Ben ik de enige?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Zo denk ik er ook over. Er zijn geen beginnershonden. Want ieder die vol overtuiging aan een ras begint en weet wat het karakter inhoud en zijn oorsprong is en natuurlijke aanleg wat aanwezig kan zijn. De hond in zijn waarde laat, en ook als de verwachting anders was maar je past je aan naar wat de hond nodig heeft. Investeren  in elkaar. Dan zou het toch niet zo moeilijk zijn lijkt mij. Maar daar gaat het vaak fout. Mensen hebben toch andere verwachtingen. Denken dat een hond al luisterend geboren word.

 

Ik zelf heb een herder als eerste hond. Nooit van mijn leven een hond gehad dus alles was nieuw. Maar Shadow is toch echt de meest geweldige lieve hond waar ik mee kan lezen en schrijven. En wij begrijpen elkaar zonder woorden. De vele verhalen die ik hoorde over het hebben van een pup het slopen tanden overal inzetten alle spullen weg halen want anders pakt de pup het en al die plasjes in huis. Ik heb het allemaal niet meegemaakt. Een voorbeeldige hond als pup puber en volwassenen. Maakt verder ook niet uit. Was het wel anders geweest dan was dat zo. 

 

Maar soms denk ik wel eens heb ik dan zo'n geluk gehad met mijn aller eerste hond? Dat alles vanzelf ging zelfs binnen 3 dagen zindelijk.

Toch denk ik van niet.  Ik heb echt zo veel van haar geleerd. Kijkend na wat zij wil en wat zij nodig heeft en hoe zij zich voelt in situaties en vanuit daar hebben wij de meest mooie band opgebouwd. Je kunt zo veel leren van elkaar.

 

Dus ja wat is een beginnershonden?  Ik denk ook wat Maart zegt. Daar waar de consequenties minder erg van zijn als er slecht naar de hond gekeken word en niet aan de behoefte word voldaan.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Politiehond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^