Hondencafe.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shiva Shiva 3 doggies

honden foto van Shiva

Weet niet wat ik er van moet denken.

 

Op de eerste plaats is het een dagopvang voor honden,waar de hondenbaasjes moeten betalen om hun hond er onder te brengen. Daarnaast wil zij er dan nog meer aan verdienen door de café bezoekers te laten betalen om deze dagopvang honden te aaien/knuffelen. 

Daarbij worden de honden maar 2x daags uitgelaten.

 

Wie houdt er dan toezicht of het wel degelijk bij aaien/knuffelen blijft? 

Wat als er een hond gaat lopen als de deur open gaat als er een bezoeker binnen komt?

 

Als ik mijn honden in een dagopvang plaats zou ik niet willen dat de eigenaar nog extra gaat verdienen op mijn honden.

 

Het is prima om een hondencafé te openen maar dan wel de bezoekers hun eigen honden laten aaien/knuffelen.

 

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

5 tot 10 honden in een café die elkaar niet kennen en allemaal onbekende mensen die komen en gaan, aan je hond zitten en hem waarschijnlijk leren bedelen en schooieren... zou niks voor mij en mijn hond zijn... die ligt dan liever een paar uur alleen thuis met een goede uitlaatservice die met maximaal 5 honden ook echt een uur met ze in het bos gaat wandelen en bovendien veel ervaring en kennis heeft van hondengedrag.

Wel kan het een oplossing zijn voor kleine sociale hondjes of oudere honden. Maarja dan heb je ook andere alternatieven zoals oopoeh en pawshake. 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Lijkt mij ook niks eigenlijk.

Ik laat het Daya maar niet lezen, die zou het wel zien zitten.  Al die koekkruimels opzuigen..

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik denk dat mijn knuffelkonten t wel heel leuk zouden vinden. Maar ik zou dan als hondenbrenger niet veel willen betalen, of sterker nog, ik zou er aaigeld en reiskostenvergoeding voor willen hebben. 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik denk persoonlijk dat alleen honden van bepaalde rassen (schoothondjes), leeftijden (heel jong of juist al wat ouder) en met een bepaald karakter (zeer sociaal, vriendelijk en rustig/lui van aard) hiervoor geschikt zullen zijn. Om dit te kunnen beoordelen en goed te kunnen begeleiden moet je alleen al een zeer ervaren gedragdsdeskundige zijn en dan nog is dit in je eentje met meerdere honden op een klein oppervlakte niet te doen. Er zullen dus ook meerdere vrijwilligers/werknemers moeten zijn om een oogje in het zeil te kunnen houden. Dan is er ook nog het probleem van de gasten, want als daar ineens een gezin met kleine drukke kinderen binnen komt die de honden gaan pesten om maar een voorbeeld te noemen moet er ook snel ingegrepen kunnen worden. Er zal dus ook een soort van deurbeleid moeten zijn.
Dit alles maak ik niet op uit het voorstel, in tegendeel zelfs. Het plan van aanpak zoals het er nu ligt lijkt mij gedoemd te mislukken en bovendien ook totaal niet fijn voor de honden. Ik heb hier twee honden rondlopen die gek zijn op aandacht en knuffelen maar zelfs zij zouden dit idee denk ik vreselijk vinden.

Ik weet dat dit soort cafés e.d. al van katten bestaan en ook in het buitenland wel een hype zijn. Maar ik vraag me af of Nederland hier op zit te wachten. Katten zijn totaal andere beesten en in het buitenland worden dit soort ideeën ook totaal anders aangepakt.

Het idee vind ik dus best aardig en leuk bedacht. Maar ik kan me niet voorstellen dat dit gaat werken op deze manier.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het is jammer dat men niet asielhonden op die manier onder de aandacht kan brengen, maar wisselingen in de groep kunnen de boel aardig verstieren. Om nog maar te zwijgen om het hoge aantal niet-hondvriendelijke honden in asielen, dus dan werkt meerdere honden bij elkaar al helemaal niet.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik vind het ook niets. Een enkele hond zal het leuk vinden. Ik ken ook een restaurant waar buiten op het terras de Labrador van de eigenaar rondscharrelt. Maar dat is één hond en buiten waar hij de ruimte heeft en zich kan terugtrekken als hij er geen zin in heeft.

 

Deze mensen willen dus honden van anderen hiervoor gaan gebruiken. Welke hondeneigenaar wil dat nu? Dat Jan en Alleman maar aan je hond zit, hoogstwaarschijnlijk ook van alles in de hond douwt (denk aan chocolade!!) en de enkele treiterkop (kinderen) zal er ook wel langskomen. Je bent er zelf niet bij en het personeel is te druk met bedienen om er echt op te letten.

 

En hoe zit het met verzekeringen? Wat als de hond ziek wordt van iets dat hem gevoerd is? Of als de hond in gevecht raakt met een andere hond? Of als je hond zo'n treiter kind bijt? Wie betaalt dat dan?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Dat zou ik zelf echt niet doen.

Vreemde mensen mogen best aan puck zitten, maar dan wel onder toezicht van mij. Puck vindt het niet altijd leuk en schroomt niet om een keer flink te brommen.

 

Daarnaast is de kans dat ze wat van tafel te eten krijgen heel erg groot. Heb ik de volgende dag of s nachts puck aan de diarree. 

 

Daarnaast heb ik het gevoel dat ze het meer doet om geld te verdienen over de honden van een ander. Dat zit me misschien nog wel het meest dwars. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Het mens op de foto kijkt nog niet eens naar dat leuke mopsje ,

Zit weer glimlachend op zo'n tablet of zo te staren .

Nee ik zou er geen hond aan wagen ,mijn honden willen volle aandacht als ze op schoot zitten .

En daarna weer lekker rennen en spelen .

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Er is al een Fb pagina over het cafe, terwijl het nog niet eens bestaat...

Hondencafé Kwispel

Erg realistisch lijkt het me allemaal niet.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Er is al een Fb pagina over het cafe, terwijl het nog niet eens bestaat...
Hondencafé Kwispel
Erg realistisch lijkt het me allemaal niet. "

 ohhh die zat ze met dat mopsje op schoot ,natuurlijk al op te zetten .

Nou ik zou er geen euro voor geven .

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Alle argumenten die jullie opnoemen vind ik dus ook.

 

Moet er niet aan denken dat mijn hond daar zit.

honden page profiel Shiva Shiva 3 doggies

honden foto van Shiva

Het is wel een goed idee als zij dit zou doen met sociale asielhonden die met elkaar overweg kunnen. Als er dan mensen interesse voor één van die asielhondjes heeft kan zij ze doorverwijzen met het asiel waar ze normaal verblijven zo kunnen de hondjes dan ook weer een gouden mandje krijgen.

 

Maar nee zij wil particuliere honden in haar dagopvang hebben en er dan nog extra aan verdienen. Dit komt bij mij niet over als hondenliefde maar als geldliefde.

Volgende forumvraag: Kangal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^