Eindelijk een eigen baas!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Hallo,

 

Over 2 weken komt onze lieve vriendje bij ons wonen. Het is een kruising mudi van 10 maanden.

 

Heel lief vrolijk beest maar wat dingetjes.

 

Wij worden zijn 4e baasje nu. Eerste baasje wilde toch liever een grotere hond, tweede baasje is na 2 weken overleden en de familie wilde de hond uiteindelijk toch niet houden aangezien ze al 2 honden hadden.

 

Knul wisselt nu dus in een maand tijd 3x van huis!

Allemaal heel sneu natuurlijk. En duidelijk aan hem te merken. Hij heeft bij zijn eerste baas altijd buiten in een kennel gezeten dus nog niet echt geleerd aan de lijn lopen. Verder blaft hij op straat naar mensen en gromt dan ook. Valt verder niet uit. Oortjes plat en duidelijk bang.

 

In huis is hij heel lief en blaft amper. Speeltjes nooit gehad dus dat is nog even wennen.

 

Verder is hij heeel dun. Schofthoogte 45cm en hij weegt 10 kg. Je kan echt zn ribben voelen. Nu schijnt dat hij wel genoeg te eten krijgt dus hopelijk niets ernstig? We gaan sowieso gelijk met hem naar de dierenarts als we hem hebben voor een algemene check. 

 

Hebben jullie verder nog tips om te zorgen dat onze vriend op groeit zonder  verdere angst en stress?

 

Ps: niet de hond van de foto, dat is mijn moeders boefje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ondanks wat probleempjes heb je deze hond een warm mandje gegeven, mijn respect heb je .... het is nimmer te laat om naar een goede hondenschool te gaan.....heel veel succes met deze hond, jij en je hond komen er wel.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Heel veel plezier met hem. Heeft hij al een naam en houden jullie die aan? (dat hoeft helemaal niet) en laat je binnenkort foto's van hem zien?

Een kennismakings bezoek aan de dierenarts is aan te raden en even laten nakijken en paspoort (inentingen) checken. Eventueel een ontwormingskuurtje.

Laat de hond langzaam aan jullie wennen.

Als hij wat mager is geleidelijk wat meer te eten gaan geven (góed eten!) wat hij lekker vindt, dan komt hij vanzelf in gewicht aan.

 

 

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

We gaan hem Max noemen!

Hij heette Toermalijn.

 

Ik wil Dog Lovers Gold The Original Formula gaan voeren. Dat is goed voer toch?En dan brokken en blikvoer afwisselen.

 

Fotos komen zo gauw we hem hebben! Nog 2 weekjes wachten.

 

 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Ondanks wat probleempjes heb je deze hond een warm mandje gegeven, mijn respect heb je .... het is nimmer te laat om naar een goede hondenschool te gaan...heel veel succes met deze hond, jij en je hond komen er wel. "

Nee, maar in dit geval zou ik dat toch echt voorlopig uit mijn hoofd laten..

 

Hou het vooral supersimpel..

rust, regelmaat..en verwacht of verlang even niets van hem..

Gewoon lekker veel wandelen met zijn tweetjes, op rustige tijden..

En hou het thuis voorlopig ook rustig, geen bezoek en kinderen over de vloer..

Dat moet maar even wachten 

Je hond gaat nu voor.

 

Je zult na een poosje merken dat hij zich dan lekker en vertrouwd bij je gaat voelen ( in de regel duurt dat wel een paar weken of maanden bij een herplaatser..maar geef hem gewoon die tijd die hij nodig heeft)

Ik denk dat dat geblaf en gegrom vanzelf over zal gaan als hij zich eenmaal happy voelt bij jou..

Zo niet, dan kun je je daar altijd later nog op richten..

Maar zorg eerst dat jij een fijne band met hem krijgt..geef hem ruim de tijd om te hechten..

 

Ik vind het echt in en in triest te lezen wat dit dier al heeft mee moeten maken in zijn jonge leven...

Maarja..zijn verleden kun je jammer genoeg niet meer veranderen,

zijn toekomst gelukkig wel!

Super dat hij bij jou mag zijn!

Gefeliciteerd met je nieuwe vriendje & heel veel succes!

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Eerst beginnen een goede band op te bouwen. Vertrouwd worden voor hem en dan langzaam opbouwen met knuffelen, aaien, samen op de grond zitten.. helaas geen weer voor een picknick want dat is ideaal. Maar met een kleed naar buiten en samen de wereld bekijken kan nog.

