Hond erbij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

' (Gast)

Hallo, goedeavond, wij hebben een volwassen golden retriever en heel graag zou ik een pupje erbij hebben..waarschijnlijk ook een golden. Echter mijn man heeft twijfels, onze golden van 6 kan heel goed alleen blijven als dat nodig is en is heel makkelijk overal mee naar toe te nemen bijv in de auto op de achterbank. Mijn man denkt dat we meer beperkt gaan worden door een hond erbij en vindt het een hele stap. We hebben ook twee katten en ook twijfelt mijn man aan de omgang van 1 van de katten met een pup....   Mijn vraag is...is zijn zorg gegrond of zal het allemaal wel meevallen en kan een volwassen hond heel goed met een pup van hetzelfde ras. Graag hoor ik eerlijke meningen; wij willen niet zomaar een hond aanschaffen zonder er van te voren goed over nagedacht te hebben.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan nooit precies van te voren inschatten hoe het zal gaan.

Hoe de pup zal zijn qua karakter, hoe ze met elkaar zullen omgaan etc.

Maar als je heel graag 2 honden wilt, dan lukt het vast wel omdat je er dan alle tijd en aandacht insteekt 

 

Hier zijn ook twee honden, gewoon in huis met de dagelijkse dingen is het eigenlijk niet veel verschil.

Maar als je bent gewend de hond overal mee naar toe te nemen, is het met 2 grote honden misschien iets lastiger bij bepaalde dingen? (op bezoek, restaurant etc)

Gast (Gast)

Onze hond gaat wel makkelijk mee ergens heen maar als we op visite gaan ofzo dan blijft hij gewoon thuis en dat gaat samen met onze katten heel goed...Ik zou het echt heel graag willen en ik heb ook meer tijd ervoor dan mijn man...bij onze eerste hond wisten we natuurlijk ook niet hoe het zou gaan...Nu gaat hij ook gewoon mee in de auto op vakantie bijv en dat zou met twee grote honden wat lastiger gaan..maar dat zijn praktische dingen..we wonen ook niet heel groot ofzo maar hier in de buurt zijn hele goede plekken om lekker te wandelen, spelen, rennen etc...

Gast (Gast)

Wat ik me dan nog wel afvraag...gaat het meestal wel goed als er een pup bij een volwassen hond komt....Dat hoor je vaak...dat de oudere hond dat toleert omdat het een pup is...en dan ook nog van het zelfde ras, maakt dat nog iets uit?

honden page profiel koertkoert

Ik zeg doen

Gast (Gast)

Nu mijn man nog over de streep trekken haha...

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Misschien is het wat lastiger om 2 honden onder te brengen bij vakantie of een ander gelegenheid..

 

Vind zelf 2 honden leuker, gezelliger net iets meer hond en dus leven in huis. Goed ik heb ook geen kinderen dus wat meer sociaal gebeuren met een extra hond vind ik een plus.

Maar ja wellicht is dit juist voor een ander een motivatie om het niet te doen

Gast (Gast)

Karin..onze hond gaat eigenlijk altijd mee op vakantie en bij een andere gelegenheid kan hij prima thuisblijven dus dat zal met 2 niet anders zijn? Misschien een andere auto hihi zodat ze genoeg plek hebben. Wij hebben ook geen kinderen, alleen een hond en twee katten.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wat ik me dan nog wel afvraag...gaat het meestal wel goed als er een pup bij een volwassen hond komt....Dat hoor je vaak...dat de oudere hond dat toleert omdat het een pup is...en dan ook nog van het zelfde ras, maakt dat nog iets uit? "

 Je vraagt om een eerlijke mening, hier een hond al op leeftijd, ze gaat haar elfde jaar in, nog energie vol. Vind de pup, nu jonge hond lief, maar wil niet belaagd worden door dr....daar zorg ik dus voor, ik zorg dat ze samen door een deur kunnen, samen bij elkaar kunnen zijn, zodra de jonge hond haar belaagd roep ik ze tot de orde, even een terecht wijzing en ze stopt ermee.....     binnen en zelfs in de tuin wordt er niet gespeeld, ik ga met allebei en apart wandelen zwemmen spelen,  buiten de deur, zodat als ze binnen komen de rust zoeken, de oudere maar ook de jongere....    geen probleem zo, als ik niet thuis ben zitten ze apart , wel kunnen ze elkaar zien...met twee honden ben je meer tijd kwijt dan met een, en niet iedereen wil twee honden op bezoek hebben, een is veel makkelijker........      nog even een raad of advies, ik laat ze het niet zelf uitzoeken, ik ben de baas en niet hun......         en ik bepaal.     Wat fotoos. VAn ze dat ze goeie maatjes zijn........       

