wat mij als mogelijke oorzaak te binnen schiet: is het bij de da gebeurd?

Kan het zijn dat hij met alcohol geknoeid heeft( alcohol om te desinfecteren) en dat dan per ongeluk met de dichtbrander( voor het dicht branden van bloedende vaatjes bij een operatie) daar een brandwond veroorzaakt heeft?

Ik heb dit nl persoonlijk eens meegemaakt met mijn kat.

Maar daar was ik zelf bij dus had het al geblust voor de verbaasde da reageerde.

In ieder geval zou ik naar een specialistische dierenkliniek gaan met je hondje.

Want misschien is het ook beter om deze wond chirurgisch schoon te maken en daarna te sluiten.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een vreselijke wond. Mijn maag draait om.

 

Zag de wond er zo uit 1 dag na het tandjes schoonmaken?

 

Als dit vóór de tandjes schoonmaken al aanwezig was, hadden de dierenarts en jij dit opgemerkt. in 1 dag daarna kan zoiets niet ontstaan, daar is het veel te groot en diep voor; er moet iets ernstig gebeurd zijn; bijv. verbranding. Heb je niets opgemerkt toen je je hondje ophaalde na de tanden schoonmaken?

 

Ik wens je veel beterschap voor je lieve hondje Phoebe en veel goede moed om dit langdurig te verzorgen.

honden page profiel DolfineDolfine

honden foto van Dolfine

Ze is 's maandags geholpen aan de tandjes, dinsdags al terug geweest omdat ze veel pijn had, wij dachten eerst de ribben/rug, af en toe gilde ze als je haar zij aan raakte, konden niets vinden, vorige week vrijdags foto's laten maken, en die DA ontdekte de wond, die heeft zo ver geschoren dan dat het rood was, later werd die rode plek zwart, dode huid dus, en dat moet er nu af. Afgelopen week elke dag bij de dierenarts geweest. Morgen ook vragen om dieetvoeding eiwitrijk, en andere verband gaasjes. Gelukkig zijn we verzekerd, kreeg Phoebe zelfs een beterschapskaart van de verzekering.

honden page profiel DolfineDolfine

honden foto van Dolfine

Loesje, nee, we hebben niets gemerkt, ja iets suffig,ze had net een roesje gehad, maar dinsdagmorgen verging ze van de pijn, schudden/trillen/hijgen, na de dierenarts, niets kunnen vinden, 's avonds nog erger, ik had gelukkig nog een pijnstiller van haar liggen, Woensdag nog erger, weer een spuit, weer niks kunnen vinden, en onderzoek en prik tegen pijn, donderdag zelfde, vrijdag voor de foto's. Ook zelf de wond niet ontdekt, maar ze heeft een heel dikke vacht en was begonnen vrij onderaan, als ze op haar zij lag, zag het wel, stond ze zag je niets. Toen gaan scheren, en later werd het een open wond.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hoe dan ook, ik zou met een dergelijke wond( en van blijkbaar onbekende oorzaak?) niet bij een reguliere dierenarts blijven.

Ik zou echt zo spoedig mogelijk naar een goede kliniek ( wellicht de universiteitskliniek in Utrecht) voor nader onderzoek en betere behandeling.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Er zijn op internet weinig foto's van brandwonden bij honden.

Kan je het Brandwondencentrum in Beverwijk de foto van de wond opsturen en vragen of deze wond bij je hond een brandwond kan zijn? Zo ja, hoe deze het best te behandelen.

email-adres [email protected]

https://www.rkz.nl/brandwondencentrum_nieuw_contact

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, maar loesje; is het niet belangrijker om eerst de oorzaak van deze forse wond te achterhalen?

Want als het door een chemische verbranding kwam( etsende vloeistof oid) moet je anders behandelen dan verbranding door vuur. Of hete stoom . Enz.

