Pup en katten. Help

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Debbie (Gast)

Wij Hebben sinds Maandag een pup van 8 weken en de 1ste kennismaking ging niet goed. Ipv dat me katten  weg rende heeft 1 van de 2 katten de pup in haar oog gekrabt en moet die oog er misschien uit.    Nu begrijpelijk je wel dat ik heel bang Ben om nog de katten bij de hond te laten buiten een reismandje om. Weet iemand wat Ik kan doen of dat het nog bij trekt want tot nu toe worden de katten niet rustig er en de pup zelf is ook niet rustig. Vanaf volgende week mogen de katten naar buiten(niet zo Lang geleden verhuist) en k weet niet of Ze nog Terug komen maar K durf de buiten deur  niet open te laten in de angst dat Ze haar Andere oogje krabben en Ze blind word. 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Katten hebben tijd nodig. Veel tijd. Zeker als ze al wat ouder zijn, zijn ze nogal dwars wat betreft het accepteren van nieuwe huisgenoten. 

 

Ik snap de angst van het ogen uitkrabben, maar ze zullen toch aan elkaar moeten wennen, zonder dat je de katten óf de pup in hun vrijheid beperkt. Is er een mogelijkheid om bijv de katten boven te laten, en de pup beneden? Zorg ook voor genoeg hoge plekken voor de katten, zodat ze weg kunnen van de vloer. 

 

Wat betreft het naar buiten laten, dat is voor elke kat anders. Ze weten dat ze bij jou te eten krijgen, en zullen om die reden sowieso terug komen. Hoe leuk je pup ook is, geef je katten minstens dezelfde aandacht als die ze voor de komst van je pup hebben gekregen, en als ze er behoefte aan hebben nog meer dan dat. 

Anoniem (Gast)

Het probleem was dat de katten juist op de grond gingen Zitten en niet op hoge plekken Waardoor de hond werd geslagen. En wanneer Ik de kat hoog zetten sprong  die er gewoon weer vanaf

 

De katten  krijgen veel aandacht en snoepjes als Ze rustig blijven bij de hond maar t blijkt steeds erger te worden met het brommen  en blazen. Wanneer de hond beneden is sluit Ik de katten boven op in mij computer kamertje Waar Ik zelf ook veel zit en daar krijgen Ze veel aan dacht. 

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Hebhet zo aangepakt: puppy in de puppyren tot hij volwassen was.(als hij alleen thuis was) of ik even niet kon opletten.

Zo konden ze op een veilige manier kennis maken.resultaat: hond die verzot is op de katten en de 1e kat zoekt hem ook steeds op :-).

Debbie (Gast)

Krijg je dan niet dat de kat alsnog door de gaten van de bench heen slaat? Want in het reismandje gaat de poot er ook door heen 

gast (Gast)

" Krijg je dan niet dat de kat alsnog door de gaten van de bench heen slaat? Want in het reismandje gaat de poot er ook door heen  "

 


Gewoon een behoorlijk ruime bench kopen.(tweedehands misschien)
Als het mogelijk is misschien in een hoek zetten natuurlijk wel zichtbaar.
Dan heb je twee kanten waar geen poezenpootjes tussen door komen.
de pup kan ver genoeg naar achter lopen.

Heb je misschien ruimtes waar je bij de deuren een hekje tussen de deurposten kan zetten??
Zodat jouw poezen een veilig plekje snel kunnen vinden.
Wat ruimte eronder laten.
Dan kunnen de poezen er onder door maar kunnen ook op het hekje springen naar de andere ruimte.

Als je zorgt dat je pup voldoende af geleidt is door bv een lekker kluifje dan kunnen de poezen ongestoord hun nieuwe huis genoot bekijken.

hoe drukker de pup hoe meer de katten zich in het nauw voelen.

De oplossing dat de poezen snel weer naar buiten kunnen helpt juis niet denk ik in deze siuatie...
Zo wennen ze niet aan elkaar.
Ook voor de poezen zit er dan weer steeds een indringer thuis.
Anders heb je straks steeds vervelende ervaringen als ze elkaar zien of....je heb een pup en raakt zo wel je katten kwijt...

Ik neem aan dat je ook echt gek bent op je katten en dat je dat echt niet wilt..


Laat de pup wennen aan de de poezen en andersom zorg dat je er steeds bij bent!!

Doe je pup evt aan de lijn tijdens de kennismakingen.

Zodat de pup niet door zijn onbevangenheid op de poezen rent met alle gevolgen van dien.

Hier ook vaker herplaats honden geintoduceerd aan de lijn met onze drie katten.

Maar ook andersom jonge kitten aan onze grote volwassen honden en volwassen katten.

Mocht het echt niet gaan hoe verdrietig het ook is dan hoop ik dat je(ook al is het met schrikkelijke pijn in je hart) de juiste keuze maakt.

Misschien als de katten echt niet wennen en de risico's de groot zijn en blijven voor de pup dat je kiest voor de poezen.
Klinkt hard maar zij zijn er het eerst..

ik wens je succes,sterkte toe en hoop echt dat het goed komt!!!!!!!!!!!!!

Volgende forumvraag: Ontlasting dun lijk wel pap
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^