mechelse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel christophechristophe

honden foto van christophe

dat denk ik ook ik toon haar veel maar toch denkt ze dat dat hij nog die pupy liefde wilt zoals knuffelen enz ze kan het niet laten na een straf hem direct te aaien of aan tafel mag hij van mij niet schooien zijn eten komt nadien hem toch een kleineheid toe te stoppen enz rare is dat hem dat nu keert en ik schrik krijgt als ze nu alleen thuis is hij eens gaat aanvallen als ze er genoeg van heeft en hem straft of buiten probeert te krijgen hij is niet slecht want hier komt een kind van twee en dat manneke mag alles doen en die zijn dan niet te scheiden ik ga mijn vriendin nogmaals spreken en proberen tot inzicht laten komen dat het alles of niets word

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Je gaat er van uit dat het probleem bij je hond ligt, maar in het merendeel van de gevallen ligt het aan ons, dat kreeg ik zelf ook al te horen. Best zou zijn als je vriendin en je dochter mee een cursus gaat volgen van hoe ze het best met de hond omgaan en dit dan ook consequent zo doen. Hem gaan verbannen naar een hok vind ik totaal uit den boze.

En harde aanpak, zeker niet !! Consequent wel en dan bedoel ik ook dat jij, je vriendin en je dochter op dezelfde lijn moeten zitten, niet de ene laat dingen toe en de andere weer niet, dat werkt heel verwarrend voor je hond. Maar harde aanpak, noem ik een teken van zwakte en totaal niet de manier om je hond op te voeden en te begeleiden. Sommige lesgevers leven nog in de tijd van toen...dus als je voor een cursus moest gaan, kies dan zeker een goede positieve hondenschool.

honden page profiel christophechristophe

honden foto van christophe

sorry luz

kweet niet wat er met jou scheelt maar helpen doe je niet echt hoor maar zal antwoorden op je vragen

ze heeft wel toen hij pup was veel gespeeld met die hond en gewandeld natuurlijk na mijn werk moet er nog even eten op tafel komen ook dus stond zij aan het fornuis en ik ging gaan wandelen met hem dus mijn hoofdtaak en daardoor heeft ze minder leiding aan hem maar moet hij daarom bijtgedrag tonen als ze alleen thuiskomt of als ik weg ga? en dat is mijn vraag

wie spreekt hier van steeds te trainen? ik ben er na de wandeling nog een uur mee bezig in de tuin om hem bezig te houden maar dat zijn geen kunstjes das de zit oefeningen en lig oefeningen en blijven en tandjes tonen ik laat hem niet overmatig dingen doen maar ik wil niet als ik naar de markt ga een hond die hem doodtrekt of ik die achter de hond aanloop en ook in de tuin in die vrije tyd zoals nu warm weer neem ik een emmer water en spat ik dat naar hem en hij word dan speels en zot dat is ook mijn vrije tyd met hem of met balletjes spelen en dat doet mijn vriendin ook nog ik wil enkel een hond die luisterd en met mij buiten kan naar alles en iedereen en niet mijn gezin aanvalt en dat was de hoofdvraag waarom hij dat doet 

 

honden page profiel christophechristophe

honden foto van christophe

marie-rose

ik versta wat je zegd en neen weet zeker dat het probleem bij ons ligt en neem de vrouw en dochter al meer mee op wandeling maar zie niet wat ze doet als ik er niet ben natuurlijk en zit hem in kleine dingen natuurlijk en we hebben besloten naar een hondentherapie te gaan om te kijken hoe en wat we zelf moeten veranderen en hoop dat het lukt

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Als trekken het probleem is buiten, zou je vriendin eens Turid Rugaas haar boekje help mijn hond trekt moeten lezen, Er wordt een mooie methode in beschreven om rust te brengen in de wandelingen.