En dat is specialistenwerk, dat beoordelen van die wond nu.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Loesje, nee, we hebben niets gemerkt, ja iets suffig,ze had net een roesje gehad, maar dinsdagmorgen verging ze van de pijn, schudden/trillen/hijgen, na de dierenarts, niets kunnen vinden, 's avonds nog erger, ik had gelukkig nog een pijnstiller van haar liggen, Woensdag nog erger, weer een spuit, weer niks kunnen vinden, en onderzoek en prik tegen pijn, donderdag zelfde, vrijdag voor de foto's. Ook zelf de wond niet ontdekt, maar ze heeft een heel dikke vacht en was begonnen vrij onderaan, als ze op haar zij lag, zag het wel, stond ze zag je niets. Toen gaan scheren, en later werd het een open wond. "

 

Nou ja, je dierenarts had al op dinsdagmorgen haar hele lijf moeten aftasten om de oorzaak van de hevige pijn te vinden; n.b. schudden, trillen en hijgen. En woensdag en donderdag dezelfde misser van je dierenarts. Pas vrijdag gevonden. Het is niet eens mijn hond, maar word hier ter plekke pissig over; het gaat hier om een hondje dat vreselijk lijdt.

 

Ik zou in deze dierenarts geen vertrouwen meer hebben.

 

Was de vacht rondom de wond verbrand?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Wat moet zij een pijn hebben!!! Inderdaad, laat haar niet langer lijden en blijf niet afwachten bij je DA. Neem zsm contact op met een specialist en laat haar zsm worden geholpen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou hier direct mee naar een specialist gaan. Wat verschrikkelijk.

 

Heel veel sterkte.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Wat een enorme wond! 

Heel veel beterschap voor je hondje!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Nou wat verschrikkelijk zeg, ik zou wel naar de beste behandeling zoeken en niet bij dezelfde dierenarts die dit waarschijnlijk heeft veroorzaakt als ik het goed begrijp, en in ieder geval te laat heeft ontdekt.

 

Maar ik kan je vertellen, ik heb honden uit Spanje gezien die chemisch verbrand waren of een pan frituurvet over zich heen hadden gehad, hele grote wonden, maar uiteindelijk is het goed gekomen en ze hebben nog een baasje gevonden ook.

Maar het is vreselijk zielig voor jullie en je hondje, heel veel sterkte!

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Arme kleine, arme jullie

Wat verschrikkelijk....zo'n wond (zonder oorzaak te weten)....zo'n pijn.

 

Ik zou hier meteen mee naar een dermatoloog gaan.

Wordt ook door verzekering vergoed,

 

Heel veel sterkte en vooral beterschap.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ach arm hondje. Ik heb geen tips maar vind de tips van naar een gespecialiseerde kliniek gaan en de foto aan het brandwondencentrum voorleggen het proberen waard. Sterkte en beterschap voor Phoebe.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik heb het voor je na gevraagd bij een vader van een vriendin. Hij is gespecialiseerd in grote wonden. Hierbij zijn reactie:

Wat een ontzettend naar probleem! En inderdaad een grote wond. Het probleem met zo’n grote open wond is dat het gemakkelijk kan gaan ontsteken en het weken tot maanden kan duren voordat het weer dichtgegroeid is. Dit soort wonden kunnen ontstaan als er b.v. electrocoagulatie is gebruikt tijdens een operatieve ingreep en het afvoer matje niet goed contact maakt met de patiënt. Dit soort patiënten zie ik nogal eens doorgestuurd. Mijn advies zou zeer zeker zijn om de wond chirurgisch te sluiten met een huidflap, dit geeft de grootste kans op een snel en volledig herstel. Met extra voeding kun je het hele proces wel ondersteunen, maar het gaat de genezing niet versnellen.

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Ziet er idd uit al verbranding... verhaal wat Lola aangeeft. 

Arm beestje! Consult dermatoloog lijkt me heel erg op de plaats.

 

Heel veel beterschap!

honden page profiel esther esther 2 doggies

honden foto van esther

" Ik heb het voor je na gevraagd bij een vader van een vriendin. Hij is gespecialiseerd in grote wonden. Hierbij zijn reactie:
Wat een ontzettend naar probleem! En inderdaad een grote wond. Het probleem met zo’n grote open wond is dat het gemakkelijk kan gaan ontsteken en het weken tot maanden kan duren voordat het weer dichtgegroeid is. Dit soort wonden kunnen ontstaan als er b.v. electrocoagulatie is gebruikt tijdens een operatieve ingreep en het afvoer matje niet goed contact maakt met de patiënt. Dit soort patiënten zie ik nogal eens doorgestuurd. Mijn advies zou zeer zeker zijn om de wond chirurgisch te sluiten met een huidflap, dit geeft de grootste kans op een snel en volledig herstel. Met extra voeding kun je het hele proces wel ondersteunen, maar het gaat de genezing niet versnellen. "

 Wat lief van jou!