 

Als de band eenmaal goed is kan je naar een hondenschool om die band te versterken. Tegen die tijd is samen dingen ondernemen ook geweldig om een twee-eenheid te gaan vormen. Vergeet ook niet om vertrouwen te hebben en geven aan hem!

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden 3 doggies

honden foto van Sas en haar honden

Idd wat hier al gezegd is, zou hem even heel veel rust en regelmaat geven. Als er bij ons herplaatsers waren deed ik de eerste 6 tot 8 weken helemaal niets bijzonders met de hond. Gewoon laten wennen aan de nieuwe situatie, de nieuwe mensen, de nieuwe omgeving, de nieuwe geluiden, de nieuwe gewoontes enz...

 

Na die 6 tot 8 weken, afhankelijk van hoe de hond op dat moment is, heel rustig opbouwend nieuwe dingen ondernemen. Nooit te veel op 1 dag tegelijk willen doen.

 

Ik las dat de hond te mager was.... hier ook een herplaatser gehad die zwaar ondervoed was. Mijn raad is om meerdere malen per dag kleine maaltijden te geven. Anders komt het eten er net zo snel weer uit als het erin ging. Die maag moet even wennen aan die kleinere maaltijden. Ook dit weer langzaam opbouwen naar grotere maaltijden.

 

Heel veel plezier met hem en echt lekker van gaan genieten !

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Wat fijn dat hij bij jullie mag komen wonen! 

Ben benieuwd naar een foto van hem, vind mudi´s leuke hondjes om te zien. 

 

Wij vangen regelmatig honden op, meestal direct uit Spanje. Maar ook een paar keer herplaatsers. 

 

Nu is Kai sinds een paar dagen bij ons, wij zijn het derde gezin waar hij vanuit Spanje terecht is gekomen. Hij was heel druk door overprikkeling, dus de eerste dag hebben we helemaal niks gedaan. Hij werd heel snel rustiger, hij doet het echt heel goed. Hij heeft veel energie, dus we zijn wel al wel even naar het bos geweest. Maar een klein half uurtje. We doen niet meer dan een keer per dag kort wat, zodat hij niet te veel nieuwe prikkels krijgt. Maar alleen maar thuis zitten en de korte uitlaatrondjes is te weinig voor hem. 

 

Maar je gaat vanzelf aan hem merken wat goed voor hem is. 

 

 

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Heel fijn dat hij bij jullie mag komen wonen,ik wens jullie een mooie tijd toe samen ;-)

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Allereerst wat goed dat jullie deze hond een gouden mand gaan geven! En wat leuk, een Mudi-kruising. Dat is een ras dat je in Nederland niet veel tegenkomt, er zijn er echt maar een handjevol. Ik ken er een en het zijn echt hele bijzondere honden.... Heb je enig idee welke andere hond er in de mix zit? Uit welk land komt hij oorspronkelijk vandaan?

 

Mudi's zijn leuke, slimme en actieve honden die inderdaad kunnen blaffen en wat onrustig kunnen worden als ze opgewonden zijn. Ook kunnen ze goed achter dingen aan jagen, en kunnen ze zelf werk creëren als ze niet genoeg aan hun trekken komen - een beetje zoals Border Collies, maar daarbij komt ook nog een vrij sterke prooidrift, dus  kunnen ze gaan jagen op konijntjes etc). Het is ook daarom goed om eerst aan de band met jou en vooral de rust te gaan werken. De eerste dagen heel rustig aan doen, en veel gaan oefenen op zijn vertrouwen en aandacht krijgen met iets lekkers - wat je heel goed binnenshuis kunt doen en in de tuin. Laten zitten, laten komen, je aankijken als je zijn naam zegt (hou het lekkers voor je gezicht en zeg zijn naam'... ook kun je hem aan de riem in huis gaan leren naast te lopen door hem steeds naar je gezicht te laten kijken terwijl je zijn naam noemt en beloont.

 

De Mudi is een herdershond (een drijver) dus die band tussen baas en hond is erg belangrijk. Je weet nog niet hoe sterk die herdersinstincten zijn, maar het kan zijn dat je het zelfvertrouwen van je hond, én het vertrouwen van je hond in jou een enorme boost geeft door met schapen te gaan werken (--dat is mij overkomen met een van mijn geadopteerde waterhonden).