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" sorry luz
kweet niet wat er met jou scheelt maar helpen doe je niet echt hoor maar zal antwoorden op je vragen
 
We kunnen je hier, op dit forum alleen maar helpen nadenken waarom hij dat gedrag vertoont bij je vriendin. Het komt ergens van en jij moet uitpluizen van waar het komt.
Met "streng" te zijn kom je geen stap verder, dat heb je zelf ondervonden.
Neen, helpen kunnen we je hier niet, niemand kent je hond of kan zien hoe hij tegen je vriendin doet. 
Voor echte hulp zal je dus een hondengedragstherapeut moeten contacteren.
Die kan het gedrag van je hond komen observeren.
Raad geven via een forum kan soms zelf gevaarlijk zijn of het probleem nog erger maken. (gelijk iemand die de raad gaf om je hond stevig aan te pakken. Wat als hij daardoor je vriendin's dochter morgen bijt? Je zal maar de raad opvolgen van iemand die je hond nog nooit gezien heeft)
 
 ze heeft wel toen hij pup was veel gespeeld met die hond en gewandeld natuurlijk na mijn werk moet er nog even eten op tafel komen ook dus stond zij aan het fornuis en ik ging gaan wandelen met hem dus mijn hoofdtaak en daardoor heeft ze minder leiding aan hem maar moet hij daarom bijtgedrag tonen als ze alleen thuiskomt of als ik weg ga? en dat is mijn vraag
wie spreekt hier van steeds te trainen? ik ben er na de wandeling nog een uur mee bezig in de tuin om hem bezig te houden maar dat zijn geen kunstjes das de zit oefeningen en lig oefeningen en blijven en tandjes tonen ik laat hem niet overmatig dingen doen
 
Dat zijn kunstjes! Veel mensen hebben in één of andere hondenschool geleerd om constant oefeningen (lees: kunstjes) te doen met hun honden, zodat hij "opgevoed " wordt. Doet de hond zijn reeks oefeningetjes goed, dan ben je als eigenaar zogezegd goed bezig met je hond en is hij "goed opgevoed"
Met een hond leren samen leven en elkaar leren begrijpen, heeft niks te maken met oefeningetjes(kunstjes) aan te leren.
 
maar ik wil niet als ik naar de markt ga een hond die hem doodtrekt of ik die achter de hond aanloop en ook in de tuin in die vrije tyd zoals nu warm weer neem ik een emmer water en spat ik dat naar hem en hij word dan speels en zot dat is ook mijn vrije tyd met hem of met balletjes spelen en dat doet mijn vriendin ook nog ik wil enkel een hond die luisterd en met mij buiten kan naar alles en iedereen en niet mijn gezin aanvalt en dat was de hoofdvraag waarom hij dat doet 
 
Inderdaad, jij moet op zoek gaan waarom hij dat doet. 
Heeft niks te maken met streng zijn of oefeningetjes buiten in de tuin goed uitvoeren.
Kan in jouw geval natuurlijk wel te maken hebben met een vriendin die totaal niet consequent kan omgaan met honden.
  "

 

Jeff (Gast)

Laat de hond voelen dat hij op de laatste plaats komt in het gezin. Door simpele dingen zoals zelf eerst door de poort te gaan en dan het gezin en dan de hond. Eerst het gezin eten en dan de hond...

Je kan misschien met time out werken. Als hij zijn tanden laat zien zet je hem ergens even apart en negeer hem volledig. Zo weet hij dat dit gedrag niet loont. 

En goed gedrag ALTIJD blijven belonen?, door een aai of vriendelijk "flink" of "goed" te zeggen.

En weet dat dit ras veel beweging nodig heeft. Gewoon een wandeling aan de lijn is voor mijn Mechelaar niet genoeg om zijn energie kwijt te kunnen.

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

" Laat de hond voelen dat hij op de laatste plaats komt in het gezin. Door simpele dingen zoals zelf eerst door de poort te gaan en dan het gezin en dan de hond. Eerst het gezin eten en dan de hond..." 

 

Mijn menig is dat dit heel erg van de oude stempel is. Je moet de hond onder controle hebben. Hoe je dit bereikt is per persoon en hond verschillend. Ik blijf zeggen werk aan onderling vertrouwen en respect dan hoef je er geen theorien op los te laten zoals laatste plaats in het gezin. 

 

Ja een hond moet rustig naar buiten, door een deur, of poort. Maar dat hoeft echt niet altijd dat jij als eerste moet vanwege een bepaalde positie.