Zijn reactie & advies klinken heel aannemelijk..

 

Dolphine...echt vreselijk wat jouw Phoebe overkomen is,  arm dier..

Heel veel sterkte en beterschap!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Ik heb het voor je na gevraagd bij een vader van een vriendin. Hij is gespecialiseerd in grote wonden. Hierbij zijn reactie:
Wat een ontzettend naar probleem! En inderdaad een grote wond. Het probleem met zo’n grote open wond is dat het gemakkelijk kan gaan ontsteken en het weken tot maanden kan duren voordat het weer dichtgegroeid is. Dit soort wonden kunnen ontstaan als er b.v. electrocoagulatie is gebruikt tijdens een operatieve ingreep en het afvoer matje niet goed contact maakt met de patiënt. Dit soort patiënten zie ik nogal eens doorgestuurd. Mijn advies zou zeer zeker zijn om de wond chirurgisch te sluiten met een huidflap, dit geeft de grootste kans op een snel en volledig herstel. Met extra voeding kun je het hele proces wel ondersteunen, maar het gaat de genezing niet versnellen. "

Super gedaan Lola om dat na te vragen.

Zou die persoon misschien een goed adres weten voor de TS?

 

Wat vreselijk zeg. Ik hoop dat het goed komt. Veel sterkte.

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Bah  arm hondje..

 

Maar ben ik de enige die gelijk aan gangreen denkt bij dit plaatje?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bah  arm hondje..
 
Maar ben ik de enige die gelijk aan gangreen denkt bij dit plaatje? "

 Nee hoor, daar lijkt t op en is heel goed mogelijk als t door verbranding is ontstaan. 

 

Maar t belangrijkste nu lijkt me specialistische hulp.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wat goor zeg...

Maar je weet niet hoe dit begonnen is?

Je zou bijna denken infectie met een vleesetende bacterie of zo. Getver...

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik zou ook aan willen raden naar een specialist te gaan. Deze dierenarts die je nu hebt doet het volgens jou misschien goed, maar hij is alleen bezig met symptoonbestrijding. Hij is dus aan het gokken wat zou kunnen helpen. Wacht dus niet te lang.

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Heel veel beterschap! 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Super gedaan Lola om dat na te vragen.
Zou die persoon misschien een goed adres weten voor de TS?
 
Wat vreselijk zeg. Ik hoop dat het goed komt. Veel sterkte.
  "

 Utrecht is hier zeker een goed adres voor. Hier zijn meerdere mensen gespecialiseerd in dit soort grote wonden. Voor meer adressen zou ik hem even opnieuw moeten vragen.

honden page profiel DolfineDolfine

honden foto van Dolfine

We komen net van de dierenarts af, is toch een flinke huid infectie, biopsie zal uit wijzen misschien hoe het komt, ook alles van de kweek was nog niet binnen, meer deze antibiotica was de goede. Wordt wel verlengd, morgen wordt met een roesje die lap er af gehaald, zit bijna helemaal los, maar de da wil haar geen pijn doen. Nu afgedekt met speciaal gaas tot morgen. Er wordt een soort huidfilm overheen gelegd, er komt een gespecialiseerde da bij. Er is overleg geweest met een specialist, foto's door gestuurd voor overleg. Ondanks de ellende wel vertrouwen nu in de behandeling van de da.
Ze is heel rustig, slaapt veel, maar drinkt/eet wel goed. Extra dieetvoer gekregen, advies als ze wil, wat meer eten geven, om op krachten te blijven. Komt nu ook weer naar ons toe. Ze blijft zo rustig bij de dierenarts, onvoorstelbaar.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Seborroe/keratinisatiestoornis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^