Nieuw in huis . Labradorpup . Tips welkom

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel celineceline

Hoi , 

we hebben bij het kiezen voor een labradorpup eerst veel gelezen over hoe we hem best zindelijk zouden maken . Nu is hij al 6dagen bij ons en erg lief en aanhankelijk . Ik vroeg me juist enkele dingen af waar jullie mss tips bij hebben 

 

als ritme hebben we nu dat we hem in een klein kooitje plaatsen, de grote van hemzelf + mogelijkheid tot strekken en rechtstaan en een kong . We laten hem er overdag elk uur uit om te plassen omdat blijkt dat het een uur duurt eer de pup zn blaas vol is . Dan brengen we hem buiten naar zn plek en spelen we buiten 10minuten en binnen rustiger nog 5/10 min met touw of kong. Dit gaat goed . Maar Snachts maakt hij ons nog steeds op de twee uur wakker al jankend . We laten hem dan telkens kort buiten maar is dit niet te vaak ? Hij drinkt en eet het laatst om 19u en laatste keer buiten is 23.30u . We hebben Ook de eerste drie nachten bij hel geslapen . Nu verdieping hoger 

 

Vanaf volgende week werk ik al terug overdag en ga smiddags naar huis om 30/45' met hem te spelen, kort te wandelen ( hij is nog maar 8weken 

We gaan dan zijn kooitje -met deur open-in een grote bench plaatsen met In de living en paar KONGS met eten en een miniversie van zn huidige plas en kakhoek in de hoek van zijn bench . Ok? 

Hoelang speelden jullie tussen de slaapperiodes door ? Lijkt jullie onze aanpak Ok ? 

Bedankt alvast 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hij zit dus de hele dag in een klein kooitje en komt er alleen uit om te plassen? Dan zit hij echt véél te vaak in een kooi. Laat hem de hele dag vrij rondlopen, je hebt hem nog zo kort, hij is nog zo jong.. die gaat echt nog niet ineens zindelijk zijn.  En al helemaal niet volgende week al als je weer gaat werken, dat is echt veel te vroeg om weer aan het werk te gaan! 

 

Laat hem vrij rondlopen, je ziet het na een tijdje vanzelf wanneer hij moet plassen. Vaak gaan ze dan een rondje draaien, aan de vloer snuffelen of staan ze plotseling op van wat ze aan het doen zijn. Op een gegeven moment gaan ze gaan zelf naar de deur lopen. Als je dat  dus ziet, optillen en mee naar buiten nemen en buiten heel goed belonen. 

 

Ik hoop echt dat je een opvang kunt regelen voor volgende week, want een pup van 9 weken alleen laten dat kan echt nog niet. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Het is natuurlijk zeer verwarrend dat hij nu steeds voor plasjes en poepjes er uit gehaald wordt maar dat hij volgende week ineens weer in zijn bench een pies en poep hoek krijgt.

Zo snel weer aan het werk lijkt mij niet verantwoord, een pup moet nog alles leren en alleen zijn moet opgebouwd worden. Heb je familie die op de pup kan passen ? En anders een goede oppas zoeken die bij je thuis komt ? ( bijv www.hondenoppas.nl ).

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Hallo Celine, Gefeliciteerd met je pup! Als ik het zo lees lijkt het of je pup de hele dag in een kleine kooi zit en er alleen elk uur even uit mag voor 15 spelen/plassen etc en dan weer die kooi in moet. Ik hoop toch dat dit niet klopt? Dat zou ik heel sneu vinden. Onze pup (nu 1 jaar) liep gewoon id kamer. Hij moet toch ook kunnen "leven", spelen, knuffelen, socialiseren en indrukken opdoen? Als hij moe werd zetten we hem soms id bench met iets lekkers en dan sliep hij daar, maar nog vaker sliep hij gewoon op het kleed in de woonkamer. Tot hij 1 was sliep hij id nacht wel altijd id bench. We zijn hier een aantal weken vrij geweest, daarna weer gestart met werken en toen kwam de oppas op de werkdagen rond 10uur. Dan was hij 2 uur alleen, inmiddels komen zij rond 12uur en is hij ongeveer 4 uur alleen. Het lijkt nu dat je pup vlot lang alleen moet zijn, of werk je minder uren? Hoe hij alleen is lijkt mij goed geregeld, maar misschien is het mogelijk dit minder snel te doen (thuiswerken, wat minder lange werkdagen starten ofzo, dagopvang). Dan heeft de pup meer ruimte en kan je hem ook begeleiden oa in zindelijkheid.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