Of dat je een hond eten geeft waarbij jij aangeeft dat die mag gaan eten is prima. Het is niet wenselijk dat je hond bovenop z'n bak springt. Maar je hond na jou laten eten vanwege bepaalde positie is in mijn ogen achterhaald en helemaal niet nodig. Wij geven altijd eerst de hond eten en kunnen dan zelf heerlijk rustig eten met een voldane hond die ligt te slapen in z'n mand. 

honden page profiel christophechristophe

honden foto van christophe

ja jeff al wat je zegd probeer ik na te leven die time out doe ik ook het probleem is de mijnen heeft een stenen karakter en daagd u uit tot op het bot en een wandeling aan de lijn is het bij mij niet heel de wandeling  enkel de eerste km tot aan de velden dan mag hij los en loopt hij zijn km af maar hij kan doorgaan tot 10 uur savonds en energie is nog niet op komt hij nog met zijn balletje maar is eigen aan het ras dat ze kunnen doorgaan 

honden page profiel christophechristophe

honden foto van christophe

hahahaha pim wou dat ik ook zo een hond had voldaan dat ken hij nog niet eten genoeg maar s'avonds zit hij bij ons aan de zetel en als wij iets durven nemen loopt het kwijlsel uit zijn bek alsof die hond niets krijgt maar voor de rest doet hij alles naar behoren maar probeerd vrouw en kind buiten te werken vrees ik

honden page profiel BlondieBlondie

" ja jeff al wat je zegd probeer ik na te leven die time out doe ik ook het probleem is de mijnen heeft een stenen karakter en daagd u uit tot op het bot en een wandeling aan de lijn is het bij mij niet heel de wandeling  enkel de eerste km tot aan de velden dan mag hij los en loopt hij zijn km af maar hij kan doorgaan tot 10 uur savonds en energie is nog niet op komt hij nog met zijn balletje maar is eigen aan het ras dat ze kunnen doorgaan  "

 Oefenen je vrouw en dochter ook zo met de hond? Onze opgroeiende pup draaide ook nog wel eens door, oververmoeid in de echt jonge fase maakte dat we hem verplicht zijn rust lieten nemen in de bench.

Maar "doordraaien" tijdens spel of überhaupt aandacht krijgen of het van -0- tot -10- gaan vanwege opwinding, wel bekend bij diverse mechelse en duitse herder eigenaren denk ik, maakt dat je wat slimmer moet gaan inspelen op die dingen.

Hier deed ik dat door een geleerd commando toe te passen, ineens een zit vragen, of een pootje, of een -kijk-commando wat was aangeleerd. Je kunt het gedrag op dat moment doorbreken, en het positieve belonen. Dat kan in huis, eventueel met een bijtrolletje zodat de jonge hond de tanden in de bijtrol zet ipv in mensen, dan wel werken aan het commando lossen..

Maar buiten aan de lijn zijn er ook tal van dingen om te doen tijdens het wandelen. Ik had sowieso altijd wel een bal aan een touwtje mee, om te kunnen belonen, of om even de aandacht op mij te krijgen. Maar tijdens aangelijnde wandelingen deed ik ook nog wel eens kleine oefeningetjes zoals op een balkje springen, of op een muurtje lopen. Gewoon samen iets doen, waardoor de hond vanzelf al wat meer gericht is op jou als geleider. Ik vind het vaak doeners, die honden, en niet echt standaard honden die het leuk vinden om aan een lijntje een rondje te lopen. Als jouw vrouw daar wellicht wat meer mee aan de gang gaat zal het in huis en buiten wellicht ook wat soepeler verlopen.

honden page profiel BlondieBlondie

" ja jeff al wat je zegd probeer ik na te leven die time out doe ik ook het probleem is de mijnen heeft een stenen karakter en daagd u uit tot op het bot en een wandeling aan de lijn is het bij mij niet heel de wandeling  enkel de eerste km tot aan de velden dan mag hij los en loopt hij zijn km af maar hij kan doorgaan tot 10 uur savonds en energie is nog niet op komt hij nog met zijn balletje maar is eigen aan het ras dat ze kunnen doorgaan  "

 Oefenen je vrouw en dochter ook zo met de hond? Onze opgroeiende pup draaide ook nog wel eens door, oververmoeid in de echt jonge fase maakte dat we hem verplicht zijn rust lieten nemen in de bench.