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

.....ben ik niet thuis, apart.....wel zien ze elkaar, snachts liggen ze heerlijk bij elkaar, maar dan ben ik thuis natuurlijk.....mijn honden mogen overal mee naar toe, ook vakantie....wees conseqwent en behandel de honden allebei het zelfde...geef apart eten zodat er geen risicoos zijn, hier geen baknijd of bot of speelnijd, maar altijd oppassen daarmee......neem ze ook eens een middag apart mee zodat ze allebei aparte aandacht van je krijgen......ik doe dat vooral , mijn Bams scheelt tien jaar met de jongste, en die komt straks alleen te staan....en zal dan alleen met mij verder moeten gaan...maar echt het is ook heerlijk om alleen alle aandacht te krijgen van een hond, en andersom.......de jongste is nu net een jaar geweest.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat de poes betreft, daar ben jezelf bij, rustig corrigeren dat de pup de kat met rust laat, hier moest dat ook, alle katten in de buurt waren haar, nu is ze rustig als ze een kat ziet en negeert ze......net zo corrigeren als dat de pup de oudere hond belaagd.

Gast (Gast)

Wat een leuke foto's zeg!! Erg schattig! Bedankt voor alle tips! Mijn hond en katten zitten nu wel altijd samen, ook 's nachts  en dat gaat prima! Mee op visite gaat mijn hond eigenlijk nooit dus dat zal met een hond erbij niet anders zijn. Ik ga er nog een keer rustig met mijn man over praten!!

Gast (Gast)

Willemijn, top trouwens dat je zo uitgebreid hebt gereageerd!! Fijn als mensen met je meedenken!

Fijne avond

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Wat ik me dan nog wel afvraag...gaat het meestal wel goed als er een pup bij een volwassen hond komt....Dat hoor je vaak...dat de oudere hond dat toleert omdat het een pup is...en dan ook nog van het zelfde ras, maakt dat nog iets uit? "

 

 Ik had een labrador die 14 was toen ik er een pup bij nam ( van een totaal andere ras combi). Ik wist wel dat ze pups leuk vond en ook deze pup vond ze geweldig!Hoewel de pup een zeer aanwezige hond was heeft zij zich bij Puck altijd voorbeeldig kunnen gedragen.

 

Meestal zie je dat van een zelfde ras meer zekerheid tot succes door 'herkenning'. 

 

 

Ik heb het zelfde gedaan als wat Willemijn heeft gedaan, en dit ging tot het einde toe goed.

honden page profiel bentebente

De zorg van twee honden is vele malen zwaarder. Twee honden is lastiger lopen, de riemen blijven in elkaar hangen en ze schieten voor elkaar langs of gaan ineens spelen. Ze kunnen jaloers worden, voedselnijd krijgen, vechten... wij hebben altijd twee honden gehad tot een van de twee kort geleden is overleden. Ik merk dat dat wel een stuk makkelijker is. Eentje is makkelijker meenemen etc.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 Pup 8 weken oud, leert netjes naast de oudere te lopen."                   Sorry benthe dat de fotoos in jouw berichtje staan, en ook een sorry voor het dik gedrukte, hie dat komt, geen idee.....                         De zorg van twee honden is vele malen zwaarder. Twee honden is lastiger lopen, de riemen blijven in elkaar hangen en ze schieten voor elkaar langs of gaan ineens spelen. Ze kunnen jaloers worden, voedselnijd krijgen, vechten... wij hebben altijd twee honden gehad tot een van de twee kort geleden is overleden. Ik merk dat dat wel een stuk makkelijker is. Eentje is makkelijker meenemen etc. "

 Pup apart meenemen en leren lopen aan de lijn.....hier geen jaloezie, behandel ze allebei het zelfde.......voedselnijd nog nimmer gebeurd, geef eten apart.....vechten , vanaf jongsaf aan geen belaag, hier is nog nimmer gevochten... vanaf pup gelijk leren dat er netjes gelopen moet worden, ga altijd als beloning ergens naar toe waar ze los kunnen lopen.....dan als ze weer aan de lijn moeten, netjes naast elkaar lopen......       ...als beloning, mooi los, waar het natuurlijk veilig is.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier is het absoluut niet  vele malen zwaarder met 2 honden, hoor!