als ritme hebben we nu dat we hem in een klein kooitje plaatsen, de grote van hemzelf + mogelijkheid tot strekken en rechtstaan en een kong . We laten hem er overdag elk uur uit om te plassen omdat blijkt dat het een uur duurt eer de pup zn blaas vol is . Dan brengen we hem buiten naar zn plek en spelen we buiten 10minuten en binnen rustiger nog 5/10 min met touw of kong. Dit gaat goed . Maar Snachts maakt hij ons nog steeds op de twee uur wakker al jankend . We laten hem dan telkens kort buiten maar is dit niet te vaak ? Hij drinkt en eet het laatst om 19u en laatste keer buiten is 23.30u . We hebben Ook de eerste drie nachten bij hel geslapen .celine

 Eerst en vooral: zet aub die pup niet meer in dat mini-kooitje! 

 

Het belangrijkste bij het opvoeden van een hond draait niet rond plas-ophouden, maar rond vertrouwen, zelfzekerheid, de wereld mogen ontdekken, een vriendschap uitbouwen, lichamelijk en geestelijk mogen bewegen en ontplooien, enz. 

Op de manier dat je nu met je hond omgaat, kan ie zich helemaal niet ontwikkelen tot een zelfzeker, energiek en onbevangen wezen. 

 

Om je hond zindelijk te maken, hoef je hem helemaal niet op te sluiten in zo'n mini-hokje dat amper zo groot is als hijzelf.

Je moet gewoon zélf goed opletten en vaak naar buiten gaan met de pup. Elke keer meteen na z'n slaapje, na het eten, na een spelletje naar buiten. En ook 's nachts nog enkele keren naar buiten, als ie moet.

Door de stress van dat constante opsluiten in dat hokje weg te nemen, kan het goed zijn dat je pup 's nachts veel rustiger en beter zal doorslapen dat dat ie nu doet.

 

Ruimte geven aan je hond dus, zodat zijn lijfje goed en onbelemmerd kan uitgroeien, en hij zich mentaal ook volop mag ontwikkelen. 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Sorry als ik wat sarcastisch overkom, maar ik krijg eigenlijk de indruk dat je denkt een vogel aangeschaft te hebben....

Afbeeldingsresultaat voor vogel in kooi

Ben het helemaal eens met de vorige schrijvers, dat de pup niet de hele dag in de bench moet zitten en je de voorlopig nog niet aan het werk kunt.... Een hond is een gezelschapsdier, ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Lees ik dit goed? Zit je pup altijd in een kooi, behalve om even spelen en om zijn behoefte te doen?

 

doe dit niet jong, je verknoeit je hond. Een pup wil verkennen en moet vrij kunnen rondlopen in huis. Zijn bench moet een veilige rustplaats zijn geen gevangenis.

 

En hem vanaf volgende week al heel de dag alleen laten is er echt over vind ik. Je hebt hem nog niet kunnen trainen op alleen zijn. Dit moet je langzaam doen.

 

Bovendien hoe ga je hem dan overdag zijn eten geven een pup moet nog vier maal per dag eten krijgen. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind niks ok aan jullie aanpak.

Een hond leert niets goeds van de hele dag opgesloten te zijn

Plas en kakhoek in de bench? 

Met 9 weken alleen zijn? 

Hoe kun je verwachten dat je hond leert wat hij nodig heeft als je er niet bent??

Ga als de wiedeweerga op zoek naar informatie, hondenschool, oppas en neem vrij. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

O hemel.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Omg

 

Een pup heeft wel ook thuis bewegingsvrijheid nodig...