Maar "doordraaien" tijdens spel of überhaupt aandacht krijgen of het van -0- tot -10- gaan vanwege opwinding, wel bekend bij diverse mechelse en duitse herder eigenaren denk ik, maakt dat je wat slimmer moet gaan inspelen op die dingen.

Hier deed ik dat door een geleerd commando toe te passen, ineens een zit vragen, of een pootje, of een -kijk-commando wat was aangeleerd. Je kunt het gedrag op dat moment doorbreken, en het positieve belonen. Dat kan in huis, eventueel met een bijtrolletje zodat de jonge hond de tanden in de bijtrol zet ipv in mensen, dan wel werken aan het commando lossen..

Maar buiten aan de lijn zijn er ook tal van dingen om te doen tijdens het wandelen. Ik had sowieso altijd wel een bal aan een touwtje mee, om te kunnen belonen, of om even de aandacht op mij te krijgen. Maar tijdens aangelijnde wandelingen deed ik ook nog wel eens kleine oefeningetjes zoals op een balkje springen, of op een muurtje lopen. Gewoon samen iets doen, waardoor de hond vanzelf al wat meer gericht is op jou als geleider. Ik vind het vaak doeners, die honden, en niet echt standaard honden die het leuk vinden om aan een lijntje een rondje te lopen. Als jouw vrouw daar wellicht wat meer mee aan de gang gaat zal het in huis en buiten wellicht ook wat soepeler verlopen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Laat de hond voelen dat hij op de laatste plaats komt in het gezin. Door simpele dingen zoals zelf eerst door de poort te gaan en dan het gezin en dan de hond. Eerst het gezin eten en dan de hond...
Je kan misschien met time out werken. Als hij zijn tanden laat zien zet je hem ergens even apart en negeer hem volledig. Zo weet hij dat dit gedrag niet loont. 
En goed gedrag ALTIJD blijven belonen?, door een aai of vriendelijk "flink" of "goed" te zeggen.
En weet dat dit ras veel beweging nodig heeft. Gewoon een wandeling aan de lijn is voor mijn Mechelaar niet genoeg om zijn energie kwijt te kunnen. "

 

 

liever kijken waar dat gedrag vandaan komt en het dan voorkomen

 

je kan wel regels maken natuurlijk, maar een hond zal niet denken dat hij hoog of laag is wanneer wie het eerste de deur uit gaat. Dat heeft er niets mee te maken.

 

Dit is wel een goede link met uitleg hierover

 

http://www.dogcity.nl/assets/Plaatjes/Algemeen/watisermetdominantie.pdf

 

 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Je vriendin en dochter moeten consequenter zijn tegen de hond. Als hij aan de lijn trekt moet zij hem een correctie geven en niet denken dat zij hem pijn doet zo speelt de hond baas over hun. Voor hem ben jij de hoogste in rang, u vriendin en dochter beziet hij als onderdanige waar hij boven staat. Ten eerste moet u vriendin (dochter) laten zien dat zij boven hem staan door consequent op te treden. U vriendin zegt dat zij bang heeft om hem pijn te toen. Maar is u vriendin niet onzeker over de hond? Volgens wat ik in jou berichten kan opmaken is dat u vriendin niet voldoende vertrouwen heeft in de hond en dat voelen ze ook aan waardoor zij dit uiten in ongewenst gedrag ( trekken aan de lijn, bijten enz...). U vriendin kan het beste een band opbouwen met de hond zodat zij hem meer kan gaan vertrouwen. Hierbij heeft zij dan wel hulp nodig in de vorm van een gt die dan met u vriendin en met de hond zal gaan werken om zo het vertrouwen weer te gaan opbouwen.

Jeff (Gast)

Christophe jij zegt "mijnen heeft een stenen karakter en daagd u uit tot op het bot".

Wat bedoel je met uitdagen? Wat doet hij dan precies?