Er zijn er nu zelfs tijdelijk 3, en dat gaat ook prima.

Ze vechten niet, geen voedselnijd (hoewel ze weten niet bij elkaars bak te mogen komen)

 

Het hangt waarschijnlijk van de honden af die je hebt, of het je zwaarder valt of niet.

 

Freggle was er 16 jaar geleden als eerste.

Hij was 12 jaar lang het enige hondje, toen kwam Black erbij.

Een heel ander ras, en ook nog veel groter.

Maar dat ging ook heel goed, geen problemen gehad dat ze van verschillende rassen waren en zo'n verschil in leeftijd.

 

Wandelen met 3 honden, ze lopen gewoon rustig om elkaar heen.

 

 

 

Klein en groot samen wandelen

 

Groot en groot samen wandelen

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Karin 14, woh, hahah dacht dat Bams oud is......GAST, juist als je oudere hond stabiel is en wat ouder is en je er een pup bij zet, echt gaat het meestal goed, maar daar kan jij heel veel aan bijdragen...

honden page profiel bentebente

Willemijn, jij hebt je honden ook fantastisch opgevoed! Nog nooit iets slechts over gelezen hier. Erg knap. 

 

Maar voedselnijd of vechten kan ook later pas ontstaan. Hier ook, twee honden gehad uit hetzelfde nest, toen ze 13 waren was het ineens raak. Voedselnijd, jaloezie en heel veel vechten. Dat heeft ook lang geduurd voordat we dat opgelost hadden en tot in de laatste dagen van Snoopy durfde ze niet langs Muis als Muis aan het eten was. 

Gast (Gast)

Bente..dat klinkt dan weer niet zo positief allemaal maar ik besef me goed dat je nooit precies weet hoe het gaat lopen en je ook zelf een belangrijke rol hebt in het laten slagen....maar wij zijn ook absoluut geen mensen die zomaar een hond erbij nemen hoor, we willen juist alles goed overwegen en voors en tegens op een rijtje zetten...natuurlijk snap ik wel dat twee goldens (dus grote honden) uitlaten misschien iets minder relaxed gaat maar dat weegt niet op tegen de leuke kanten van 2 honden, gezellig vind ik het in huis!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bente..dat klinkt dan weer niet zo positief allemaal maar ik besef me goed dat je nooit precies weet hoe het gaat lopen en je ook zelf een belangrijke rol hebt in het laten slagen....maar wij zijn ook absoluut geen mensen die zomaar een hond erbij nemen hoor, we willen juist alles goed overwegen en voors en tegens op een rijtje zetten...natuurlijk snap ik wel dat twee goldens (dus grote honden) uitlaten misschien iets minder relaxed gaat maar dat weegt niet op tegen de leuke kanten van 2 honden, gezellig vind ik het in huis! "

 Gast, weet je naam niet........voedselnijd is nergens voor nodig, het eten is zo op, mooi gescheiden zodat beiden niet gaan schrokken, en ze in alle rust het op kunnen eten.....dat geeft vertrouwen met elkaar, voor de honden en de baas.....bot nijd is ook nergens voor nodig, zorg dat dat ook apart gebeurd, anders grote kans dat er geschrokt wordt....en als er vertrouwen is kan er gerust gespeeld worden samen met elkaar...er moet vertrouwen zijn in de baas....en dan hebben ze het ook voor elkaar.....bakkeleien gebeurd hier niet, ik grijp gelijk in....als je naar de profiel foto kijk hiernaast is het dat de jongste mij in de gaten houdt, ik wil dat de jongste met respect en vriendelijk met de oudere omgaat, bams tolereerd alles van de kleine, en dat komt omdat er geen nijd is...harmonie in huis is heel belangrijk, trek geen van beiden voor, doe dat als je apart met ze weggaat, dan hebben ze je aandacht alleen voor zichzelf, dat geeft een grote band......ik ga soms eens met een van de honden naar een restaurant koffie drinken, en dn wordt er een hond heerlijk verwend, en je kan het aan de honden zien hoe heerlijk ze dat vinden......kom je thuis is er geen enkele jaloezie, de ander neem je even mee voor een kleine ronde...en die mag een volgende keer apart mee.......en ik loop ook wel eens ergens tegen aan hoor, maar er is overal een oplossing voor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Willemijn, jij hebt je honden ook fantastisch opgevoed! Nog nooit iets slechts over gelezen hier. Erg knap. 
 
