Bijten pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KatKat

Hey, onze pup van 10 weken ( nu 2 weken bij ons thuis) durft bijten en grommen. Bv als hij buiten aan het spelen is en je haalt hem binnen, als zoontje speelt dan wil pup meespelen en in de week beet hij dan in zoontje zijn been en hij liet niet los ( zoon in paniek want met zijn dunne beentjes is dat pijnlijk) Zal allemaal wel al spelend en ontdekkend bedoelt zijn maar pup moet dit wel afleren. Ik ben anders bang dat hij blijft happen of zo. Verder een superlieve hond. Ik geef hem soms een time out dan en nadien is hij dan wel rustiger. Heeft iemand nog andere tips?

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Wat voor hondje is het? Het is inderdaad doodnormaal puppygedrag, de pup ontdekt de wereld met zijn bekje. Na het wisselen wordt dit gedrag over het algemeen al minder. Geef je pup voldoende kauwmateriaal en speeltjes waar hij wél op mag bijten. 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Regelmatiger laten rusten misschien? Met een kind in huis word er vaak veel van de pup gevraagd. Na verloop van tijd word hij moe en raakt overprikkeld, dan gaat ze ook meer happen. Verder nu met alle huisgenoten 'auw' of 'nee' als hij hapt en stoppen met spelen. 

honden page profiel KatKat

" Wat voor hondje is het? Het is inderdaad doodnormaal puppygedrag, de pup ontdekt de wereld met zijn bekje. Na het wisselen wordt dit gedrag over het algemeen al minder. Geef je pup voldoende kauwmateriaal en speeltjes waar hij wél op mag bijten.  "

 Een cockertje

honden page profiel KatKat

" Regelmatiger laten rusten misschien? Met een kind in huis word er vaak veel van de pup gevraagd. Na verloop van tijd word hij moe en raakt overprikkeld, dan gaat ze ook meer happen. Verder nu met alle huisgenoten 'auw' of 'nee' als hij hapt en stoppen met spelen.  "

 Ik zet hem nu zonder iets te zeggen in zijn bench als time out even en na 2 minuten is hij terug heel rustig. Het probleem is dat zoontje van 6 jaar in paniek is als zoiets gebeurt natuurlijk. Hij hapt al spelend in zijn broek maar gaat dat door tot in zijn beentjes. Zoontje krijgt hem er zelf niet af en begint dan met zijn been te bewegen en pup ziet dit als spelen en hapt natuurlijk nog harder. 

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Aha, een cockertje, hondjes van dit type (spaniëls/retrievers) zijn sowieso erg 'mouthy', meer nog dan andere rassen. Dit is echt tijdelijk hoor, volwassen exemplaren zullen hooguit graag met iets in hun bek rondparaderen, heerlijk vinden ze dat.  Maar voor nu moet je even door deze periode heen, zoals ik al zei is het belangrijk de pup voldoende kauwmateriaal aan te bieden, te denken valt aan een Nylabone, een rubberen bijtring of een Kong.

Verder is het inderdaad handig om zwaar overdreven 'AU' te gillen zodra hij begint met happen, de meeste pups zullen van verbazing stoppen. Gaat de pup desondanks door of wordt hij alleen maar meer opgewonden, dan is hij waarschijnlijk overprikkeld en dan is een time-out inderdaad een goede optie, maar nog makkelijker is om gewoonweg op te staan, de pup compleet te negeren en de kamer uit te lopen. Dan is het 'spelletje' voor puplief ineens niet meer zo leuk, want het levert niets op. Van je zoontje kun je zoiets natuurlijk nog niet verwachten, dus probeer het als ouder goed te begeleiden/managen en in te grijpen voordat het daadwerkelijk misgaat (en ja, dat is lastig maar nogmaals deze periode is even 'doorbijten'). 

Ook kan ik jullie aanraden een leuke cursus te volgen bij een goede hondenschool als jullie dat nog niet deden. Hier krijg je ook veel begeleiding en advies omtrent het puppygedrag en de fases waar je pupje doorheen gaat. En het boek Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans 1 - elke pup een goede start van Martine Burgers en Sam Turner is een absolute aanrader voor iedere pupbezitter! 

Volgende forumvraag: hond komt niet als je haar roept
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^