En niemand heeft nog iets gezegd over jou vraag om te castreren. Dat helpt volgens mij niet om jou probleem op te lossen. Ik vind het zo vervelend als de mensen vragen "en is hij al gecastreerd?". Juist of dat moet.

Groetjen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Je vriendin en dochter moeten consequenter zijn tegen de hond. Als hij aan de lijn trekt moet zij hem een correctie geven en niet denken dat zij hem pijn doet zo speelt de hond baas over hun. Voor hem ben jij de hoogste in rang, u vriendin en dochter beziet hij als onderdanige waar hij boven staat. Ten eerste moet u vriendin (dochter) laten zien dat zij boven hem staan door consequent op te treden. U vriendin zegt dat zij bang heeft om hem pijn te toen. Maar is u vriendin niet onzeker over de hond? Volgens wat ik in jou berichten kan opmaken is dat u vriendin niet voldoende vertrouwen heeft in de hond en dat voelen ze ook aan waardoor zij dit uiten in ongewenst gedrag ( trekken aan de lijn, bijten enz...). U vriendin kan het beste een band opbouwen met de hond zodat zij hem meer kan gaan vertrouwen. Hierbij heeft zij dan wel hulp nodig in de vorm van een gt die dan met u vriendin en met de hond zal gaan werken om zo het vertrouwen weer te gaan opbouwen. "

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Je vriendin en dochter moeten consequenter zijn tegen de hond. Als hij aan de lijn trekt moet zij hem een correctie geven en niet denken dat zij hem pijn doet zo speelt de hond baas over hun. Voor hem ben jij de hoogste in rang, u vriendin en dochter beziet hij als onderdanige waar hij boven staat. Ten eerste moet u vriendin (dochter) laten zien dat zij boven hem staan door consequent op te treden. U vriendin zegt dat zij bang heeft om hem pijn te toen. Maar is u vriendin niet onzeker over de hond? Volgens wat ik in jou berichten kan opmaken is dat u vriendin niet voldoende vertrouwen heeft in de hond en dat voelen ze ook aan waardoor zij dit uiten in ongewenst gedrag ( trekken aan de lijn, bijten enz...). U vriendin kan het beste een band opbouwen met de hond zodat zij hem meer kan gaan vertrouwen. Hierbij heeft zij dan wel hulp nodig in de vorm van een gt die dan met u vriendin en met de hond zal gaan werken om zo het vertrouwen weer te gaan opbouwen. "

 Je weet dat er opnieuw onderzoek is gedaan, en is bewezen dat de zogenaamde dominantie theorie erg achterhaald is? 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Je vriendin en dochter moeten consequenter zijn tegen de hond. Als hij aan de lijn trekt moet zij hem een correctie geven en niet denken dat zij hem pijn doet zo speelt de hond baas over hun.Voor hem ben jij de hoogste in rang, u vriendin en dochter beziet hij als onderdanige waar hij boven staat. Ten eerste moet u vriendin (dochter) laten zien dat zij boven hem staan door consequent op te treden. U vriendin zegt dat zij bang heeft om hem pijn te toen. Maar is u vriendin niet onzeker over de hond? Volgens wat ik in jou berichten kan opmaken is dat u vriendin niet voldoende vertrouwen heeft in de hond en dat voelen ze ook aan waardoor zij dit uiten in ongewenst gedrag ( trekken aan de lijn, bijten enz...). U vriendin kan het beste een band opbouwen met de hond zodat zij hem meer kan gaan vertrouwen. Hierbij heeft zij dan wel hulp nodig in de vorm van een gt die dan met u vriendin en met de hond zal gaan werken om zo het vertrouwen weer te gaan opbouwen. "

 Bijna 20 jaar achterhaald.....