Door observeren leer je herkennen wanneer je pup even uit moet.

 

Verder standaard na slapen, na spelen en na eten even buiten voor behoefte te laten doen. 

 

Maar wie heeft in vredesnaam aangeraden om buiten even naar buiten de pup binnen enkel op te sluiten... Dan krijg je nooit geen band met t diertje om te beginnen. Althans niet wederzijds...

 

Meer zeg niet eens.

 

 

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji

honden foto van Nicole & Benji

Er zijn genoeg reacties gegeven over het feit dat je hem binnen eigenlijk niet constant opgesloten moet laten, maar ik wilde er toch nog even wat over kwijt. Af en toe voor zijn eigen rust in de bench is okay, maar niet constant. Hij moet ontdekken, ontwikkelen, een band opbouwen.

En ik ben het er ook mee eens dat als je hem meteen met 9 weken uren alleen laten, dat het te snel is. Dit soort dingen moet je rustig opbouwen, kwa afstand en tijd, dat kan niet even zo. Want het gaat tegen de natuur in van een hond. Zeker een labrador gaat hier echt niet gelukkig van worden. Die willen het liefst lekker bij gezelschap blijven. Dus ik zou zoeken naar een oppas tot je het alleen laten goed hebt opgebouwd. Maar zelfs dan zou ik een labrador niet fulltime alleen laten zitten, maar dat is uiteraard persoonlijk. Er zijn genoeg mensen die het wel laten werken.

Je kan zijn drinkwater gewoon de hele avond laten staan, het maakt weinig verschil kwa plassen (uit eigen ervaring, heb ook met en zonder geprobeerd) en hij heeft uiteindelijk zijn drinken nodig wanneer hij er behoefte aan heeft. 

Je vraagt of het normaal is dat hij na 6 dagen nog steeds snachts naar buiten wilt. Ja :) Benji deed er ruim 2 weken over voor hij niet meer elke nacht naar buiten hoefde en het volhield tot de vroege ochtend. Het verschilt per hond. Het is in het begin gewoon afzien, je moet er gewoon doorheen gaan. Het is eigenlijk een baby, je bent verantwoordelijk voor al zijn behoeftes. Maar voor je het weet groeit je hond op en ben je dat allemaal weer vergeten :) Het is het allemaal waard. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Inderdaad, veelste vroeg om aan het werk te gaan. Hoe lang ben je weg? Hier nu een pup van 17 weken. Ben 8 weken voor haar thuis geweest en ben sinds vorige week weer aan het werk. Maar ze is max 2 dagen 3 uur alleen, 1 dag werk ik van 7 tot 7 en dan is ze bij de oppas. Je kan dit nog niet van je pup verwachten... ga oppas regelen. Je hebt geen hond genomen om hem de hele dag in een kooi te stoppen neem ik aan. Een iets betere voorbereiding was handig geweest..

honden page profiel TasjaTasja 2 doggies

honden foto van Tasja

Oh joh, hij komt er hopelijk vaker uit dan die paar keer per dag even poepen en plassen? Hij zit veel te veel in die kooi! Laat hem rond lopen, als er iets binnen gebeurd; jammer, maar buiten zetten en opruimen zonder morren. 

 

Na een week te gaan werken is al weer erg snel. Kan zo’n pup niet aan. Hij is er net een week, kent jullie en zijn omgeving nog niet goed en dan laat je hem al alleen? 

 

Na 6 dagen nog steeds wakker maken is normaal. Hij is net 8 weken en kan dus echt niets lang ophouden. Ga lekker bij hem slapen. Ik heb 2 weken bij hem geslapen en daarna nog eens 2 weken iedere x de wekker in de nacht. En hij is nu 17 weken. Het gaat echt niet zo snel hoor, heb ik me ook in vergist. Hier gebeuren ook nog ongelukjes. 