Maar voedselnijd of vechten kan ook later pas ontstaan. Hier ook, twee honden gehad uit hetzelfde nest, toen ze 13 waren was het ineens raak. Voedselnijd, jaloezie en heel veel vechten. Dat heeft ook lang geduurd voordat we dat opgelost hadden en tot in de laatste dagen van Snoopy durfde ze niet langs Muis als Muis aan het eten was.  "

 Dat is triest als het op latere leeftijd gebeurd, dan is er tijdens het eten toch wat verkeerds gegaan, hier wordt ook niet uit elkaars bak gelikt als de ander klaar is,  bakken worden gelijk weggehaald, ook als bams wat wel eens voorkomt wat laat staan wordt dat niet aan de jongste de vreetwolf gegeven.....drinkersbakken staan overal, binnen en buiten die zijn voor beiden....

Bams liet toen ogin hier binnen kwam vaak haar eten staan , dat doen oudere teven vaker, maar heb het nimmer getolereerd dat de kleine de rest opat, bams gaf dan haar eten over voor de pup, ook dat heb ik niet goed gevonden, het is een geweldig lief gebaar, maar de pup wordt ouder en dan........en Benthe, ik loop ook wel eens ergens tegen aan hoor, maar er is altijd een oplossing gevonden....

r

honden page profiel bentebente

"  Dat is triest als het op latere leeftijd gebeurd, dan is er tijdens het eten toch wat verkeerds gegaan, hier wordt ook niet uit elkaars bak gelikt als de ander klaar is,  bakken worden gelijk weggehaald, ook als bams wat wel eens voorkomt wat laat staan wordt dat niet aan de jongste de vreetwolf gegeven.....drinkersbakken staan overal, binnen en buiten die zijn voor beiden....
Bams liet toen ogin hier binnen kwam vaak haar eten staan , dat doen oudere teven vaker, maar heb het nimmer getolereerd dat de kleine de rest opat, bams gaf dan haar eten over voor de pup, ook dat heb ik niet goed gevonden, het is een geweldig lief gebaar, maar de pup wordt ouder en dan........en Benthe, ik loop ook wel eens ergens tegen aan hoor, maar er is altijd een oplossing gevonden....
r "

 Dat was dus het gekke, wij lieten ze ook nooit uit elkaars bak eten of wat dan ook. Uiteindelijk hebben we het op kunnen lossen maar het heeft lang geduurd, dat wil ik meer zeggen. Is Gast bereid om maanden met twee vechtende honden te zitten of gaat er dan eentje weg, enz? Want je moet je eens voorstellen dat je ene hond niet eens langs je andere kan lopen zonder grom of beet of aanval.. en dat maandenlang. 

Gast (Gast)

Ja maar Bente...dat risico loop je toch altijd?! Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat het zou kunnen maar toch niet op voorhand daar al vanuit gaan? En nee...ik zou nooit 1 van mijn honden wegdoen, dan zou ik hoe dan ook een oplossing willen zoeken. Ik vind het een erg doemscenario wat je schetst maar nogmaals..het kan ook minder goed gaan maar er zijn toch heel erg veel mensen die twee honden hebben en dat gaat heel vaak goed toch...nou ja...wat ik al zei..wij gaan niet over 1 nacht ijs en overwegen alles driedubbel. Al zou ik het heel erg graag willen!!

Gast (Gast)

Ja maar Bente...dat risico loop je toch altijd?! Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat het zou kunnen maar toch niet op voorhand daar al vanuit gaan? En nee...ik zou nooit 1 van mijn honden wegdoen, dan zou ik hoe dan ook een oplossing willen zoeken. Ik vind het een erg doemscenario wat je schetst maar nogmaals..het kan ook minder goed gaan maar er zijn toch heel erg veel mensen die twee honden hebben en dat gaat heel vaak goed toch...nou ja...wat ik al zei..wij gaan niet over 1 nacht ijs en overwegen alles driedubbel. Al zou ik het heel erg graag willen!!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Dat was dus het gekke, wij lieten ze ook nooit uit elkaars bak eten of wat dan ook. Uiteindelijk hebben we het op kunnen lossen maar het heeft lang geduurd, dat wil ik meer zeggen. Is Gast bereid om maanden met twee vechtende honden te zitten of gaat er dan eentje weg, enz? Want je moet je eens voorstellen dat je ene hond niet eens langs je andere kan lopen zonder grom of beet of aanval.. en dat maandenlang.  "