jeff (Gast)

jeff jij bent de eerste die op mijn eigenlijke vraag antwoord 

ja omdat ik einde raad was en dacht wat moet ik doen als hij straks niet meer mijn vriendin en dochter aanvaard en hij gaat bijten en grommen dacht ik misschien als ik castreer neem ik de mannelijke hormonen weg om het rustiger te maken en ze bij hem toe te laten versta me wel niet verkeerd ik wil dit liever niet maar zie hem soms als een gevaar voor hun en moet ik keuzes maken en het was een vraag en ik ben nu een week thuis geweest wegens werkongeval en er mee aan de slag geweest en hij veranderd snel dus denk eerder dat het een soort van verlatingsangst was ik heb mijn vriendin ook duidelijk gemaakt de regels en dat ze ze moet naleven ook moet ze nu dagelijks een half uurtje zijn oefeningen doen en belonen op juiste momenten en hij veranderd toch ook heb ik ondertussen contact opgepakt met een hondengedragstherapeut om het probleem eens na te kijken en gaan we ook mee aan de slag allemaal alvast voor de hulp en het komt wel goed 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Waarom zou je gaan castreren dan? Dat neemt het probleem niet weg, dat zou het zelfs nog erger kunnen maken.

Wil je er wat aan doen, dan moet je de oorzaak aanpakken. 

Anoniem (Gast)

ruby88

het was een vraag ik dacht hij valt aan naar vrouwen dat het met zijn hormonen te maken had en of dat een optie was en ben op zoek naar de oorzaak anders zou ik die vraag niet stellen en het gewoon doen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" ruby88
het was een vraag ik dacht hij valt aan naar vrouwen dat het met zijn hormonen te maken had en of dat een optie was en ben op zoek naar de oorzaak anders zou ik die vraag niet stellen en het gewoon doen "

 

Nee, hij valt door zijn hormonen echt geen vrouwen aan. Natuurlijk zijn er dingen die hormoon gerelateerd zijn, denk aan het onrustige gedrag als er een loopse teef in de buurt is.

Mensen castreren vaak omdat ze denken dat een probleem dan wel opgelost is. Maar een probleem lost zich alleen op als je de oorzaak van het probleem aanpakt. En dat is in heel veel gevallen niet castreren. 

 

Je moet denk ik toch echt meer 'geestelijk' denken. Honden voelen perfect aan of iemand bang, onzeker, blij, verdrietig is of juist slechte plannen (inbreken bijv.) heeft.

 

Vaak zit het probleem bij de mens. Wij begrijpen honden vaak verkeerd en handelen dan verkeerd.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hij is pas negen maanden, om goed uit te groeien heeft hij zijn hormonen nodig, bovendien risico bij castratie dat het gedrag verergert.

 

De hond is niet de veroorzaker van de problemen, maar dat is je vriendin. Ze mag moet zelfs, zachtaardig naar de hond zijn, maar moet natuurlijk wel weten hoe honden leren, waar ze op reageren, hoe ze communiceren.

 

Je hebt het nu over regels die je vriendin moet gaan toepassen, en oefeningen die ze een half uur moet doen. Wat zijn dat voor regels, en wat gaat ze een half uur lang oefenen?

 

Ik zou haar in elk geval gaan leren het vertrouwen van de hond te krijgen zodat hij zich bij haar op zijn gemak voelt.

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Ik mijn leven.
4 Duitse herders gehad en 1 Canadese herder.
Jeugd thuis 1x Duitse herder
Daarna 1 Duitse herder
Later na overlijden weer een Duitse herder erbij.
Later de Canadese herder erbij.
Deze is eerder overleden helaas.
Dus kwam er een tweede DH bij.
Ook uit werklijnen diversen.
Geen van deze honden hadden een harde hand nodig.
Diverse cursussen mee gedaan.
2 herders waren ook bekend met pakwerk.
Consequent oke maar volgens mij moet je juist een goede sterke band met je hond opbouwen door samen te spelen, werken-trainen-knuffelen enz enz

Duitse herders zijn uit mijn eigen ervaring ervaring hele zeer lieve, zeer gevoelige , zeer leergierige honden die graag wat voor hun baas doen en aan een half woord genoeg hebben.
Zeer trouw.

Dus in mijn persoonlijke ervaring zeg ik dat ondanks dat wij misschien zachte heel meesters waren SUPER Honden hebben gehad.
Ik geloof dat herders geen andere aanpak nodig hebben dan een andere hond.
Goede socialisatie natuurlijk wel.
Nooit geen problemen gehad met mensen en andere dieren.
Nooit vechtpartij gehad.
Vind het nog steeds een mooi ras ondanks voor oordelen soms van mensen.