 

Laat hem pup zijn, laat hem spelen en rondlopen en niet in de kooi (vreselijk woord trouwens) de hele tijd. Dan zou ik ook niet zindelijk worden. Als je dat wilt, een dier dat er echt maar af en toe uit gaat had je een konijn of een vogel moeten pakken. Ik vind dit een heel vervelend verhaal om te lezen. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Wou jij een pup om hem constant op te sluiten in een kooi?

Ongelooflijk...

Omwille van dergelijke dierenmishandeling haat ik dus het gebruik van benchen.

honden page profiel celineceline

Hoi 

 

we hebben twee boeken gelezen van Ian Dunbar waarin deze techniek wordt toegepast . Een vriendin van me was hier ontzettend tevreden mee . We zijn hem dus niet aan het mishandelen of als vogel aan het behandelen . We spelen er veel mee . Dat kooitje is gwn een kleine bench waarin hij zich na het spelen in terugtrekt om te slapen zodat hij als pup genoeg kan rusten https://www.google.be/amp/dogtime.com/reference/dog-training/693-housetraining-set-up-for-success-dunbar/amp

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Hij trekt zich er niet in terug; jij sluit hem op. Wat is de theorie daar achter? Wat wil je daarmee bereiken? 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Laat hem gewoon lekker rondlopen, ze zoeken zelf wel een plekje om te slapen!

 

En hoe ga je het nou doen als je volgende week weer moet werken? Zo lang alleen kan een pupje niet, dat moet heel langzaam worden opgebouwd!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Hij trekt zich er niet in terug; jij sluit hem op. Wat is de theorie daar achter? Wat wil je daarmee bereiken?  "

 Heel juist.

 

Doe me dan een lol en laat dat deurtje open.

( en gooi die boeken waarin deze "techniek" van opvoeden staat beschreven in de vuilbak.

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji

honden foto van Nicole & Benji

" Hoi 
 
we hebben twee boeken gelezen van Ian Dunbar waarin deze techniek wordt toegepast . Een vriendin van me was hier ontzettend tevreden mee . We zijn hem dus niet aan het mishandelen of als vogel aan het behandelen . We spelen er veel mee . Dat kooitje is gwn een kleine bench waarin hij zich na het spelen in terugtrekt om te slapen zodat hij als pup genoeg kan rusten  "

 https://www.whole-dog-journal.com/issues/1_6/features/Crate_Training_5346-1.html

D
ezelfde man zegt ook veel over het alleen laten van je pup. Kijk maar bij het kopje 'Puppies are babies'

Bedoel je trouwens met techniek: de benchtraining? Want een benchtraining doe je niet de hele dag door. :)
Hopelijk neem je wat tips aan die hier gegeven zijn, iedereen heeft namelijk het beste met je hondje voor. 

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

Jullie pup geeft dus in feite ‘s nachts aan dat hij zich nog niet prettig voelt om alleen te zijn. Dus ga alsjeblieft niet te snel en ga ‘s nachts in zijn buurt slapen. Wedden dat je er dan ook een stuk minder uit hoeft? Daarnaast geeft hij dus al aan nog niet goed alleen te kunnen zijn, dus na 1 week nadat je de pup in huis hebt, alweer gaan werken vind ik veel te vroeg! Is er geen mogelijkheid dat jij of iemand anders thuis vakantiedagen opneemt? Een pup heeft echt langer dan een week nodig om goed te aarden. 

Jullie willen echt veel te snel!!

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Hoi 
 
we hebben twee boeken gelezen van Ian Dunbar waarin deze techniek wordt toegepast . Een vriendin van me was hier ontzettend tevreden mee . We zijn hem dus niet aan het mishandelen of als vogel aan het behandelen . We spelen er veel mee . Dat kooitje is gwn een kleine bench waarin hij zich na het spelen in terugtrekt om te slapen zodat hij als pup genoeg kan rusten  "

 

Stop alsjeblieft met deze methode, vind het heel sneu voor de pup. 

Het opvoeden en het leven van een pup draait niet alleen om het zindelijk maken, dat lijkt op deze manier voor jullie het belangrijkste te zijn. Maar het welzijn van de pup, veilig voelen, opvoeding, etc. is veel belangrijker. 