 

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

" Allereerst wat goed dat jullie deze hond een gouden mand gaan geven! En wat leuk, een Mudi-kruising. Dat is een ras dat je in Nederland niet veel tegenkomt, er zijn er echt maar een handjevol. Ik ken er een en het zijn echt hele bijzondere honden.... Heb je enig idee welke andere hond er in de mix zit? Uit welk land komt hij oorspronkelijk vandaan?
 

 Half mudi half australian shepherd! Drukke hond inderdaad.

Hij komt.volgens mij uit tsjechie.

Over 2 weken komt hij en dan gaan we de eerste paar weken rustig aan het vertrouwen op bouwen. Op den duur zou ik wel graag iets van hondensport gaan doen, flyball heeft mijn voorkeur. 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Laat je vooral niet wijsmaken dat naar een hondenschool gaan absoluut moet.

Als ik als bezoeker eens langs loop bij zo'n hondenschool zie ik dat het voor heel veel honden een veel te stressy plaats is.

Niet alle honden kunnen dat aan.

 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

"  Half mudi half australian shepherd! Drukke hond inderdaad.
Hij komt.volgens mij uit tsjechie.
Over 2 weken komt hij en dan gaan we de eerste paar weken rustig aan het vertrouwen op bouwen. Op den duur zou ik wel graag iets van hondensport gaan doen, flyball heeft mijn voorkeur.  "

 Mooie combinatie!

 

Flyball is een goede keuze, anders agility, dat is net wat gevarieerder. Hou schapentraining als therapie in gedachten om aan het zelfvertrouwen te werken mocht dat nodig blijken.

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Jaaa, ons boefje is gearriveerd!

Gelukkig al iets aangekomen weegt nu 14 kilo!

Wat vinden jullie?

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Wat een lieve gelukkig dat hij bij jullie mag komen 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Wat een prachtige aanwinst, Maxy - Van Harte!!

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Mooie foto 's 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Wat een blij ei. Lijkt wel een beetje op mijn Elsa

honden page profiel RoaldRoald 3 doggies

honden foto van Roald

Gefeliciteerd, hij is prachtig en volgens mij harstikke ondeugend als ik zijn oogjes zo zie.

 

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

wat een leuke hond :-D

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Tis echt een schatje. En super braaf in huis. Alleen buiten blaftie onwijs naar alles en iedereen. En gromt dan ook.

Ik neem aan dat dat met de tijd beter gaat. Probeer nu af te leiden maar dat werkt nog niet heel erg.

Iemand tips?

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat een leuke hond, gefeliciteerd en veel geluk samen.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Wow mooie hond, helemaal mijn type 

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Heel leuke hond wens jullie heel veel geluk toe samen. :-D

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Tis echt een schatje. En super braaf in huis. Alleen buiten blaftie onwijs naar alles en iedereen. En gromt dan ook.
Ik neem aan dat dat met de tijd beter gaat. Probeer nu af te leiden maar dat werkt nog niet heel erg.
Iemand tips? "

 Dat blaffen zal minder worden als hij meer gewend is, maar je kunt er zelf ook al veel aan doen door nu heel hard aan jullie band te werken, veel oefeningetjes en (zoek)spelletjes doen, veel belonen, of met een klikker werken: als hij eenmaal snapt dat hij iets goed moet doen voor de klik komt, kun je hem zelf gaan laten uitzoeken wat je van hem wil, bijvoorbeeld zijn poot op een stoel leggen, of met zijn neus iets aanwijzen. Zo krijg je een hele sterke band waardoor het ook buiten makkelijker wordt zijn aandacht vast te houden.

 

En ja, blaffen... hij is waarschijnlijk niet veel gewend, dus hou de wandelingen de eerste weken rustig en laat hem rustig kennismaken met nieuwe dingen of 'enge' dingen, nieuwe honden, etc., en begeleid hem daarin heel rustig waarbij je laat zien dat iets niet eng is, raak het eerst zelf aan en laat hem het dan in zijn eigen tempo benaderen en er aan ruiken.

Mudi's kunnen veel blaffen als ze opgewonden zijn, dus hou de prikkels nu even beperkt. Of spreek af met andere hondeneigenaren voor een wat langere wandeling, hij kan zo veel leren van andere honden qua hondentaal, omgaan met dingen en andere honden, en dat er niks is om gestresst door te raken.

Ook is het goed hem op commando te leren blaffen, waardoor je ook kunt leren dat het blaffen moet stoppen. Daar kun je op internet wel methodes voor vinden.

 

Probeer ook dingen zoveel mogelijk meteen goed aan te leren - het zijn slimme honden en iets afleren is dan lastiger.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^