"

 Volledig volledig akkoord ....en toen wij onze DH hadden wisten wij nog niks van al die opvoedingsmethodes, gewoon mee opgegroeid in ons gezin. Bijten als pup is toch normaal zeg ! 

Zulk een lieve , gehoorzaame hond .

christophe (Gast)

kleine punten juiste manier belonen foei zeggen als het moet en hem dan ook negeren niet na twee tellen zeggen flinke jongen en gaat hier om als ik vertrek hij de loebas word en er is verschil tussen bijten en bijten mijn vrouw staan blauw van boven tot onder en durf niet buiten te komen en neen het is niet van mij maar als ik er niet ben bijt hij naar de vrouwelijke kant en gaat soms over naar grommen en tanden laten zien als ik er bij ben geen probleem doet hij het niet ga ik naar boven begint dat spelletje weer het was maar een vraag of dat aan zijn hormonenspiegel ligt misschien kan hij dat rieken ofzo weet ik veel voor de rest is hij bij mij doodbraaf daarom ik denk misschien is het een verlatingsangst en zodra ik weg ben hij er niet mee omkan 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  ook heb ik ondertussen contact opgepakt met een hondengedragstherapeut om het probleem eens na te kijken en gaan we ook mee aan de slag allemaal alvast voor de hulp en het komt wel goed  "

 Mogen we weten welke therapeut je gecontacteerd hebt?

(iedereen mag zich namelijk hondengedragstherapeut noemen. Er zitten veel charlatans tussen)

 

Je wil blijkbaar niet antwoorden op die vraag.

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" kleine punten juiste manier belonen foei zeggen als het moet en hem dan ook negeren niet na twee tellen zeggen flinke jongen en gaat hier om als ik vertrek hij de loebas word en er is verschil tussen bijten en bijten mijn vrouw staan blauw van boven tot onder en durf niet buiten te komen en neen het is niet van mij maar als ik er niet ben bijt hij naar de vrouwelijke kant en gaat soms over naar grommen en tanden laten zien als ik er bij ben geen probleem doet hij het niet ga ik naar boven begint dat spelletje weer het was maar een vraag of dat aan zijn hormonenspiegel ligt misschien kan hij dat rieken ofzo weet ik veel voor de rest is hij bij mij doodbraaf daarom ik denk misschien is het een verlatingsangst en zodra ik weg ben hij er niet mee omkan  "

 Hij test jou uit nu, hoever kan ik gaan ? ze zijn slim hoor....blijf vriendelijk maar kordaat.

Tanden laten zien kan niet, bij niemand !Afleiden dan of van hem afkeren en weggaan.

Grommen is soms al spelend en  niet kwaad bedoeld. Verschil moet je toch merken, stop anders metspelen zogauw hij gromt.

Krijgt hij genoeg wandelingen, afleiding ? 

wsch zal het maar een korte tijd zijn dat hij hormonale schommelingen ruikt bij je vrouw ? 

 

Opvoeden is soms lastig, net zoals bij een peuter

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik heb het topic zo een beetje gevolgd, en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je opvoeding meer naar de traditionele "Herderopvoeding" gaat.  Corrigeren doe je?  Wil dit zeggen dat je hond een ketting rond zijn nek heeft, of een half check?

 

Je spreekt over straffen : wat is straffen bij jou?

Ik hoop dat je weet dat een hond opvoeden 5% straffen is en 95% belonen (bekijk de verhouding).  "Straf" je te veel, en straffen is ook "foei" zeggen (al het negatieve dat je gebruikt), dan wordt je een "neejer" (zo noem ik die baasjes, die weinig meer uit hun mond krijgen dan negatieve dingen en het positieve enkel belonen met een klopje, of één woordje "flink"),

 

Jouw hond kan ook gewoon van stress zich zo gedragen.  Een mechelse herder kan een echte stresskip zijn.  Die dagelijkse "oefeningetjes" - "kunstjes" zijn die echt nodig?  Leg je er niet te veel druk op?  Je hond leert veel door gewoon met jou bezig te zijn, door bij jou te zijn en samen dingen ondernemen : bv. op een bank gaan zitten en tegen je hond "erop" zeggen, springt hij erop : "goed zo, wat ben jij flink!", samen een helling oplopen : "erop" en later ook weer goed belonen.  Zo leert je hond woordjes en dus kunstjes, terwijl jullie samen, in zijn ogen, leuke dingen doen.  I.p.v. in de tuin elk kunstje af te werken, met de nodige stemverheffingen en frustraties...