 Maanden ? Als je zorgt dat er geen eten staat, wordt er niet gevochten voor baknijd, het eten is er niet. !! En. Bakkelijen om wat dan ook daar ben je zelf bij grijp gelijk in, wie er begint geef je een time out, en je plaats dan maar een traphekje tussen beiden....en is het zo dat het snachts ook kan gebeuren dat ze zouden vechten, geef ze geen enkele kans, traphekje...enne..hier is nog nimmer gevochten, tuurlijk heeft ogin bams wel eens belaagd, maar ik zie het aankomen en ik stop het direct...en meteen diepe zucht gaat ogin dan ergens liggen....als het buiten gebeurd, gaan ze om beurten aan de lijn zodat ik ook zicht heb of er belaagd word....ik ben en blijf altijd in de buurt....doe je dat conseqwent dan weet de nieuw komer die een puber wordt waar ze zich aan  moet houden, lopen ze los dan gebeurd er niets...maar dat kost tijd en opvoeding.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Oooo, ik promoot geen twee honden hoor...maar echt opvoeding is een vereiste, de pup wordt groot en gaat grenzen verleggen, maar dat gaat geleidelijk, als je goed oplet zie je het gebeuren....geef de puber daar de kans niet voor.....en ga vooral apart leuke dingen met ze doen, zodat de aandacht dan voor 100% voor de hond is...vooral de oudere heel belangrijk, maak geen onderscheid tussen de honden, behandeld ze het zelfde....wat eten betreft , maak het eten klaar waar ze niet beiden naast je zitten....geef het eten allebei aan ze apart en niet bij elkaar...eten op of niet,  bakken weg..iser niets om de ander te belagen...en dat is vooral als de jonge hond wat ouder gaat worden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

      Hier drinken ze beiden karnemelk........                    In het begin is er geen belang bij baknijd, hier is de kleine 7.5 week......     Bams de oudere ging eten laten staan voor de pup...een lief gebaar, maar dat kan niet...ik ben ze toen al direct apart gaan zetten , zodat Bams dr eten zelf opat.....   klaar met eten mochten ze weer bij elkaar, wat deed bams, die spuugde dr eten uit voor de kleine...ook dat doen vele teven met moederlijke instinkten..ook dat tolereerde ik niet, geen baknijd niets maar de jonge hond wordt groot, en grote kans dat ze dan gaat bedelen of uit haar bak gaat eten, en wat is het gevolg dan daardoor.....   gelijk apart zetten is de beste remedie...en hou ze even apart na het eten zodat ze rustig hun eten even kunnen verteren....en bams haar eten niet uitkotste voor de pup......en ik heb een heerlijk stel die elkaar graag mogen....

honden page profiel bentebente

Ik schets een doemscenario.. omdat ik het heb meegemaakt. Net zoals Willemijn een droomscenario schetst omdat ze dat meemaakt. Je moet altijd alles van beide kanten belichten, ook al ben je nog zo bereid een beestje op te voeden etc.. het kan altijd mis gaan. Dat betekent niet dat dat hoeft te gebeuren, natuurlijk niet! Maar het is wel iets om over na te denken. Wat nou áls. 

 

Verder leest het alsof je eigenlijk al besloten hebt wat je wil ;)

Gast (Gast)

Nee hoor ik heb nog niks besloten; en al zou ik dat wel hebben gedaan, mijn man moet het er ook 100 procent mee eens zijn natuurlijk;)

 

Ik vind het ook heel fijn hoor om eerlijke antwoorden te krijgen alleen vond ik jou berichtjes wel erg negatief overkomen...En ja Willemijn belicht ook de andere kant maar....zij geeft wel aan dat er altijd oplossingen voor zijn geweest (in haar geval). En je vraagt of ik er 1 zou wegdoen als het niet samen gaat...natuurlijk niet!! Ik zou er alles aan doen om het beter te maken dan.

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Veel veranderingen..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^