Het is niet erg als hij af en toe een ongelukje krijgt. Een pup wordt vanzelf wel zindelijk, het zijn van nature zindelijke dieren. Als kleine pups bij de fokker de mogelijkheid krijgen poepen ze zelfs daar al buiten het nest, omdat ze hun nest niet willen bevuilen. 

 

Tuurlijk is het goed om bezig te zijn met het zindelijk maken, maar je kunt ook overdrijven. Ook als je er niet constant bovenop zit wordt je pup zindelijk, alleen duurt het dan misschien iets langer. Maar het welzijn van de pup is veel belangrijker. 

 

 

 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

" Hoi 
 
we hebben twee boeken gelezen van Ian Dunbar waarin deze techniek wordt toegepast . Een vriendin van me was hier ontzettend tevreden mee . We zijn hem dus niet aan het mishandelen of als vogel aan het behandelen . We spelen er veel mee . Dat kooitje is gwn een kleine bench waarin hij zich na het spelen in terugtrekt om te slapen zodat hij als pup genoeg kan rusten  "

 Ik denk dat je misschien iets te veel hebt gefocust op 1 aspect van pups opvoeden: zindelijkheid. Dat is een onderdeel, maar er is natuurlijk veel meer. 

 

Als ik het goed begrijp is jullie ritme op basis van 'slapen onderbroken door plasjes en spelen', maar je zou het andersom moeten pakken: spelen en leren en plasjes, onderbroken door een dutje (eventueel in de bench met open deur) als het nodig is. Spelen tot hij echt moe is, dan een dutje tot hij wakker wordt. En dat deurtje open, als hij slaapt loopt hij er toch niet uit.

 

Alleen laten is nog wel een slecht idee, ik zou toch snel gaan zoeken of je een oppas kan vinden (kan bijv. ook een buur zijn of een familielid). Je moet het alleen zijn namelijk opbouwen, en daarnaast kan een hondje zo jong ook niet alleen zijn, dat is heel beangstigend voor ze. Het is een baby'tje hè, die moet nog opgroeien en snappen hoe de wereld werkt. Als je dan over een paar weken/maanden op het punt bent aangekomen dat dat een beetje kan, dan bouw je het alleen zijn met stapjes op zodat hij snapt dat het veilig is, en dat je terugkomt als je weg bent. Je kan je vast het beeld oproepen van een kind wat zijn mama kwijt is in een groep mensen, dat verloren gevoel heeft je pupje ook als hij alleen is. 

 

Ik vind 's nachts elke 2 uur piepen bij 8 weken heel netjes. Zeker als je al niet meer op dezelfde verdieping slaapt! Dat deed mijn hond hem in zijn puppytijd niet na.

 

Je hebt een ras wat heel aanhankelijk is, heel erg houdt van gezelschap en eigenlijk niet zo goed zonder kan. En het is een pupje, een baby, zo moet je hem ook echt zien. Ook honden worden niet volwassen geboren. Die moet je niet alleen opvoeden en zindelijk maken, maar ook helpen groeien, leren door spelen, vertrouwen leren hebben in jou, je huis leren kennen, zijn plekje op de wereld leren kennen. Dat kan niet in een bench of als hij alleen thuis is. Ik denk dat je in je voorbereiding toch wel ergens over het feit heen hebt gekeken dat je een baby in huis hebt gehaald. Maar op dit forum zijn genoeg mensen die je van advies en ervaringen willen voorzien :) 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Hoi , 
we hebben bij het kiezen voor een labradorpup eerst veel gelezen over hoe we hem best zindelijk zouden maken . Nu is hij al 6dagen bij ons en erg lief en aanhankelijk . Ik vroeg me juist enkele dingen af waar jullie mss tips bij hebben 
 
als ritme hebben we nu dat we hem in een klein kooitje plaatsen, de grote van hemzelf + mogelijkheid tot strekken en rechtstaan en een kong . We laten hem er overdag elk uur uit om te plassen omdat blijkt dat het een uur duurt eer de pup zn blaas vol is . Dan brengen we hem buiten naar zn plek en spelen we buiten 10minuten en binnen rustiger nog 5/10 min met touw of kong. Dit gaat goed . Maar Snachts maakt hij ons nog steeds op de twee uur wakker al jankend . We laten hem dan telkens kort buiten maar is dit niet te vaak ? Hij drinkt en eet het laatst om 19u en laatste keer buiten is 23.30u . We hebben Ook de eerste drie nachten bij hel geslapen . Nu verdieping hoger 
 
