Navelbreuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Wolf heeft een navelbreuk. Bij de da meteen laten nakijken bij de entingen en die zegt gewoon aankijken. Zolang ie nog zacht is en je er aan mag zitten en niet groter word is er niks aan de hand. Kan hem eventueel wel weg laten halen later, maar niet noodzakelijk.

 

Nu is Wolf natuurlijk flink wat gegroeid. Maar ik vind het breukje ook wat meer gegroeid. Van 1 kleine vinger naar iets groter dan 1 vinger. Het is nu een ovaaltje ipv een rond bultje. Wel nog zacht en nogsteeds vrij klein hoor. Is ook nogsteeds in te drukken. 

 

Maar nu vroeg ik me af wat symptomen zijn dat het toch een klemming van de darmen zijn, die kan ik nergens vinden. Als in lusteloos, diarree, geen eetlust, pijn? Word het knoert hard of voel je dan geen verschil? Wil het voor de zekerheid in de gaten houden.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hoe jong is wolf nu ?

Zo'n navelbreukje die zo klein is kan geen kwaad ,kan je het nog naar binnen masseren?

Zo ja  een aantal x per dag doen ,grote kans dat het dan binnen blijft en het vetlaagje daaronder vanzelf dichtgroeit ,zo nee  dan is het laagje al dichtgegroeid en is de kans dat er darm naar beneden zakt verdwenen .

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Hoe jong is wolf nu ?
Zo'n navelbreukje die zo klein is kan geen kwaad ,kan je het nog naar binnen masseren?
Zo ja  een aantal x per dag doen ,grote kans dat het dan binnen blijft en het vetlaagje daaronder vanzelf dichtgroeit ,zo nee  dan is het laagje al dichtgegroeid en is de kans dat er darm naar beneden zakt verdwenen . "

 Morgen 15 weken (voelt alsof ie hier al een jaar is haha). Naar binnen masseren is een groot woord. Hij verdwijnt niet meer als je erop drukt, wel word ie iets platter. Alsof je op een waterbalonnetje drukt, zoiets. Ook zo soepel en zacht is het.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Dan hoef je je geen zorgen te maken ,dan is het nu gewoon een vetbultje geworden .Kan geen kwaad hoor  met 15 weken is de boel daar al gesloten en blijven de darmen ook netjes waar ze horen .

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Dan hoef je je geen zorgen te maken ,dan is het nu gewoon een vetbultje geworden .Kan geen kwaad hoor  met 15 weken is de boel daar al gesloten en blijven de darmen ook netjes waar ze horen . "

 Maar hij is dus wel iets groter geworden of is dat gewoon meegegroeid met Wolf? Hij was eerst wat ronder, nu ovaler. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

ja dat is normaal hoor ,kan echt geen kwaad ,

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" ja dat is normaal hoor ,kan echt geen kwaad , "

 Aah oké. Maar waarom zeggen ze dan dat ie weggehaald kan worden met 6 maanden. Puur cosmetisch dan? Of toch met een reden?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Aah oké. Maar waarom zeggen ze dan dat ie weggehaald kan worden met 6 maanden. Puur cosmetisch dan? Of toch met een reden? "

 Ja zo'n man moet toch ook bestaan ?Daarom zegt hij dat  ,

Als het een wolvinnetje was praten ze je een castratie aan en dan halen ze het gelijk weg ,gaat in 1 moeite door dan ,maar bij een reu wil niet iedereen de ballen eraf hebben dus dan moet het maar met zes maanden ,Je zou kunnen zeggen  ik wacht nog ff zes jaar ,gaat zo'n dierenarts leuk verbijsterd van kijken .

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Ja zo'n man moet toch ook bestaan ?Daarom zegt hij dat  ,
Als het een wolvinnetje was praten ze je een castratie aan en dan halen ze het gelijk weg ,gaat in 1 moeite door dan ,maar bij een reu wil niet iedereen de ballen eraf hebben dus dan moet het maar met zes maanden ,Je zou kunnen zeggen  ik wacht nog ff zes jaar ,gaat zo'n dierenarts leuk verbijsterd van kijken . "

 Aah oké. Wel grappig. Want Wolf heeft maar 1 bal, en wou ze ook met 6 maanden eruit halen, mits die niet te voelen was op dat moment. Maar ik zei dat ik dat pas met 1 jaar weg wou laten halen en misschien dan wel alleen de binnen bal ivm z'n hormonen en uitgroeien. Toen zei ze dat het toen ook gewoon kon zodat ie niet 2 keer geholpen werd. Maar als het puur cosmetisch is dan is het jammer voor hun. Zou dan alleen samen met de bal toch gaan doen, hij ligt dan toch open. Maar niet speciaal alleen voor de navel dan hoor..

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hier een teefje met een navelbreukje. Klein, de meeste mensen voelen hem niet eens (de dierenarts eerst ook niet). 

 

Werd geopperd dat het met de sterilisatie wel verholpen kon worden. 

Uuuuh, welke sterilisatie? 

 

Was inderdaad puur cosmetisch, voor gemoedsrust van het baasje. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Aah oké. Wel grappig. Want Wolf heeft maar 1 bal, en wou ze ook met 6 maanden eruit halen, mits die niet te voelen was op dat moment. Maar ik zei dat ik dat pas met 1 jaar weg wou laten halen en misschien dan wel alleen de binnen bal ivm z'n hormonen en uitgroeien. Toen zei ze dat het toen ook gewoon kon zodat ie niet 2 keer geholpen werd. Maar als het puur cosmetisch is dan is het jammer voor hun. Zou dan alleen samen met de bal toch gaan doen, hij ligt dan toch open. Maar niet speciaal alleen voor de navel dan hoor.. "

 Hij is nog maar 15 weken  ,is hij te voelen in de lies ?(die bal )

Ooit had ik een jack die had terug schiet ballen  ,dan zat er een ,dan twee  en later niks ,en met negen maanden zaten ze er beide en is hij gepromoveerd tot dekreutje .

Ik zou hem niet laten helpen met zes maanden hoor ,gewoon wachten tot anderhalf jaar of zo ,en dan zou je binnen en buitenbal plus de breuk in een operatie kunnen doen .

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Dankjewel Tamara. Nu denk ik idd dat het meer cosmetisch is dan er gevaar schuilt. Maakte me idd wel wat drukker omdat ie niet groter mocht worden en hij dus wel groter/andere vormt heeft. 

 

Bij de fokker was ie te voelen in de lies en bij m jn da met 9 weken in de lies. Met 12 weken was ie niet te voelen. Hoewel de da bij de fokker de linkerbal mist en bij onze da de rechterbal. Misschien idd schietballetjes? Of verkeerd opgeschreven door da van fokker. (Navelbreuk is niet vermeld namelijk, 1 missend balletje wel).

 

Laat hem wel gewoon helpen als ie er nog zit met 1 jaar. Zat eerst te denken aan de binnenbal wel, maar buiten niet. Maar dat doet m'n da niet. Het is alles of niks. Terwijl ik wel vind dat honden beter uitgroeien met hormonen, vandaar dat ik joy eerst loops liet worden. Fokken doen we er toch niet mee.

Volgende forumvraag: Bijt achterpoot kapot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^