Doe je geen kunstjes in de tuin, wil ik me wel verontschuldigen hoor!  Maar de toon van je berichten, doet me vermoeden van wel...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Mogen we weten welke therapeut je gecontacteerd hebt?
(iedereen mag zich namelijk hondengedragstherapeut noemen. Er zitten veel charlatans tussen) "

 inderdaad Christophe, ik ben ook benieuwd. Haal er alsjeblieft geen herderdriller bij, die hebben al te veel honden verknoeid, en de relatie met hun eigenaar. Een hond kan nooit voor honderd procent te vertrouwen zijn als hij door het drilgedrag zijn baas niet meer vertrouwd.

Vroeger tijdens the dark ages van het hondenopvoeden,zeiden ze zelfs dat een herder zich ooit tegen zijn eigenaar zal keren. Niet vermoedend dat ze dat zelf uitgelokt hadden door veel te veel druk op de hond te leggen.

 

Wb het negeren, het is prima om het gedrag van de hond te negeren, maar niet de hond zelf, ik vind dat echt belangrijk.

Verder weer: je vriendin zou niet moeten afwachten tot hij ongewenst gedrag vertoont, maar het voorkomen. Waarom hapt hij naar haar, waarom springt hij tegen haar op.

Ze kan wat praktische dingen doen, die je ook doet bij een herplaatser van wie je het vertrouwen wil winnen.Dat is bijv.

 

niet naar de hond toelopen

houding en stem altijd kalm en rustig

niet over de hond heenhangen

de hond met rust laten als hij slaapt of eet

zorgen voor genoeg aktiviteit, maar ook genoeg rust om alles te verwerken

geen oefeningen onder druk

wel spellen die ontspannen,  hersenwerkjes, zoekspelletjes

buiten proberen rust te krijgen in het wandelen oa door een goede lijnvoering, kort naast je als er tegenliggers zijn, tussen het verkeer en de hond inlopen, op lastige momenten liever een boog maken. Verderd zoveel mogelijk rust brengen door aan een lange lijn te laten snuffelen waar hij wil, in het tempo wat hij wil.

Samen iets doen onderweg is ook leuk, om en over boomstammen lopen e.d. Apportspelletjes,  verstoppertje, daar waar het kan natuurlijk.

 

Wb verlatingsangst, het kan natuurlijk zeker dat hij zijn steun kwijt is, als jij er niet bent.

Als de hond dan tegen je vriendin opspringt als jij weg gaat bijv., zou ze hem even gerust moeten stellen, en hem bijv. wat te kluiven geven, of een kong om uit te likken. Vooral geen druk gefoei of nee geroep, of commando's gaan uitproberen, want daar zal hij nog meer opgewonden van worden.

 

Hier een interessant filmpje over verlatingsangst, niet dat het helemaal op jullie situatie slaat, maar wat verlatingsangst kan doen met een hond. En misschien voelt jouw hond hetzelfde. De oplossing is dan dat je vriendin en dochter ook zijn vertrouwen kunnen winnen en hem een veilig gevoel kunnen geven.

https://www.youtube.com/watch?v=h6Hszbb41DE

 

je zou ook de filmpjes van Zak George eens moeten bekijken, ik vind hem erg leuk met honden, al zou ik niet alles zo doen zoals hij

https://www.youtube.com/watch?v=49A12LPsE8M

 

 

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Begrijp me niet verkeerd hoor maar misschien is het beter om deze hond naar iemand te doen die wel verstand heeft van het opvoeden van honden. Die wel om kan gaan met probleemgedrag en die niet meer de dominantietheorie gebruikt als uitgangspunt...

 

Maar dat is mijn mening....

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: Bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^