Vanaf volgende week werk ik al terug overdag en ga smiddags naar huis om 30/45' met hem te spelen, kort te wandelen ( hij is nog maar 8weken 
We gaan dan zijn kooitje -met deur open-in een grote bench plaatsen met In de living en paar KONGS met eten en een miniversie van zn huidige plas en kakhoek in de hoek van zijn bench . Ok? 
Hoelang speelden jullie tussen de slaapperiodes door ? Lijkt jullie onze aanpak Ok ? 
Bedankt alvast 
  "

 

Ik ben het eens met bovenstaande reacties over de hond opsluiten in de bench de hele dag... ik vind het maar een heel raar verhaal allemaal! 

 

Maar er viel me nog iets op (zie dik gedrukte in quote hierboven)... 

Je hond krijgt voor het laatst om 19.00 drinken???

Een hond hoort naar mijn mening ALTIJDDD: 24 UUR PER DAG 7 DAGEN PER WEEK!! toegang te hebben tot water! 

En nee ik neem écht geen genoegen met het feit dat de hond dan snachts niet plast etc en dat dan makkelijker is... (dat heb ik al vaker als smoes gehoord om de hond geen water meer te geven savonds en snachts). 

 

Ik zou maar heel snel je hond 24 uur per dag 7 dagen per week water gaan aanbieden! 

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji

honden foto van Nicole & Benji

Normaal reageert mijn vriendin alleen met deze account maar nu kan ik het niet laten om te reageren. 

Na alle kritiek durf je nog met een arrogantie te zeggen: agh we hebben 2 boeken en een vriendin had er goede ervaringen mee. Misschien eens wat meer lezen van deze man want hij zegt juist het tegenovergestelde van hoe jij je bench gebruikt... zie onderstaande.

"Crates are also not for keeping puppies out of trouble all day. Puppies are just like babies; they need to be watched every minute, and few puppy owners seem to understand this. People make arrangements for their new babies to be supervised when they are at work or school or going to the movies and so on; they have to learn to do the same with puppies. You accept that you can’t leave one kind of baby alone; why is it any less dangerous or cruel to abandon another one?

When the puppy gets older, say, six to 12 months old, you can begin leaving it for longer periods of time. However, you can’t just go out the door and hope for the best. You have to teach your puppy how to cope with short-term close confinement, and later, with long-term confinement.

Simply stated, crates are not for long-term close confinement of puppies or adult dogs. They are too small; any animal suffers when it is forced to stay that closely confined for more than a few hours."

 

En waarom neem je in hemelsnaam een hond als je dat arme beestje de hele dag in een kooi gaat laten?! Neem dan op zijn minst als je om je pup geeft een oppas helemaal met deze leeftijd.

Ik vind dit gewoon aan mishandeling grenzen, een pup moet ontdekken, hij moet leren wat alles is en wat wel en niet mag, nee in deze belangrijke periode gooi je hem maar in een kooi en speelt ermee wanneer het jouw uitkomt (wanneer jij thuiskomt van werk).  Dat dat beestje doodongelukkig is zal jouw weinig uitmaken want jij zit niet uren in de bench. 

Een pup hoort lekker te ontdekken/leren en te genieten. Want dit is geen fatsoenlijk leven wat jij nu doet, heel heel egoistisch dit. 

En je hebt zeker bij de fokker gelogen want elke fatsoenlijke fokker had je gelijk de deur gewezen met dit plan. 

 

-Ron

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Helemaal eens met mijn voorgangers! 

 

Wat ongelooflijk sneu! Ik kreeg mijn labrador toen hij bijna 5 maanden was.. Had tot hij bij ons kwam vanuit zijn vorige eigenaar ook bijna alleen maar in de bench gezeten! Hondje leefde hier helemaal op, mocht gewoon vrij rond lopen en ontdekken!

 

Wat betreft het water, dat haal je niet om 19 uur weg!!! Een hond moet 24 uur per dag beschikken over water! Het heeft ook niks met zindelijkheid te maken.. Zo lang je pup zijn blaas niet onder controle heeft is hij niet zindelijk, ongeacht hoeveel hij drinkt! 

 

Ik heb echt oprecht medelijden met jullie pup, hele dag in de bench.. 10 min per keer eruit voor een plasje en even spelen en weer erin 

honden page profiel LizLiz 2 doggies

honden foto van Liz

Nu ben ik zelf ook een voorstander van de bench als hulpmiddel bij de zindelijkheidstraining en misschien is dat dezelfde methode als jouw boek beschrijft maar heb je het niet helemaal goed begrepen als ik je zo lees.

 

De basis zijn drie dingen:

A) Heel erg veel met je pup naar buiten om daar te kunnen poepen en plassen. Denk dan echt aan 12 keer of meer per dag.

B) Als hij dat doet; De hemel in prijzen, wat lekkers; belonen!

C) In huis 100% op je pup letten. Echt 100% zodat je je pup kan oppakken en mee naar buiten nemen als hij het toch nog binnen probeert te doen. Je moet dan direct reageren; achteraf is zinloos.

 

De bench is dan je hulpmiddel omdat 100% gewoon niet lukt. Je hebt ook je eigen dingen waarbij je eventjes niet 100% op de pup kunt letten zoals eten koken, wc bezoek, douchen e.d. Alle niet noodzakelijke dingen doe je maar niet tot je pup wat meer zindelijk is. Dat zijn dan de momenten dat je je pup in een passende (niet te klein, niet te groot) bench zet omdat ze het van nature niet in een passende bench doen. Dat gaat dus vaak om minuten, nooit uren. Eten kan je trouwens prima met een bord op schoot in die periode. Je wilt niet weten hoe vaak ik mijn eten even weg heb moeten zetten omdat ze toch even naar buiten moesten. En tv kijken? Tja.. dat kan als je pup tevreden naast je ligt te slapen, anders niet. Je leven draait even 100 om je pup.

honden page profiel gaatgaat

gewoon dat dier zeker niet een bench steken ben er echt tegen sorry hoor en je moet er gewoon geduld mee hebben ik heb een cocker hij is nu netjes soms valt het nog wel eens voor en zeg ik gewoon mag hé en wanneer  buiten plast of kat gewoon zeggen dat is flink je moet het echt zeggen zodat ze het verschil kennen wat mag en niet ze begrijpen jou beste men echt maar het gewoon herhalen en blijven herhalen .

En ook niet te vaak naar huis gaan ze moeten leren dat alléén moeten blijven anders gaan ze dat vlug door hebben dat hen te graag ziet dieren zijn zeer slim echt je moet en mag hem graag zien maar niet verwennen .

 

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner 3 doggies

honden foto van Bink_the_Berner

Direct een belletje naar de fokker plegen dat je hem per direct terug brengt en of ze alsjeblieft een nieuw baasje voor hem zoeken.
Waarom? Dat is hierboven al ruimschoots aangegeven. Echt, als je een dierenhart hebt ga je OF per direct anders met je hond om (langer vrij nemen, pup lekker los in huis en af en toe in bench/mand voor de verplichte rust) OF je besluit een nieuw thuis voor hem te zoeken.

Mocht je besluiten hem te houden, zul je je instelling aan moeten passen. Je zult nog maanden bezig moeten zijn met zijn opvoeding en erg alert zijn; hij is volop in de groei, moet de hele wereld nog ontdekken. Een goede begeleiding van jou uit is daarbij essentieel!

Succes met je keuze, ik hoop dat je deze met je verstand maakt!

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^